Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #684708   Aqua v.
 19 Gru 2016 18:24
Arturijus rašė:Salvy, guli salia manes kinas 0,8 ir YGK 0,8 vienodi, .... Dar kart rasau storiai vienodi,...
is kur zinai, kaip tikrinai ta stori?
Ir gal parasyk lietuviskai suprantamai, ka matavai, ka traukei, kokie rezultatai.
 #684715   Arturijus
 19 Gru 2016 18:59
Storis vizualinis ir pagal pojucius, del mikro mm nesigincisiu, matuoti mazgais ar mikrometru nesivarginsiu, nes vieniem tas netiks kitiems anas, svoris buvo keliamas su vandieniu ir su el. bezmenu ant bemazgio.
 #684717   Arturijus
 19 Gru 2016 19:23
Del storio kitaicai savo 0.4 pazymejo kaip 0,12 ir atlaiko 8lb... YGK parase 0,8 ir 16 lb... suprantu lyginti 6 eu. ir 44 eu uz ta pati ilgi butu nekorektiska ir negrazu, taciau palyginau... Meluoja abu tik pretenzijos YGK uz tokia kaina melo perdaug.
P.s. atsiprasau uz auksciau parasytus zodzius su klaidomis, nelengva ,man baltarusui su lietuviska rasliava, bet stengsiuos.
 #684718   Aqua v.
 19 Gru 2016 19:24
Arturijus rašė:Storis vizualinis ir pagal pojucius, del mikro mm nesigincisiu, matuoti mazgais ar mikrometru nesivarginsiu...
nu ok, tu bent pameginai sulygint realius ~vienodus storius,
nes ruselis tai naudoja 'uzrasus ant etiketes', tai man jo duomenys visai beprasmiai.
Nors galejai per mazga su mikrometru :) , butu bet sioks toks objektyvesnis skaicius :) .
O apie koki kitaica kalba? Nes as kazkada lyginau su amerikonais, tai nors nenuvertinu ju (amerikonu valu), bet laikymu ir storio santykiu jie niekaip prie JGK ne artyn nebande 'stotis'.
 #684736   vava
 19 Gru 2016 22:04
alkanas rašė:Parašyk, Įdomu, ne tu gamini ne tu pardavineji, ką čia suki galva
Pritariu
 #684739   Arturijus
 19 Gru 2016 22:56
Gerai, kalba ejo apie vala SUNKO, kaip jo darbines savybes as nezinau, nes darbe megintas nebuvo, rusai raso skirtingai vienems labai patiko kiti per kriaukles greit suede... uzsisakiau dar kelis ziuresim kas ateis. Valas pagal forma daugiau kvadratinis nei apvalus, bet neplokscias, kitas kur is kino atejo ILURE kaina triskart didesne, galvojau kokybe bus... bet atejo plokscias... na bet bandimams bus medziagos.
Tik kelios pastabos is rusu, kinai daznai zaidzia loterija gali atsiusti jums ne ta diametra kuri uzsakinejote ir kartais net ne to pinimo vala, jie ligina su japonais pagal diametra tai nuomone, kad geras japonas 20 proc. stirpesnis uz panasaus diametro vala, puse valu labai smarkiai dazo, kita puse tiesiog pablunka kaip ir visi valai, na ir aisku uzsakant valus su daug lb. tikietis, kad ateis ne torsas naivu. Nors keleta pintalu 8 siulu yra. Daugiau diskusijos rusfishing forume rusu kalba, bet perkat daug popkorno ir pasiruosiat skaityti daug fludo.
 #684749   edmundaxx
 20 Gru 2016 09:06
Kazin kiek desimciu spuliu valo reikia per metus, kad apsimoketu kist nagus i ta mesla ir uzsiimineti loterijom? :roll: ca del noro sutaupyti...
Jei gaudot kitajiskais masalais, tai gal ir gaila pirkt vala tarkim 10 kartu brangsni uz vobleri. :-D bet kai pvz vobleris kainuoja vis keliais eurais daugiau uz patikrintus valus.. ir taupyt yra del ko???
P.S. su tuo keikiamu YGK zvejoju visa si sezona, dar net nepastebejau, kad spalva bluktu. Tik jei be FC pavadzio gaudau tarp zacepu, aisku kad pasizeidzia kaip ir kiti valai...
 #684754   Arturijus
 20 Gru 2016 10:30
Kur naudoti tokius valus zmones randa, vidutiniam dzigui, feederiam ir t.t. Apie mesla, tai labai garsiai parasyta, keikvienas daro pasirinkima pagal save. Man uzteko dveju spuliu... Kai superdolini 100 m. vala per dvi zvejybas uz 20 eu. tai pradedi skaiciuoti ir galvoti. Sezonas sezonui nelygus, vienas meto kas antra-trecia iseigine, kitas 3-4 zvejybas per savaite... Salygos t.p. skirtingos svariam vandenyje YGK laiko ilgiau, drumstas Neries vanduo suvaro greit. Ir pintukas naudojamas ne tik vobleriams saugoti. Kazi ar labai isaugosiu su kokiu 0.6 japu bragu vobleri.
 #684757   edmundaxx
 20 Gru 2016 10:55
Smalsu išgirst, kaip sudrožti 100m valą per 2 rybalkes? Kur reikia žvejoti?
Neužskaitau variantų, kai per pačio žioplumą nutrūksta per pusė, kai niekam tikus ritė daro nesamones. Arba kaip šiaip žvejys yra linkęs "viską suvaryti"... :roll:
P.S. Apie fyderius nieko nesakysiu, nes ten mažesni reikalavimai valam. Ir aplamai, čia spiningo tema, ne fyderio...
 #684762   giedrius777
 20 Gru 2016 11:06
Nu sudrozti 100 m valo per dvi zvejybas tai tikrai kaltos ne zukles salygos o rite,o del ygk x8 manau jis labiau tinkamas zuklei ezeruose ty labiau lepus,nors as ir ten nerizikuociau jo naudot.Kaip minejau anksciau pabandziau dzigui Nemune YGK X 4 tai lyginant su x8 diena ir naktis tiek mazgo laikymo,tiek serpetojimosi,tiek apskritai plonumo.Ps zvejota apie 30 zukliu akmenynuose.
 #684765   gabras
 20 Gru 2016 11:19
Arturijus rašė:Kur naudoti tokius valus zmones randa, vidutiniam dzigui, feederiam ir t.t. Apie mesla, tai labai garsiai parasyta, keikvienas daro pasirinkima pagal save. Man uzteko dveju spuliu... Kai superdolini 100 m. vala per dvi zvejybas uz 20 eu. tai pradedi skaiciuoti ir galvoti. Sezonas sezonui nelygus, vienas meto kas antra-trecia iseigine, kitas 3-4 zvejybas per savaite... Salygos t.p. skirtingos svariam vandenyje YGK laiko ilgiau, drumstas Neries vanduo suvaro greit. Ir pintukas naudojamas ne tik vobleriams saugoti. Kazi ar labai isaugosiu su kokiu 0.6 japu bragu vobleri.
drumstas neries vanduo :D
 #684767   Arturijus
 20 Gru 2016 11:27
Rite shimano biomasteris, vanduo drumzliakas, gaudant sapalus ant pavirsutiniu masalu ygk susiserpetavo per pora zvejybu, prarado savo tvirtuma per visa darbini ilgi, kitas valas samuline... Zvejuota ir pries srove ir pasroviui lengvais masalais susipine varzdom, neatpainiojau... Cia jau kaltas as pats, trecias sunline super braid mikrodzigui, valas geras bet susivare greit nes plista ne prie mazgo, o pvz. per viduri... Ir kiek reikia babinu ismeginti???
 #684777   Menke
 20 Gru 2016 13:17
Arturijus rašė:Rite shimano biomasteris, vanduo drumzliakas, gaudant sapalus ant pavirsutiniu masalu ygk susiserpetavo per pora zvejybu, prarado savo tvirtuma per visa darbini ilgi, kitas valas samuline... Zvejuota ir pries srove ir pasroviui lengvais masalais susipine varzdom, neatpainiojau... Cia jau kaltas as pats, trecias sunline super braid mikrodzigui, valas geras bet susivare greit nes plista ne prie mazgo, o pvz. per viduri... Ir kiek reikia babinu ismeginti???
Elementarus tavo neismanymas renkantis valus tavo zvejybai. Ir cia tikrai ne valai kati. Nei mintis nekiltu deti YGK x8 ir zvejoti upeje su daug abrazyvo :shock:
 #684781   edmundaxx
 20 Gru 2016 13:52
Mano chebroj, kur Nemune gaudom, beveik visi tik x8 ir naudoja. Ir visiem laiko ne po 1 sezoną! Ir žvejoja po tiek, kad daugeliui tik pasvajot...
Aš visad rišu FC ~1m.
 #684784   Arturijus
 20 Gru 2016 14:30
Koks storis? Gal 0,8 per plonas siulas ir kriaukles ji greiciau valgo, mano pazistamas t. p. ji labai giria, bet storesni, nors pabaigoje sezono skundesi kad susiserpetavo. Bet kuriuo atveju, YGK yra melagiu kontora ir meluoja daugiau nei kinieciai... Is teigiamu savybiu galiu parasyti tik, kad slidus ir plonas, nors kazkam jis atrodo uzstorintas. Zodziu meginsiu kitaicus, visiems nei zvyno. P. S. paskutinius 2 m. ant pintalo naudoju floora.
 #684919   henyte
 22 Gru 2016 21:07
Menke rašė:Elementarus tavo neismanymas renkantis valus tavo zvejybai. Ir cia tikrai ne valai kati. Nei mintis nekiltu deti YGK x8 ir zvejoti upeje su daug abrazyvo :shock:
na as konkreciai sneku apie 1.2 ir 1.5 ygk x8, tai kazko geriau nemune ar kursmarese ( abrazyvas, dumbliai ir dar bbz kas) neradau, atsparumas trinciai pasakiskas, valas keiciamasi po keliu sezonu (tikrai ne keliu zvejybu), nes pritruksta "ilgio" uzmetimui ( dabar aplamai valu maziau kaip po 200-270m neperku)... Yra tiesa pasakius vienas pazystamas pas mane kuris x8 sudrozia palyginus greitai, na bet as jo ziedeliu neinu tikrint, cia jau jo reikalai...
 #684922   inf
 22 Gru 2016 21:42
Man YGK G-Soul X8 Upgrade, ivairaus storio tarnauja Nemune geriau nei bet kuris tokio pat storio valas, kuri esu megines. Realiai tai net arti nei vieno neradau, kuris turetu toki gera metimo nuotolio/tvirtumo/ilgaamziskumo santyki. Daugiau is valo nieko nereikalauju. Ir siaip nebuvo dar tokio valo, kuri parduodu visai ramia sirdim, tik super retais atvejais isgirstu priekaistu, kad negerai. kol nebuvo sio valo, tai buvo kurkas sunkiau valais prekiaut.
 #684943   Evaldas Z
 23 Gru 2016 08:47
O tai kaip cia atsitinka, kad 1 is 10 tas valas per pora zukliu susieda ?
Atsiranda net kas svariam ezere bijotu naudot :shock:
Klausiu, nes jeigu su kokiu kitu valu ir man taip nutiktu, tai kur bedos saknu ieskot ?
 #684947   alkanas
 23 Gru 2016 10:00
Internete tikrai tiek skirtingų nuomonių apie bet ką kad norint vien iš atsiliepimų atsirinkti kas kam tiktų reikia studijuoti vos ne visus rašančio komentarus, ir atsirinkti kas tau tiktų pagal žūklės vietą būdą stilių įpročius, ir tada ~ pasitikėti arba ne.
Galiu savo pvz parasyt, noriu kuo plonesnio gero pintuko mikrodzigui stovinčiam vandeny, sakykim tebūnie geriausio pagal laikymą ir kiek įmanoma plonesnio, pats esu įvairių "geriausių" bandęs, bet vis noriu dar geriau, dabar parasysiu kuo nesidomejau, ty.deklaruoja kad pintas negali būti plonesnis nei x , nes vienos gijos neisspaudzia plonesnės nei x:4, tai kaip x:8 atsiranda plonesnis nei x:4 man nedaein, na nebent pintas, čia kaip su šluota vieną virbą sulauzysi visų ne, gal ir taip, nerasau kad yra taip ar kitaip, tiesiog iš to ką mačiau savo "geriausio" neradau, tie tušti parasymai imk ta ir bus tau laimė ne man, kol nėra konkrečių tikslių apibūdinimų, kad būtų aiškiau esu bandęs tik ta ploniausią sasame sakykime, geras plaukas bet norėtųsi geriau laikančio, galit zvengti kad noriu neįmanomo, taip, bet kas uždraus ? Kam įdomu galim testas diskusijas apie plono valo naudojimo privalumus ir trūkumus, dėl jų kokybės nesiginčiju.
 #684948   samas235
 23 Gru 2016 10:02
Evaldas Z rašė:O tai kaip cia atsitinka, kad 1 is 10 tas valas per pora zukliu susieda ?
Klausiu, nes jeigu su kokiu kitu valu ir man taip nutiktu, tai kur bedos saknu ieskot ?
As manau kad kaip ir visa kita valai buna brokuoti, gal kazkokia partija pigiau paima ir ant LT isstume, gal dar kazkas. Visoj Gamyboj broko pasitaiko o 'doras' LT verslininkas visada ziuri kur pigiau:):) Gal ir kopiju kazkokiu iskisa nors siais metais pabandziau aliexpres valus ir bent kolkas patenkintas, laiko gerai, drozesi ne greiciau nei kiti (kurie po 10-15 eur uz 135m kainuoja) mazgus irgi laiko. Minusas kad uze per ziedus ir siut storinti bet su tuo galima susitaikyt kai uz 500m 7.5 eur moki:):)

LT pirktais valais esu pora kart nusviles ir kas blogiausia nieko niekam neirodysi sitoj vietoj. Nei viena parduotuve neprima valu atgal po 2 ar 3 savaiciu. Buvau uzlekes su Power pro, kuri per 2 savaites ismeciau gabalais, ejo kilpom ir pastoviai barzdos ant metimo, galvojau kad shimanke shaibom isejo, bet pakeitus vala viskas susitvarke idealai.
 #684949   giedrius777
 23 Gru 2016 10:03
Evaldas Z rašė:O tai kaip cia atsitinka, kad 1 is 10 tas valas per pora zukliu susieda ?
Vakar buvau pirkt spiningelio is Baito tai sia tema padiskutavom,greita isvada sis valas ezerui ty svariam vandeniui.Pasirodo ne mano vieno nuomone kad nereikia su juo zvejoti akmenynuose.Kazkas raso kad gal ziedeliai spiningo blogi,mano atveju buvo pirktas naujas Graphiteleader nuovo vigore ir rite Daiwa Freams ir YGK X 8 :-D
 #684954   Arturijus
 23 Gru 2016 10:54
Gal ir man koazkokia sudina partija pakliuvo, del plokstumo YGK 0.8 tapo plokcias... susispaudzia ant spules... Is YGK produkcijos tikrai gerai save rekomendavo pontoon exteris x4, bet plonu nebandziau, mano 0,19 buva, sezona atidirbo.
 #684955   inf
 23 Gru 2016 11:13
samas235 rašė: LT pirktais valais esu pora kart nusviles ir kas blogiausia nieko niekam neirodysi sitoj vietoj. Nei viena parduotuve neprima valu atgal po 2 ar 3 savaiciu. Buvau uzlekes su Power pro, kuri per 2 savaites ismeciau gabalais, ejo kilpom ir pastoviai barzdos ant metimo, galvojau kad shimanke shaibom isejo, bet pakeitus vala viskas susitvarke idealai.
Apsaugok parduotuves nuo tokiu klientu... Juokauju aisku. Kaltinti vala, kad jis barzdojasi yra absurdiska. Valas barzdojasi dwl keliu priezasciu. Pirma rite "nebepaveza" tokio minkstumo/plonumo valo. Antra valas del faktoriu nesusijusiu pacio netobulumu susisuka. Visuomet minkstas ir plonas valas "reikalaus" kui geresnio rites darbo. O kietesnis ar storesnis valas nesibarzdos ir ant nebelabai kokios rites. Jei tikiesi, kad parduotuve priims panaudota vala atgal, tai gal ir sargius nesi atgal, nes moteris nebuvo patenkinta?
 #684962   jaunikaitis
 23 Gru 2016 13:48
Žmogus bando išsiaiškint kodėl vyksta tokie dalykai su valu ir pasakyt, kad nieko negali įrodyti jei tas valas visgi papuola brokuotas, o inf (būtų užtekę paaiškinimo) domisi ką žmogus veikia su panaudotais sargiais jei moteris nepatenkinta.. inf, ar tu tikrai gerai jautiesi? Apsaugok klientus nuo tokių pardavėjų.. Nejuokauju..
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė