Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #675981   ansanas
 14 Rgs 2016 21:03
Sveiki, vakar teko apturet idomia zukle, nusipirkau bilieta alis sistemoje i isnuomota ezera, prie ezero kabo lentele su uzrasu privatus telkinys zvejoti draudziama. Kadangi zinau,kad ne retas nuomininkas tokia lentele uzsikabina ir savivaliauja zvejojau ir demesio nekreipiau. Po kurio laiko privaziavo auto islipo zmogelis paklaust kaip kimba ir sako girdejau vaiko nuo sito ezero, sakau zinau,kad vaiko, bet bilieta turiu, kas mane gali isvaryt. Na jis nieko daugiau nesake ir isvaziavo. Po keliu minuciu atvaziavo du automobiliai is vieno ju islipo ezero nuomininkas ir dar man nespejus ne is vandens islipti eme skambint 112 Sakydamas, kad izulus agresyvus brakonierius, kuris isvijo jo apsauga ir sake b..b dejau ant visu, be leidimo zvejoja privaciam ezere :shock: O as net labas nespejas pasakyt patapau izulus agresyvus ir kazka dejas :grin: Zodziu po ilgu diskusiju atvaziavo policijos ekipazas, nuominkas rekia,kad man butu surasytas protokolas, neva jo apsauga isvijau ir t.t (kurybos is jo puses nemazai isgirdau ) as klausiu kokiu pagrindu jei turiu leidima,kuriame aiskiai parasyta,kad galiu zvejoti. Nuomininkas pateike dokumentus, kuriuose rasoma, kad ezeras privatus. Policijos ekipazas nezinodamas kaip elgtis tokiu atveju paskambino vietiniam GA inspektoriui tas paaiskino, kad as matytamas jog yra lentele ezeras privatus privalau susirasti ezero savininka ir atsiklausti jo leidimo net ir turedamas is alis sistemos nusipirkes bilieta.
Lenteleje nr nebuvo nurodytas. Ezero savininkas pinigus uz bilieta grazino. Bet visgi labiau kaltas likau as.

Tai klausimas jusu poziuriu ar normalu, kad nusipirkes bilieta ir pamates uzrasa ezeras privatus turi susirasti ezero savininka ir prasytis jo leidimo ?
Logiskai mastant tai kiekvienas nuomininkas tokia lentele gali uzsideti ir atvaziavusi pasiusti namo. Pareiskias,kad ezeras privatus.
Ezero nuomininkas pagarsejas vietos verslininkas, tarybos narys, siuo metu is teismu maratono neislendantis del grasinimo susidoroti, keistu nemokamu vaisiu teisejams ir t.t , i jo nauju rezidenciju atidarima rinkosi miesto meras, zemetvarkininkai, geodezininkai ir t.t zodziu zmogus placiais rysiais, gyresi man ministra Trecioka pazystantis, tai ir vietinio GA inspektoriaus issaiskinimas man neatrodo 100proc patikimas, kadangi tikrai pazysta ta vietos verslininka.
Verslininko kultura superine, tiek nuo saves pridejo policijai aplinkybes aiskindamas, kad is tiesiog zvejojancio patapau agresyvus, izulus, brakonierius be bilieto, galimai ginkluotas, isvijas jo apsauga ir .t.t :lol:
Rasiau laiska i kauno RAAD bet gal daug darbo turi kolkas nieko netrase.
Paskutinį kartą redagavo 1 ansanas. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #675988   ansanas
 14 Rgs 2016 21:22
tai vat man siuo atveju verslininkas rode dokumentu kopija kur parsyta, kad ezeras yra privatus,neva priklausantis dviems jo imonems na dokumentuose parasyta, bent jau kaimas plius minus tas, ir kad vandens telkinys nr toks ir toks ,o pacio ezero pavadinimo nera. Jis aiskina, kad jau neva 2 metai kaip tas ezeras jo ir tik jo. Nors as jau pries metus jam sakiau,kad jai ezeras jo tai kodel jis nepasirupina,kad butu istrintas is alis sistemoje esanciu nuomojamu ezeru saraso.
Tas pats pernai buvo kitame ezere, zvejojant isnuomotame ezere is kito ezero kranto rekia, kad kas leido zvejot privaciame izuvintame ezere kad jokie leidimai negalioja ir kad kvies policija ir t.t
Neina suprasti, kada kazkoks nesusiderininimas ivykes tarp ezeru nuomininku-savinininku ir alis sistemos, o kada tiesiog nuomininku piktnaudziavimas ir savivaliavimas
Realiai situacija tokia, kad nuspirkes bilieta gali dar ir del kazko kaltas likt.
Paskutinį kartą redagavo 1 ansanas. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #675989   SauliusM
 14 Rgs 2016 21:23
Cia jei kas ir pades, tai nebent kokie KK2 ar TVpagalba. Aisku butu galima koki Jonauska smarkiai uztrolint, bet kas is to, ne pirmas toks kartas butu ir vistiek visi galai i vandeni butu. Cia ne kaimo girtuokleli su penkiu metru sietka tris kuojas pagavusi nubaust...
 #675991   ansanas
 14 Rgs 2016 21:29
tai vat jis dabar kitoje baudziamoj byloj pasikvietes liudininkus savo darbuotojus, kurie patys painiodamiesi liudija jo labui. Ir mano atveju irgi policijai tikino,kad neva jo zmones gali paliudint kad as isvariau apsauga sakiau b.. dejau ir t.t
Man vien del principo su tokiu paskui po teismus bilinietis ir jo darbuotojais liudininkais kaip ir brangus uzsiemimas :)
 #676002   ansanas
 14 Rgs 2016 22:21
hipy rašė:Ansanas gali man i pm mapso nuorodas i tuos ezerus imest?
nera cia jokios paslapties,
Kriaučiškių ežeras, Kaišiadorių r. sav. Telkinio nuomininkas: Algimantas Radvila.
Tas ezeras nuo seno buvo bendruomenes, tikdavo metinis zvejo bilietas, veliau patapo isnuomotu ir nuo to laiko kai jo statusas pasikeite i isnuomoto, savininkas nebeleido zvejoti, tiksliau leido, bet uz para prasydavo po 50lt, kitaip sakant savo tarifa taike paskambinus sakydavo neva licenzinis ezeras. Nors ezeras joks ne licenzinis buvo. Veliau jis is "licenzinio" kazkaip patapo privatus. Kas norit maloniai praleisti laika gamtoje ir susipazint su verslininko kulturos ipatumais galit pamegint isigije bilieta pazvejot :)
 #676069   upinis
 15 Rgs 2016 13:05
turgis rašė:Kazkas naujo kad slypai po ezerais formuojami...Atitinkamos tv laidos labai megsta tokius sklypu savininkus pakutent paskutiniu metu.
Jeigu kutent, tai reikėtų triukšmingai ir nedelsiant, nes dabar padidėjęs šitų veikėjų jautrumas.
Po rinkimų jie riebiai nusispjaus ant visų kutentojų.
 #676080   ansanas
 15 Rgs 2016 14:21
uzjudinot jus cia viska taip smarkiai... kaip sakiau verslininko pazinciu ratas tikrai neprastas, o miestas mazas tai man problemu veliau turet itraukiant i visa tai ir ziniasklaida visai nesinori, tv pagalbos ar dar kokios laidos personazu patapt irgi nenoriu . :lol:
 #676081   Ce5ar
 15 Rgs 2016 14:57
ansanas rašė:uzjudinot jus cia viska taip smarkiai... kaip sakiau verslininko pazinciu ratas tikrai neprastas, o miestas mazas tai man problemu veliau turet itraukiant i visa tai ir ziniasklaida visai nesinori, tv pagalbos ar dar kokios laidos personazu patapt irgi nenoriu . :lol:
O Tu pagalvok... demesys... tapsi zviozda... o ten pinigai, moterys ir tt... :D
 #676083   ansanas
 15 Rgs 2016 15:04
as zmogus paprastas nereik, man demesio visai :)
Kiekvienas norintis tapt zvaigzde galit patyts nusipirke bilieta per alis sistema nuvykt pazvejot, valandos begyje turetu pasirodyti ir pats ezero valdovas, o jau toliau nauju ispudziu is naujos pazinties turetu pakakt Janutienes laidai ar dar kokiai tik jau savo, ne mano vardu :grin:
 #676087   ramkis
 15 Rgs 2016 15:34
Visi gudrus svetimom rankom žarijas pažarstyti. Jei Ansanas pradėjai tai ir eik iki galo. Nes kitaip, ko čia žliumbei beveik viešai? Savu laiku, dėl vienos kūdros, aš savo kaime su labai įtakingu žmonos giminaičiu susipykau. Ir nieko, nepakvietė manęs į jubiliejų, dar kažkokį balių. Nenumiriau. Taigi, nereikėjo pradėt mutint vandens, o jei pradėjai tai ir pabaik. O gal ko nedasakai? Gal dar kažkas? Mes juk nežinome. Taip, kad tu kolei kas pagrindinis liudininkas ir visos TV pagelbos, Janutienės ir kas ten dar pirmiausiai važiuos pas tave :-D O jei tu jiem sakysi, kad - nuuuuu, tipoooo aš čia neeeeežinau ir etc. tai leisk paklaust - kas tu ir kaip tave pavadinti? :-D
 #676096   Sokratas
 15 Rgs 2016 16:26
blin...net kraujas užvirė beskaitant...būtų arčiau man tie Kaišiadorys, šian pat būčiau pažvejojęs aš ten : DDD
Varyk iki galo, Ansanai, mes su tavim....Bijoti reikėtų tam asilui, ne tau...nes čia taip ir lenda neteisėti jo eiliniai veiksmai, eilinės šunybės, nusispjaunant į visą visuomenę......
 #676098   Vytenisnl
 15 Rgs 2016 16:34
ansanas rašė:
hipy rašė:Ansanas gali man i pm mapso nuorodas i tuos ezerus imest?
nera cia jokios paslapties,
Kriaučiškių ežeras, Kaišiadorių r. sav. Telkinio nuomininkas: Algimantas Radvila.
Tas ezeras nuo seno buvo bendruomenes, tikdavo metinis zvejo bilietas, veliau patapo isnuomotu ir nuo to laiko kai jo statusas pasikeite i isnuomoto, savininkas nebeleido zvejoti, tiksliau leido, bet uz para prasydavo po 50lt, kitaip sakant savo tarifa taike paskambinus sakydavo neva licenzinis ezeras. Nors ezeras joks ne licenzinis buvo. Veliau jis is "licenzinio" kazkaip patapo privatus. Kas norit maloniai praleisti laika gamtoje ir susipazint su verslininko kulturos ipatumais galit pamegint isigije bilieta pazvejot :)
Ar man nesiseka rasti, ar alis.am.lt pašalino šitokiu pavadinimu ežerą?
 #676099   Wytux
 15 Rgs 2016 16:42
Nu nestumkit ant ansano, nes kolkas butu tik jo zodis pries viso kaimo liudijima su vadu priesakyje. Plius bicas realiai gali apsisunkinti gyvenima 'perbeges kelia' . Jei kas nufilmuotu (slapta) kazka tokio apie ka pasakojo ansanas ir ideju i youtube manau kelios laidos susidometu medziaga su tolimesniu rutuliojimu is kur ir kaip atsirado povandeniniai slypai ir t.t., plius butu jau ne zodis pries zodi. Kaip ir spejau - kaimo vadas - senas komunistas .... puikus kasnelis oponuojanciom partijom, ypac jei pozeminius sklypus kazkas laimino irgi parcyjos vadovamo laikais (kas bus 99.9%).
 #676101   ansanas
 15 Rgs 2016 16:54
visos mano aprasytos istorijos esme kaip buvo taip ir liko ta pati, ne svieto lyginimas, o issiaaiskinti ar nusipirkes leidima i isnuomota ezera per alis sistema ir rades lentele PRIVATUS ezeras zvejoti draudziama, privalau susirasti ezero nuomininka ir atsiklausti jo leidimo ar ne. Nes kaip ir minejau tai ne vienintelis ezeras, kuriame alis sistema rodo, jog ezeras isnuomotas, o savininkas sako, arba lentele ant kranto raso, kad ezeras privatus zvejot draudziama ir nebezinai kuo vadovautis ir kas gaunasi virsiau.
 #676103   hipy
 15 Rgs 2016 17:08
Siaip tai, kai ieskojau pagal pavadinima to ezero maps.lt tai ismete du, tai gal tu ne i ta ezera leidima nusipirkai? Po ezerais sklypai formuojami ir buna kad konkretu savininka turi, bet dazniausiai tai buna susigrazintos zemes, va kad uabas kazkokiu budu isigytu ezera tai jau idomiau, nebent is kokio paveldetojo pirko...
 #676115   ansanas
 15 Rgs 2016 18:51
Vakar dar buvo siandien jau nera matyt susitvarke. Paveikslėlis
Ežero nesumaisiau, rajonas buvo nurodytas tas kuris turi buti, ezero pavadinimas tas kuris turi buti, ezero konturai atitiko ir nuomininkas ivardintas tas kuri nurodziau. Popierinis variantas liko pas pareigunus.
Aisku gali kilti klausimas gal nezinojo savininkas, kad alis sistemoje ezera rodo, kad nuomojamas, bet kazkur berods pries metus kai metuose buna svente ir zvejoti leidziama be bilieto tiek valstybiniuose tiek isnuomotose ezeruose buvau nuvykes pazvejoti ir dar tada savininkui pasirodzius sakiau, kad ezeras rodomas kaip nuomojamas, jis sake, kad nuosavas.
Jokiu as pretenziju atgaut ezera visuomenes labui nekeliu.
Ir vel jau trecia karta pasikartosiu, te norejau suzinot kas teisus kai gaunasi dviprasmiska situacija. Ir kuo vadovautis ar alis sistema ar lentelem prie ezero.
Matau, kad is isnuomotu ezeru saraso dingo ne tik sitas, bet ir dar vienas ezeras, kuriame toks pats nesusipratimas buvo.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė