Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #684966   henyte
 23 Gru 2016 16:30
samas235 rašė:...o 'doras' LT verslininkas visada ziuri kur pigiau:):) ... uz 500m 7.5 eur moki:):)

LT pirktais valais esu pora kart nusviles ir kas blogiausia nieko niekam neirodysi sitoj vietoj. Nei viena parduotuve neprima valu atgal po 2 ar 3 savaiciu. Buvau uzlekes su Power pro, kuri per 2 savaites ismeciau gabalais, ejo kilpom ir pastoviai barzdos ant metimo, galvojau kad shimanke shaibom isejo, bet pakeitus vala viskas susitvarke idealai.
o tai kur cia tamstos 'doras' verslas sukasi, nes jei tokios mintys pas tamsta stengsiuos nepataikyt... As taip supratau is paties pasisakymo, kad viska taip zinai apie 'doruma' ir piguma, tai reiskia pats "is ten" :D ... suprantama uz gera daikta, o jei jo dar ir puse kilometro ir 7 ar 8 e negaila...
"Uzlekti" mergaite gali, o jei kazkas, kazkur pats priminko kazko, kad kilpos laksto, valas ar pardavejas prie ko, gamintojas ar pardavejas uz kazkieno mokslus gal sumoket turejo? Itari, kad kazkas apgavo? Tam yra vartotoju teisiu apsauga, policija galu gale aferistus gaudo... Juk jei manai, kad tave apgavo, tai kiti gal taip nemano? O va jei atnesi ir pamesi paties sudrozta vala pardavejui ant prekystalio ir pareikalausi pinigu atgal, ar tai nebus pati tikriausia apgavyste? Skirtingai nuo tamstos suvokimo apie 'dora' versla, verslinkai dirbantys ne pirmus metus, stengiasi islaikyti gera varda, islaikyti savo versla ir nepardavines sukeite gera varda turinti "PowerPro" i koki kinietiska "PomerPro" ( yra teke matyt zmoniu besidziaugianciu "geru" pirkiniu :D ) , kad istrauktu is tamstos vieninteli karta ta euriuka...
Esu mates NAUJU brangiu spiningu su suskaldyta keramika, esu mates kruvas "shimankiu" su nesisukanciu vedikliu, skaites kruva valu "vertintoju" atsiliepimu, kuriuose jie kaltina savo vala piktavaliskumu, t.y. kilpu metymu (bird nests "vertintojai is uzu sienos taip vadina :D ), kitokiu pirkejo svajoniu nepildymu ir visada bus kaltas gamintojas, pardavejas, bet ginkdie ne "ismanusis" naudotojas... Na zinoma lieka dar valo broko tikimybe, jos niekaip atmesti negali, bet kadangi paciam su tuo neteko susidurti, o su auksciau minetais faktoriais begale kartu, tai gal daugiau nieko ir nebefantazuosiu...
 #684967   giedrius777
 23 Gru 2016 16:40
henyte rašė:
samas235 rašė:...o 'doras' LT verslininkas visada ziuri kur pigiau:):) ... uz 500m 7.5 eur moki:):)
.
Esu mates NAUJU brangiu spiningu su suskaldyta keramika, esu mates kruvas "shimankiu" su nesisukanciu vedikliu, skaites kruva valu "vertintoju" atsiliepimu, kuriuose jie kaltina savo vala piktavaliskumu, t.y. kilpu metymu (bird nests "vertintojai is uzu sienos taip vadina :D ), kitokiu pirkejo svajoniu nepildymu ir visada bus kaltas gamintojas, pardavejas, bet ginkdie ne "ismanusis" naudotojas... Na zinoma lieka dar valo broko tikimybe, jos niekaip atmesti negali, bet kadangi paciam su tuo neteko susidurti, o su auksciau minetais faktoriais begale kartu, tai gal daugiau nieko ir nebefantazuosiu...
:shock: Nu cia jau rimta,o noreciau paklausti apie lt garantijas-daug kartu buvo brokas?Nes man kiek susidures ne del zukles tai visada kaltas vartotojas.
 #684976   St.Darka
 23 Gru 2016 19:48
Dzigint nedziginu, bet sapalui ygk 0.8 naudojau visa sezona tiek sventojoj tiek drumstoj nery ir kitamet naudosiu butent si sniura, tiesa neryje apie 30% zvejybu. Nei ten jis ploksteja, nei labai jau rekauja per ziedus, spalva irgi padoriai laikosi, mazgai liuks, kazkiek serpetuojasi, bet nedaugiau nei kiti. Aisku as profilaktiskai kas kokiu 20-30val zvejybos kokius 5-7metrus i konteineri. Kaip ir sakiau dzigo upese nepraktikuoju per daug, tai neisivaizduoju kaip jis elgiasi, kai akmenuota dugna dauzai.
 #684995   Liuciferis
 24 Gru 2016 12:09
St.Darka rašė:Dzigint nedziginu, bet sapalui ygk 0.8 naudojau visa sezona tiek sventojoj tiek drumstoj nery ir kitamet naudosiu butent si sniura, tiesa neryje apie 30% zvejybu. Nei ten jis ploksteja, nei labai jau rekauja per ziedus, spalva irgi padoriai laikosi, mazgai liuks, kazkiek serpetuojasi, bet nedaugiau nei kiti. Aisku as profilaktiskai kas kokiu 20-30val zvejybos kokius 5-7metrus i konteineri. Kaip ir sakiau dzigo upese nepraktikuoju per daug, tai neisivaizduoju kaip jis elgiasi, kai akmenuota dugna dauzai.
O va as kaip tik ir dzigauju 14 - 28 g galvakabliais su YGK 1.0 ir dziaugiuosi ji atrades, nes gal kiek ir uzstorintas, bet laiko gerai, metasi smagiai, o ir netriuksmauja. Naudojau apie 2 sezonus ir sezono pradziai kitu keisti nesiruosiu. Beje pagrinde zvejota Nemune.
 #686520   Arturijus
 08 Sau 2017 20:59
Atejo dar vienas kitaiskas sniuras, si kart stebuklo neivyko Kastking Fortis 1,2 realybeje yra 2,5 ir laiko 5 kg. plius plista ties kur nori... Zmona sake karoliams verti bus gerai, na ir vaikui aitvarui gal susuksiu :D
 #686698   Menke
 10 Sau 2017 12:11
Arturijus rašė:Atejo dar vienas kitaiskas sniuras, si kart stebuklo neivyko Kastking Fortis 1,2 realybeje yra 2,5 ir laiko 5 kg. plius plista ties kur nori... Zmona sake karoliams verti bus gerai, na ir vaikui aitvarui gal susuksiu :D
Man ka tik atejo Kastking Mega 8 pagal kinus #0.2, 0.14mm 10bl, bet sulygnus su YGK tai tarp #0.8 ir #1.0. Pabandziau ant svarstykiu, tai visi rezultatai buvo intervale 5,8kg...6.2kg. Mazgas TRILENE
 #686707   Ewro
 10 Sau 2017 13:47
Menke rašė:
Arturijus rašė:Atejo dar vienas kitaiskas sniuras, si kart stebuklo neivyko Kastking Fortis 1,2 realybeje yra 2,5 ir laiko 5 kg. plius plista ties kur nori... Zmona sake karoliams verti bus gerai, na ir vaikui aitvarui gal susuksiu :D
Man ka tik atejo Kastking Mega 8 pagal kinus #0.2, 0.14mm 10bl, bet sulygnus su YGK tai tarp #0.8 ir #1.0. Pabandziau ant svarstykiu, tai visi rezultatai buvo intervale 5,8kg...6.2kg. Mazgas TRILENE
tai iš kinų visada ploniausią imt ir neapsišausi.
O kaip šiaip tas mega 8? minkštumas, apvalumas, švelnumas ir t.t.? vis ketinau pasiimt pabandyt, bet neprisiruošiu :grin:
rusai-ukrainiečiai giria jį :roll:
 #686763   Arturijus
 10 Sau 2017 17:44
Menke, muset dvigubai perdejo ir to valo storis yra 1 pagal japa, net truputis daugiau, draugelis toki uzsisake, tai jo testas buvo max 3 kg ant mazgo. Ciupinejau ir matavau.
 #686783   inf
 10 Sau 2017 20:00
pamatuok stori maksimaliai itempes mikrometru, si vieta idomiausia. ir aisku reik atkreipt demesi ar valas ne plokscias, nes tuomet matuojasi siauroji dalis ir duomenys nelabai teisingi. P.s. mikrometras turi buti labai jautrus, kad nesuspaustu valo.
 #686802   vk
 10 Sau 2017 21:37
Menke rašė:Minkstas, apvalus, ne toks slidus kaip YGK bet pirmas ispudis labai geras. Si sezona ant pagrindines mesmales susisukau ir bandysiu. Pries tai buvau susisukes Daiwa J-braid, bet man nepatiko, labai jau plokscias pasidare po keletos zvejybu.
Sudominat savo kalbom, išsitraukiau minėtus Mega 8 0,14 mm 10 lb ir palyginau su Daiwa J-braid 0,13 mm. Taigi, Daiwa J-braid 0,13 mm realiai yra storesnis, bet tai ir neturi stebinti, nes jo deklaruojamas stiprumas 18 lb, kai lyginamo Mega - 10 lb. Tada dar palyginau su Daiwa J-braid 0,10 mm 13 lbs - vėlgi Mega 0,14 mm 10 lb yra plonesnis.
Suabejojau Menkės teiginiu apie Mega 8 apvalumą. Pasukus valą tarp pirštų matosi spiralė, pasukiojau taip pat ir Daiwa J-braid pintukus - pas juos irgi matosi spiralė, kažkokių didesnių išvadų padaryti negaliu.
Dėl Mega stiprumo - rankom 10 lb nenutraukiu, greičiau jau odą susipjaustyčiau. Todėl tikiu Menkės teiginiais apie 6 kg.
Taigi vienintelė mano išvada, kad šiuos valus reikia lyginti pagal deklaruojamus lbs, o ne mm, nes mm rodo pievas. :)
 #686810   inf
 10 Sau 2017 22:07
Mikrometru puikiai matuojasi. Tereikia itemti vala ir pamatuoti kelias skirtingas vietas. Nematau prasmes net plestis sia tema, nes mikrometras rodo gan tiksliai tiek kiek japonai ar nauji usa valai nurodo. Galiu parodyt ateikit isitikinsit neblecyzgoje. Jau ne vienam ex skeptikui parodziau. Jei kas isivaizduoja kad mikrometras tai slankmatis, klystate. Geras mikrometras nuo menkiausio pasipriesinimo sustoja ir nesuspaudzia itemto vala. Na ateikit pamatuosim.
Paskutinį kartą redagavo 1 inf. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #686811   inf
 10 Sau 2017 22:08
alkanas rašė:Pas jy labai jautrus
Alkanas dar savo zukles irankius slepi nuo zmonos? Toks baimingas vyrukas, o toks drasus forume.
 #686813   inf
 10 Sau 2017 22:12
Sakai, kad as meluoju. Nusipirkai kazkada loomi bet namo bijojai nesti, valty taipogi slapcia laikei. Vaje vaje, diedukas :/braj;
Lietuva maza, turiu daug draugu. Gal daugiai istoriju apie forumo drasuoli papasakot? Nes apoe mane labai megsti pasneketi, tai pakalbam ir apie tamsta.
 #686817   inf
 10 Sau 2017 22:20
Na nieko baisaus, daktarai nesikandzioja. Nepasipasakosi daugiau pats, o gal prikasi savo liezuvi? Paskui dar nelaime atsitiks ir su kocelu gausi per makaule. :twisted:
 #686818   Gdainius
 10 Sau 2017 22:27
inf rašė:Mikrometru puikiai matuojasi. Tereikia itemti vala ir pamatuoti kelias skirtingas vietas. Nematau prasmes net plestis sia tema, nes mikrometras rodo gan tiksliai tiek kiek japonai ar nauji usa valai nurodo. Galiu parodyt ateikit isitikinsit neblecyzgoje. Jau ne vienam ex skeptikui parodziau. Jei kas isivaizduoja kad mikrometras tai slankmatis, klystate. Geras mikrometras nuo menkiausio pasipriesinimo sustoja ir nesuspaudzia itemto vala. Na ateikit pamatuosim.

Mirkometru gali pamatuot mono vala ir gauti realu rezultata.Matuoti pintuka gali , gausi rezultata, bet tas rezultatas bus tolimas nuo tiesos.O tarp kitko ,idealiai apvalaus pintuko niekas dar nepagamino ir ar isvis tai imanoma padaryt :-D, tuomet ir tikslo ji matuot jokio nera
 #686819   inf
 10 Sau 2017 22:44
Teoretikai, isigykit mikrometra padirbekit, pamatuokit keliasdesimt valu ir suprasit, koks tikslas ir ka duoda tie duomenys.
  • 1
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė