Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #674128   turgis
 27 Rgp 2016 19:25
Matai shelwiau, pas mane nera jokio suktuko kai zvejoju vobleriais. Pintas su fc morkos mazgu, ir prie fc paprastas karabinas. Va ir idomu pasidare , kaip dabar daryt :shock:
 #674134   Giedra
 27 Rgp 2016 21:06
Sveiki. Aplankiau nery sendien ties vingio parku su ssr chubiku tai tik palydejo 1. Ir labai daug zoles nesa upe...
Galvoju kad reiks koki kita spininga isitaisyt sapalam nes maniskiu tai tik daug maz iki puses upes nusimeta tie chubikai...
 #674137   Aqua v.
 27 Rgp 2016 22:41
turgis rašė:Matai shelwiau, pas mane nera jokio suktuko kai zvejoju vobleriais. Pintas su fc morkos mazgu, ir prie fc paprastas karabinas. Va ir idomu pasidare , kaip dabar daryt :shock:
as dedu suktuka ant kiekvienos blizges. 'Investicija' nereiksminga, uztai galiu nedet suktuko prie segtuko, nes nepatinka si papildoma detale ir jos svoris gaudant vobleriais.
Nors su mikro vartiklem ir ypac gaudant upstream (mazose upese manau butent taip gaudot), suktuko poreikis turbut nera didelis.
 #674158   V1lius
 28 Rgp 2016 12:22
Giedra rašė:Sveiki. Aplankiau nery sendien ties vingio parku su ssr chubiku tai tik palydejo 1. Ir labai daug zoles nesa upe...
Galvoju kad reiks koki kita spininga isitaisyt sapalam nes maniskiu tai tik daug maz iki puses upes nusimeta tie chubikai...
Norėčiau ir aš pusę Neries su chubiku permest :ks> :-D :-D
 #674159   Giedra
 28 Rgp 2016 12:39
Na mano kotas kuri sapalam naudoju japoniskas ml 7-14g apie 235 ilgio tai kazkaip galvoi kirba kad per galingas jis tokiem maziukam. LM 44 heawy sink skrenda mazdauk per 75% neries ties vingiu...
 #674174   V1lius
 28 Rgp 2016 20:38
Giedra rašė:Na mano kotas kuri sapalam naudoju japoniskas ml 7-14g apie 235 ilgio tai kazkaip galvoi kirba kad per galingas jis tokiem maziukam. LM 44 heawy sink skrenda mazdauk per 75% neries ties vingiu...
Na mano UL 1-11, 270 ilgio, su plonu pintuku :) smagu būtų per pusę Neries ties Vilniumi pamėtyti ;-var-var. :ks>
 #674188   Giedra
 29 Rgp 2016 06:01
Tuoj reiks minoskem bandyt o as ziuriu kad jos dar lengvesnes... Nezinau kaip as tuos 2 gramus metysiu :shock: kiek savo kota bandziau tai 15g mest jau baisu visiskai nors raso 7-14. Manau paliksiu ji crankucem. Gal kas isduos su kuo pas sapala eit visokeis ridgge ir crack jakais?
 #674213   turgis
 29 Rgp 2016 09:43
Vakar Dubysoj leidziantis pasroviui su katamaranu pagavau 10 sapalu, 1 kuoja , 1 auksle , 1 gruzlys :shock: Didziausias 1 kg, buvo dar vienas 600 gr, kiti jau mazesni. Kur sekliau dirbo salmo tiny, kur gilu P21 majorilla. Ant sito net auksle su gruzliu sukibo...Siap sunki, darbinga zvejyba.
Aqua V. tavo pamokos del masalu mazininimo nepraejo veltui. Kilini ant tiny ir sugavau. Plaukimas su nuotykiais buvo, bet daug rasyt... :lol: . Kolega minus 3 vobleriai ir spiningo praradimas, mano minus 1 vobleris. Buvo ir variklio laikiklio luzimas ant katamarano plaukian srovinga reva, ir patys ciut issilaikem ant jo kai palindom po galingu nuvirtisiu medziu. Gerai kad tai ivyko likus kilui iki tikslo galo...
p.s Aqua V. pabandziau vartikle su karabinu be suktuko, matau suka vala. Tada uzsidejau karabina su nedideliu suktuku. Tikrai nepablogino situacijos laimikiams :)
 #678060   shelwius
 05 Spa 2016 11:38
Trumpai drūtai apibūdinant šį sezoną (žinoma dar jis nesibaigė, bet rudeniop lašiša, salačiai ir lydekos man nukonkuruoja šapalą, o jis man smagiausiai gaudosi vasarą) - laimikiu pakako, nors labai didelių nebuvo, vos keli perlipo kilogramo ribą. Tačiau paminėsiu man patikusias naujienas - pintas valas Benkei PE 8 - puikus, minkštas ir slidus, tikrai stiprus ir gan mažai pašerpetojo Nemune ir Nery gaudant. Nauji puikus vobleriukai - Fishycat icat 32f- sr- metasi pusę velnio, srovę laiko neblogai. Ir žuvies šiek tiek pagavo ;) Tikiuosi dar rudenį pavyks juos pavaikyt, arba liks tik kitas sezonas ;)
SAM_6836.JPG
SAM_6844.JPG
SAM_6908.JPG
 #678256   scape12
 07 Spa 2016 12:50
Voblerio tik sita spalva turi ar ir dar kokiu? Kazkada ,bet nepamenu kurioj temoj kazkas rase apie juos. Lyg nebrangus ir darbiniai. :grin:
 #678292   berg
 07 Spa 2016 20:44
O kas čia platina tuos Fishycat? Atrodo PR'a bando labai prastumti. Tiesiogiai ar netiesiogiai forumo (ir netik) dalyviams mokėdami. Man tai automatiskai įtartina pasirodė. Kolkas susidariau įspūdi kad nei labai pigus, nei gerai metasi, nei srove nepriekaištingai laiko (o šapalai mėgsta prie sroves būti). Tai jei yra tikrai pasitvirtinusiu vobleriu tai kam pirkti suda? O jei jau kaina labai aktualu tai gal geriau paimti sena gera salmo..? Yozuriai ir tie nebrangus ypač jei pakeliui kaimo praduotuvej perkant.
 #678301   Saugirdas
 08 Spa 2016 00:57
Berg ''plot ''plot ''plot
 #678348   St.Darka
 08 Spa 2016 20:55
Man icat ne viena zukle siemet isgelbejo kai sapalai inoringi. Berods kezkada jai rasiau apie juos. Dauguma sapaliniu kranku yra labai agresyvus, sitas neisimtis, tik jo virpesiu amplitude daug mazesne, dirba daug svelniau, kazkas i salmo tiny puse, o kartais to ir reikia. Metasi 80-90% chubio atstumo, srove laiko neblogai( nekalbu apie kunkuliuojancias revas), bent jau mano zvejybiniuose plotuose, atrandu kur ji panaudoti ir pakankamai sekmingai. :gutgut
 #679411   gabras
 20 Spa 2016 14:58
Ieškau kitiems metams spiningo šapalams iki 100eu, žvejosiu turbūt daugiausia Neryje, bet bus kelios žvejybos ir Šventojoj ar Nemune. Anksčiau neturėjęs šapalinio spiningo, tai nežinau į ką labiau atkreipt dėmesį. Kol kas nusižiūrėjau Major Craft Trapara TPS-802lx, bet nečiupinėjąs aš jo gyvai tai nežinau ar tinkamas. Šiaip norėčiau moderate/mod-fast akcijos. Ką galėtumėt pasiūlyt iš savo praktikos?
 #679433   V1lius
 20 Spa 2016 17:47
gabras rašė:Ieškau kitiems metams spiningo šapalams iki 100eu, žvejosiu turbūt daugiausia Neryje, bet bus kelios žvejybos ir Šventojoj ar Nemune. Anksčiau neturėjęs šapalinio spiningo, tai nežinau į ką labiau atkreipt dėmesį. Kol kas nusižiūrėjau Major Craft Trapara TPS-802lx, bet nečiupinėjąs aš jo gyvai tai nežinau ar tinkamas. Šiaip norėčiau moderate/mod-fast akcijos. Ką galėtumėt pasiūlyt iš savo praktikos?
Aš irgi turiu mintį už panašią kainą susirasti UL spiningėlį

Kažin kaip tas Small Game, kurį vis Korsakas laidose reklamuodavo, kad smagus?
http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/2 ... -game.html
 #680397   LM66
 29 Spa 2016 20:09
o gal ir nebus...
nederetu vadovautis teorija, upes plotis lygus puse spiningo ilgio :grin:
gaudau nemune sapala,salaty su 2m. ir ilgesnio nieks neisiulytu...
 #680526   Ce5ar
 31 Spa 2016 09:36
Tadas80 rašė:Jai zvejoti neryje tai bus trumpokas
Neryje 2.1 naudoju... jokiu problemu... aisku retkarciais reiketu ilgesnio, bet ne ant tiek, kad pulciau prie 2.7
 #681490   Ce5ar
 12 Lap 2016 21:56
Tadas80 rašė:Sveiki gal kas zvejojat sapalus St Croix Avid 3.5 iki17.5gr.kokie butu atsiliepimai
Na kai kurie lasius su tokiais gaudo... sapalams totalus kuolas...
 #681526   shelwius
 13 Lap 2016 13:25
Tadas80 rašė:Sveiki gal kas zvejojat sapalus St Croix Avid 3.5 iki17.5gr.kokie butu atsiliepimai
Nemuno žemupio didiesiams šapalams ~2kg tai visai puikus kotas, žinoma su mažais krenkučiais sunku bus, bet šiaip tai galingas kotas ir su mažais šapaliniais masalais ir su nedidelėm žuvim tai nebus jokio smagumo.

p.s. lašius ir salačius pats gaudau su spinu iki 17,5g. (Lamiglas)
 #682873   V1lius
 29 Lap 2016 16:17
LM66 rašė:o gal ir nebus...
nederetu vadovautis teorija, upes plotis lygus puse spiningo ilgio :grin:
gaudau nemune sapala,salaty su 2m. ir ilgesnio nieks neisiulytu...
Va, va. Tai ir svarstau, nes aš visą gyvenimą spiningauju su 2.70 standartu, bet jei kotas lengvas, minkštas, gerai meta ir juolab žvejojant vasariniais - mažaisiais vobleriais, tai man irgi atrodo, kad tas 2.70 visai nebūtinas. O tas Small game'as 2,30 cm visai būtų protingas, tarpinis variantas, ne gramozdiškas, bet ir didesnėj upėj ne problema. Nes juolab, nors ir pagrinde žvejoju Nemune / Neryje, kitą sezoną planuoju dažniau užsukti į Šešupę ir kitus mažesnius upelius, tai ten juolab su ilgu botagu vargas žvejoti.

Tai va, vis neapsisprendžiu, bet reikia žiūrinėtis, sezonas nespės ateit :) esu pasiruošęs tiek kotui, tiek ritei skirti po +- 150 eu :) gal kokių dar iš patirties turit gerų variantų už tokią sumą ? O kas dėl ričių? Irgi esu užstrigęs laike, su senute Ryobi droždavau, o dabar norisi problaly 2000'inės kokios lengvutės, tikriausiai iš Shimano reikia žiūrėti bet kokiu atveju?

P.S. Lydekos kažkaip nutilo man, tai šiandien sugalvojau prie Nemuno nueiti su plūdine ant batono pabandyti pagauti šapalą, tai porą valandų pamėčiau, pasišėriau truputį kukurūzais, bet nieko :(

P.P.S. Taip beprotiškai pasiilgau vasaros ir ilgų, šiltų vakarų įsibridus su spiningėliu žvejojant šapalą, verkt norisi :( :-D
 #683081   V1lius
 01 Gru 2016 17:29
shelwius rašė:
Tadas80 rašė:sveiki gal kas parekomenduos spininga sapalui pagrinde zvejyba Neryje.ne trumpesni 2,70
Pabandyk atkreipt dėmesį į Varivas violente 86pt, trumpesnis - 2,6, bet kiek teko susidurt, baisiai smagus :gutgut atrodo iki 8g...
Aš kaip tik, panašu, ir išsirinkau Varivas'ą, tik greičiausiai VLL-77-T, nors irgi žvejoju dažnai Nemune/Neryje ir visad buvau pripratęs prie 270 standarto, bet jau norisi trumpesnio, tai, manau 200-210 jau tikrai būtų trumpokas, o 230 cm turėtų būti aukso viduriukas, juolab, jog ateinančiam sezonui turiu minčių daugiau padžiunglinėti per mažesnius upėtakinius/šapalinius upelius, o juose 270 dažnai būna nepatogu. Bet jei bus žvejojama TIK Neryje, tai tas 270 irgi nėra blogai, svarbu patogus ir lengvas kotas būtų, o ilgis nepamaišys.
 #683375   Aqua v.
 04 Gru 2016 23:07
Vakar buvo pirma gruodzio naktine (sapalu :lol: ) zvejyba.

Siaip ir nakti sapalai kimba, tiesa labiau gal vasara, bent kaip as galvojau;
ir ant silikono yra uzkibes ne kart, bet labiau gal dar iki sniego :roll: .

O cia nespetnas (1.7kg) gruodzio nakti..., Lunker Shakeris 4.5" :shock: :gutgut :

PaveikslėlisPaveikslėlis

Nu, netiketukas aisku, nors 'suede' Shakeri taip, kaip Chubika nevisada suvalgo vasara.
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė