Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#81814   Xrapas
 14 Lap 2008 17:43
mlia rašė:...A biski ne per stiprus valiukas??...
Gal būt :-ou-je ...kažkiek...teoriškai :-D
Šito diametro valas deklaruojamas kaip 15 lbs, nors realiai 7,5 kg tikrai nelaiko. O ir realus diametras kažkur apie 0,15 mm.
Kai apie tai žinai ir neužmiršti, kad ritėj yra stabdžiai, kotui rizika nedidelė :roll:
Bet kokiu atveju, dėl visa ko užsisakiau ir PE super 0,15 mm/10 lbs ;-)

#81816   DainiusM
 14 Lap 2008 18:00
O Xrapas trosu gerbejas pasirodo :twisted:
Na bandau ir as isiliet i gretas...
St.Croix Avid UL AVS70ULM2; 2,1m ilgio; 0,5-5,5g uzmetimas; moderate akcija; IPC.
Kaip jau kalbejo kolegos su ziedais ir laku pas Avida viskas zier gut, apie rankena ir nieko blogo nepasakysiu- gal nepasiseke Xrapui :?
O vat pagrindinis priekaistas, kad kotas ryskiai perkrautas ziedais, speju sudejus lengvesnius ziedelius ir mazesni ju skaiciu jis butu daug "gyvesnis". Meta neprastai, tiesa del to, kad yra karvauodegis siek tiek sunkiau su taiklumu (bent man). 00 sukres skrenda pusetinai, visgi smagiausia dirbti su 0 dydzio sukrem bei atitinkamo svorio vobleriukais. 7g minivartikle jau sukelia metant nemalonu jausma, aisku jis nuo to nesulus, bet komforto metant jau nebera. Apie tvichinga su juo reiketu pamirsti... Sakyciau tai geras kotas kirsliu zvejybai, taip pat turetu labai tikti raudems (as pats jom neuzsiimu). Teko istraukti su juo ir 1,1kg lydeka- susitvarke be dideles bedos, tiesa persilenkes ir dirbdamas mazdaug nuo vidurio. Vat kas nervina Aviduose tai kad pagaili prie spiningo kojine pasiuti, galetu pasimokyt is Loomio :-D
p.s. sukomplektaves as ji su Shimano technium 1000, ant vieno bugno 0.08mm pintuka salmo elitebrade (patenkintas juo kaip rublis); ant kito 0,16mm monofilamentas shimano antares.

#81828   kazbekas
 14 Lap 2008 19:51
Lamiglas Certified Pro - X90MPXS.
Ilgis: 2,74 m.
Deklaruotas testas: 6-12 lb naudojamam valui, ir 3/16 - 3/4 uzmetamam svoriui.
Furnitura: Fuji - rites laikiklis ir 10 ziedu. Nesu tikras ar ziedai Alconite ar Hardloy. Ziedu isdestymas : New Concept.
Spiningas Extra Fast. Nors man jis toks daugiau savotiksas fastas.
Spiningas buvo kuriamas atsizvelgiant i Rusijos spiningavimo ipatumus todel ir skirtas Rusijos rinkai (konkreciai dzigavimui nuo kranto), tad oficialiam Lamiglas kataloge jo manau nera. Visa MXS (Х-Fast Distance System»4") serija (MPXS yra viena is tos serijos atsaku) yra Magnum Taper modifikacija. Skirtumas nuo Magnum Taper koncepsijos tas, kad blanko cilindriskmas siek tiek mazesnis ir lanksti virsunele ilgesne. MPXS siek tik skiriasi nuo likusios MXS serijos, nes jo veiklos ribos praplestos ir jis skirtas tiek dzigui tiek vobleriams.
Spiningo surinkimas: gana paprastas. Lakas neatsparus mechaniniams pazeidimams.
Ziedeliu isdestymas gan keistas - susidaro ispudis, kad raningai (ziedeliai be kojeliu) sudeti per daug arti vienas kito ir per daug apkrauna koto virsune. Gana daznai valas persimeta per raningus, kas naudojant pintuka (0,15) gana pavojinga. Tokio persimetimo pasekoje metant 2 numerio Meps longa "issiroviau" viena raninga. Laime blanko nepazeidziau. Nuiminejant laka jis man pasirode labai jau skilus (lakas). Na uzsidejus ziedeli is naujo, viskas vyksta po senovei, taciau kyla minciu pakeist ziedu isdestymo tvarka ir dydzius, nes pats blankas man labai patinka.
Blanko darbas nuostabus. Jau pradedant 7 gramais meto gana puikiai. Metimas gana galingas ir pakankamai tolimas. Iki 28 gramu metau gana drasiai. Nuo 7-8 gramu jauti aiskiai dugna.
Puikus irankis dzigavimui ir darbui su vobleriais. Zuvi laiko gerai, puikiai gali diktuot savo salygas.
Galingas bet tuo paciu subtilus irankis. Toks sakyciau universalas. Mano akimis ziurint - irankis skirtas stambioms lydekoms ir starkiams.
Paskutinį kartą redagavo 1 kazbekas. Iš viso redaguota 14 kartus.

#81857   Grazwis
 14 Lap 2008 20:42
Labas vakaras... gal kas zvejoja is Croix'u LEGEND ELITE serijos kotais , labai butu idomu , o ir naudinga isgirsti nepriklausomu expertu nuomone ;)
aciu

#81899   audrutis
 14 Lap 2008 22:32
airis rašė:AVS96MLXF2
mano siek tiek ilgesnis. dar nedaug gaudziau su juo, bet daiktas smagus.
kaip ir xrapas rase yra kazkokie traskejimai purtant tuscia kota, pasirode, kad garsas sklinda nuo ziedeliu, nes lakas sutrukes.
Mano Loomis 841 IMX irgi traska purtant. Vienu metu jau buvau issigandes, bet paskui supratau, kad cia nieko blogo :roll:

#81905   Airis
 15 Lap 2008 00:33
taip iseina, kad tas pats s..ds. kazkodeltai traska ar ziedeliai ar lakas?

#81912   Xrapas
 15 Lap 2008 09:22
airis rašė:taip iseina, kad tas pats s..ds. kazkodeltai traska ar ziedeliai ar lakas?
Ai, čia standartinė situacija, nieko rimta. Lakuojant žiedelių apvijas lakas papuola ant kojyčių ir smarkiau purtant trūkinėja. Po vieno- dviejų sezonų paprastai nutyla. Gal tik patartina atidžiau apžiūrėti tas vietas, nes kartais apsinuogina siūlai ir drėgmė gali papulti po apvijom.
Mano Avid atveju traška tikrai ne žiedai, bet pats blankas po ritės laikikliu, greičiausiai, kamštį laikantys klijai. Uždėjus ritę, viskas normalu.

#81914   ramkis
 15 Lap 2008 09:43
Graziai cia rasot, pabandysiu ir as. Tik nezinau nuo kurio pradeti. Viska apmasciau tai ir pradedu:
Lamiglas G1214 7' uzmetimas 1/8-1/2(3.5-14gr.) Valo testas 4-10, mod/fast.
Raso, kad mod/light, bet pagal mane tai ligt, nors puikiai tvarkosi tiek su lengvesniais nei nurodyta tiek su sunkesniais masalais(nors tuo nepiktnaudziauju) Fuji rites laikiklis, ziedeliai Alkonite. Blankas ziedais neapkrautas, berods 6vnt., puikiai laiko zuvi, gerai meta masalus nuo 3gr. Toks grynai upetakinis kotelis. Labai patogus del savo trumpos rankenos, puikiai uzsirekomendavo gaudant Sibiro upese, ir ant Lietuvos kaip minejau upetakius. Nors gaudau su juo ir eserius bei lydekius. Tiesa dabar tenka man vis maziau juo dziaugtis, bet juo dziaugiasi sunus(6m. amziaus). Jis jam tinka idealiai, jau jo sakaitoje si sezona daug graziu trofeju. Vaikis su siuo koteliu puikiai susitvarke su lydekiais kuriu svoris nuo 2 iki 3kg.
Trukumai: tokiu kaip ir nepastebejau, linkes atsipalaiduoti rites uzverzejas, bet cia daznai pasitaikantis trukumas su kuriuo galima susigyventi. Gal but didesnis minusas tai sunkiai pritaikomas rites dydis, 1000 lyg ir per maza,o 2000 lyg ir per didele. Bet naudoju Zauber 2000 ir puikiai su ana gaudosi. Valas 0.16-0.18 mono, dazniausiai Stroft.

#81919   ramkis
 15 Lap 2008 10:59
Taip jei G1214 buvo mano dizioji meile kuria is manes paverze, jeunesnis ir gudresnis konkurentas :lol: tai pati pirmoji mano meile buvo Daiwa Samurai - S, pries 15 metu tai buvo kazkas nerealaus, todel dabar senute stovi padeta garbingoje vietoje kaip relikvija. Apie ja net nekyla noro rasyti kazka nepagarbaus, tiesiog as ja labai myliu ir net nedrystu kazkaip ja aprasineti, juk su ja praleidau 5 nepamirstamus metus, kol pats savo rankomis jos nesuzeidziau :lol: Ir ji isejo i garbinga poilsi :lol:
Po S seke St.Croix Avid AVS90MF2(berods taip ant jo surasyta), tai 9' Fastas, uzmetimas 3/8 - 3/4(vel neesu uztikrintas, bet lyg ir taip) Na ziedeliai ir laikiklis kaip ir visu Avid'u Fuji. Labai greitas kotas, puikiai metantis ivairaus kalibro masalus, jam ne beda sviesti ir gerokai virs 30gr. sverianti masala. Puikus jautrumas, su 2 nr. Aglia atrodo,kad traktoriukas mazas antram gale pakurtas, puikiai draugauja su visokiais masalais. Puikus spinas stambesniai zuviai gaudyti, nors puikiai ana pritaikiau ir smulkesniu zuvelioku gaudymui. Puikiai susidraugavo su Shimano Stradic 2500FA, vala naudoju 0.12(Sufix Matrix) pintuka ir 0.20/22(Stroft) mono.
Trukumai: kaip kazkas rase, kartais pintukas uzsimeta ant mazulyciu ziedeliu, bet retokai, ir kai dazniau pagaudau sukremis. Ir dar viena beda - sitas kotelis irgi po truputi bega nuo manes, ji bando savo svelniom ir graziom rankytem prisildyti mano zmona :grin: Jie pradeda susidraugauti, o man tas visai nepatinka :twisted:
Bet dar gerokai pries "isdavyste" isigijau Lamiglas Ceriefied PRO X86MTS, Kuris puikiai tinka starkiu zuklei, nors dabar jau naudoju ir kitoms zuklems, prie jo pritaikiau Ryobi Exia 3000 spule ir pintuka 0.16. Tai puikus 8'6'' ilgio, 1/2 - 5/8 (7-17.5gr) uzmetimo ExFast spinigas, su labai placiu panaudojimo diapazonu. Ismetimo rezervas milziniskas, apkrovu atlaikymas nerealus, atrodo, kad tai yra neribotu galimybiu spinas, puikiai jauciasi jau nuo kokiu 5 gr., bet neblogai meta ir mazesnius masalus, nors nera tam pritaikytas, apie didesnius svorius net nekalbu, be didesnio vargo susitvarko ir su 28-31 gr. galvakabliu, ir su sunkesniom vartiklem. Zuvi laiko puikiai, o ir pasikerta uztikrintai. Atrodytu,kad tai super spinas, toks ir butu bet man jis kiek sunkokas, bet taip tikriausiai ir turi buti, jei but lengvesnis prarastu didesne dali savo savybiu. Tiesa lakas minkstokas, bet manau padarytas specialiai, nes jis labai elastingas ir kazkiek prisideda prie bendru spino savybiu, nors ir esu ji pazeides su kabliu.
Tai tiek apie mano isrinktasias :lol:

#82001   jarwa
 16 Lap 2008 00:07
Šaunuoliai -Xrapas,ramkis,kazbekas ..taip reikia apie įrankius rašyti ;-var-var. ,o ne išvedžioti ,kiek ten tų milijonų modulių ir pan.,nes man "runkeliui"Dzin tie milijonai :-D ,man daug svarbiau -ką tas ar kitas kotas "šneka"...
Gal per žiemą pavyks nusipirkt padoresnį kotelį už žmonišką kainą...(atsižvelgiant į tribūniečių atsiliepimus) :lol:

#82058   Skridžas
 16 Lap 2008 19:02
Sveeiki kaa reiškia užrašas IPC kaip pvz pas XRapa spinas St.Croix Avid (IPC),ir kodėl yra nuroditas koks valio skermuos turi buti?

Daugau kaip ir aiškiu :roll:

#82060   kazbekas
 16 Lap 2008 19:15
IPC - nauja blanku gamybos technologija kuria naudoja St.Croix : http://www.stcroixrods.com/content.asp? ... =resources
o valo diametras nurodytas, nes butent tokiems valo parametrams vienoks ar kitoks spiningas buvo kuriamas. Todel tiek ziedeliai, tiek pats blankas bei jo savybes pritaikyti butent tam testui kuris uzrasytas. Aisku tu gali neatsizvelgt i tas rekomendacijas, taciau tada neatsiskleis geriausios spiningo savybes. gali nutikt ir didesniu tragediju ;)

#82071   dagys
 16 Lap 2008 20:56
puikumelis, kaip tik norejau klausti del Avid76MLXF2, nes amerikonu kratymas parduotuvej nieko neduoda. Noreciau panasaus koto, tik kad ir lengvam dzigui tiktu. Ar yra variantu, ar iki 5gr. dzigams tik kotai su iklijuotom virsunem tinka :?:
Mano pirmas amerikonas Avid AVS96LM2
uzmetimas 1/16- 3/8, moderate akcija. pirmiausia- puikus metikas, net balsinius Jaxon ir Rapala mazylius uzmeta pakankamai. Ju darba taip pat puikiai perduoda. Salmo Hornet 4SR(sumazintu liezuviu) kota jau riecia kaip reikiant, didesnis pasipriesinimas-perebor. Tvicui, popsui ir kitokiom improvizacijoms netinka. Bandziau YZ arms micro poper, nesigavo - kotas per minkstas (ir per ilgas)
Sukres iki Aglia Nr.3 imtinai gerai metasi ir jauciasi, Aglia Nr.4- nekomfortas.
Vartikles meciau iki 18gr., iki 14gr. -viskas OK, daugiau- mesti norisi atsargiau. Visu vartikliu pravedimas-norma.
Dzigas nuo 6gr. ramiu oru- galiu sekti prvedima pagal virsune, bet komforto truksta, 9-11gr. -komforto daugiau neatsiranda :grin: kotelis ne dziginis dar ir todel, kad daug tusciu lydekio kibimu-jauti kibima, kerti- linkt ir nera. Gaudant kitais masalais- viskas OK. Jei jau pasikirto- zuvi laiko gerai, traukimo klaidas atleidzia. Didziausia- 2kg. lydeka riete kota iki rankenos-nepaforsuosi.
Dabar buvau nuejes pakratyt- paklausyt, niekas nebarska, rites laikiklis neatsilaisvina, blankas tiesus. Naudoju su Ryobi Ecusima 2000, valas Salmo EB 0.10 ir mono 0.16

#82105   gelmės
 17 Lap 2008 08:38
Istojau ir ašen į tą stcroixsų klubą. ;-) Bet dabar blogai. Ritės reik padabnesnės. Juk neuždėsi Kongerio (nors dirba 100 %), aš pasimetęs. Tarp kitko, Baskervilis turės už ėdesį atidirbti. Tokis daiktą saugos. :-D

#82113   Xrapas
 17 Lap 2008 09:11
gelmes rašė:...dabar blogai. Ritės reik padabnesnės...
O koks kotukas? Ir kokios jam ritės norėtum?

#82188   Skridžas
 17 Lap 2008 19:04
Kadangi gelmės maanio draugaas paabandis paadėti senatvei,neatmena anaas koks jo spinas,o aš kadangy čiupinėjes ir jaunas atmeniu :lol:
x-fast 7-21 g išmetimio, 2,59 ilgio kiek valas lbsu nepamneiu :roll: Bet maanau xrapai jaau susidarai vaizda :roll:

Rytė manau turėtu buti 2500 ar 3000?Ar klistu? :neutral:

#82203   Xrapas
 17 Lap 2008 20:51
skridzas rašė:...x-fast 7-21 g išmetimio, 2,59 ilgio kiek valas lbsu nepamneiu :roll: Bet maanau xrapai jaau susidarai vaizda ...
Aaaa...šitas, AVS86MF2 :-D
Kaip sako rusai, "žanro klasika" ;-)
lbsu tai 8 - 12 :roll:
O ritę išties gerą parinkai. Tik gal daugiau 2500, nei 3000

#82206   Skridžas
 17 Lap 2008 21:09
Tada klausimas kokiu paraametru kotui jau tiktu 3000,nes paats sakei saviskiam kol gaudei vobleriais tvinpaveris 2500,o kada dedamas jau 3000,kokie parametrai pvz kotio ir kokais masalais?Ir kodėl sau toki ilga pajamaai jaai gaaudai iš valties juk pilnai užtektu kaip gelmįės 2,59?
Ir truputėli gaali užvesty ant kelio kokiem maasalam yra fast ar x-fast ?Truputėli nepaagauniu minties dar ar čiaa gaaudimio budams ar kaip? :roll:

#82236   DainiusM
 18 Lap 2008 08:24
Skridzai, pabandysiu tau atsakyti... ;-)
Kas liecia rites dydi: esme labiau svoryje negu dydyje, aisku didziaja dauguma svoris ir priklauso nuo dydzio. Tarkim 2,9m lamiglas titan 7-21g uzmetimo (nors realus turbut 10-30) labai idealiai balansuojasi su 3000 dydzio rite sveriancia 320-350g. Jam uzdejus lengvesne rite labai pasijunta svoris priekyje, t.y. riesui reikia laikyti spiningo prieki, kas per diena nuvargina ranka. Is esmes tai paimk spininga, uzdek rite, padek spininga pora pirstu pries rite ant statmenai pastatyto delno krasto ir matysi, jei sveria spino priekis, vadinasi rite per lengva, jei rankena- per sunki. Lygiai taip pat mineta spininga isbalansuotu ir 2000 dydzio rite turinti toki pat svori. ;-) Didesniu riciu pliusas tas, kad toliau eina uzmesti deka didesnio bugno, be to paprastai buna galingesnis mechanizmas ir leidzia dirbti didesnem apkrovom- ypatingai rites apkrauna dideli vobleriai turintys platu liezuvi, dideles sukres- zodziu masalai turintys didziuli pasipriesinima traukiant. Aisku kokia rite rinktis grynai asmeninis reikalas, man pvz patinka mazos :roll:
Kas liecia fast ar x-fast tai pagrinde buna skirta dzigavimui arba tvicingavimui, gelmiu atveju tvichui tas kotelis nelabai tinka del per didelio ilgio, nors norint aisku imanoma ir taip zvejoti. Atsakiau? :-D

#82237   Hookaz
 18 Lap 2008 08:34
Xrapas rašė:
skridzas rašė:...x-fast 7-21 g išmetimio, 2,59 ilgio kiek valas lbsu nepamneiu :roll: Bet maanau xrapai jaau susidarai vaizda ...
Aaaa...šitas, AVS86MF2 :-D
Kaip sako rusai, "žanro klasika" ;-)
lbsu tai 8 - 12 :roll:
O ritę išties gerą parinkai. Tik gal daugiau 2500, nei 3000
sito kotuko ir as noriu...gal pasidarysiu kaledine dovanele :koliorava tik idomu kaip tie naujieji IPC nes bent kiek girdejau is UL serijos kotukai naujieji tai prastesni uz senus :roll:

#82242   DainiusM
 18 Lap 2008 08:39
Kuo? :)

#82247   Skridžas
 18 Lap 2008 09:01
tada dar toks papratas klasuimas,ant kotio sužimtėi LBS valo storai čia pintam valyui ar monio>?Nes jaigu kotas 6-10 lbs tai monio 22 jau per storas?

nežinau tikslios lbs ir mm išmatavimu bet jai nkelistu 8 lbs tay 0,12 mm,tai jaigu 10 turbut bus 0,16mm

#82249   DainiusM
 18 Lap 2008 09:04
Niekad gyvenime i juos nekreipiau demesio ir nezadu pradeti kreipti :-D
O beja gramatura pas amerikonus 99% buna numazinta, realiai 20-50% plius buna nuo parasyto. Speju, kad ir su tais lbs gali but panasi situacija :roll:

#82251   Hookaz
 18 Lap 2008 09:15
niuxa rašė:Kuo? :)
tiesiog kitas blankas tai ir savybes skiriasi... sake nelimpa kaip senasis lipo, nedirba kaip noretu...nu bet cia gal asmeniskumai ir tiek :roll: gal ant liauno mikrikinio skirtumus tokius labiau pastebi

#82253   Skridžas
 18 Lap 2008 09:26
Dėl LBS norėčiau ir kitu nuomoniu išgirsti,nes mnau jaigu žimimas ant kotio tay yr pakankamai svarbus akcėntas :) Visgi manio nuomone spiningi neskirstomim,kuris su pintu valiu kuris su monio>?Ptasisikit ji klistu,tad gal kas daugau turi tuo klausimiu patyrties?

#82257   DainiusM
 18 Lap 2008 09:34
tiesiog kitas blankas tai ir savybes skiriasi... sake nelimpa kaip senasis lipo, nedirba kaip noretu...nu bet cia gal asmeniskumai ir tiek :roll: gal ant liauno mikrikinio skirtumus tokius labiau pastebi
O cia apie kuri modeli? Nes ten ju berods 3 ar 4 yra... ir visi skirtingu savybiu :)[/quote]

#82262   Vitolis
 18 Lap 2008 09:39
Pasimeciau ir ash su tais OZais ir lb. Pagal spino duomenis, tai mano:
Model Color Weight Action Power Handle Item# MSRP
GLX 9'6" ( cia suprantu spino ilgis panashiai 2,96m)
Slow - (tipo karvauodegis? taciau turejau su juo ir geru apkrovu, tai man jis toks nepasirode)
Ultra-Light (cia aishku) taciau ka reishkia shie skaiciai? 29 10386-01
Line Weight 4 - 8 ? (ishverskit ir paaishkinkit kas tiksliai galit)
Length Lure 1/16 - 3/8 -?

Rusu puslapyje radau, kad mano spinas skirtas metyti 1,8 - 10,5 gr. svoriais. O kiek ish tikro juo galima nebijant, kad jis bus treksht?
Rasho, kad jam valas turi buti naudojamas ishlaikantis 1.8 - 3,6 kg svori. Ar tai tiesa?

#82284   kazbekas
 18 Lap 2008 10:54
Vitoli,
Slow - karvauodegis. Nu letas liaudiskai - ne ekstraseansas
;-)
o rekomenduojamo valo storis nurodytas salyginai - koki svori turi atlaikyt rekomenduojamas valas atlaikyt . Pas tave Vitoli nurodyta 4-8 lb. tai susidaugink : svaras = lb = 0,45359 kg
na masalu svoris daug maz nurodytas teisingai. Manau kad kartle i virsu gali kilstelt be baimes keliais gramais - amerikons.

#82288   Grazwis
 18 Lap 2008 11:09
Grazwis rašė:Labas vakaras... gal kas zvejoja is Croix'u LEGEND ELITE serijos kotais , labai butu idomu , o ir naudinga isgirsti nepriklausomu expertu nuomone ;)
aciu

vyrai dar karta pasikartosiu, gal kam paprasciausiai pro akis praslydo zinute. Labai jau norisi komentaru. Tai man butu twich'ui kotas
Paskutinį kartą redagavo 1 Grazwis. Iš viso redaguota 18 kartus.

#82290   linkaz
 18 Lap 2008 11:17
Skridzui
6-10 lbs valas (mono) pgl amerikiecius atitinka apytikriai 0,23-0,28 mm.
Todel 0,22 mono tikrai nebus per storas. Del pinto lbs atitikimo mm tiksliai negaliu pasakyti.Grubiai, minetu spiningu geriausia gaudyt mineto skersmens valu.Bet, sureguliavus stabdzius, valo skersmuo g.b. ir didesnis ar mazesnis
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė