Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #662796   hoples
 28 Bal 2016 08:08
Cia gal mieste >? O.x
 #662802   Etikmat
 28 Bal 2016 09:18
Vakar Nery 3-4 m gylio duobėj vos pora mažų šapaliukų...
 #662862   Kliwo
 28 Bal 2016 19:26
Etikmat rašė:Vakar Nery 3-4 m gylio duobėj vos pora mažų šapaliukų...
Dabar sapalioku ne duobeje ieskok!!! '''bum '''bum '''bum :cig.
 #662912   Etikmat
 29 Bal 2016 10:22
Kliwo rašė:
Etikmat rašė:Vakar Nery 3-4 m gylio duobėj vos pora mažų šapaliukų...
Dabar sapalioku ne duobeje ieskok!!! '''bum '''bum '''bum :cig.
Karšių aš ieškojau, tik kad tie neužaugos kibo
 #662918   Ufonautas
 29 Bal 2016 11:14
Sveiki, galvoju šį savaitgalį link Buivydžių pavažiuot, spininga pamėtyt :) Tik vat, kad mažai patirties turiu upėj su spiningu, bet labai jau traukia kažkaip :D Galvojų lydekų paieškot pakrantėse, pasivaikščiot, gal kas šiemet bandėt jau? Gal jų dar nebus tokiu metu? :roll:
 #662919   Ce5ar
 29 Bal 2016 11:25
Ufonautas rašė:Sveiki, galvoju šį savaitgalį link Buivydžių pavažiuot, spininga pamėtyt :) Tik vat, kad mažai patirties turiu upėj su spiningu, bet labai jau traukia kažkaip :D Galvojų lydekų paieškot pakrantėse, pasivaikščiot, gal kas šiemet bandėt jau? Gal jų dar nebus tokiu metu? :roll:
Užtenka jau tu lydeku, ypac upese. Randi duobe - apmetai, eini toliau:))
 #662946   Ufonautas
 29 Bal 2016 14:56
Ce5ar rašė:
Ufonautas rašė:Sveiki, galvoju šį savaitgalį link Buivydžių pavažiuot, spininga pamėtyt :) Tik vat, kad mažai patirties turiu upėj su spiningu, bet labai jau traukia kažkaip :D Galvojų lydekų paieškot pakrantėse, pasivaikščiot, gal kas šiemet bandėt jau? Gal jų dar nebus tokiu metu? :roll:
Užtenka jau tu lydeku, ypac upese. Randi duobe - apmetai, eini toliau:))
Super :) Bandysiu tada paryčiais :)
 #662957   Kairys
 29 Bal 2016 17:48
Šiandien truputuką laiko turėjau, tai atlikau žvalgybą su spiningu centre - patikrinau atkarpėlę kiek žemiau Žvėryno tilto, kur "betonkė" baigiasi, iki Vingio tilto, ėjau dešiniuoju krantu. Vietos gražios, ;-) namukai superiniai, (kiek supratau, ambasadų zona) prabangūs, :superšokas kaukazinės slyvukės nuostabiai žydi, ''plot žodžiu, pasimėgavau puikiu oru. O kas dėl žvejybos, tai, mano nuomone, tas ruožas, bent jau tikintis lydekų, nelabai tinkamas: gylio nedaug, srovė nemaža, ramesnių vietelių vos viena kita. :ruko Nors vienoje vietoje išbaidžiau kažką, tikriausiai lydekėlę, neblogai torpedavosi iš žolių. Su plūdėmis ar fideriu yra pora vietelių, įkalčiai išdavė, ir krūvelė nemažų žvynų matėsi. Aptikau gražią salelę, esu ją anksčiau iš tolo matęs, vasarą, kai vanduo pakrinta iki jos nubristi galima. Esu girdėjęs, kad ties Vingio tiltu šapaliokų pasitaiko, bet šiandien buvo ramu. Žvejų kitoje pusėje pora mačiau, vanduo kiek pakilęs, skaidrumas šiaip sau, mailiukas po truputį rodosi, šildosi. ;-) Nei žvyno visiems...
 #663531   Arturijus
 05 Geg 2016 06:52
Kairys kita puse kranto eik, bus tau ir sapaliuku ir lydekioku daugiau, man t.p. Zveryno puse nelabai, nors pries pora sav. lydeka poros kg. is vienos duobutes isprasiau (ciut ziiemiau ten kur baigiasi betonke), tik daug zacepu toj duobutei.
 #663555   Kairys
 05 Geg 2016 13:56
Arturijau, dėkui, įtariu, šias metais pagvildensime kartais Neries temą. ;-) Beje, ar logiškai galvoju, kad didesnė tikimybė žuvį (aišku, žiūrint, kokią žuvį gaudai) sugauti būtų ten, kur upės vaga eina, kitaip sakau, kur srauniau, bet gylio daugiau, konkrečiai šiuo Žvėryno Neries atveju taip ir gaunasi, kad kairysis krantas kaip ir rezultatyvesnis turėtų būti...
 #663578   Arturijus
 05 Geg 2016 17:19
Siap tiesa sakant upes idomios tuom, kad skirtinguose vietuose skirtinga zuvis stovi... plius skirtinguparos laiku ir dar itakos turi temperatura, gruntas ir t.t. Dabar pastebejau lydekos priedusios ir labai vangios, stovi zoliese, sapalai susara pradejo esti ten kur duobes pradzia sukuriukai, aisku ir ten kur akmenukai ir gylio labai mazai. Zuvies buna visur, tik reik pagalvoti ka jin ten veikia ir ka jai duoti suesti :D As kai niekas nekimba, jamu visa savo arsenala vobleriu (skirtingu gyliu) insimetu keleta blizgiu, sukriu, gumu ir bukai einu ir tikrinu gabala ruozo (geriausiai, kad ruozas butu su daug skirtingu vietu, reva, ramumumos, smeliukas ir pan.)... kaip taisykle kuo mazesnis gylis tuo mazesni masala naudoju. Kartais tokia taktika atnesa geru rezultatu. Tiesa sakant dabartine situacija Neryje man nepatinka, vanduo gan aukstas ir drumstas. Paskutinis stebuklas pagavau pora koju legaliai su vobleriuku kazkur 0,5 ir siektiek mazesne... kita diena atnesiau feederiuka ir per pusdieni pagavau tik kilbuka ir maza kuojite... keleta mizernu sapaliuku, va ir suprask ta zuvi :D Konkreciai del auksciau mineto ruozo galiu pasakyti tik tiek, kad ten daugiau, ramesniu vietu, idomesnes duobutes, medziai nuo kuriu krenta skanestai ir srove paliginus toje vietoje yra siek tiek lietesne.
 #663593   Kairys
 05 Geg 2016 19:03
Dėkui, brol, už pamąstymą. :/brazasista Kažkaip užkabino tavo mintis, kad "kuo mažesnis gylis, tuo mažesnį masalą naudoji". Kaip ir logiška atrodo, bet pats dar neišmąsčiau tokios tiesos, reikės patikrinti realiai. ;-) Kai pagalvoju, man dar tiek erdvės Neryje yra plėstis, spiningu esu sugavęs tik lydekų, ešeriokų, salatį ir starkį, o tavo reportaže ir upėtakis, ir kiršliai, žodžiu, turiu kur tobulėti. ;-) Nei žvyno... ;-)
 #663897   Kairys
 09 Geg 2016 17:00
Vakar truputį pasivaikščiojau paneriu. ;-) Oras geras, gamta dainuoja, čiulba, pypauna visokiais balsais, žodžiu, žvejok ir mėgaukis, kokia gražuma. Vandenukas, mano supratimu, dar kiek pakilęs, matomumas vidutiniškas, todėl bandžiau naudoti kiek ryškesnius masalus. Pirmiausia kabinau sukrę, bet vėliau perėjau prie guminukų, taip ir likau prie jų. Na ir ką? Viso labo 4 kibimai, 2 krante, keli cm virš legalumo, bet smagios, aršios, matyt, atsigavę jau po neršto. ;-) Manau, kad žvejyba pasisekė. Žinoma, tie, kurie gaudo ežeruose ar kokiam Nemune, tikriausiai pasijuoks iš mano laimikių, bet mano supratimu, šįkart upė buvo net labai dosni. Ačiū jai. ;uolrait
Prikabinti failai
WP_20160508_09_49_00_Pro.jpg
WP_20160508_10_33_45_Pro.jpg
Sesutės dvynukės. :)
 #663906   upinis
 09 Geg 2016 17:42
O aš tai bandžiau baltą žuvį gaudyt.
Ne kažką :cry: .Pora plakiukų, pora kiršliukų ir būrys storų kilbukų.
Ant žiobrių nepataikiau, kuojos nežinau kur, o karšiai neršia. Pats mačiau.
 #663950   Arturijus
 10 Geg 2016 07:56
Taip ir as vakar Neries ziobrio tikejaus, bet snipstas, vanduo drumstas nesa supuvusius lapus ir kitoki brudziaka... vakarop persimeciau ant tvenkiniu karosu. Moz sendiena gausis, meginsiu jamti kolegos rekomenduota vietele. Kairys mano nuomone siam laikui ir vandieniui guma lydziokams pats tas.
 #663971   scorpium1
 10 Geg 2016 12:37
Savaitgali buvau su nociovke,4 kg zuvies,pagrinde kuojos ir strepeciai...plius dar islupau 2 ziobrius,800 ir 650 gr,unt perlovkes :-D 4 cia SU ziobriukais,eigu ka :-D
 #663976   Arturijus
 10 Geg 2016 14:06
Scorpai, palik zuvies kitiems :D Ka tik grizau is draugo nurodytos vietos, ten man nesisieke, bet va kitam krante nuziurejau sioki toki judesiuka, sendiena poilsis, ryt bus meginama kita vieta :D
 #664007   Maniakas
 10 Geg 2016 17:59
Arturijus rašė:Scorpai, palik zuvies kitiems :D Ka tik grizau is draugo nurodytos vietos, ten man nesisieke, bet va kitam krante nuziurejau sioki toki judesiuka, sendiena poilsis, ryt bus meginama kita vieta :D
Cia upej ar prude kokiam tu tuos karosus bandej?As pvz. neradau karosu neri, per 2 dienas vazinejimu,bet snd nuvaziau i prudeli tai 2 pagavau 300-400gr. :),galvoju gal jau nersia upiniai jau :?
 #664023   scorpium1
 10 Geg 2016 20:15
Arturijus rašė:Scorpai, palik zuvies kitiems :D Ka tik grizau is draugo nurodytos vietos, ten man nesisieke, bet va kitam krante nuziurejau sioki toki judesiuka, sendiena poilsis, ryt bus meginama kita vieta :D
Gerai jau,gerai,bendravardi...paliksiu...tuo labiau greit jau ir karsiai pasirodys...kam man tas melocius? :-D
PS Karosu bandysiu si savaitgali...visada tokiu laiku budavo...geri tokie..po 700-1000 gr. Karta net 7 tokius islupau,atsimenu :grin:
 #664032   Ce5ar
 10 Geg 2016 21:14
:roll:
scorpium1 rašė:
Gerai jau,gerai,bendravardi...paliksiu...tuo labiau greit jau ir karsiai pasirodys...kam man tas melocius? :-D
PS Karosu bandysiu si savaitgali...visada tokiu laiku budavo...geri tokie..po 700-1000 gr. Karta net 7 tokius islupau,atsimenu :grin:
Nery? :shock:
 #664061   Arturijus
 11 Geg 2016 07:19
Maniakas, atsiroviau pas save tvenkinyje, bet ir Scorpas teisus kazkur panasiu laiku turetu buti trumpas ejimas Neryje karosu, engzemplioriai tikrai ispudingi, tik tai buna nuo 2 dienu iki savaites, panasu po ziobrio nersto
 #664116   Kairys
 11 Geg 2016 17:01
Sveiki. Kadangi savaitgalį truputį kibo, tai vakar apie pietus neiškentęs vėl išlėkiau pasidairyti su spiningėliu. ;-) Gerai tokiu metu - žvejų vos vieną mačiau, o žuvelės, kad ir nedidelės, džiugino. :)
Gamta tokiu metu tiesiog džiugina, ta skaidri, šviežia žaluma tokia maloni akiai, tokia jauki. :)
Žodžiu, smagu tai, kad jau pavyksta sugauti daugmaž ten, kur įsivaizduoji, kad žuvis turi "sėdėti". Beje, antroji paėmė iš antro karto, bet taip rimtai kalė, prieš srovė traukiant. :) Visos amnestuotos, paleidimą bandžiau įkelti, bet nepavyko, netiko failo galūnė. :roll:
Tik va su nuotraukomis tai įdomiai gaunasi, supratau tiek, kad jei nori, kad nuotraukos būtų pirmos rodomos, tai jas turi įkelti paskiausiai. :) Na o bet tačiau, jei kam įdomu, suprasite, tikiuosi. ;-)
Prikabinti failai
WP_20160510_13_06_21_Pro.jpg
Vienas krantas šaukia kitą
WP_20160510_13_06_25_Pro.jpg
Kitas atsiliepia
WP_20160510_13_31_57_Pro.jpg
Bus kur pasislėpti... žuvims :)
WP_20160510_13_36_38_Pro.jpg
Perfrazuojant Nėrį (Salomėją) : "akmenys palentėm kauks, sužaliuos... kaladė". :)
WP_20160510_13_49_52_Pro.jpg
Štai ir kuklus laimikis
WP_20160510_13_50_20_Pro.jpg
Buvo "strelka neseniai, truputį snukius pasidaužėm :)
WP_20160510_14_29_06_Pro.jpg
Valio, ir vobleriu galima sugauti
 #664150   turgis
 11 Geg 2016 19:34
Geri tie musu zvejai, ir grazi ta musu Lietuvele :gutgut
 #664160   Arturijus
 11 Geg 2016 20:34
Kairys, pagardinai tema vaizdais.
 #664171   Kairys
 11 Geg 2016 21:13
Dėkui. :) Norisi kažkaip pagyvinti temą, bent tą, kur galiu kažką daugiau parodyti ar pasakyti, nes toks vaizdelis, kad forume nuolat daugėja tik skelbimų, o pusgyvės tik kelios populiaresnės temos. :roll: Kaip ir dėsninga, bet nesinori tikėti, kad "kas turi pradžią, tas turi ir pabaigą". :cig. Turėtų greitai Scorpas į eterį išlįsti, maž bus linksmiau/įdomiau. ;-) Arturijau, antrą žygį baidare jau suplanavai? :ruko Nei žvyno, vilenski. ;-)
 #664176   Arturijus
 11 Geg 2016 21:29
Suplanuotas, bet kolkas ziobriai kelia zarazos pastojo, tai pludinuke meginu ivaldyti... Sendien nedaug, bet jau pagavau ryt atsigriebsiu... duosiu ir nuotrauku... P.s. zmona isdave licenzija iki sutemu (baisiai vytinta ziobri megsta), belieka ryte graitai normatyvus islaikyti ir megautis ziobrio spurdejimu.
 #664178   Kairys
 11 Geg 2016 21:38
:-D Tai ta proga, kad normatyvus išlaikytum, gaisrininkų tostas : "vypjem ir snova zaljom". :)
 #664199   scorpium1
 12 Geg 2016 06:06
Ce5ar rašė::roll:
scorpium1 rašė:
Nery? :shock:
Tikrai taip.Nery. :-D
 #664201   scorpium1
 12 Geg 2016 06:14
Arturijus rašė:Maniakas, atsiroviau pas save tvenkinyje, bet ir Scorpas teisus kazkur panasiu laiku turetu buti trumpas ejimas Neryje karosu, engzemplioriai tikrai ispudingi, tik tai buna nuo 2 dienu iki savaites, panasu po ziobrio nersto
Pritariu Arturijau,ejimas karosu lb trumpas,ne daugiau savaites tikrai.Ne kiekvienais metais pasiseka pataikyti ant jo.Kartais sutapdavo su ziobriu nerstu.Didziausias pagautas egzempliorius - 1,6 kg...
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė