Sveiki,
turiu bėdą. Vasaros pabaigoje pagava savo pirmą margį ir nuo tada nėra dienos, kai apie juos nepagalvočiau. Žodžiu, sėdau kaip reikiant.
Noriu pasiruošti naujam sezonui, bet kaip jau sakiau, esu dar žalias, todėl prašysiu Jūsų pagalbos. Nusprendžiau pradėti nuo koto. Dabartinis gana varganas, įtariu, kinietiškas. Nappa micro jig 2-9 gr, pirktas prieš pora metų, visai kitu tikslu ir aplinkybėmis. Nepaisant to, su šitu koteliu per kelias žvejybas turėjau fantastiškų akimirkų, jei ne jis, manęs čia ir nebūtų, taip, kad didis respect'as jam.
Apetitas kyla bevalgant, todėl noriu geresnio
Pagrindinė žvejyobs vieta bus Vilnelė, kol kas tik ją pažįstu (pradedu pažint); ateityje tikiuosi atrasti ir kitų.
Reikia gero daikto, kokybiško, nelepaus, kad atleistų mano klaidas ir netikslumus. Esminis kriterijus, kad būtų lengva dirbti, jausčiau malonumą pakibus net ir mažam upėtakiui, bet galėtų susidoroti ir su iššūkiais (per sezono uždarymą turėjau susitikimą su monstru, katras trout tune'o kabliukus atlenkė vienu pasisukimu). Biudžetas iki 350€ (čia jau visiškos lubos + į kainą turi įkristi ir ritė)
Galvoju, dabar tinkamas metas pirkti, nes ne sezonas, gal kiek pigiau išeis paimti gerą daiktą.
Buvau apsižiūrėt, kol kas turiu tris pasiūlymus iš pardavėjų:
st. Croix avid AVS80MLM2 (2,40 m, 1,5 g - 8g)
Jackson Ocean Gate JOG-603 UL AJ (1,90 m; 0.5 g - 8 g)
st. Croix TSS70LXF2 Trout Series (2,10 m; 1,5 g - 7 g)
asmeniškai man didžiausią įspūdį padrė A'vid'as, nesu nieko panašau rankose turėjęs. lengvas, minkštas, malonus laikyti. Gražus:) Tiesa, kiek paskaičiau, tai forumiečiai tokius kotus vadina šlangavotais ar tai parabolikais, tiesa? Gal galit paaiškint, ką tai reiškia žvejyboje?
Jackson toks standokas pasirodė, nors pardavėjas sakė – labai minkštas. Gal kam tekę juo žvejoti?
Ką manot apie St. Croix trout series? Jo kaina gerokai mažesnė už avidą. Jausmas toks per viduriuką, tarp japono ir Avid'o.
Suprantu, kad mano klausimai juokingi, bet būsiu dėkingas už kiekvieną Jūsų repliką, komentarą ar patarimą, bei gi pastebėjimą iš praktikos.
Ačiū

.