Ką tik apsivalgiau vakar pagautos ir 12 val pasisūdžiusios su pipiriukais strimelėsBratka rašė:Strimelė šeip gerai yr sūdyta...



... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...
Ką tik apsivalgiau vakar pagautos ir 12 val pasisūdžiusios su pipiriukais strimelėsBratka rašė:Strimelė šeip gerai yr sūdyta...
Jei tikrina - tai tik leidimus, kad strimeles svertu nesu mates. Tame yra logikos - dabar vidaus balose vyksta nerštas, darbo ir taip per akis, o tos strimelės su meškerytėm neišgaudysi ant tų akmenų, šiaip bičiokai daugiau žalos pridaroWytux rašė:O tai GA pasipinigaut tipo nenori?
Labai greit gendanti žuvisvava rašė:itariu, kad noreciau pabandyt pagaut strimeles....
Skumbrotai, kazkada girdejau kalbas, kad ji greit gendanti zuvis. Tai kiek ji islaikytu nesaldyta, nesudyta??
Itariu,gali prireikti receptukoSkumbrotas rašė:Ką tik apsivalgiau vakar pagautos ir 12 val pasisūdžiusios su pipiriukais strimelėsBratka rašė:Strimelė šeip gerai yr sūdyta...Tokia yra "pats tas", druskos tiek kiek reik, sultys neištrauktos, skonis su nestipriu pipiriukų aromatų ir kandumu - vienžo pasakiškas dalikatesas
Tie visi besaikiai sūdymai ir paskui mirkymai tai išvis nesamonė, žuvies gadinimas, atkeliaves iš sovietinio nepritekliaus laikų
Šiais laikais net pramonininkai taip nedaro - pagautą žuvį išsyk užšaldo šiuolaikiškom technologijom, o paskui jau krante atitirpina nedideliais kiekiais ir pasūdo....
Kad čia trijų žodžių receptas - atsargiai išimi žuvelėm žiaunas ir kloji strimeles į kažkokį indą eilėmis, kiekvieną eilę apibarstant maltais juodaisiais ir kvepenčiaisiais pipiriukais ir druska, paskui viską paslegi nelabai dideliu svoriu ir palaikai vėsiai 12val. (jei smulkios mažiau, jei labia stambios keliom valandom daugiau). Paskui nuplauni ir gali valgyti, tokios pačios skaniausios. Bet tokias ilgai neišlaikysi, paužkulės, tad kas nesusivalgo geriau apipilti prieskoniniu sūrimu - 60g druskos litrui vandens, keli šaukštai cukraus (galima ir nedėt), biški juodųjų pipirų, biški kvepiančiųjų, kažkiek kalendros, garstyčių sėklučių, kelis gvaizdikėlius, kardamono, lauro lapų, galima kadagio uogų - viską užvirinam, duodam pritraukt ir atvėsinę užpilam ant tų sūdytų strimelių. Laikyt vėsiai ir BŪTINAI BIŠKI PASLĖGTASkamstis rašė:
Itariu,gali prireikti receptukoManau ne man vienam nemaisytu
AciuSkumbrotas rašė:Kad čia trijų žodžių receptas - .kamstis rašė:
Itariu,gali prireikti receptukoManau ne man vienam nemaisytu
Pries pora metu etatiniai gaudytojai mano dvirka su priekaba, zvejybos iranga pakrauta pamate, kalbejo kelte, kad idealus variantas transportuot strimele nuo molo iki kelto... Greita, lengva, praktiskai apie 60 kg galima pakraut... Ale, matyt nedasiruose toki transporta susiorganizuot.Skumbrotas rašė:Šiemet pastebėjau tendenciją kad visi nedaėde įsitaisė vežimėlius, kuriais ir tempia tuos milžiniškus pusbačkius, kai kurie vos dviese pavelka - be tų vežimėlių niekaip nuo molo nenuneštu trūkio negaveWytux rašė:O tai strimelem apribojimu nera?Čia pietinio molo specifika
Tokia transporto priemonė kainuoja - neatsipirks niekadsavas rašė:......Pries pora metu etatiniai gaudytojai mano dvirka su priekaba, zvejybos iranga pakrauta pamate, kalbejo kelte, kad idealus variantas transportuot strimele nuo molo iki kelto... Greita, lengva, praktiskai apie 60 kg galima pakraut... Ale, matyt nedasiruose toki transporta susiorganizuot.
MAtai skridzai, o tu vis pas valincka , pas valincka.....Skridžas rašė:oho,kokios gražios mamkos...Kaip gerai tokias butu išsivytinti prie alaus.....
Dugnine su mesgaliu ant kabliuko ze besttimocha rašė: pludine ir strimeline sistema ant batono