Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #673034   vava
 15 Rgp 2016 15:46
MikuMaku rašė:Viena paimciau uz eurus :-D
O tu kokioj Kaziuko mugej pasidairyk. Tikrai tokiu variantu buna
 #673054   Abras
 15 Rgp 2016 18:39
https://m.youtube.com/watch?v=V51Z3Dkl1HQ

Sumontavau sioki toki video is turimos medziagos :)

O siandien diena buvau tai tuscia vos du atsivejimai, bet ir aplinkybes buvo tokios kai upelis nezinomas neradus normaliu vietu persibazuota i kita atkarpa o ten zmoniu takai jau praminti :(
 #673090   Abras
 16 Rgp 2016 08:01
Rezidentas, tris kart galvojau ka tuom norejai pasakyt...

MINDULE, del soundtracko neleistinas uz atlanto :)
 #673100   rimantasm
 16 Rgp 2016 09:07
rezidentas rašė:Gal nebedaužyk jų kaip silkių, nebent tai tau suteikia malonumą.
Man kažkaip irgi įdomu būtų detalesnį paaiškinimą šiam komentarui išgirsti. Ar čia dėl nedidelių dydžių upėtakių gaudymo ar dėl kitų priežasčių tokia pastaba? jei dėl dydžių, gal tada galit patarti, kaip apskritai išvengti nedidelių upėtakiukų kibimų? :)
 #673111   rezidentas
 16 Rgp 2016 11:24
rezidentas rašė:Gal nebedaužyk jų kaip silkių, nebent tai tau suteikia malonumą.
Paaiškinimas - nežalok be reikalo.
 #673117   Abras
 16 Rgp 2016 11:52
Tai reziume neini zvejot ir nieko nezaloji. Ka tu veiki sitam forume nesuprantu tada... Jei del dydziu tau kazkas akis drasko, tai kaip jau minejau puslapiu atgal tai gal tik kokias 3 savaites apskritai tezvejoju tikslyngai upetakius... Nemanau ka tu pats nuejes prie balos iskart po 50cm margius traukei...
 #673120   aurimas22
 16 Rgp 2016 11:59
Abrai,norejo jis paaiskinti.Bent jau as taip supratau.Netrauk upetaki taip kaip mesos gabala.Trauki matosi per video.Per jega ji.Nepakovoji nei ka.Uz kimba,kai trauki kaip ant slidziu ta upetaki.Kiekvienam zmogui savaip.
 #673125   rimantasm
 16 Rgp 2016 12:36
Kartais atrodo, kad geriau tada apskritai nekelti nei video, nei nuotraukų nei apskritai pasakoti savo įspūdžius žvejybos, nes neduok Dieve, ne taip žuvį paimsi, ne taip paleisi, ne taip ištrauks, per mažas užkibsi, per stipriai kablį praris ar žvejyboje perspektyvioje vietoje nusipersi ir išbaidysi upėtakį.

Suprantama, kad daugelis etikos normų yra ir turi būti aiškios be išimties daugumai žvejų, bet yra specifinės žvejybos/žuvies ypatumų, kurie nėra iki galo visiems aiškūs. Todėl mokomės, domimės ir išmokstam. Tik jei kritikuojama, norisi aiškiai suprasti už ką. Kitaip temoje aktyvumas nedidės ir figūruos tik patyrusių asų reportažai, kurie klaidų žvejyboje nepadaro, traukiant žuvį ji nesužalojama ir kabliuką pagriebia viršutinės lūpos krašteliu...
 #673144   MikuMaku
 16 Rgp 2016 15:40
Sian kaip tikras kasio ekspertas atsikeliau paziureti kasio , bet ipusejus nervai nelaike. I darba per anksti, miegot - dar didesne nesamone :-D Paziurejus pro langa kaip pliaupia lietus nusprendziau nuvaziuot keliom valandom margiu :gutgut Dideliu ir daug neradau, bet....
Pirmu metimu ikirtau lygiai 30cm (vis geriau nei kasi ziuret) ''plot Tiesa, vandens nezmoniskai daug :superšokas Toliau seke keliasdesimt minuciu tusciu. Po to dar vienas trisdesimtukas. Toliau vienas grazus kibimas : nepataike, bet issoko visu ugiu pasisveikinti + - kem - kempektukas. Na ir visai pries baigiant ruoza issisege stai sis:
image.jpeg
Juodas, kaip velnias. Lygiai 38cm.
Reziume: ruozas praktiskai tuscias. A nei mazu anei dideliu:)
 #673174   rimantasm
 16 Rgp 2016 19:22
Pasidalinkit prašau, kur perkate šiuos silikoninius graibštus? Mėginau googlinti, tačiau niekur nesuradau. Gal jie kokį nors specifinį pavadinimą turi? Ar vistik gamina ant LT koks nagingas meistrelis (tokią Info galimai įžvelgiau kažkieno pasisakymuose šiame forume)
 #673182   MikuMaku
 16 Rgp 2016 20:04
Bent jau as, tai visai netiketai pirkau is vieno forumiecio kuris, kaip suprantu pirko/gaminosi pas "naginga forumieti - Arnolka ( berods)).
Nebeissivaizduoju upetakiu zukles be sio graibsto. Neissivaizduoju, kaip iskelti koki 40+ margi be graibsto. Jis dar graibste malasi tiek , kad dazniausiai atkabineti vobleriu nebereikia, o kaip toki i ranka?
Buvo anksciau taimenyje, bet ju kainos bent jau tada buvo kaip geru bridkelniu :superšokas
 #673184   rimantasm
 16 Rgp 2016 20:23
Tai vat, aš savo rekordą jau be graibšto paleidau taip ir neįamžinęs :) manau 35+ turėjo siekti, bet nuo to purtymosi šalia kojų ir atskabino :)

Po savo pirmos žūklės pakibau, ir mėginu susipažinti su upeliu ir nuotykiais jame. Pirmas jų - paskandintas telefonas, dėl ko vaizdiniais įspūdžiais pasidalinti nepavyko. Gerai, kad sugebėjau jį surasti dugne ir išdžiovintas vis dar veikia puikiai :)
Dabar prasideda reikalingų aksesuarų paieška :)

Bet smagu kol kas tiek, kad po keleto žvejybų upėtakius pagaunu ten, kur ir tikiuosi, o ne aklai šukuodamas upelyje ir laukdamas kibimo. Tai visai smagus jausmas, kai prieni vietą, pagalvoji, kad čia tinkama jam slėptuvė ir neapsigauni :)
 #673192   ignas2
 16 Rgp 2016 21:08
As savo graibsta pirkau is museline.lt. Tikri muselines fanatikai, superine chebryte ;-var-var. Pigu nera, bet geri daiktai pigiai ir nekainuoja. Kol kas esu pagaves tik tris 40+ upetakius, tai du is ju iskeliau ranka be didesniu problemu. Truputi ilgiau pavargini, atsivedi prie kranto ir jie ramiai pabuna kokia puse minutes kol issikeli ant zoles pamatavimui :) Esminio skirtumo nuo 30+ margiu nematau. Gal su 50+ ir kitaip butu, nezinau :)
 #673196   rezidentas
 16 Rgp 2016 21:37
Grabštą gali įsigyti Trituruse arba tiesiogiai pas Arnolką, kainuos tikrai pigiau nei museline.lt. Pas Arnolka gali netgi pagal save pasigaminti, prisiderinti rankai.
 #673197   rezidentas
 16 Rgp 2016 21:40
rimantasm rašė:Pasidalinkit prašau, kur perkate šiuos silikoninius graibštus? Mėginau googlinti, tačiau niekur nesuradau. Gal jie kokį nors specifinį pavadinimą turi? Ar vistik gamina ant LT koks nagingas meistrelis (tokią Info galimai įžvelgiau kažkieno pasisakymuose šiame forume)
Pasitikrink PM
 #673200   MINDULE
 16 Rgp 2016 21:52
rimantasm rašė:Pasidalinkit prašau, kur perkate šiuos silikoninius graibštus?
As savo pirkau cia: http://www.sierratradingpost.com/wetfly ... r~d~162%2F

Paskui ir WalMart radau po 20$. Gal kokybe ir nebus ideali, bet graibstas su silikonine sietka ir medinis... O realiai nezinau LT kainu, bet US betkurioje normalesneje parduotuveje jie po 40$
 #673203   berg
 16 Rgp 2016 21:59
o koks sutapimas kad kalba apie graibstus pasisuko. :) Kaip tik rasiau Arnolkai nesenei del greipstu. Tik norejau jusu paklasuti kokio dydzio jus naudojat? Dideli ar maza? Uztenka mazo upetakiams? Kaip ten dar su tuo kur lenkta rankena. Yra kazkoks realus to provalumas?
MikuMaku, pas tave cai kaip suprantu yra tas mazesnis dydis? Beje, puikus upetakiai! ;-var-var. ;-var-var.
 #673209   MikuMaku
 16 Rgp 2016 22:24
berg rašė: MikuMaku, pas tave cai kaip suprantu yra tas mazesnis dydis? Beje, puikus upetakiai! ;-var-var. ;-var-var.
Oi, net nezinau koks dydis. Paskutinis margis 38cm, tai graibsto gal kokie 44 ,plius rankena. Kai pirkau is cia esancio skelbimo tai buvo ismatavimai, bet dabar turbut jau to skelbimo nebus.... Ryt galesiu pamatuot jei reikia. Siaip tikrai toks koks pas mane man pilnai uztenka pasiekti ir iskelti margi. Aisku, jei luptum po 60+ margius kas antroi zvejyboi ir ne po viena, tai gal ir reiktu didesnio, bet tokie margiai pasitaiko viena karta gyvenime arba is vis nepasitaiko. :-D Svarbu tureti gera magnetuka ir virvute, kad tampytusi.

O su varginimais tai ziauriai slidus reikalas :-D Kai dideli turi pasikabines norisi kuo greiciau ji iskelti ir pamatuoti :-D
As su vienu jau prisivarginau. Aisku butu buvus galimybe semti, buciau semes iskart, bet... Jis nusprende dar pasivarginti pats ir apgavo mane '''bum
 #673305   Arvidys
 17 Rgp 2016 20:06
rimantasm rašė:Pasidalinkit prašau, kur perkate šiuos silikoninius graibštus? Mėginau googlinti, tačiau niekur nesuradau. Gal jie kokį nors specifinį pavadinimą turi? Ar vistik gamina ant LT koks nagingas meistrelis (tokią Info galimai įžvelgiau kažkieno pasisakymuose šiame forume)
Vasaros viduryje buvau matęs TRITURUS parduotuvėje Vilniuje prie seimo. Šeip jei labai nedega ir nereikia super duper estetikos galima imti iš čia:

---> http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... anding+net

Kaina manau konkurencinga. Aš pats parsisiunčiau tiesiog "rubber net" iš to paties aliexpress... sumokėjau cielus 4eu. Montuosiu ant savo turimo pigaus metalinio graibšto.
 #673310   rimantasm
 17 Rgp 2016 21:05
Dėkingas visiems už informaciją tiek čia, tiek per AŽ pateiktus kontaktus.
Išsirinkti dabar tikrai yra iš ko ir tuo pasinaudosiu :)
 #673317   rimantasm
 17 Rgp 2016 22:10
Šiandien teko gyvai pačiupinėti spininga Spro trema trout iš troutmaster serijos (http://www.spro.eu/EN_GB/category/henge ... trout.html modelis 210ul.
Gal yra bandžiusių ar girdėjusių atsiliepimus? Kotas gana nebrangus. Ieškau tikslingesnio koto upėtakiams. Brangaus nesinori kol tai yra pradžia :)

Man, kaip iki šiol turėjusiam praktiškai tik ex.fast akcijų kotus, šis švelniai pasakius labai jau šlangavotas :)ar visi šiam tikslui skirti kotai tokie? Suprantu, kad lengvu masalų išmetimui i tikslią vietą pliusų priduoda.

Dar Įdomu, kas yra Tremarella technika, neva kuriai šis kotas ir sukurtas? Ar tai vadinamas mažų vobleriu tvicas "vizginant" virsunele?
 #673321   Slovak
 17 Rgp 2016 22:58
Abras rašė: Beje klausimas iskur pas sita vargseli tokia skyle galejo atsirasti?
jeigu durtine, tai garnys greiciausiai.
 #673323   911
 18 Rgp 2016 04:27
Turiu šitą, 2,40m: http://www.spro.eu/EN_GB/category/henge ... nning.html

Ieškojausi lėtos akcijos ilgesnio koto, kažkas iš foumo parekomendavo. Pasiemiau, ir nesigailiu, vienintelis minusas rankenos kamštis nežiba kokybe.

Draugas turi tokį: http://www.spro.eu/EN_GB/category/henge ... lorer.html irgi patenkintas, man asmeniškai jis per minkštas ir greitokos akcijos, kažkoki pusiau džigini primena, o dar solid carbon viršūnėlė įklijuota..

Tavo minėto rankose nelaikiau, bet pagal žiedus atrodo kad multiplikatoriukui jis skirtas, labai jau žema pirmo žiedo koja. :mėlynvarla

rimantasm rašė:Šiandien teko gyvai pačiupinėti spininga Spro trema trout iš troutmaster serijos (http://www.spro.eu/EN_GB/category/henge ... trout.html modelis 210ul.
Gal yra bandžiusių ar girdėjusių atsiliepimus? Kotas gana nebrangus. Ieškau tikslingesnio koto upėtakiams. Brangaus nesinori kol tai yra pradžia :)

Man, kaip iki šiol turėjusiam praktiškai tik ex.fast akcijų kotus, šis švelniai pasakius labai jau šlangavotas :)ar visi šiam tikslui skirti kotai tokie? Suprantu, kad lengvu masalų išmetimui i tikslią vietą pliusų priduoda.

Dar Įdomu, kas yra Tremarella technika, neva kuriai šis kotas ir sukurtas? Ar tai vadinamas mažų vobleriu tvicas "vizginant" virsunele?
 #673335   rimantasm
 18 Rgp 2016 08:59
Dėkui už informaciją. Iš Spro spiningų ne vieną turėjau ir gana sėkmingai naudojau ir buvau patenkintas. Todėl ir sudomino šio gamintojo modeliai
911 rašė:Tavo minėto rankose nelaikiau, bet pagal žiedus atrodo kad multiplikatoriukui jis skirtas, labai jau žema pirmo žiedo koja. :mėlynvarla
O tai multikams ne kastinginiai kotai skirti? Galima ir ant tokių, su žiedai į apačią dėti? Mano nuorodoje, panašu, kad nuotraukoje pirma koto dalis yra pasukta, ir to žiedo koja atrodo labai trumpa. Realiai, ji yra tokia, kas man atrodo, kad tikrai ne multiplikatoriui turėtų būti tinkama:
Prikabinti failai
TremaTrout.JPG
TremaTrout.JPG (39.14 KiB) Peržiūrėta 6931 kartus(ų)
  • 1
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė