Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #680604   Wilo
 01 Lap 2016 18:45
Sveiki , reikia patarimo , naujam sezonui nusižiūrėjęs esu St.croixo avs70ulf arba avs66ulf vienadalius kotelius , niekada amerikono neesu turėjęs , parduotuvei teko čiupinėti tai patiko , micro jigui naudoju kotelį Ticto ralgo 66 , galvoju ar sugebeciau ji realizuoti upetakiams ? gaudau tik tvichiuku vobleriukais , siam reikalui skystokas man rodos jis , tad del to ir linkstu link kryziaus ...

PS: Trumpai ir aiskiai , norejau paklausti ar verta sudintis rankas ar uzteks to ka turiu ?
 #680616   lauris
 01 Lap 2016 20:56
Wilo rašė:Sveiki , reikia patarimo , naujam sezonui nusižiūrėjęs esu St.croixo avs70ulf arba avs66ulf vienadalius kotelius , niekada amerikono neesu turėjęs , parduotuvei teko čiupinėti tai patiko , micro jigui naudoju kotelį Ticto ralgo 66 , galvoju ar sugebeciau ji realizuoti upetakiams ? gaudau tik tvichiuku vobleriukais , siam reikalui skystokas man rodos jis , tad del to ir linkstu link kryziaus ...

PS: Trumpai ir aiskiai , norejau paklausti ar verta sudintis rankas ar uzteks to ka turiu ?
as vietoj taves geriau is jp kazka paziureciau nei avidus, bus zimiai smagesni kotai uz ta pacia kaina :)
 #680671   Liuciferis
 02 Lap 2016 15:48
Wilo rašė:Sveiki , reikia patarimo , naujam sezonui nusižiūrėjęs esu St.croixo avs70ulf arba avs66ulf vienadalius kotelius , niekada amerikono neesu turėjęs , parduotuvei teko čiupinėti tai patiko , micro jigui naudoju kotelį Ticto ralgo 66 , galvoju ar sugebeciau ji realizuoti upetakiams ? gaudau tik tvichiuku vobleriukais , siam reikalui skystokas man rodos jis , tad del to ir linkstu link kryziaus ...

Ralgo 66 bandziau naudoti upetakiams- man asmeniskai nepatiko. Pagrinde del jo "fast" akcijos, grieztumo ir mazu ziedeliu. Bet as tuo metu gaudziau nedideliais masaliukais, taikydamas tuo paciu ir i kirslius. Tai paciam tvicinant su kiek didesniais vobleriais gali pasirodyti visai priesingai.
 #680714   Wilo
 02 Lap 2016 21:17
Jau sezonas pasibaigė , gal turit šio sezono kažkokių tai nauju topu masalu arsenale ? domina tik vobleriai :)
 #680741   Slovak
 02 Lap 2016 23:17
Wilo rašė:Kolegos , suprantantys rusu kalba, gal galite trumpai is sio straipsnio pasakyti ar modeliukas belleza prototype GLBPS 722SUL-T , tiks vobleriukams iki 55 patvichinti ? http://pal.sport-express.ru/tests/44326/
GLBPS 722SUL-T, netinka naudoti nuo 50 mm, ir raso kad tvicingui nelabai tinka

Belezza Prototype 632UL-T, jeigu nori ir mikro ir virs 50 mm, tai geriau sita siulo, raso kad jis universalus. Tipo su virs 50 mm trupuciuka yra niuansum bet jis jau priptaro. Dar apie siuta rase, kad su upetakiu virs 400 gr sunkiau susitvarkyti, bet ne kritiskai
 #680828   DarKet
 03 Lap 2016 20:41
Turiu klausimą, ar verta ieškoti upėtakių aukščiau mažo upelio užtvankos?
 #680865   Darius S
 04 Lap 2016 13:10
Upelis upeliui nelygu. Nuo sausio 1 pamegink, ir suzinosi.
DarKet rašė:Turiu klausimą, ar verta ieškoti upėtakių aukščiau mažo upelio užtvankos?
 #680946   DarKet
 05 Lap 2016 16:51
O gal yra kas bandę aukščiau užtvankos pažvejot? kalbu apie upelį, kurio plotis apie 2-3 metrus ir prieš užtvanką upėtakių tikrai yra.
 #680951   Sokratas
 05 Lap 2016 17:16
nu tai rašyk pavadinimą, įmesk nuorodą ir pasakysim, bandėm tame tavo upelyje , ar nebandėm...
 #680970   RastaMan
 05 Lap 2016 23:07
Ir taip, ir ne :grin:
Nors kiek daugiau žinant upėtakių žūklėj, nei tai jog upėtakis gyvena upėj, gan greitai galima daugumą jų "nurinkt", o natūraliai upei pasipildyt yra problema - užtvanka. Kitą vertus jei didžioji dauguma mąsto panašiai t.y. ruožą nurašo kaip neperspektyvų, tai galima tokiuose vietose ir smagių bonusų rast :grin:
Žodžiu tiesiog reikia bandyt, ką gali žinot. Arba vadovautis TIKRAI patikima informacija, o kurios pas upėtakių žūklės mėgėjus tikrai nedaug - slapukai gi mes :-D
 #681061   Wilo
 07 Lap 2016 12:00
Ar pas mus ant svieto kažkur galima pačiupinėti Fenwick river runner spiningėlių ?
 #682002   Ghost Dog
 19 Lap 2016 16:59
Sveiki,

turiu bėdą. Vasaros pabaigoje pagava savo pirmą margį ir nuo tada nėra dienos, kai apie juos nepagalvočiau. Žodžiu, sėdau kaip reikiant.

Noriu pasiruošti naujam sezonui, bet kaip jau sakiau, esu dar žalias, todėl prašysiu Jūsų pagalbos. Nusprendžiau pradėti nuo koto. Dabartinis gana varganas, įtariu, kinietiškas. Nappa micro jig 2-9 gr, pirktas prieš pora metų, visai kitu tikslu ir aplinkybėmis. Nepaisant to, su šitu koteliu per kelias žvejybas turėjau fantastiškų akimirkų, jei ne jis, manęs čia ir nebūtų, taip, kad didis respect'as jam.
Apetitas kyla bevalgant, todėl noriu geresnio :)

Pagrindinė žvejyobs vieta bus Vilnelė, kol kas tik ją pažįstu (pradedu pažint); ateityje tikiuosi atrasti ir kitų.

Reikia gero daikto, kokybiško, nelepaus, kad atleistų mano klaidas ir netikslumus. Esminis kriterijus, kad būtų lengva dirbti, jausčiau malonumą pakibus net ir mažam upėtakiui, bet galėtų susidoroti ir su iššūkiais (per sezono uždarymą turėjau susitikimą su monstru, katras trout tune'o kabliukus atlenkė vienu pasisukimu). Biudžetas iki 350€ (čia jau visiškos lubos + į kainą turi įkristi ir ritė)
Galvoju, dabar tinkamas metas pirkti, nes ne sezonas, gal kiek pigiau išeis paimti gerą daiktą.

Buvau apsižiūrėt, kol kas turiu tris pasiūlymus iš pardavėjų:
st. Croix avid AVS80MLM2 (2,40 m, 1,5 g - 8g)
Jackson Ocean Gate JOG-603 UL AJ (1,90 m; 0.5 g - 8 g)
st. Croix TSS70LXF2 Trout Series (2,10 m; 1,5 g - 7 g)

asmeniškai man didžiausią įspūdį padrė A'vid'as, nesu nieko panašau rankose turėjęs. lengvas, minkštas, malonus laikyti. Gražus:) Tiesa, kiek paskaičiau, tai forumiečiai tokius kotus vadina šlangavotais ar tai parabolikais, tiesa? Gal galit paaiškint, ką tai reiškia žvejyboje?

Jackson toks standokas pasirodė, nors pardavėjas sakė – labai minkštas. Gal kam tekę juo žvejoti?
Ką manot apie St. Croix trout series? Jo kaina gerokai mažesnė už avidą. Jausmas toks per viduriuką, tarp japono ir Avid'o.

Suprantu, kad mano klausimai juokingi, bet būsiu dėkingas už kiekvieną Jūsų repliką, komentarą ar patarimą, bei gi pastebėjimą iš praktikos.

Ačiū :)
 #682070   Moonwalker
 20 Lap 2016 14:24
Labas, labai panaši situacija ir pas mane , turbut vienintele zuvis, palikusi toki ispudi.. Todel visai neseniai siam reikalui nusipirkau st.croixo avida avs66ulf2, su nekantrumu laukiu sezono pradzios .. Pirmas ispudis labai geras, viena is savybiu kodel ji pasirinkau buvo jo tavo minimas slangavotumas, ko pasekoje labai gerai zuvies smugius sugerti turetu.. Manau viena is pagrindiniu savybiu i ka reiketu atsizvelgti tai ilgis, kadangi gaudau daugiausiai nedideliuose upeliukuose ir brendant butent toki ilgi ir pasirinkau, jei gaudyti nuo kranto tikrai komfortiskiau butu ilgesnis, ypac vasara kai pakrantes aukstomis zolemis apauga.. kas liecia rites.. yra daug jau laiko patikrintu modeliuku, rinkciausi kazka is shimano arba daiwos modeliuku.. koki rareniuma 2500s arba luvias 2506 :)
Is tavo nurodytu antraji iskarto atmesciau del ilgio, manau per trumpas, su pirmuoju jau butu galima ir slaki meginti gaudyti.. :)
 #682083   SatanKlaus
 20 Lap 2016 20:01
Ghost Dog>imk AVS80MLM2 ir nesuk galvos, super kotas, ir universalus ir galios pakankamai. Jei zadi tik myzupiuose gaudyti tada ink is UL ka nors, kitu atveju pasaka :gutgut
 #682097   MikuMaku
 20 Lap 2016 23:01
Kadangi esame visi skirtingi , su skirtingais poreikiais, su skirtingais megstamais zvejybos plotais, zvejybos stiliumi ir t.t. todel vieno tobulo koto nerasime:) Bet, kaip visada yra keli bet... Kiekvienas galime apibudinti savo megstamus meskerykocius. Turbut man pasiseke, esu atrades sau tobula upetakiu zvejybai kota - ''plot
IMG_1083.JPG
Megabass. Tik rankena jo pasitrumpinau gal per puse.
IMG_1083.JPG (25.07 KiB) Peržiūrėta 8175 kartus(ų)
Tiesa, minciu yra ivairiu, nes truksta kokiu 15- 20 cm, bet kaip 'pirmokui' as ji isimylejau :-D
Idomu ka mes vadiname "monstriniais" upetakiais? Tikiu, kad nuo 50cm ir daugiau. Deja, siemet nepavyko perkopti sios mistines ribos, bet turejau pasikabines toki, jis buvo salia, bet... Va toki jau buvo sunku suvaldyti ir greiciausia del nepatirimo, o gal del koto as jo ir neistraukiau, nezinau. (Yra video nuo pat kibimo iki atitrukimo) Bet kiek mes tokiu pagauname? Tikrai neverta "apsisunkinti" koto del vienetu ir zvejoti su slakiniu kotu upetakius tikedamiesi, kad kazkada uzkibs tas monstras:) O jei ir uzkibs tai yra begale priezasciu ir aplinkybiu, , kad ir su lasisiniu kotu mes jo neistrauksime. Tiesiog prarasime malonuma traukdami upetakius iki 50:)
 #682099   Ghost Dog
 20 Lap 2016 23:23
įdomu ka mes vadiname "monstriniais" upetakiais?
Matyt čia kaip ir su kotais, kiekvienam savo. Maniškis monstras teparodė auksinį šoną ir paliko mane drebančiom rankom stypsoti ant kranto :) jau nekalbu, kad nuo smūgio sucypiau kaip maža mergaitė. Bet čia tik tarp mūsų ;)

kas dėl kotų, esu turėjęs viso labo du, neskirtus upei, srovei ar juolabiau upėtakiui. Sugebėjau pagauti su tokiu, vadinasi pagausiu ir su kitokiu. Klausimas tik, kaip pagauti didžiausią malonumą iš viso šito reikalo.

Ačiū už patarimus, bandysiu Avid'ą dar kart. Tiesa, favoritas dabar naujas: Tict Ralgo RLG-75 (2,25 m 0,4-7g)
Nežinau, gal jis ir ne į temą su upėtakiais (skirtas lyg ir jūrai), bet labiausiai lipo.
 #682133   Moonwalker
 21 Lap 2016 12:59
čia 66 - tukas , teko pačiam tokiu pabraidyti , kas nepatiko labai maži žiedeliai, ko pasekoje jei gaudysi nuo sezono pradžios šals labai žiedeliai , ir šiaip purvu labai greitai užsineša, pažeidžia valą .. Kitas dalykas įklijuota virsunele , bei akcija extra fast nu visiskai man nelipo tokioje zukleje.. Kas liecia ta laida tai Emilis labai jau newbie yra upetakiu zukleje ir tenaudojas viena kota butent ta ralgo 66 siame reikale.. Kas liecia kitas salygas, eseriu zukle micro jigu man sis kotelis nepamainomas, labai jautrus, patogi skeletinio tipo rankena. Bet tik ne upetakiui ..
 #682136   Ghost Dog
 21 Lap 2016 13:26
>> Moonwalker
ačiū už info. Tik patvirtinai mano abejones. Tik ką grįžau iš bait.lt, kur radau 75 -tuką už gerą kainą. Buvau jau apsisprendęs pirkt, bet pasikalbėjau su pardavėjais, jie nuoširdžiai pasakė, kad upėtakiams tai nelabai kotelis, o džigui super. Žodžiu, kaip ir patys atkalbėjo, bet užtai jiems didelė pagarba, galėjo įkišt ir viskas.
Pasiūlė pora kitų japonų, bet noriu dar kartą Avid'ą papurtyt, gal baigsis tas galvos skausmas :)
 #682138   Moonwalker
 21 Lap 2016 13:53
šiaip tenryu yra labai geru spiningu upetakiams, bet aisku ir kaina ju gerokai gali virsinti tavo nurodyta biudzeta , kol kas avidas tikrai geriausias pasirinkimas butu , atsizvelgiant i tai , kad dar liks pinigu ir pakankamai gerai ritei isigyti
  • 1
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė