Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #660442   Skumbrotas
 06 Bal 2016 13:58
Bratka rašė:Strimelė šeip gerai yr sūdyta...
Ką tik apsivalgiau vakar pagautos ir 12 val pasisūdžiusios su pipiriukais strimelės :cig. Tokia yra "pats tas", druskos tiek kiek reik, sultys neištrauktos, skonis su nestipriu pipiriukų aromatų ir kandumu - vienžo pasakiškas dalikatesas ;-var-var. Tie visi besaikiai sūdymai ir paskui mirkymai tai išvis nesamonė, žuvies gadinimas, atkeliaves iš sovietinio nepritekliaus laikų :/nek Šiais laikais net pramonininkai taip nedaro - pagautą žuvį išsyk užšaldo šiuolaikiškom technologijom, o paskui jau krante atitirpina nedideliais kiekiais ir pasūdo....
 #660443   vava
 06 Bal 2016 14:05
itariu, kad noreciau pabandyt pagaut strimeles....
Skumbrotai, kazkada girdejau kalbas, kad ji greit gendanti zuvis. Tai kiek ji islaikytu nesaldyta, nesudyta??
 #660444   Skumbrotas
 06 Bal 2016 14:05
Wytux rašė:O tai GA pasipinigaut tipo nenori?
Jei tikrina - tai tik leidimus, kad strimeles svertu nesu mates. Tame yra logikos - dabar vidaus balose vyksta nerštas, darbo ir taip per akis, o tos strimelės su meškerytėm neišgaudysi ant tų akmenų, šiaip bičiokai daugiau žalos pridaro :) Antras dalykas - tie bačkom velkantys tokie pasidaro ne strimelių nerštui, jie būna tokie visad - tad jei juos nuvaikysi nuo akmenų, jie temps kitas neršiančias žuvis vidaus vandenyse, kur ta žala bus jau apčiuopiama... Tad jau geriau lai anie sūdosi bačkom salakas, nei kad karšius ar kokius starkius ar lydekas... Baudom anų vistiek neišgysysi... :roll:
 #660445   Skumbrotas
 06 Bal 2016 14:16
vava rašė:itariu, kad noreciau pabandyt pagaut strimeles....
Skumbrotai, kazkada girdejau kalbas, kad ji greit gendanti zuvis. Tai kiek ji islaikytu nesaldyta, nesudyta??
Labai greit gendanti žuvis :!: Net ką tik pagauta jei pridėt pilną didesnį kibirą ji sušunta ir sugenda per dieną, net nespėjus parsinešt namo :) Man yra taip buve, dar kai prie Melnragės molo tebebuvo paskendes laivas - žvejojom su švogeriuku, prisigaudėm po kibiriuką, bet man niekaip nėjo švogeriuko ištempt namo, bo tas pirmą kartą būdamas tokioj žvejyboj niekaip negalėjo liautis :lol: Diena buvo šilta, tai kai pavakarėj grįžom namo strimeles teko pakast darže - valgomos tebuvo tik viršuje kibiriukų, visos kitos jau su kvapeliu....
Tad jei oras vėsokas, iki kokių 7 laipsnių, tai per dieną gal nieko ir neatsitiks, jei krausi į mažesnius kibiriukus. Jei diena šilta tai be kažkokio vėsinimo nieko nebus, reik bent kokio šaltkrepšio ir ledo kasečių...
 #660449   kamstis
 06 Bal 2016 16:00
Skumbrotas rašė:
Bratka rašė:Strimelė šeip gerai yr sūdyta...
Ką tik apsivalgiau vakar pagautos ir 12 val pasisūdžiusios su pipiriukais strimelės :cig. Tokia yra "pats tas", druskos tiek kiek reik, sultys neištrauktos, skonis su nestipriu pipiriukų aromatų ir kandumu - vienžo pasakiškas dalikatesas ;-var-var. Tie visi besaikiai sūdymai ir paskui mirkymai tai išvis nesamonė, žuvies gadinimas, atkeliaves iš sovietinio nepritekliaus laikų :/nek Šiais laikais net pramonininkai taip nedaro - pagautą žuvį išsyk užšaldo šiuolaikiškom technologijom, o paskui jau krante atitirpina nedideliais kiekiais ir pasūdo....
Itariu,gali prireikti receptuko :roll: Manau ne man vienam nemaisytu ;-)
 #660459   Skumbrotas
 06 Bal 2016 17:27
kamstis rašė:
Kad čia trijų žodžių receptas - atsargiai išimi žuvelėm žiaunas ir kloji strimeles į kažkokį indą eilėmis, kiekvieną eilę apibarstant maltais juodaisiais ir kvepenčiaisiais pipiriukais ir druska, paskui viską paslegi nelabai dideliu svoriu ir palaikai vėsiai 12val. (jei smulkios mažiau, jei labia stambios keliom valandom daugiau). Paskui nuplauni ir gali valgyti, tokios pačios skaniausios. Bet tokias ilgai neišlaikysi, paužkulės, tad kas nesusivalgo geriau apipilti prieskoniniu sūrimu - 60g druskos litrui vandens, keli šaukštai cukraus (galima ir nedėt), biški juodųjų pipirų, biški kvepiančiųjų, kažkiek kalendros, garstyčių sėklučių, kelis gvaizdikėlius, kardamono, lauro lapų, galima kadagio uogų - viską užvirinam, duodam pritraukt ir atvėsinę užpilam ant tų sūdytų strimelių. Laikyt vėsiai ir BŪTINAI BIŠKI PASLĖGTAS :!: Pora savaičių išsilaiko geros, paskui skonis pradeda prastėt. Taip pat sūdytas strimeles galima pamarinuot, bet čia atskiri receptai.
P.S. užmiršau parašyt, kad sūdau tik neskrostas :!: Paskui, kai jau užpiltos sūrimu po kokios savaitės likusias nesuvalgytas išskrodžiu ir sudedu atgal į sūrymą.
Paskutinį kartą redagavo 1 Skumbrotas. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #660475   kamstis
 06 Bal 2016 19:36
Skumbrotas rašė:
kamstis rašė:
Kad čia trijų žodžių receptas - .
Aciu :gutgut
 #660507   savas
 07 Bal 2016 01:02
Skumbrotas rašė:
Wytux rašė:O tai strimelem apribojimu nera?
Šiemet pastebėjau tendenciją kad visi nedaėde įsitaisė vežimėlius, kuriais ir tempia tuos milžiniškus pusbačkius, kai kurie vos dviese pavelka - be tų vežimėlių niekaip nuo molo nenuneštu trūkio negave :lol: Čia pietinio molo specifika
Pries pora metu etatiniai gaudytojai mano dvirka su priekaba, zvejybos iranga pakrauta pamate, kalbejo kelte, kad idealus variantas transportuot strimele nuo molo iki kelto... Greita, lengva, praktiskai apie 60 kg galima pakraut... Ale, matyt nedasiruose toki transporta susiorganizuot.
P.s. Geda prisipazint, bet dar nesu per savo amzeli vaziaves specialiai strimeliu gaudyt - nu neidomu visiskai. Nebent paragauciau labai jau skanios ir surizikuociau tam kartui backa prisikist :-D
 #660527   Skumbrotas
 07 Bal 2016 09:53
savas rašė:......Pries pora metu etatiniai gaudytojai mano dvirka su priekaba, zvejybos iranga pakrauta pamate, kalbejo kelte, kad idealus variantas transportuot strimele nuo molo iki kelto... Greita, lengva, praktiskai apie 60 kg galima pakraut... Ale, matyt nedasiruose toki transporta susiorganizuot.
Tokia transporto priemonė kainuoja - neatsipirks niekad :!: :lol:
 #660773   valytojas
 09 Bal 2016 08:30
Neradau kur klausimą užduoti, čia kažkaip tinkama vieta pasirodė.
Po savaitgalio išsitempia mane į Turkija, ale atostogų... Buvau rankas nuleidęs, kad tik valgysiu ir gersiu, bet susiradau kur viešbutis ir maloniai buvau nustebintas.
https://www.google.com/maps/place/Merya ... 1058be658a

Tai va yra upė 20-40 m pločio, pagal nuotraukas vanduo toks mutnas.
Į jūrą yra keletas tiltų, dešiniau matosi uolėti jūros krantai su įlankėlėmis.

Žodžiu strategiškai vieta nebloga, ~5 km ribose daug variantų.

Planuoju kokį teleskopą+ritė įsimesti į lagaminą. Mastau pabandyt su plūdine, gal kokią gumą/blizgę/mepsą patampyti.

Gal kokių pasiūlymų turite? Ant ko, ką ir kur bandyti?
 #660814   timocha
 09 Bal 2016 16:48
as pernai panasiu laiku buvau, tai nuo uolu su pludine ir strimeline sistema ant batono pasigauna kazkokios zuvys su nuodingais spygliais, i ranka juokiu budu neimk. Pasidomek del zvejybos leidomo jei upei gaudysi, juroj berods nereikia, o gelam vandeny gali nuskapuot. Gaudymui nuo uolu imciau ilgesni teleskopa.
As buvau netoli, mapse gali surast Granada Luxury Resort SPA & Thalasso.
 #661025   Wytux
 11 Bal 2016 17:45
Skridžas rašė:oho,kokios gražios mamkos...Kaip gerai tokias butu išsivytinti prie alaus..... :?
MAtai skridzai, o tu vis pas valincka , pas valincka.....
 #661028   Gedasas
 11 Bal 2016 18:24
na pagaliau atsidariau savo kudros zvejybos sezona symet ... si savaitgali du lynukai siaip sau, du karosai gerai imite ir vienas veidrodinis karpiukas ... uzpuole rupuzes su savo vestuvem, sedi zuvis dugne pelekus suglaude , pilna kurdra kurkulu , kaip nuo ju atsigint ?
 #661059   Evaldas Z
 11 Bal 2016 22:22
timocha rašė: pludine ir strimeline sistema ant batono
Dugnine su mesgaliu ant kabliuko ze best :gutgut
Dar neblogai jama visokias sraiges is kriaukliu iskrapstytas, kuriu prie vandens galima prisirinkt, bet anos prastai laikosi. Taip pat neblogai ir zuvies porcija. Tik su visokiais gyviais ant kablio reik atsargiai, kad negautum premijos uz saugomos rusies naikinima :)
Prikabinti failai
ant mesos.JPG
ant mesos.JPG (63.74 KiB) Peržiūrėta 4712 kartus(ų)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 87
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė