Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #659714   robkam
 01 Bal 2016 09:41
MikuMaku rašė:Viskas, visus savo voblerius keiciu i raudongalvius:)
Miku, su sekancia partija gaunu 2 raudongalvius :D :D :D
mazdaug po 3 savaiciu kokiu tureciau gaut...
 #659716   DainiusM
 01 Bal 2016 09:48
as toki new zeland gamybos graibsta upetakini kazkada svedijoj nuskyniau, tai jis ne su magnetu o su znyplem (panasiu principu kaip lip gripas) segasi prie kilpos... niekad ner nukrites, nes kuo labiau tempi, tuo labiau laikosi. bet pora kart uzkibus uz saku bande liemene nuo manes numaut... :lol:
 #659999   robkam
 03 Bal 2016 17:41
Siandien tik vienas toks maziukas per pora val. toli nevaziuojant...Dar buvau patikrinti vieno mazo upelioko, bet nelabai moku tokiose zvejoti dar, o dar kai pirma karta atvaziuoji nezinant vietu, tai nieko ir nesitikejau ten...
Prikabinti failai
20160402_143939.jpg
 #660190   RastaMan
 04 Bal 2016 18:06
Kairys rašė:...norėjau paklausti...
Trout Tune (3,5 g.) ten, BO spalvinimas (na kas iš jo likę :-D ). Labai vertinu šituos voblerius, pagrinde dėl balistinių jo savybių. Minimaliai reikalaujantis pastangų masalas norint padaryt taiklų, tolimą metimą :gutgut Darbui taipogi jokių priekaištų :gutgut
 #660194   DainiusM
 04 Bal 2016 18:19
aga, man irgi vienas is smagesniu... ir bukle panasi. :-D
Paveikslėlis
 #660197   RastaMan
 04 Bal 2016 18:25
DainiusM rašė:... bukle panasi. :-D
:grin: :gutgut
Dažymas tikrai nėra šio masalo stiprioji pusė, pakankamai greit pradeda luptis, bet visvien jis vertas savo pinigų
 #660389   MikuMaku
 06 Bal 2016 04:43
Kadangi nebejauciu romantikos zvejoti tarp troleibusu, sodybu ir lesto elektriku tiesianciu antzeminius/ pozeminius kabelius, nusprendziau pavaziuoti toleliau nuo sostines. Bet, kaip visada yra keli bet...
Esu nusimates kelis Merkio intakus ir intaku intakus. Zinau, kad ju (zvaigzdziuviu) auksciau minetos upes baseine yra praktiskai visur, bet....
Tarkim, renkates siuo laikotarpiu i jums (praktiskai) nezinomo (man asmeniskai) upelio ruoza, i ka atkreiptumete demesi? Ar i vyngiuota miskingoi teritorijoi tekanti upelio ruoza, ar i maziau vyngiu , bet su teorine tikimybe ,kad bus gyliau, tiesesni, pievomis tekanti ta pati upeli? Kadangi oras atsilo ''plot varles sujudejo ''plot o tai geras zenklas trofejams :ks> :/braj;
 #660461   CrackJack
 06 Bal 2016 17:55
Čia dar iš BO temos - sekmadieninis 47 cm :) .... pamalonino -net žvakę gera parodė ... sezono pradžios kartelė yra..........
Prikabinti failai
upetakis bal 4.jpg
Tamsiukas .....
upetakis bal 4.jpg (84.6 KiB) Peržiūrėta 5936 kartus(ų)
 #660476   PelkiuSenis
 06 Bal 2016 19:38
MikuMaku rašė:Kadangi nebejauciu romantikos zvejoti tarp troleibusu, sodybu ir lesto elektriku tiesianciu antzeminius/ pozeminius kabelius, nusprendziau pavaziuoti toleliau nuo sostines. Bet, kaip visada yra keli bet...
Esu nusimates kelis Merkio intakus ir intaku intakus. Zinau, kad ju (zvaigzdziuviu) auksciau minetos upes baseine yra praktiskai visur, bet....
Tarkim, renkates siuo laikotarpiu i jums (praktiskai) nezinomo (man asmeniskai) upelio ruoza, i ka atkreiptumete demesi? Ar i vyngiuota miskingoi teritorijoi tekanti upelio ruoza, ar i maziau vyngiu , bet su teorine tikimybe ,kad bus gyliau, tiesesni, pievomis tekanti ta pati upeli? Kadangi oras atsilo ''plot varles sujudejo ''plot o tai geras zenklas trofejams :ks> :/braj;
As rinkciausi vingiuotas vietas (zinoma, jei ten visur gylis 20-30cm kitaip), bet jei vyngiuose yra duobiu, kur srove stoja, uzsisuka tai rinkciausia ta dali, nes ir varles laikosi ir maisto atnesa.
Kiek bandziau lygumas, man nepasiteisino, gal upelis ne tas, ir lygumoje gal vasara geriau kada nuo zoles krenta vabzdziai.
Bet gal seni vilkai kitaip pasakys :cig.
 #660489   MikuMaku
 06 Bal 2016 20:51
Jo, ivariu nuomoniu yra. Bet kazkaip reikejo patarimo, bet... Atmeciau du maziuliukus intakelius ir nusprendziau i didesni nulekti. Dardejau zvirkeliais apie 12 km ir dar misko keliuku apie 7 ir vis tiek dar teko gera kila per kalnelius ir pelkes pasivaikscioti kol upe priejau:) o priejes pedsakus pamaciau ir nudziugau jog zuvies matyt yra:) praejau lygiai 3.3 km, oras fantastiskas. Turejau du kibimus: pirmas nelegalus istrauktas ir paleistas , o antras tik patikrino kabliu astruma ir lipti i kranta atsisake. Antru meginimu isvilioti nepavyko nes vobleris skrido tiesiai i sakas '''bum
Dabar galvoju... Perspektyviu vietu buvo tikrai. Ir duobes ir posukiai su suletejancia srove, ir medziu saknys isplautos. Gal vobleriai pas mane per daug blizgus ir ryskus tokia diena. Gal sauletom dienom kokius nors matinius det reikia.Nors vanduo pasidtrmstes , ir siaip norisi kazkaip matyti pravedimo metu...
Beje, teko kazkur skaityti ar girdeti kad vobleriu nugareles baltai dazo, kad matytu?
 #660498   Slovak
 06 Bal 2016 22:08
MikuMaku rašė: Beje, teko kazkur skaityti ar girdeti kad vobleriu nugareles baltai dazo, kad matytu?
Taip, matomumas +150 proc.
 #660516   romas100
 07 Bal 2016 08:02
Slovak rašė:
MikuMaku rašė: Beje, teko kazkur skaityti ar girdeti kad vobleriu nugareles baltai dazo, kad matytu?
Taip, matomumas +150 proc.
Nugareliu dazymas, patentuotas Arabo, :lol: . Kreipkis i ji leidimo .
 #660643   arabas
 08 Bal 2016 09:36
Išradimas ne mano. Kažkada nusižiūrėjau iš Šerbakovų filmuko apie upėtakių žūklę.
Nusipirkau porą voblerių, kurių ir dažyti nereikia:
Prikabinti failai
DSCF3906.JPG
 #660656   DainiusM
 08 Bal 2016 10:36
tarp kitko, ant vieno camiono juodos spalvos japonamat grazu kringeli balta po laku pakiso- kaip lempute matosi vedant... :gutgut
 #660681   rotveileris
 08 Bal 2016 13:38
MikuMaku rašė: Dabar galvoju... Perspektyviu vietu buvo tikrai. Ir duobes ir posukiai su suletejancia srove, ir medziu saknys isplautos. Gal vobleriai pas mane per daug blizgus ir ryskus tokia diena. Gal sauletom dienom kokius nors matinius det reikia.Nors vanduo pasidtrmstes , ir siaip norisi kazkaip matyti pravedimo metu...
Tam atvejui, aš dažniausiai, į žūklę pasiimu kokius 5 voblerius, na kad galėčiau truputėli juos pakaitaliot. Blizgus, tamsus, ryškus ir pan. Ir žiūrėk tik pyst ir išauna kokia spalva. Na suprantu, kad spalva visiškai pofik upėtakiui, bet man tai suveikia ir aš taip elgiuosi. Aišku papildomų išlaidų yra, nes reik segtukų turėt, kad būtų greičiau ir lengviau pakeist masalą, bet tai atsiperka kai toje pačioje duobėje žuvis susidomi pakeistuoju masalu :ruko
Del matytmo voblerio- tai tu nemesk jo taip toli ir visa laik galesi matyt jei tau taip svarbu ziuret i ji ;uolrait
 #660770   MikuMaku
 09 Bal 2016 07:03
Joao, reikes i zvejyba imti ne du o penkis voblerius . dekui uz patarimus :)
Imetu trumpa filmuka is paskutines zvejybos :) Upetakio nedaug, bet galutinis tikslas prasuktu virs 200 km (apie 15 km zvirkeliais ir pie 8 km visiskais mismo takais ir tai nepavyko davaziuoti iki upes) pasiektas ir siela nuraminta.
https://youtu.be/9um77gnkJyA
 #660827   aurimas22
 09 Bal 2016 19:20
Grazu MikuMaku.O siandien man atrodo buvo chujaviause diena kokia galejo buti zvejybos prasme.Yra pas mus krastuose toks mazas upetakinis upelis ir daug upetakiu turintis,buvo gyliausia vieta bebrynas o tas bebrynas turintis daug upetakiu is pacio jo is vietos po 8 istraukdavau ir paleisdavau,isarde bebryna,bebra greiciausei nusove,upetakius isrinko.Nes matosi kiekvieno pasalio stoveta, ir nesenei tas bebrynas nuleistas.O gylis dabar ten koks 30 cm.
 #660837   DainiusM
 09 Bal 2016 21:47
As irgi siandien pedu autostrada pasivaiksciojau, vaiku pagaudziau... uzkniso, reikia mazint populiacija (ne upetakiu). :neutral:
 #660880   zvejysmegejas
 10 Bal 2016 10:55
Kelios nepakartojamos akimirkos
Prikabinti failai
43.jpg
45.jpg
47.jpg
 #660961   BroniusM
 11 Bal 2016 08:35
Kaip visad gražios foto žvejysmėgėjas ;uolrait
 #661042   D911
 11 Bal 2016 20:36
Silpnai, bet sezoną atidariau :)
1.jpg
1.jpg (129.54 KiB) Peržiūrėta 4687 kartus(ų)
2.jpg
2.jpg (121.44 KiB) Peržiūrėta 4687 kartus(ų)
3.jpg
3.jpg (117.04 KiB) Peržiūrėta 4687 kartus(ų)
 #661101   chukas1
 12 Bal 2016 12:38
Šias metais pradėjau upetakių žuklę ir po daugelio bandymu pagaliau vienas legalus 33-34 cm ir 4 mažiukai visi plaukioja toliau ;-)

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

turiu klausima kodėl voblerio trišakiai dažai susipina su valu?
kotas 1-5 g rite okuma avanger valas 0,16 mono masalas rapala cd 5 cm
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė