Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #622767   SauliusM
 15 Bal 2015 22:05
Gintas_S rašė:
Nupirk ir pakeisk pats[/quote]

O kas Vilniuje prekiauja shimano žiedeliais?[/quote]
O nuo kada shimano ziedelius gamina? Fuji ziedai netiks?
 #622768   Gintas_S
 15 Bal 2015 22:27
[/quote]O nuo kada shimano ziedelius gamina? Fuji ziedai netiks?[/quote]

Gal ir tiks. O kur galima jų nusipirkti Vilniuje gal zinot?
 #622783   SauliusM
 16 Bal 2015 08:42
Gintas_S rašė:Gal ir tiks. O kur galima jų nusipirkti Vilniuje gal zinot?
nueik su kotu i Jasinskio gatves Triturus ir paprasyk, kad parinktu tau ta tulpe.
 #622787   Gintas_S
 16 Bal 2015 09:02
SauliusM rašė:
Gintas_S rašė:Gal ir tiks. O kur galima jų nusipirkti Vilniuje gal zinot?
nueik su kotu i Jasinskio gatves Triturus ir paprasyk, kad parinktu tau ta tulpe.
Ok, ačiū!
 #622867   Dainisss
 16 Bal 2015 15:49
Sveiki, perskaicius keliolika ar keliasdesimt sios temos puslapiu supratau, kad zvejoju be jokio malonumo ir panasiai. Tiek, kad zuvi traukiu ir tiek... :e:e esme kame, kad pries jau kokius 6-7metus, sugalvojau pakeisti savo sena spiningini kota. Nieko nelaukes nulekiau y Kauno akropoli nes pats esu ne kaunietis ir paklauses vyru patarimo, nusipirkau (kaip tada galvojau, super ir brangu kota) Lineaeffe, S-Curve, 10 kilos, 10-30g, 305cm. Po jusu forume tai paciam plaukai stojasi ka as vaikiu iki siol su tokiu kotu ir net geda atvirai pasakius rasyti, kad tokiu kaip as yra :oops: nes pagrindine mano zvejyba is valties 70% ir 30% nuo kranto lydekos. 50% vadinamos blizges, 25% vobleriai ir 25% gumos. Zodziu kabinu ka turiu ir ka randu :) Kaip sakoma ir suo kariamas pripranta taip ir man su tuo kotu. Niekada neskaitinejau panasiu forumu ir nesidomejau. Kai atsirado draugu tarpe spiningautoju daugiau pastebejau kad toli grazu vieno koto neuztenka.
Todel dabar prasau jusu patarimo padeti issirinti nauja kota. Nenoriu grynai tvicinginio, butu geriau, kad butu siek tiek universalumo. Kadangi skirtingiems stiliam nesupirksiu visko is karto, bet bent jau kazka jautresnio galvoju nupirkti, kad pajusti tikrosios zukles adrenalino :) Aisku si karta noriu kad ilgis butu tik apie 2m ir kad tiktu tiek vobleriams patvicinti tiek galbut ir blizgem pametyt jei toks variantas galimas. Biudzetas butu iki 200e. Tikiuosi uz tiek nupirksiu kazka kokybiskesnio. Aciu uz patarimus ir kritika kurios aisku neisvengsiu :)
 #622880   Feniksas
 16 Bal 2015 16:56
Major craft rizer ar restive uz tiek gali pasiimt. Sneka kad geri kotai. Beto kotas ne viskas, rites ir reik gan neblogos
 #622906   SauliusM
 16 Bal 2015 19:19
uz tokius pinigus ir panasiu parametru butu mazdaug naujoji avid x serija.
http://www.stcroixrods.com/products/freshwater/avid-x/
tiesa, klausimas vobleriai iki kokio dydzio ir blizges iki kokio svorio.
jei vobleriai bus po 13 cm ir blizges po 25gr tai sitie gal ir biski per liauni tada.
iskyrus gal tik pati galingiausiaji. bet tas vienadalis.
aisku nebuvo nei zodzio apie tai ar reikalingas vienadalis ar patogesnis transportavimui dvidalis kotas, tai velgi tik speliones.
 #622975   Dainisss
 17 Bal 2015 07:35
Realiai tai taip, vobleriai apie ir iki dazniausiai 12cm ir blizges 18-25gr. Del daliu skaiciaus nesusireiksminu, atiduodu pirmenybe kokybei, tiek pacios zukles, tiek koto patvarumo atveju. Vazineju su terranu tai vietos tikrai neruksta :)
 #622976   Dainisss
 17 Bal 2015 07:49
Tiesa teko laikyti stcroixa viena, tik nezinau ar jis man tinka AVC68MXF uz 185e. Ir internete tarp parduodamu neradau kad kaina galeciau palyginti, gal sakau koks senas modelis arba nelabai vykes?
 #622978   Martiz
 17 Bal 2015 08:05
eilini kart, be kryziaus daugiau ner ka pirkt :lol:
 #622981   Dainisss
 17 Bal 2015 08:27
As realiai su jais nesusidures ir tokio neturejes, nuejau y parduotuve pasakiau kad iki 200e tai ir siule sita :) Todel man kilo itarimas, gal jis nepasisekes ar jis istikruju vertas tos kainos ir geriausias mano atveju uz tokia kaina?
 #622982   SauliusM
 17 Bal 2015 08:31
Dainisss rašė:Tiesa teko laikyti stcroixa viena, tik nezinau ar jis man tinka AVC68MXF uz 185e. Ir internete tarp parduodamu neradau kad kaina galeciau palyginti, gal sakau koks senas modelis arba nelabai vykes?
sitas tai kastinginis varianats. tai tau koto kastinginio ar spininginio reikia? ta prasme su multiku ar su beinertsine rite zvejot ruosies?
 #622985   Dainisss
 17 Bal 2015 08:35
Jei vobleriams tvicinti eina apsieiti be multiko tai butu gerai. Bet kaip as isivaizduoju vobleriai + multikas = vienintelis variantas. O blizgem jau paprasciau tinka abu. Nebent klystu...
 #622987   Dainisss
 17 Bal 2015 08:37
Visuomet zvejojau su beinertsine, bet jei reikes pereiti prie multiko nera problemu. Paprasciausiai galvoju jog pirma reikia kota issirinkti, o tada pritaikyti tinkamesne rite.
 #622988   SauliusM
 17 Bal 2015 08:38
Dainisss rašė:...isivaizduoju vobleriai + multikas = vienintelis variantas....
ziauriai tu cia isivaizduoji. Lietuvoj turbut net puse voblerius tvicinanciu multiku nenaudoja.
 #622989   SauliusM
 17 Bal 2015 08:39
Dainisss rašė:...bet jei reikes pereiti prie multiko nera problemu...
o tu esi bandes su multiku gaudyt? nes cia labai drasus pareiskimas. nusipirksi brangu kastingini kota, su multiku nesusidraugausi ir viskas bus suniui ant uodegos.
 #622990   Dainisss
 17 Bal 2015 08:42
Na cia turbut Korsako laidu pasekme :) Nes kiek man tenka matyti ten tik multikai, benent nemaciau kazko. O ir su savo kada bandziau patvicinti kelis vobleriukus man per laisvai vala suvyniodavo ir panasiai. Bet kaip dabar suprantu dar daug kur mokytis reikia ir tobuleti vien irankiu sferoje. Nes kaip suprantu dabar, tai ir beinertsiniu yra skirtu tvicingui :)
 #622994   SauliusM
 17 Bal 2015 08:48
Dainisss rašė:Na cia turbut Korsako laidu pasekme :) Nes kiek man tenka matyti ten tik multikai, benent nemaciau kazko. O ir su savo kada bandziau patvicinti kelis vobleriukus man per laisvai vala suvyniodavo ir panasiai. Bet kaip dabar suprantu dar daug kur mokytis reikia ir tobuleti vien irankiu sferoje. Nes kaip suprantu dabar, tai ir beinertsiniu yra skirtu tvicingui :)
jo... nu tu ir reklamos auka. beinertsines skirtos tvicingui. ir sugalvok tu man taip. nu jei beinertsine padori ir pinto valokilpu nemeto, tai imi ja ir tvicini. o del multiko, tai pradziai siulyciau nusipirkt nebrangu multo komplekta. yra ir skelbimu temoj visai nebrangiu bet padoriu pasiulymu dabar ir pabandyt ar tas multikas isvis tau prilips. o tada jau rinktis rimtesni kota. na nebent jei tau visiskai nieko nereiskia ismest kokius 300 EUR kotui ir dar tiek ritei, o paskui po menesio suprast, kad tai tau visiskai netinka ir visa ta dziaugsma pastatyt i kampa ar bandyt skelbimuose pardavinet uz puse kainos.
 #622995   SauliusM
 17 Bal 2015 08:52
va pradziai pabandyt multika tvicingui didesniais masalais pilnai uztektu tokio koto kur zmogus uz 47 EUR pardavineja:
viewtopic.php?f=105&t=12356
pats analogisku gaudau sunkesniais masalais ir vargo nematau.

jei nori kazko delikatesnio ir kiek prabangesnio yra pardavimuose ir ne itin brangus loomis:
viewtopic.php?f=105&t=12366
sito multiko pabandymui tai tikrai daugiau nei pakankamai, kolsuprasi ko tau reikia.
 #623008   Dainisss
 17 Bal 2015 10:09
kas liecia multika tai turiu viena komplektuka su juo jerkini kotuka, tai multikas man nenaujiena. O kas liecia Korsaka :) tai as tai ne kaip reklama priemiau o kaip informacija, nes susidare ispudis kad multikas labiausiai tinkamas :) aisku kad jie tuo paciu ir modelius reklamuoja, bet as y tai nekreipiu demesio. Beje kas liecia kaina, tikejausi kad rites pigesnes uzteks ir nereikes 200e :( Planavau bendrai y 300e issitekti.
 #623010   Dainisss
 17 Bal 2015 10:17
Zinoma, norint y kazka geriau ikibti su tuo paciu biudzetu verta po skelbimus pasidairyti. Kad tas pats loomis butu per akis, tik va reikia y siaulius lekti tuomet, nes manau verta savo akimis pamatyti pries perkant ir rankose palaikyti.
 #623011   Vitolis
 17 Bal 2015 10:23
Draugiškai,
Dainisss, patariu nesimėtyt ir nepereidinėt nuo vieno gaudymo būdo (šiuo atveju įrankių) prie kito, gerai neįvaldžius ir kaip pats rašai "nepajutus kaifo" žvejojant su paprastu koteliu ir beinertsine rite. Pabandžiau ir aš su kastu ir multiku. Na ir kas iš to gavosi, tik nuostolis parduodant. Na neprilipo ir tiek. Padabok, kiek pardavimų skyrelyje atsiranda kastinginių komplektų ir gana aukštos prabos. Dėl tų pačių priežasčių. Taigi patarimas. įsigyk gerą spininginį kotą, nebūtinai brangų. Tik va jau ritei, tikrai nepagailėk eurų. Ir nuėjęs parduotuvėn niekad neprašyk : man reik koto už 200. Kai išrinks, čiaudėsi. Rimtų irankių jei reik, Shimano yra neblogų kotelių, Major Craft, ir daugelis kitų. Vilniuje, užeik į Verkių-5 parduotuvę. Va ten gali ir tiesiai pasakyt, kokiam žvejybos būdui tau reik spiningėlio. Ten vyrai dirba normalūs. Arba Triturusą. Kita vertus, patarimų tikrai neblogų rasi ir čia, jei mokėsi atmest neapsiplunksnavusių "profų" rašliavas. Nei žvyno :grin:
 #623013   Dainisss
 17 Bal 2015 10:49
Aciu uz nuomone Vitolis :)
Esme tame ir yra jog megstu kelis masalus. O nuo seno pripratau taip jog turi kota ir kabini bet ka. Kai pasirodo jog toli grazu taip nera. O dabar norint isigyti visu pirma bent jau trumpesni, nezinau nuo ko pradeti. Manau jog reiketu kazko universalesnio, kaip minejo Saulius kad butu galima susidaryti savo nuomone kas yra kaip ir tuomet rinkti labiau kazkoki buda zukles ir panasiai. Problema ta, kad man is Taurages iki Vilniaus +-250km :( nebent laukti progos, bet taip galiu dar sezona nepakeisti nieko. Na ziuresiu, bent ant kelio uzvedete, aciu abiems ;)
 #623023   alkanas
 17 Bal 2015 11:33
Dainisss rašė:Visuomet zvejojau su beinertsine, bet jei reikes pereiti prie multiko nera problemu. Paprasciausiai galvoju jog pirma reikia kota issirinkti, o tada pritaikyti tinkamesne rite.
kastingui ir spiningui rites skirtingos tinka, kastingui multikas, spiningui beinercine
 #623025   Mindžius
 17 Bal 2015 12:13
Gal kas turit Favorite Jig Gun? Kokia nuomone apie si kota?
 #623107   Kleckas1978
 17 Bal 2015 21:27
Favorite jig gun - tikrai ne dzigui skirtas kotas - 100% jis geriausiai tinka tvicingui....
 #623195   mantasspecnaz
 18 Bal 2015 20:02
Sveiki.reikia patarimo.noriu pradeti gaudyti tvicingo budu daugiau ezeruose max iki 11 cm vobleriais sverianciais iki 16 g.kiek skaiciau visi giria gad gancho kaip uz nedidele kaina..ar tiktu 183 iki16 g? Ar yra kitu analogu uz panasia kaina?
 #623212   Feniksas
 19 Bal 2015 05:15
Bent jau iki 21 gr paieskok. 16 gali ir nepatvicinti kaikuriu. Dar jei rasi paziurek mitchell mag pro extreme spin. Man lb geras kotas.
  • 1
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė