Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #655706   DainiusM
 29 Vas 2016 15:08
arabas rašė:Jeigu žadi išmesti, duok žinoti. Pabudėsiu prie konteinerio :-D
As nesakiau, kad ant ano nekimba, sakiau, kad tom konkreciom salygom nekibo ir reikejo kitu spalvu. :-D
 #655721   ignas2
 29 Vas 2016 17:44
Jei noretum nenugincijamu irodymu, kad masalo spalva vaidina svarbu vaidmeni is tikruju turetum pagaut tukstancius (jei ne daugiau) upetakiu skirtingom salygom, kad galetum patikimai atmest ne tik statistine paklaida, bet ir kitas aplinkybes (vandens temperaturos, skaidrumo, chemines sudeties, atmosferos slegio ir t.t.). Dar reiktu kazkaip padaryt, kad zvejys nematytu kokios spalvos vobleri naudoja, nes gal pasamoningai ryskesnius agresyviau tvicina ar dar kazka daro kas turi itakos rezultatam :) Bet tokius eksperimentus isivaizduoju galetu atlikt tik didziausi zukles irangos gamintojai. Spek ar jie juos darys. Jei paaisketu, kad visiem gyvenimo atvejam uztenka 3 spalvu, tai ju marketingo skyrius tuos irodymus ta pacia akimirka sudegintu, uzkastu, susprogdintu ir dar ant virsaus sakuru miskeli pasodintu, kad nieks niekada tikrai nerastu.

Todel galima arba po viena ieskot "teisybes", arba draugiskai dalintis informacija. As be sito forumo ir siaip informacijos internete turbut net nebuciau pabandes upetakiu zvejybos, jau nekalbant apie rezultatus. Is mano labai trumpos praktikos:

- Svarbiausia surast upetaki. Ju nera daug (ypac didesniu) ir radus kur jis laikos jau laimejai puse musio. Tam reikia arba susirast nuosalesni upes ruoza kur konkurentai neina girliandom, arba isijungt fantazija ir uzmest masala kur kiti nesugalvoja. As ieskau vietu kur salia eina stipri srove nesanti maista ir tuo paciu yra "uzuoveja" upetakiui nekovot su ta srove, bet stebet ja is sono. Taip pat ta vieta turi but "nepermatoma". T.y. arba pakankamai gilu, kad nesimatytu zuvies, arba dar geriau kazkoks stogas (palinkes medis, paplautas krantas, kartais net vandens zoles).
- Prieit ir uzmest neisbaidzius. Kai vanduo drumstas tai tikrai nera sudetinga. Tiesiog laikykis bent kazkokio atstumo ir nesidauzyk kaip nuo lenciugo atitrukes bulius. Esant skaidresniam vandeniui reikia but atsargesniam, kad nepapultum i upetakio matymo zona.
- Pravest vobleri teisingam gylyje. Nu ir aisku kuo arciau upetakio. Sios zuvys laukia ka atnes srove ir labai retai grobi vaikosi po visa upeli.
- Del to kaip turi judet vobleris dar neturiu stiprios nuomones. Kad kazkiek turi judet tai faktas, nes kitaip atrodys kaip sroves nesamas pagaliukas. O ju upetakiai nevalgo :) Bet man atrodo bent kiek aktyvus upetakis mazai kreipia demesio ar stipriau, ar maziau stipriai tas vobleris dreba. Didesnej srovej kur jie neturi daug laiko galvot tai jie ciups bet ka. Na, o is sleptuves isviliot turbut svarbiau teisingai animuot vobleri, kad atrodytu kaip nusilpus zuvele ar siaip lengvai pasiekiamas grobis. Vasara visgi voblerio greicio visai nenumazinu, nes upetakis yra greita zuvis ir greiciau judantis grobis upetakiui palieka maziau laiko "dvejonem".
- Spalva mano nuomone vos ne paskutinej vietoj. Gal tiksliau atspalviai. Kai drumstas vanduo, tada aisku zuvis naturaliai spalvintu is vis nemato ir reikia det "rekiancia" spalva, kad bent kiek vandeni pramustu. Bet normaliom salygom upetakis ziuri ka nesa srove ir is jos bando isfiltruot kas yra maistas, o kas siuksles. As abejoju (nors tikrai nezinau), kad upetakio smegenys bando atskirt kur cia gruzliukas, kur upetakiukas, o kur kokia kuojyte, kurios neturetu but sitam upelyje, vadinas cia vobleris ir as jo negriebsiu :) Jei bent kiek panasu i zuvyte ar kazka valgomo jis griebia. Klaidos atveju gali paprasciausiai isspjaut. Ziurejau po vandeniu filmuotus upetakius, tai ypac mazesnieji (maziau patyre) i burna ima ir visokius sroves nesamus pagaliukus, ir dumblius ir dar visokias nesamones. Paskui isspjauna jei ka.

Nu va, prirasiau daugiau nei planavau :) Gal pradedantiesiems bus naudinga, o jei kas neteisinga, prasau pataisykit ar papildykit, man butu labai idomu suzinot.
 #655727   Wytux
 29 Vas 2016 18:30
arabas rašė: Turiu tik nuomonę, kad spalva n-liktos eilės faktorius.
kokie butu pirmi 10 faktoriu? :roll:
1.rasti upetaki
2. teisingos oro salygos
3.teisingai pravesti masala
4. ....
.................
10. ..............
 #655750   Vvigass
 29 Vas 2016 20:48
Wytux rašė:
1.rasti upetaki
2. teisingos oro salygos
4. ....
.................
10. ..............
Ką turi galvoj, kad teisingos oro sąlygos? Yra viena sąlyga - turi vanduo būt skystas, na ir dar biškį skaidrus, o kitos sąlygos visos geros :)
 #655751   arabas
 29 Vas 2016 20:51
Pirmas ir esminis faktorius:

Su Wytuku padaryti 0.75 viskio ant Siesarties kranto ir mėginti išlupti iš Strielčiūno užtvankos armatūros strypą ir garsiai šaukti: "Kitą savaitgalį važiuosim žvejoti prie Armonos užtvankos!!!"
 #655760   Wytux
 29 Vas 2016 21:41
Vvigass rašė:
Wytux rašė:
1.rasti upetaki
2. teisingos oro salygos
4. ....
.................
10. ..............
Ką turi galvoj, kad teisingos oro sąlygos? Yra viena sąlyga - turi vanduo būt skystas, na ir dar biškį skaidrus, o kitos sąlygos visos geros :)
Šiaip tai tai buvo rimtas klausimas arabui ir pateikta norimo gauti atsakymo forma ,o ne kazkokie negincijami teiginiai :roll: nu bet kadangi upetakistai pasirodo irgi pijokai ir be 0.7 kaip matau nieko nebus ...... :?
 #655769   MikuMaku
 29 Vas 2016 23:37
Blyn, ka daryt? Kur vaziuot ar ten kur nepagaunu bet grazus upelis ar i numindziota Merky pamegint?:)
Gal kas zinote, ar butina tureti popierini leidimo varianta ( Merkio) ir nuo kur prasideda pasienio ruozas ( nespejau leidimo issiimti)?
O gal kas ten ryt vaziuoja?
 #655784   MikuMaku
 01 Kov 2016 09:12
Po aklo pasitikejimo navigacija truputi buvau uzklydes i lauko kelius kur tik "kombainai" vazineja. Galvojau bus sakes, bet pamates laukuose traktoriu truputi nusiraminau:) Sprendimas buvo priimtas judeti link galutinio tikslo traktoriuotomis provezomis. Kazkokia detale nuluzo is apacios, bet paziurejes , kad skysciai neteka pajudejau toliau. Aciu gerbiamai sodybos savininkei, kad leido priparkuoti masiniuka ( jauciu neilgai temps jei taip draskysiu) ir as jau prie upetakiu eldorado - Merkio:)))) Teka graziai, apsinisuke, vejukas leidzia apie save zinoti, vanduo - koks skirtumas, kai esi ant upes:)
Nuotraukas ikelsiu veliau:)
 #655793   MikuMaku
 01 Kov 2016 10:16
Tiesiogiai nuo Merkio: vienas mazgiukas prie pat koju atsipurte, o ka tik vienas atsivijo, nepataike- apsisuko ir vel nepataike ir pasislepe:) Blyn, net issigandau:) Beje, vobleris ( salotine nugara, baltas vidurys ir apacia iki puses oranzine) buvo galiniais trisakiais uz valo uzsikabines tai ejo sukdamasis:)
 #655797   arunas888
 01 Kov 2016 11:07
MikuMaku rašė:Tiesiogiai nuo Merkio: vienas mazgiukas prie pat koju atsipurte, o ka tik vienas atsivijo, nepataike- apsisuko ir vel nepataike ir pasislepe:) Blyn, net issigandau:) Beje, vobleris ( salotine nugara, baltas vidurys ir apacia iki puses oranzine) buvo galiniais trisakiais uz valo uzsikabines tai ejo sukdamasis:)
Kurioj tu cia vietoj gaudai?
 #655806   berg
 01 Kov 2016 12:24
Idomi diskusija cia del tu spalvu. As norejau paklausti kaip naudojate tamsaus spalvinimo voblerius, tokius vos ne juodus. Atrodo kad Lietuvos zvejai prie prastu oro salygu, po lietaus, ar neskaidriame vandenyje visada stumia ryskias spalvas. Balta, salota ir tt. O tuo tarpu, kiek pastebejau, amerikonai tai tamsius masalus naudoja drumzlinam, mutnam vandeniui. Jie ryskalus kaip tik prie skaidrenio ima.

Tai ir mastau, kaip cia yra su tom tamsiom spalvom. Vizgi jos prie drumsto vandens ar prie skaidraus? Kaip tada su ryskalais, jei tokiom paciom salygom naudojami ir tamsus vobleriai? Ar cia tik del pravedimo matymo? Hm :ks>
 #655808   rotveileris
 01 Kov 2016 12:45
Mano pozicija dėl spalvų. Kaip suprantu nemažai kolegų mėgstate teorijas, formules, taisykles, išsamių statistikų išanalizuotus duomenis ir pan. Aš į tai žiūriu kiek paprasčiau ir remiuosi savo trumpalaike patirtimi. O ji tokia....
Buvau prirašęs puse puslapio, na neva įrodymų... Bet susimasčiau- koks tikslas kam nors, ką nors įrodinėti? Atsakymas: jokio. Kas kaip nori, kaip tiki, kaip jam sekasi tas taip ir gaudo. Aš spalvos galia tikiu- nes man tai pasitvirtino N kartų :-D Spalvų skeptikai, pabandykit kada nors dviese eit šalia viens kito žuvaudami tais pačiais masalų modeliais, bet skirtingomis spalvomis...
 #655814   D911
 01 Kov 2016 13:35
berg rašė:... kaip naudojate tamsaus spalvinimo voblerius, tokius vos ne juodus...
Aš asmeniškai naudoju giedrą dieną prie švaraus vandens. Upėtakis į masalą žiūri iš apačios į viršų, mėlynam dandaus fone, tamsus masalas manau labai gerai matosi.
p.s. čia tik mano nuomonė, įsitikinimas, patirtis. Tų kurie "nenusišneka" komentarų nelaukiu...
 #655826   giedriuks
 01 Kov 2016 15:54
D911 rašė:
berg rašė:... kaip naudojate tamsaus spalvinimo voblerius, tokius vos ne juodus...
Aš asmeniškai naudoju giedrą dieną prie švaraus vandens. Upėtakis į masalą žiūri iš apačios į viršų, mėlynam dandaus fone, tamsus masalas manau labai gerai matosi.
p.s. čia tik mano nuomonė, įsitikinimas, patirtis. Tų kurie "nenusišneka" komentarų nelaukiu...
nesinori griaut isitikinimu, bet siaip jau, pastelkus mokslo zinias, ziurint i daikta is apacios, kai sviesos saltinis yra is virsaus (nes jei dangus giedras, vadinasi diena sauleta), bet kurios spalvos masalas atrodys tamsus ir gerai matysis. o ir kad upetakis ziuri tik is apacios, tai cia... na... tiek to... ;-)
 #655843   MikuMaku
 01 Kov 2016 18:31
Ka darote kai kelis kartus atseka vobleri , bet neima? Sian pries pabaiga tris kartus atseke ir nieko. Kadangi buvau su skestanciu tai viena karta spejau pastebeti is toliau ir pristabdziau, bet tai kai kirviu i dugna nuskendo vobleris ,o upetakis ir nuplauke kazkur:)
Tiesa, kadangi sodybos savininkas ivaziavo i masina (Viena palikta laukuose) tai isdave duobes su ju gyventojais:) Net Vienoje toko susigrumti su kazkokiu (duodu ranka nukirst ir kepure pri...t , kad ten gerulis) , bet isvilkus ant seklumos atsipurte 'viarkt
Zodziu, suzinojau ir kelias upetakiu bustines:)
 #655845   aurimas22
 01 Kov 2016 18:37
Jau klausi kad tik per viena zvejyba atseke???Suprasciau butu taip buve per 6 zvejybas.Jei matai yra blogai dek ne skestanti.Arba trauk ji greiciau,arba iskelk spininga auksciau.
 #655968   MikuMaku
 02 Kov 2016 17:32
Gryztam i realybe ir prie upetakio:) Kiek teko skaityti upetakio nersimo salygos Neryje - labai blogos. O, kaip zinia upetakis - sesliai gyvenanti zuvis ir galbut prisirusus prie savo "gyvenimo vietos" ( gal cia man taip atrodo). Tad kyla klausymas: tai iseina kad Neryje upetakiu yra ir jie kyla i intakus nersti? Ir ar po nersto jis vel gryzta i Neri ? O gal jie gyvena tose intakuose ir sukinejasi aplinkui kol ju nenurenka ir niekur jie nemigruoja?
 #655976   aurimas22
 02 Kov 2016 17:45
Ir upese isnersia upetakis tikiu ir Neri paciam isnersia.Nes zinau pas mus ventoi yra irgi upetakiu.Sako zmones jei nori pas mus ventoi sugauti tai turi pradeti eiti tik ledam nuejus spiningauti.Nes ir draugas yra pacioi ventoi sugaves tu upetakiu.Tik ledams nuejus
 #656188   MikuMaku
 04 Kov 2016 14:22
Leiskite pasidziaugti! Pavyko pagaliau ir man iskaitini pagauti ''plot Tiesiai is po kelmo, kai jeme!!!:)
Kazkaip keistai mazai vandens, visi kelmai atviri:)
Prikabinti failai
image.jpeg
 #656202   Janis855
 04 Kov 2016 15:46
SeriogA 03 rašė:O klaipedoi nieko, net nekibimo
Nu, nieko nuostabaus :( Jau trecia savaitgali negaliu sezono atidaryti. Gal i marias stintu isvare visi margiai. :-niak'
 #656203   senys
 04 Kov 2016 15:51
Sveiki upetakistai. Seniai jau upietakų negaudes, šiemet pradėjau vėl jų paieška. gal gas gaudo Vilnios upėje? kažkaip per 5 žjvėjibas nei kibimo, ar ten išvis jie jau uždaužyti ar aš forma praradęs :) Atsakykit ar verta jų ten toliau ieškot ar tai jau mirusi upe? Galit i pm. :roll:
 #656204   SeriogA 03
 04 Kov 2016 16:08
Janis855 rašė:
SeriogA 03 rašė:O klaipedoi nieko, net nekibimo
Nu, nieko nuostabaus :( Jau trecia savaitgali negaliu sezono atidaryti. Gal i marias stintu isvare visi margiai. :-niak'
As jau kiek vazioju irgi nieko, kokioj upej gaudai?
 #656211   zvejysmegejas
 04 Kov 2016 16:35
Daug praėjau šiandien, manau, jog pasirinkau ne tą upę - vanduo vasaros lygio. Na keli vis tiek pasisveikino.
Prikabinti failai
DSC_0283-001.JPG
DSC_0233-001.JPG
DSC_0299-001.JPG
DSC_0263-001.JPG
DSC_0301-001.JPG
DSC_0246-001.JPG
DSC_0246-001.JPG (48.93 KiB) Peržiūrėta 3226 kartus(ų)
DSC_0314-001.JPG
DSC_0356-002.JPG
 #656212   aurimas22
 04 Kov 2016 16:37
MikuMaku rašė:Leiskite pasidziaugti! Pavyko pagaliau ir man iskaitini pagauti ''plot Tiesiai is po kelmo, kai jeme!!!:)
Kazkaip keistai mazai vandens, visi kelmai atviri:)
sveikinu :D, grazi zuvis ant kokio voblerio ji sugavai :D ?
 #656217   MikuMaku
 04 Kov 2016 16:49
Aurimas22: Dekui. Sugavau ant Timon Tricoroll 55S (Amethyst).

Zvejysmegejas: Grazu. Negi jus dar su savimi normalius fotikus tampotes?
  • 1
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė