Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #671644   Aqua v.
 01 Rgp 2016 17:37
saulux rašė:Cia kalba eina apie 17.5 ? ....
apie 17,7184516 :grin:
 #671646   MINDULE
 01 Rgp 2016 18:16
bent jau pats kiek ziurejes tai 9 ir 9'6 iki 21.26214 gramo ir skiriasi... Man asmeniskai 9'6 jau per daug slangavotas
 #671648   SauliusM
 01 Rgp 2016 18:40
saulux rašė:Cia kalba eina apie 17.5 ? kaip tik norejau klaust konkreciai kuom skiriasi ju savybes 9 ir 9'6 :ks> kazkas yra sakes kad 9 standesnis uz 9'6 ar tai tiesa?
Ne tai kad standesnis, bet tolygiau linkstantis.
 #671649   saulux
 01 Rgp 2016 19:08
Supratau. Ir tokio koto uztenka suvaldyt raudona zuvi su mono valu? :shock: pradzioj toks liaunokas pasirode sroveje, bet jau apsipratau su juo. Nors man kazkodel atrodo kad ikirtus lasi butu sunkoka ji suvaldyt su tokiu botageliu :roll: turbut tik man taip atrodo?
 #671687   samas235
 02 Rgp 2016 09:45
saulux rašė:Supratau. Ir tokio koto uztenka suvaldyt raudona zuvi su mono valu? :shock: pradzioj toks liaunokas pasirode sroveje, bet jau apsipratau su juo. Nors man kazkodel atrodo kad ikirtus lasi butu sunkoka ji suvaldyt su tokiu botageliu :roll: turbut tik man taip atrodo?
ir taip ir ne :)
viskas priklausys nuo vietos ir nuo zuvies dydzio aisku igudziu. Traukimo laikas bus tikrai ilgesnis nei su tarkim avidu iki 28 gr. , is tikruju vieningos nuomones niekada nebus koks variantas yra optimalus. Kai kam patinka minkstesni kotai ir ilgas traukimas zuvies, asmeniskai man labiau priimtini grieztesni kotai su kuriais galiu greciau pakelt ar pritemt zuvi....
Kiap suprantu pasirinkai iki 17gr avida, tai rekomenduociau nenaudot storu kabliu, vobleriams net keist turbut nereiktu, kotas minkstas ir greiciausiai pakirtimas bus minkstesnis tai gali gerai neisikirst storesnis kablys, is kitos puses viskas labiau amortizuojasi ir plonu kabliuku zuvis tikrai neturetu atlenk ypac gaudant su mono.
faktas kad pats turi suprast po keliolikos zuvu ko tau reikia:):):):)
 #671730   Fantastas
 02 Rgp 2016 12:59
samas235 rašė:
saulux rašė:Supratau. Ir tokio koto uztenka suvaldyt raudona zuvi su mono valu? :shock: pradzioj toks liaunokas pasirode sroveje, bet jau apsipratau su juo. Nors man kazkodel atrodo kad ikirtus lasi butu sunkoka ji suvaldyt su tokiu botageliu :roll: turbut tik man taip atrodo?
...po keliolikos zuvu ko tau reikia:):):):)
cia gali ir dvigubai tiek metu praeiti kol supratimas ateis :tia-tau
 #671732   MindaugasK
 02 Rgp 2016 13:05
Manau informacija ateis galva ne tik nuo pagautos zuvies kiekio, bet svarbu kiek tu laiko praleisi prie upes .
 #671792   SauliusM
 02 Rgp 2016 22:29
Ka reiskia suvaldyt zuvi? Uznachalint kad zuvis supsichavus kablius atraitotu ar kaip tik ne?
 #671797   saulux
 02 Rgp 2016 23:07
Truputi griesciau ja prilaikyt kai ji bando tept slides tolyn :lol: atrodo suries kota iki vandens ir net nepajus kad kazkas bando pristabdyt :-D suprantu kad jei bus geras traukinys tai lasis eis upe tolyn ir nesidairys atgal, tada jau niekas nepades... :-D kazka as cia sapalioju nesamoningo... :lol:
 #671799   MindaugasK
 03 Rgp 2016 06:56
saulux rašė:Truputi griesciau ja prilaikyt kai ji bando tept slides tolyn :lol: atrodo suries kota iki vandens ir net nepajus kad kazkas bando pristabdyt :-D suprantu kad jei bus geras traukinys tai lasis eis upe tolyn ir nesidairys atgal, tada jau niekas nepades... :-D kazka as cia sapalioju nesamoningo... :lol:
pades jei turesi valo pakankamai. Dar toks bajeris pavyksta kartais kai atlenki lankeli ir paleidi ja laisva , tada po kokiu 100 metru ar daugiau sustoja ji ir tada tempi atgal.
 #671801   Gdainius
 03 Rgp 2016 07:37
Daug kas priklauso nuo žuvies nuotaikos, vienos būna ramios, kitos supsichuoja ir daryk ka nori. Suvaldyt zuvį už 100 m ar daugiau , jau užduotis sunki arba neįmanoma, plius priklauso nuo situacijos, tiek ant kranto, tiek upėj
 #671808   SauliusM
 03 Rgp 2016 08:15
saulux rašė:Truputi griesciau ja prilaikyt kai ji bando tept slides tolyn :lol:
Vat kaip tik to su lasisom ir nereiktu daryt. Nes tokie bandymai baigsis istiesintais kabliais, ziedeliais, luzusiais karabinais, trukusiu valu ar dar belekuom. Nu nebent gaudyt su karpiniu kotu susivyniojus 0.3mm pinta vala ir 3/0 dydzio kabliais. Gal tada ir pavyktu ta zuvi "prilaikyt". O kitaip tai geriau to nedaryt. Ir liaunas kotas kaip tik padeda neuznachalint zuvies. Ne veltui tie kurie daznai ir tikslingai gaudo lasisas susirinkineja kotus ant museliniu blanku.
 #671824   MindaugasK
 03 Rgp 2016 10:41
SauliusM rašė:
saulux rašė:Truputi griesciau ja prilaikyt kai ji bando tept slides tolyn :lol:
Vat kaip tik to su lasisom ir nereiktu daryt. Nes tokie bandymai baigsis istiesintais kabliais, ziedeliais, luzusiais karabinais, trukusiu valu ar dar belekuom. Nu nebent gaudyt su karpiniu kotu susivyniojus 0.3mm pinta vala ir 3/0 dydzio kabliais. Gal tada ir pavyktu ta zuvi "prilaikyt". O kitaip tai geriau to nedaryt. Ir liaunas kotas kaip tik padeda neuznachalint zuvies. Ne veltui tie kurie daznai ir tikslingai gaudo lasisas susirinkineja kotus ant museliniu blanku.
neturiu muselinio blanko. nieko man nebuvo istiesine. kabliai kaip pas visus . visada pavykdavo prilaikyt ir suitvarkyt su zuvim . o buvo visokiu variantu ir isdurnejusiu ir ne.
 #671829   Aqua v.
 03 Rgp 2016 11:14
Gdainius rašė:Daug kas priklauso nuo žuvies nuotaikos, vienos būna ramios, kitos supsichuoja ir daryk ka nori. Suvaldyt zuvį už 100 m ar daugiau , jau užduotis sunki arba neįmanoma, plius priklauso nuo situacijos, tiek ant kranto, tiek upėj
o zuvies nuotaika labiausiai priklauso, ar i nasrus, ar i kupra (kad ir visai atsitiktinai) uzkibo.

Zodziu nera jokiu traukiniu, jokiu nesuvaldomai supsichavusiu zuvu. Yra zuvis pagauta i nasrus, ir zuvis 'pakinkyta' patogiai tempti riboka belekur... Nu dar yra aisku srove, patogi/nepatogi vieta, didele sviezia/maza po nersto, bet viskas proto ribose ir suvaldoma.

As pats kazkiek nusilengvint (irangos prasme :grin: ) megejas, tai viena istorija grynai mano, kita ... 'sudalyvavau':

1. Esu mates ir 'dalyvaves' (tiesa dalyvavau tik 'uz uodegos' :) ) 20kg lasio forsavime. Ribokas turejo pakankamai galinga kota (bet ne samini), vala tvirta japona (bet ne dzerkini), ir blizges kablys buvo labai tvirtas, kablys patino 'nosy' (is vidaus). Bicas dejo visas pastangas, kad nuduot lasiuj nekiek valo, ir niekur nebego; frikcas uzverstas +laike bugna ranka. Tai va, pavedziojo ~8 min. (nu iki 10) aplink; karta issimaudziau, neislaikiau uodegos; is antro kart lasis buvo krante (mano nuopelnas minimalus :oops: ). Video - turiu ;uolrait
2. Esu minejes, pasikartosiu, mano asmeninis light 'rekordas' - 10kg 1metro rudeninis lasis, tiksliau rugpjucio pradzioj, kotas iki 11 'amerikonisku' gr., masalas LM44. Niekur nebegiojau, paejau kur patogiau (veiksmas 'kitam', 'nepatogiam' Bubiu revos krante), lasis 'pasidave' neatlankstes sapalinio kabliuko ir neisvyniojes light valiuko iki 'podmotkes'. Ir tikrai ne del to, kad buvo melancholikas ir elgesi nestandartiskai/nesportiskai.

Nesu pirmo pavyzdzio gerbejas, manau, kad taip 'nuleidziama' daug potencialiu trofeju. Bet tai nera fiziskai neimanoma net su didziausiais egzemplioriais. Beje bicas pirmoj istorijoj - mazdaug 70kg 'kompleksijos' :)
 #671835   MindaugasK
 03 Rgp 2016 11:38
Aqua pirmoji situacija identiska manajai. taip buvo su pirma zuvimi. 20 kg stiprus valas blizge nosyje ir pajemejas irgi jeme bet nepajeme tik jis jeme uz ziaunu. poto dviese susoko ir iskele mano laimiki . juokas sueme :D
 #671846   saulux
 03 Rgp 2016 13:09
Nu jau vaizdą maždaug susidariau kaip turėtų būti ;uolrait 0.22 mono manau turėtų užtekt? Ar geriau bent 0.24mm ? Nesinori kad valo galimybės būtų didesnės už spiningo kantrumą :ks> ar storesnis naudojamas tik apsidraudimui nuo akmenų trinties?
 #671847   lauris
 03 Rgp 2016 13:18
saulux rašė:Nu jau vaizdą maždaug susidariau kaip turėtų būti ;uolrait 0.22 mono manau turėtų užtekt? Ar geriau bent 0.24mm ? Nesinori kad valo galimybės būtų didesnės už spiningo kantrumą :ks> ar storesnis naudojamas tik apsidraudimui nuo akmenų trinties?
storesnis naudojamas apsidraust nuo masalo praradimo :) as naudoju 0.24 mono ir 1.2 pinta pagal jp :)
 #671936   martynasm
 04 Rgp 2016 11:24
saulux rašė:Nu jau vaizdą maždaug susidariau kaip turėtų būti ;uolrait 0.22 mono manau turėtų užtekt? Ar geriau bent 0.24mm ? Nesinori kad valo galimybės būtų didesnės už spiningo kantrumą :ks> ar storesnis naudojamas tik apsidraudimui nuo akmenų trinties?
kazkaip niekas nepaminejo, kad daug kas priklauso nuo to kur zvejosi ;)
Nemune reikia mesti labai toli su mono ar floru gali tiesiog nedamesi ten kur reikia. Neri jau reik ziureti konkretu spota, yra vietu kur platu ir reikia mest i kita kranta, ten irgi reikalingas pintas, kitur pilnai tinka mono arba floras. Myzupuosie pintas nereikalingas. Pinto minusas, kad gali nusipjaut i akmenis(del to desdamas storas floro pavadys) ir prastai amortizuoja zuvi, taciau geriau jauciamas masalas ir zacepo atveju gali istraukt vobla atlenkadamas kablius. Zodziu nera vieno atsakymo yra daug skirtigu situaciju :) as vsiada su savim turiu 2 spules, viena pinto, kita floro. Stiprenis uz spininga valas tikrai ne problema, jeigu nesiruosi dideliu nesamoniu daryt.
 #671955   SauliusM
 04 Rgp 2016 14:18
Nu Nery antras bugnas su pintu nelabai butinas. Ten problema galima ir kitaip sprest. Pasiimi 20 - 25gr vartikliu ir su protingo storio mono ar FC jas Nery iprosinsi abilekur. Va Nemune tai taip neprasisuksi. Ten vietom tikrai reikia ir pinto valo ir blizges 30gr plius kad zuvi pasiekt. Bet su tokia iranga rizikuoji but apsauktas kabliautoju, ir nesvarbu, kad tiesiog bandai kazkaip iki zuvies damest...
 #671956   SauliusM
 04 Rgp 2016 14:27
Aqua. Tavo pirmam variante jei masalas butu buves ne blizge o vobleris su voblerinio dydzio kabliukais ir ziedeliais, kuom butu pasibaiges tas forsazas? Ir ar isvis protingo dydzio vobleri butu realu metyt su tuo "tvirtu valu"?
Antru atveju labai aiskiai pats parasei. 10kg - REKORDAS. Gal tai isvis labiau slakiu o ne lasisu tema?
 #671974   Aqua v.
 04 Rgp 2016 16:57
Pirmu atveju aprasiau situacija kokia buvo, o ne kas butu jei butu. Bicas beje tuo kotu ir tuo valu Nemune&Nery gaudo ir vobleriais (nors siemet tam turi ir lengvesni kota). Ir uzmeta, ir pagauna, ir istraukia, nes valas ne dzerkinis, kaip rasiau, nu o kabliukus skirtingai nuo manes pasikeicia tvirtesniais.
O mano 'rekordas' tai LIGHT rekordas, t.y rekordine mano zuvis ant lengvo irankio.
 #671979   SauliusM
 04 Rgp 2016 17:38
O tai tas bicas ir vobleriais gaudydamas nachalom lasius po 20 kg lupa? Nors jei jau isifijo lengvesni kota, tai atsakymas matyt akivaizdus. Su tai nachalinimais lasiu tai as Amerikoj vaizdu prisiziurejau. Ten redneckai kaikurie taip kingus imt bando. T.y. menkinis kotas stiklo pluosto dvimetrinis, 0.5mm mono valas ir kabliai kalti nu kokio turbut 4/0 dydzio. Nu iprosina kinga ir neduoda jam nei metro. Aisku zuvis ore buna turbut daugiau nei vandeny ir baisu ziuret i ta vaizda ypac kai uzkerta is keliolikos ar net keliu metru atstumo. Tik kaip taisykle tokiu metodu bandantys imt zuvi tos zuvies paima labai mazai... Dazniausiai vistiek ta zuvis ar issiplesia ar nusipurto ar dar kas nors ivyksta. O ramiai ir neuznachalindamas ir nepsichuodamas vistiek turi zenkliai daugiau sansu.
 #671980   Aqua v.
 04 Rgp 2016 18:00
Ar tu bent supratai, ka skaitei?? Patikslinu savo 'zinutes':
1. Nera gamtoje jokiu traukiniu, jei pajutot 'traukini' - tai jusu masalo kablys lasio kuproje;
ir pora isvadu is #1
2. Norint ir esant butinybei galima lasi 'uzforsuot'. Ir tam nereikia saminiu irankiu. NEREKOMENDAVAU, bet imanoma;
3. Net light irankiais galima metrinius traukinius suvaldyt, del to nekreipkit demesio i mistifikacijas apie butinus muselinius 10klases blankus ir pns. Tiesa, jei norit 'apsipirkt' - galit pirkt, ne jums sita zinute...
 #671987   SauliusM
 04 Rgp 2016 19:28
As tai supratau, bet tu tai panasu kad ne. :-)
1. Uzforsuot tai gal ir galima bet tik su tam tinkama iranga kuri mazai tinkama gaudymui vobleriais.
2. Jei uzforsuosi gaudydamas vobleriu ar siaip light iranga. Tai nereiks nei i nugara uzkabinto traukinio o uzteks ir 15kg normaliai paemusios zuvies (tavo atveju kaip supratau riba 10kg) , kad liktum be nieko.
3. Kotu ant museliniu blanku nieks nemistifikuoja. Jie tikrai nera butini ir tikrai galima pilnai issiverst be ju. Bet jie tikrai yra patogesni ir tinkamesni (su salyga kad teisingai o ne atbulom rankom surinkti) ir ta neigt irgi nera labai gudru.
 #671997   MINDULE
 04 Rgp 2016 20:50
Aqua, uzsuk kada i svecius per lasisu sezona, parodysiu kas ir kaip forsuojasi ir uzsilauzia... Ir tai NY viskas silpnai palyginus su Alaska, nes ten jei prie vandens pasirodysi be 20 lbs, gali ir i galva gauti bandydamas zuvi vedzioti ;-) Bet aisku cia kalba apie kolukius ir kitas masines zveju susikaupimo vietas :-D
 #672003   Aqua v.
 04 Rgp 2016 21:35
mielai uzsukciau, ziurek kada iseis susiorganizuot.
As tai neabejoju, kad yra salygu, kur forsazas reikalingas, del to ir dedu galvon tokias zinias. Siaip ant LT prasisuku be forsazo, nors zinau vietu, ir net esu buves situacijose pora kart.....
 #672029   Konkorezis
 05 Rgp 2016 10:17
Sveiki, isijungiau foruma artejant sezonui, o cia jau verda diskusijos, tai galvoju reik ir man pasidalinti mintimis ir patirtimis:)
Kaip ir visada, daug zveju, daug skirtingu nuomoniu, bet mano patirtis byloja, tiek asmenine, tiek draugu zvejojanciu kartu, kad su kotu iki 20 gr ir pintuku max 0.16 nera neiveikiamu zuvu ir normaliai sureguliavus rite, kad neleisti zuviai pirmu "begimu" issukti 50 metru valo kol pradedi uzverzineti stabdi. Kazkaip traukiniai papuola butent tais atvejais, kai ikabina i nugara dideleje sroveje ir stabdis buna ne maksimaliai (pagal valo stipruma) uzverztas. tada visi laksto krantais:)
nenoriu pasakyti, kad mes stovime vietoje, bet nesu prabeges keliu simtu metru. viena lasisa neryje, kai dar buvo galima gaudyti prie Vilneles esu istraukes su UL spiningu. Vienas UL minusas, kad sunku pakirsti zuvi, ypac jei naudojamas ne pintas valas, turiu bent kelias kibusias, bet neuzkirstas ir nezinau del ko, tad paskutinius pora metu naudoju pinta vala ir truputi standesni kota.
 #672105   SauliusM
 06 Rgp 2016 10:49
Apsipirkau sezonui beisibegejant. Jei kaina nebaido, tai rekomenduoju. Ne viena lasisa krito susigundzius sitom.
20160806_114521.jpg
 #672106   PelkiuSenis
 06 Rgp 2016 11:46
O tai neapsauks, kad kabliautojas kai tokia ridensis :-D
Gerai, o jei rimtai, cia ir dideles, tik sunkios ar cia labiau i musu panasi?
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė