Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #692414   nafanialt
 16 Kov 2017 14:40
Gal netyčiom atvirkščiai? Jei teisingai suprantu: jei 33 laukelis pozityvas- perki alaus už VMI pinigus ir dar liks; jei negatyvas- tada jau teip, šakutės...
Moonwalker rašė:Sveiki, gal gali man kas trumpai ir aiskiai parasyti kaip VMI apskaiciuoja mokesčių nepriemoka Valstybei ? *PYP* dirbu visus metus be atostogu, bileteniu , nuo algos atskaiciuoja tokius mokescius ir dar deklracijoje apskaiciuoja , kad skolingas valstybei 100 euru .. uz ka ?
 #692423   Sokratas
 16 Kov 2017 16:03
Moonwalker rašė:Sveiki, gal gali man kas trumpai ir aiskiai parasyti kaip VMI apskaiciuoja mokesčių nepriemoka Valstybei ? *PYP* dirbu visus metus be atostogu, bileteniu , nuo algos atskaiciuoja tokius mokescius ir dar deklracijoje apskaiciuoja , kad skolingas valstybei 100 euru .. uz ka ?
o negeriau jų pačių pasiklaust, už ką dėl ko...?
Telefonas 1882
 #692542   Skumbrotas
 18 Kov 2017 00:41
Wytux rašė:Alia ramen lituano :ruko
Labai jau varguoliškai atrodo, kaip kokioj Carito valgykloj... Turėtu bent kažkas panašaus kai čia atrodyti:
Prikabinti failai
ramen-800x450.jpg
ramen-800x450.jpg (41.57 KiB) Peržiūrėta 5669 kartus(ų)
 #692554   Wytux
 18 Kov 2017 09:39
Nepulkit vyrai, pirmas bandymas is to kas buvo po ranka :-D Koks ten tas tamsiausias ingradientas kairej toli?
 #692609   vava
 18 Kov 2017 17:25
butu fotke is Skumbroto archyvo, nesigincyciau, o bet taciau speju, kad is intiko istraukta :)
 #692612   Skumbrotas
 18 Kov 2017 18:01
Nu tai aišku kad iš intiko foto, fotkinsiu čia mat visokias varguoliškas sriubas... Šiaip įdėjau edukacijos tikslais :ruko
Savo fotkinu tik kokias išskirtines dikovinas, kurios mūsuose šiaip nesutinkamos, ar savo sukurtas. Dabar štai atidirbinėju meksikoniškos džiovintos jautienos receptūras, šakes kaip skaniai valgosi, superinis užkandis įsidėt žvejybon, kelionėn, ar šiaip prie alaus pasėdėjimui su chebra - to pas mus dar nenusipirksi, dalykas vertas sugaišto laiko :!: Atėjo supratimas, kad čia mūsų žemėj tik kiauliukus liaudis moka paruošt, o jautieną sugeba tik sugadint....
 #692618   MINDULE
 18 Kov 2017 18:50
Skumbrotas rašė:Atėjo supratimas, kad čia mūsų žemėj tik kiauliukus liaudis moka paruošt, o jautieną sugeba tik sugadint....
Tik vienetai tai supranta gyvendami LT, o ir ne visi uzsienyje gyvendami tai supranta. Man reikejo keliu metu ir tikru amerikonu kad suprasciau gero steak'o skoni ir kaip jis turi buti paruostas, nes standartine LT versija "well done" tinka tik kiauliai, o jautis tikrai sugadinamas ;-)
 #692620   Skumbrotas
 18 Kov 2017 19:07
Matyt taip jau istoriškai susiklostė - mas mus maistui kaimiečiai tik kiaules augino, nes jaučiais žemę arė, o papjovus tokio kiekio mėsos nebuvo sąlygu išlaikyt. Amerikoj kitaip - indėnai nuo seno bizonus medžiojo, o jų mėsos atsargas žiemai būten įvairiai džiovindami prisiruošdavo iš jų to pramoko ir ateiviai baltieji. Kam su kiaulėm vargt, jei pilnos prerijos ganosi bizonienos? Visokių tautų imigrantai tobulino mėsos paruošimo būdus pagal savo papročius ir rezultate gavosi milžiniška įvairovė superinių patiekalų iš jautienos. Yra ko pasimokyt :!:
Čia foto pirmųjų bandymų:
Prikabinti failai
003.jpg
 #692639   Skumbrotas
 18 Kov 2017 20:55
Skridžas rašė:blin mielai praryčiau pora šmoteliu :shock: daug ten pisstis kol pasidaro tokie? :roll:
Reik ilgai pūst šiltą orą, ganėtinai atsibosta. Bet galima nusipirkt ir ventiliatorių....
 #692640   upinis
 18 Kov 2017 21:06
Skumbrotas rašė:Reik ilgai pūst šiltą orą, ganėtinai atsibosta. Bet galima nusipirkt ir ventiliatorių....
O kol ventiliatoriaus neturėjai tai kuo pūtei tą šiltą orą :-D :?:
 #692646   MINDULE
 18 Kov 2017 21:33
Perki normalu Dehidratatoriu ir viskas ramu ;-)
Va ka nors tokio:
https://www.amazon.com/Gourmia-GFD1850- ... ehidrators

Nors pilna pigesniu, tik ne visi jie atlieka savo darba ;-)

Skumbrotai, man asmeniskai tavoji mesa atrodo perdziovinta, bet prie alaus tikrai sueitu...
P.S. Kuo toliau tuo labiau surantu kodel manes prasho Beef Jerky i LT siusti ;-)
 #692650   Skumbrotas
 18 Kov 2017 21:50
MINDULE rašė:.....

Skumbrotai, man asmeniskai tavoji mesa atrodo perdziovinta, bet prie alaus tikrai sueitu...
P.S. Kuo toliau tuo labiau surantu kodel manes prasho Beef Jerky i LT siusti ;-)
Šitie išdžiovinti tiek kiek reikia. Šiaurinių valstijų gyventojų mėgstami džerkiai biški skiriasi nuo pietinių valstijų mėgstamu tiek prieskoniais, tiek pačių džerkių storiu ir išdžiovinimo lygiu. Aš dabar eksperimentuoju su meksikoniškų tradicijų patiekalais, kurie privalo būti ne tik aštrūs, bet ir trupėti kaip čypsai. Teoriškai jau ganėtinai išanalizavau visų regionų receptūras, principinius skirtumus tiek technologijose, tiek prieskuoniuose, tad ateis laikas ir tiems šiaurietieškiems džerkiams, kurie žymiai artimesni lietuviškam įsivaizdavimui apie džiovintą mesa, o ir prieskoniai paprastesni bei pažystami tautiečiams. Bet man asmeniškai patinka ugnis.... :)
P.S. dehidratatorius naudoju jau ne vienus metus, kol kas tokius buitinio lygio, bet jei šis reikalas su džerkiais išsivystys į rimtesnius reikalus tai aišku reiks įsigyti ir profesionalesnę aparatūrą :)
 #692655   Bratka
 18 Kov 2017 22:10
Vitolis rašė:Nu ir nafig tokią parodą. O taip išsireklamavo.Lygis, tai kai Balbieriškio sekmadienio mūgė.
Na taip liūdnokas vaizdelis su žukle,pas medžioklius kiek įdomiau.Bet va apsilankęs sužinojau,kad Volžankos federiais pas mus prekiauja.
 #692664   MINDULE
 19 Kov 2017 01:40
Skumbrotas rašė:<...> Aš dabar eksperimentuoju su meksikoniškų tradicijų patiekalais, kurie privalo būti ne tik aštrūs, bet ir trupėti kaip čypsai. <...>Bet man asmeniškai patinka ugnis.... :)<...>
Na su tuo astrumu, as neturiu nieko pries, tik istoriskai ziurint, karstu saliu maistas yra astrus todel, kad nesijaustu koki sh... valgai, t.y. nezinai ar tas maistas geras, ar sugedes buvo kai gamino, nes karstam klimate mesa genda greitai ;-)
 #692665   Saugirdas
 19 Kov 2017 01:57
Vitolis rašė:Nu ir nafig tokią parodą. O taip išsireklamavo.Lygis, tai kai Balbieriškio sekmadienio mūgė.
Ačiū. Jauciuosi sutaupes laiko ir pinigu.
 #692677   Bratka
 19 Kov 2017 10:21
Kairys rašė:O kas tas Volžanka? :ruko Apšviesk, Bratka. ;-)
Feederiniai kotai.Rusai ima drenannų,garbolinų...blankus ir užmeta kitą furnitūrą(daugumoj atvejų,net geriau gaunasi)vat ir gaunasi kotai Volžanka,ne tik kotus gamina,platformos,sietai ir dar daug visko.Kaina taip pat daug draugiškesnė gaunasi,pvz drennanas superis pas mumis krautuvėse kainuoja virš 200eu,o vakar parodoj Volžankos pavadinimu jo kaina 150eu.
 #692690   Skumbrotas
 19 Kov 2017 11:48
MINDULE rašė:
Skumbrotas rašė:<...> Aš dabar eksperimentuoju su meksikoniškų tradicijų patiekalais, kurie privalo būti ne tik aštrūs, bet ir trupėti kaip čypsai. <...>Bet man asmeniškai patinka ugnis.... :)<...>
Na su tuo astrumu, as neturiu nieko pries, tik istoriskai ziurint, karstu saliu maistas yra astrus todel, kad nesijaustu koki sh... valgai, t.y. nezinai ar tas maistas geras, ar sugedes buvo kai gamino, nes karstam klimate mesa genda greitai ;-)
Na gal kažkada taip ir buvo, nesiginčisim. Mūsų protėviai mėsą rūkė irgi ne dėl skanumo, o dėl to kad išlaikyt ilgesniam laikui galėtu - bet mūsų laikais irgi rūkom ir net dalikatesu skaitom, nors bet kada galim nueit ir nusipirkt šviežios :) Taip kad čia matau kitokias sąsajas - indėnai plonai supjaustydavo, išdžiovindavo sausai ant laužo, sutrindavo į miltelius ir juos naudojo kaip konservus. Ispanai dadėjo savo prieskonių ir nebetrina į miltelius - štai ir visas skirtumas. O šiaurėj išeiviai iš šiaurinės Europos kitaip daro - kaip kad mūsų palendricai, tik plonesni, prieskoniai irgi tik pipiriukai įvairūs ir česnakiukai, ir išdžiovinti jie privalo būti ne sausai, o panašiai kaip rūkyta mesa. Na ir dar tame tarpe tarp šiaurės ir pietų milijonas įvairiausių hibridinių receptūrų... :lol:
 #692703   MINDULE
 19 Kov 2017 15:56
Skumbrotas rašė:Na gal kažkada taip ir buvo, nesiginčisim. <...>
Tikrai nesigincyju... skirtyngos kulturos ta pati dalyka daro skirtyngai ir jiems tai veikia, matyt ir priezastys tam yra (cia ne vien apie maista)... ;)
Kaip bebutu, nesvarbu pagal koki recepta, maistas ruostas namuose bus skanesnis nei pirktas, o jei ruosiantysis ideda ziupsneli meiles tai darydamas, visda buna skanu ;-)
 #692829   Guru
 20 Kov 2017 19:40
Aš tai stintu baliu pasidariau... Dar ir dabar virtuve agurkais kvepia...
Gal kas 30 km aplink Vilniu mate atviro vandens ežere?
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 87
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė