Gdainius rašė:Daug kas priklauso nuo žuvies nuotaikos, vienos būna ramios, kitos supsichuoja ir daryk ka nori. Suvaldyt zuvį už 100 m ar daugiau , jau užduotis sunki arba neįmanoma, plius priklauso nuo situacijos, tiek ant kranto, tiek upėj
o zuvies nuotaika labiausiai priklauso, ar i nasrus, ar i kupra (kad ir visai atsitiktinai) uzkibo.
Zodziu nera jokiu traukiniu, jokiu nesuvaldomai supsichavusiu zuvu. Yra zuvis pagauta i nasrus, ir zuvis 'pakinkyta' patogiai tempti riboka belekur... Nu dar yra aisku srove, patogi/nepatogi vieta, didele sviezia/maza po nersto, bet viskas proto ribose ir suvaldoma.
As pats kazkiek nusilengvint (irangos prasme

) megejas, tai viena istorija grynai mano, kita ... 'sudalyvavau':
1. Esu mates ir 'dalyvaves' (tiesa dalyvavau tik 'uz uodegos'

) 20kg lasio forsavime. Ribokas turejo pakankamai galinga kota (bet ne samini), vala tvirta japona (bet ne dzerkini), ir blizges kablys buvo labai tvirtas, kablys patino 'nosy' (is vidaus). Bicas dejo visas pastangas, kad nuduot lasiuj nekiek valo, ir niekur nebego; frikcas uzverstas +laike bugna ranka. Tai va, pavedziojo ~8 min. (nu iki 10) aplink; karta issimaudziau, neislaikiau uodegos; is antro kart lasis buvo krante (mano nuopelnas minimalus

). Video - turiu
2. Esu minejes, pasikartosiu, mano asmeninis light 'rekordas' - 10kg 1metro rudeninis lasis, tiksliau rugpjucio pradzioj, kotas iki 11 'amerikonisku' gr., masalas LM44. Niekur nebegiojau, paejau kur patogiau (veiksmas 'kitam', 'nepatogiam' Bubiu revos krante), lasis 'pasidave' neatlankstes sapalinio kabliuko ir neisvyniojes light valiuko iki 'podmotkes'. Ir tikrai ne del to, kad buvo melancholikas ir elgesi nestandartiskai/nesportiskai.
Nesu pirmo pavyzdzio gerbejas, manau, kad taip 'nuleidziama' daug potencialiu trofeju. Bet tai nera fiziskai neimanoma net su didziausiais egzemplioriais. Beje bicas pirmoj istorijoj - mazdaug 70kg 'kompleksijos'