Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #634117   Žygimantas
 02 Rgp 2015 22:27
O aš ryte ieškojau šapalo, tik nei vieno kibimo nesulaukiau :grin: . Lydeka pasikabino apie 1kg, nedaug trūko ir būčiau auskarą padovanojęs.
 #634275   Aqua v.
 05 Rgp 2015 11:00
Feniksas rašė:Kokio ilgio mono risat prie pintuko? As apie metra. Ner per mazai?
jei risciau del 'plonumo, nematomumo', tai gal ir kiek virs metro deciau. Kai dedu is esmes visada del papildomo standumo, tai iki metro - per akis.
 #634276   MikuMaku
 05 Rgp 2015 11:42
jei risciau del 'plonumo, nematomumo', tai gal ir kiek virs metro deciau. Kai dedu is esmes visada del papildomo standumo, tai iki metro - per akis.[/quote]

O, kai mazgas metant per ziedelius eina, nenervuoja? As risu neperilgiausia, kad pries uzsimojant ir atlenkiant rites lankeli mazgas butu + - 10cm. nuo ziedelio. Kitaip negaliu klausytis to caktelejimo:)
Vakar pameginau truputi pasiplonint tie pintuka PE (uzsiviniojau 0.06 pagal japona. Realiai 0.12, bet paliginus kito gamintojo 0.12 tai maniskis akivaizdziai dar plonesnis) ir FC 0.20. Tai surisus "alberto knot" mazgu auksciau isvardinta pinta su FC to caktelejimo praktiskai nera, bet vis tiek erzina:) Masalai metasi kur kas geriau, bet.... pinasi. O nepastebejus kai valas persimeta uz rites, gerai uzsimojus skrenda masalai Neptunui, kaip turi buti:)
 #634279   Robertas31
 05 Rgp 2015 12:22
Kalbant apie vala labai daug kas priklauso nuo gamintojo.Gamakatsu 0.06 irgi nueidinedavo masalai. O PowerPro 0.06 niekad tokio dalyko nebuvo. Aisku, antrasis storesnis, bet vistiek, kuo plonesnis, tuo geriau...
 #634281   Aqua v.
 05 Rgp 2015 12:40
0.2 mono mazgas neturetu 'nervint'. Nebent sapalus gaudot madingom nesamonem mikro ziedeliais, tada reikia keist kota (ziedelius :) ) i tam tinkama.
As paskutiniu metu nesiploninu maziau #1 PE ir 0.28 FC (sapalu zvejyboj). Plonesniems neuztenka kantrybes ir zvejybos laiko gaila. 'Rezultatyvumas' tenkina. Nu bet cia ne aksioma, cia Dabar taip darau.

Beje Albraight nera 100% patikimas, jei zvejyboj tenka pvz patvichint kiek didesnius nei Tiny voblerius, pvz poperius. Buna isslysta. Jei gaudot tik mazais vobleriukais, plonais valais ir kimba tik sapaliukai - problemu del mazgo gali ir nekilt. Bet as jau retai toki naudoju.
 #634285   MikuMaku
 05 Rgp 2015 13:30
Cia toki mazga uzristi reikia ieskoti besideginancios paneles, kad padetu:)
Gal kas turi susilipdes sapalini kota is muselines? Aisku ten daug makalynes: uzsakinek nuoga blanka, ziedelius, lauk kol atvaziuos. Po to meistras kol paruos naudojimui tai ir eglute reiks puosti...
 #634316   edmundaxx
 05 Rgp 2015 19:11
Šitas geras :gutgut Bet žvejybos metu biškį per daug vargo, namie reik tokį raišiot :-D
 #634756   Ignassio
 11 Rgp 2015 20:20
shelwiau, niekaip šito bassday stebuklo neprakalbinu. Kaip tu juo gaudai? Laikai ant įtempto valo prieš srovę ar skersuoji ir kažką gudraus darai?
 #634785   shelwius
 12 Rgp 2015 09:23
Ignassio rašė:shelwiau, niekaip šito bassday stebuklo neprakalbinu. Kaip tu juo gaudai? Laikai ant įtempto valo prieš srovę ar skersuoji ir kažką gudraus darai?
Šiuo metu pagrinde visi kibimai pasroviui, pravedant vos greičiau už srovę su pauzelėm. Bet puikiai jis gaudo ir tolygiai traukiant prieš srovę, mėtant stačiai srovei ar skersai šiek tiek.
 #634793   Aqua v.
 12 Rgp 2015 10:32
Ignassio rašė:shelwiau, niekaip šito bassday stebuklo neprakalbinu. Kaip tu juo gaudai? Laikai ant įtempto valo prieš srovę ar skersuoji ir kažką gudraus darai?
sakyciau viskas priklauso ir nuo metu laiko, nuo zuvies aktyvumo. Man sitas issove vidurvasari, bet dar ne kai lasalai masiskai skrido.

Ir jei didesni SSR burbulai sekmingai gaude (man) kiek anksciau, ir gaude aktyviai dirbdami ant jau isitempusio valo, eidami puslankiu, ar galutiniam taske,
tai patys mazieji, ar SSR ar net skestantys mikro countdownai geriau gaude beveik laisvai plaukdami su srove, jauties kaip pludine ar museline laisva pravodke darydamas :) . Ir gaude, kai kiti masalai neveike, nors zuvis taskuose buvo.

Kai masiskai isskrenda lasalai, girdziu skundu, kad 'balta' zuvis nustoja ant spino kibt. As tai sau 'atradau', kad sapalai tokiu metu (pvz dabar) visai kimba ant 'dideliu' masalu, kaip 6-7-net 8cm. Tiesa, labiau minow, ar shad, o dideliais burbulais nelabai gaudau.

Tiesa, negaudau vien sapalus ir istisus metus, tai patirtis dar fragmentuota, dar tik formuojasi :oops: ;-)
 #635278   Robertas31
 17 Rgp 2015 11:18
Didziausias is paskutiniu zvejybu. Dar pasitaike 44 cm ir keletas sportininku. Sventoji, beveik "shallow" tipo vobleris.
Prikabinti failai
DSC00556.JPG
47 cm
 #635643   upinis
 22 Rgp 2015 08:24
Ech, vasaros pabaigoj pavyko spiningu šapalus gerai pakutent ;-var-var.
Žemas vanduo irgi turi pliusų - nesunku juos rast - protakose tarp žolių. Imi vobleriuką, kuris beveik visai neneria, o tik bangelę kelia ir erzini juos :-D .
Dieną prie ryškaus apšvietimo gudruolius šitaip suviliot sunku - mato per daug gerai. Bet kai tik saulė pasiekia medžių viršūnes, tai prasideda mano laikas - tai vieno, tai kito nervai nebeišlaiko, ir užsišoka ant kablio !-kliovas-! .
O kai jau saulė už horizonto, tai iki pat sutemų - tik spėk juos nuo kabliuko nuiminėt. Kiti taip godžiai griebia, kad visas vobleris giliai gerklėj atsiduria :superšokas - be įrankių neišimsi.
Tiesa, monstrų nepapuolė, didžiausi - apie kilogramą. Bet jei ir papultų, tai nežinau kaip žolynuose pavyktų susitvarkyt.
Per savaitę turėjau laimės tris upes patestuot: Šešupę, Mūšą ir Lėvenį.
Gal tik Lėveny per žolynus beveik nėr kur pravest masalą. O gal aš vietų nežinau :-D .
 #635841   Fishermenas
 24 Rgp 2015 19:41
upinis rašė:Ech, vasaros pabaigoj pavyko spiningu šapalus gerai pakutent ;-var-var.
Dieną prie ryškaus apšvietimo gudruolius šitaip suviliot sunku - mato per daug gerai. Bet kai tik saulė pasiekia medžių viršūnes, tai prasideda mano laikas - tai vieno, tai kito nervai nebeišlaiko, ir užsišoka ant kablio !-kliovas-! .
O kai jau saulė už horizonto, tai iki pat sutemų - tik spėk juos nuo kabliuko nuiminėt .
Hmm. Man pastaruoju metu su šapalais visai prastai. Taip prastai jog dar nėra taip buvę :-D vis nerasdavau , laiko pabandyt kai saulės jau nebėra. Kai tik atsiras laiko bandysiu prietemoje, gal truputį atsigausiu :grin: ant gopro kameros jau dulkės kaupiasi, nėra kadrų :)
 #635844   MikuMaku
 24 Rgp 2015 20:27
Pas jus tai dulkes, pas mane pekesiais ir kerpem...
Kiek buvau tai vien tik sslaciai po kojom malasi... Toks vaizdas kad i zeme isirause sapalai:)
Ei, o gal lasiai isvijo vargsus upiu chuliganus is ju buveiniu?:)
 #635855   Fishermenas
 24 Rgp 2015 21:36
MikuMaku rašė:Pas jus tai dulkes, pas mane pekesiais ir kerpem...
Kiek buvau tai vien tik sslaciai po kojom malasi... Toks vaizdas kad i zeme isirause sapalai:)
Ei, o gal lasiai isvijo vargsus upiu chuliganus is ju buveiniu?:)
Jei matai lasiu isejimu tai gali siek tiek apmazint kita zuvi. Geriau gaudyk tada lasi :D
 #635865   Sokratas
 25 Rgp 2015 05:37
upinis rašė: .....
Tiesa, monstrų nepapuolė, didžiausi - apie kilogramą. Bet jei ir papultų, tai nežinau kaip žolynuose pavyktų susitvarkyt.
Per savaitę turėjau laimės tris upes patestuot: Šešupę, Mūšą ir Lėvenį.
Gal tik Lėveny per žolynus beveik nėr kur pravest masalą. O gal aš vietų nežinau :-D .
Nemanau kad būtų didelių problemų paminėtose upėse. Juk jei pirmus 3-4 smūgius atlaikei, šapalas tavo... Įsivėlė į žoles- nubridai ir pasiėmei. O tuo labiau vasarą, nei bridkelnės nereikalingos ...
 #635883   BroniusM
 25 Rgp 2015 10:18
Nu ką, jau dvi iš eilės žūkles nepagaunu šapalieco, neskaitant kelių sportininkų... Meknės dažnesnės nei šapalai šiemet, įdomiai kažkaip... :), vakar šalvį ant chubikėlio pakabinau, o vakare bulkino vienoj vietoj kas 15-20 sec, jau pradėjus temt iki ten nubridau, buvo du geri išėjimai nepataikė, o tada kaip kalė... Prie dugno sėda, galvoju geras šapalas... Parsitraukiu už kokių 10metrų žvakė, lydekaitė apie kilą... :)), valiukas mono 0,16, tai galvojau čiubikėliui viso gero, bet kažkaip nenunešė :), nors gan giliai įrijo , tiesa dar vieną gerą šapalą apie 15sec palaikiau, vos valas atsilaisvino ir išsiskyrėm draugiškai :), šiaip dar Neries toks įdomumas, kad šapalinėse vietose pilna ešerių, kiekvieną žvejybą bent 5 būtinai parsitraukiu ir kala chubikus nuo paviršiaus pasiskanaudami :)
Šiaip kažkaip apskritai paskutiniu metu galima sakyt gaudau vientik chubikais, nei bassday, nei redrag'ai kažkaip netaip man... Nežinau aišku gal tiesiog mano toks įsitikinimas... Kokios jūsų nuomonės? Žvejoju Neryj ties Kaunu, bet ir Dubysoj, man kažkaip chubikėliai puikiai veikia, nu gal tiesiog įsitikinimas mano toks, nes ženkliai daugiau jiems laiko skiriu... :), bet kai rezultatas yra kažkaip per daug ir neekspermentuoju... :)
 #636479   upinis
 01 Rgs 2015 07:53
Fishermenas rašė: kelios foto bei video :) gražaus žiūrėjimo.
Toks video tai druska ant žaizdos.
Bet vistiek peržiūrėjau du kartus :-D .
 #636485   romas100
 01 Rgs 2015 08:42
Grazu fishermenai :gutgut .
Patarimas , isigyk graibsta ( su plasmasiniu tinklu) , bo ateis diena , kai gausi kabli i pirsta ;-)
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė