Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #611141   Gruz1s
 29 Sau 2015 16:37
Mūza rašė:O kaip šis? Shimano Compre 90 ML2B 2.70cm 1.7-11g , naudojat gal kas?
As toki pasiiemiau siemet, pabandziau upej, tai gana jautrus, Chubby SSR meta puikiai, sunkiau su mazesniais masalais, anksciau gaudydavau su fast tipo spiningu, tai prie sito dabar reiks priprast, nes biski slangavotas atrodo.
 #611281   Fishermenas
 30 Sau 2015 14:10
Mūza rašė:Nu tada teks Pasiimti ta catana kur 2,4m ilgio ir 1-11g uzmetimas vietoj to 3 metru botagelio, nors zinant tai jog gaudysiu tik Nemune linkstu ir link 2,7 , noretusi tolimesniu metimu
Aš kaip tik gaudau su tokiu spiningu šapalus, smagus mažesnėse upėse ir metimai gan tolimi. Kaina palyginus nedidelė. Tačiau gaudant Nemune imčiau šiek tiek kietesni ir ilgesni spiningą. Pats greitu laiku ieškosiu 2,7m ilgio kokio nors varianto :)
 #611443   BroniusM
 01 Vas 2015 12:17
Sveiki rybokai,

esu naujokas šitam forume, bet tikiuosi aktyviai įsijungt į diskusijas. Žodžiu situacija tokia, jog visa gyvenimą gyvenu šalia Nemuno ir Neries, Kaunietis žodžiu, bet niekaip neatsidarau normaliai šitose upėse, aišku normaliai niekad ir neužsiėminejau, nes patirtis tik vidutinio dydžio ir mažuose upeliuose.

Žodžiu reikalas tas, kad nuo šiemet nusprendžiau žūt būt bandyt perkast šitas upes. Prisiskaičiau daug, šitą temą nuo pat pradžių, dar žvejybos Nemune temą perskaičiau, mačiau ten Mike vienas rimčiausių ribokų, bet vistiek borisi Jūsų - asų patarimų. :e:e

Žodžiu mano biudžetas nėra įspūdingas, kaip dirbančiam studentui... :roll: Turiu porą klausimų dėl įrangos.

Pirma spiningėlis : Shimano Beast Master CX 270L 3-14g, kaip mano užteks tokio? Vobleriukus pagal visų čia išrekomenduotus po truputį susirinkinėju, dar kokį įdomesnį pasiėmu. Pagrindinis klausimas dėl valo... :shock: Kokį rinkis? Pintuką ar paprastą?Jeigu būtų galima su argumentais ir storiais? Ir dar dėl aprangos, turiu bridkelnes salmo, bet gumines tas, tai su jom ypač kai šilta sukaisti baisiai, žodžiu didelis diskomfortas, gal šitu klausimu kažka patarsit iki 100E?

Dėl vietų: gyvenu netoli Nemuno salos, šiaip gal kažkam negaila pasidalint vietom ar bent paonsultuot, kad ir PM. P.S. žvejoju pagavai - paleisk principu, labai retas atvejis, kad žuvį imčiau, tai žuvies neišnaikinsiu :)), plius be patirties ir taip nemanau, kad labai apgaudysiu... :lol: :lol:

Kada sezona pradėt žadat - šapalų, meknių? :?:

Dėkui už atsakymus. ''plot
 #611451   Evaldas Z
 01 Vas 2015 12:47
Kai orai vis maziau nuspejami daros, tai kazka zadet cia labai slidus dalykas :) As buvau pries savaite pasivaiksciot prie vienos nedideles upes, tai salygos ir dabar bandyt leidzia. O siaip tai nuo pavasario priklauso. As jau nuo kovo pabaigos palei upelius slankiot pradedu, nors pirmos zukles buna dazniausiai tuscios.
 #611452   Aldo
 01 Vas 2015 12:59
Dėl valo gali, patarti tik tiek , kad šapalų žūklei tik tai pintas valas ! Aišku galima gaudyti ir mono, tačiau žvejojant ispudziai bus netoki , kaip su pintu. Kas liecia stori tai Didziosioms upems nestoresnis nei 0,1 , labai nusploninti irgi neverta
 #611453   BroniusM
 01 Vas 2015 13:04
O gal tada kokį patartum? Kokį pats naudoji? Kaip pintuko nesibaido? Aš ir mąsčiau apie 0,1, bet tu pintų dabar milionas, aišku reikia, kad ir kaina nesikandžiotų, nebent jau tokį, kad investavus bent porai sezonų būtų... :mėlynvarla
 #611455   Aldo
 01 Vas 2015 13:23
BroniusM rašė:O gal tada kokį patartum? Kokį pats naudoji? Kaip pintuko nesibaido? Aš ir mąsčiau apie 0,1, bet tu pintų dabar milionas, aišku reikia, kad ir kaina nesikandžiotų, nebent jau tokį, kad investavus bent porai sezonų būtų... :mėlynvarla
Žiūrint kaip intensyviai zvejoji, kiti gaudydami upese per sezona ir tris spules pakeicia valo... Valo nesibaido, aisku risu dar fluorokarbono pavadeli, arba stygos pavadeli , naudoju sufix nanobraid, kazko patarti negaliu, gal kaip uz tokia kaina kazkas pasiulys ir geresni varianta, svarbu rite draugautu su plonais PE valais , nes kitaip ismesi pinigus i bala jei barzdu nuolat prisidarys
 #611456   Evaldas Z
 01 Vas 2015 13:32
As irgi risu FC pavadi, man taip psichologiskai ramiau :) Jokiu stygu ar kitu metalu nenaudoju. Valo sanaudos ne tik nuo intensyvumo, bet ir nuo zukles vietu priklauso. As su tuo paciu irangos komplektu gaudydamas tiek sapalus, tiek ir eserius, panasiai apie tris spules ir suvarau per sezona. Gaudau bruzgynuose, tai valo ne tik vandenyj lieka :) Naudoju sasame samuline 0.04mm ( :-D ), 3.4kg. http://www.ciakimba.lt/lt/pinti-valai-1 ... -0-04-100m
 #611457   Aldo
 01 Vas 2015 13:35
Na jei Žvejyba kaip ir sakei Nemune ir Nery , tai siek tiek storesni tikrai imciau , bet storesnio nei 1,0 tikrai nereikia.. manau kokia 0,08 pats tas. FC pavadelis 0,18-0,20mm, kai kas ir storesnius naudoja, naudoju mazus japoniskus suktukus kad sujunkti pagrindini pe vala su fc, vien del to , kad man greiciau taip suristi, vis dar neismokau normalaus mazgo kad risti viena su kitu :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 Aldo. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #611467   BroniusM
 01 Vas 2015 14:34
http://www.galvakablis.lt/index.php?pag ... 58&lang=lt šitas nieko atrodo tikrai :) , tik va tada klausimėlis kokią ritutę prisitaikyt, kad gražiai ploną pintuką klotų? Irgi gal kažkokių patarimų duosit :), o tai jeigu tiesiai rišt prie pintuko, tai baidosi labai, tarkim jei brangesnį kokį spalvotą pintuką imt, mačiau ir baltų pintų :), dėkui už patarimus, reikia susikomplektuot viską iki sezono, gal kokių dar geresnių nuolaidų pavyks pasigaut... :-D
 #611471   Aldo
 01 Vas 2015 14:40
Uz kokia suma ? Gali rist ir tiesiogiai, bet Fc risa nes jis atsparesnis trinciai i akmenukus visokius ir panasiai , ir risa plonesni nei pagrindinis, kad pasigavus zacepa truktu per pavadeli , o ne kazkur 20 metru nuo masalo , skaudus praradimai butu tokioms atkarpoms valo ;-)
 #611473   Evaldas Z
 01 Vas 2015 14:54
Risa visokio storio ir neretai visai ne plona FC, su mintim bent kazkiek apsisaugot nuo peiliuku dantu. Be to, ne "plonesni", o "silpnesni". Ir siaip normalus pintukas netrukineja belekur per viduri, jeigu ner sudroztas ar pazeistas.
 #611474   BroniusM
 01 Vas 2015 14:57
Blecha iki kokiu tryju šimtukų, buvau užsukęs į Salmolitą, ten akciinių nuo 450 maždaug yra, apie tris paiimt eitų... :), o kaip dėl lydekų, dažnai masalus nudaužo? :), pintukas šiuo požiūriu tarsi patikimesnis būtų ar klystu? :shock:
 #611477   Aqua v.
 01 Vas 2015 15:23
Evaldas Z rašė:..... Ir siaip normalus pintukas netrukineja belekur per viduri, jeigu ner sudroztas ar pazeistas.
:gutgut
kai noriu, kad valas butu 100% patikimas (nu gal ne eseriu zvejyboj), ir turiu kokiu abejoniu - pries zvejyba risu vala prie masinos ar medzio, ar ..., ir tempiu visa 'darbine' atkarpa, kol truksta. Jei truko ne per mazga - dziaugiuos kad pazeidimas atrastas ne 'trofejui' uzkibus. Net ir masalas, prarastas del pazeisto valo, butu kelis kart brangiau, nei desetkas metru ismesto valo. Bet svarbiausia - nesigrauzt veliau del prasikto trofejaus, gal net 'metu zuvies' :)
 #611480   Aldo
 01 Vas 2015 15:35
BroniusM rašė:Blecha iki kokiu tryju šimtukų, buvau užsukęs į Salmolitą, ten akciinių nuo 450 maždaug yra, apie tris paiimt eitų... :), o kaip dėl lydekų, dažnai masalus nudaužo? :), pintukas šiuo požiūriu tarsi patikimesnis būtų ar klystu? :shock:
Ryobi slam
 #611481   BroniusM
 01 Vas 2015 15:47
Ryobi slam kibkit.lt forume radau, tai tikrai geri atsiliepimai... :), vat įdomu tik kur jų Kaune ieškot ir rašo, kad gilokas būgnas, kaip sprendžiat šitą reikalą? Po apačia valo storesnio privyniot? :?:

P.S. nors dabar kaip sutapimas, facebooką scrolinau ir žiūriu postas :grin: savadarbiai masalai ir kitas grupėj : Pakliuvo į rankas ryobi slam. Visumoje šiek tiek nusivyliau. Nors tai atseit ir naujiena bet apart lengvesnio korpuso keičiamos rankeneles ir kai kuriu daliu bei metalu pakeitimo lengvesniais kažkokiu inovaciju nepastebejau. Toks dežavu jausmas kad prieš akis guli aplauzas. Išvaliau sutepiau rankeneles ivore pakeiciau guoliuku.
 #611539   Evaldas Z
 01 Vas 2015 22:38
Zemyn neziuri... ar tik ne saldytas koks :twisted: gerai gerai, cia tik pavydas :) Tai ka, vel optimizmo iputei, vel ledas nemielas bus man :)
Neris, Nemunas ar visgi mazesne upe ?
 #612209   Evaldas Z
 05 Vas 2015 22:53
Jau senokai galvojau apie si walkeriuka ir jo panaudojima sapalu zuklej. Dabar belieka laukt sezono :)
Smith Towadi.JPG
Na, tos mintys ,zinoma, is niekur nekyla. Prisiskaitai visokiu Shaninu ir... :)
http://spinmedia.ru/forum/viewtopic.php?id=65&p=6
ties 6:30 http://spinmedia.ru/video/58/
darbas http://www.youtube.com/watch?v=QMeJrbJ62D8
Gal kas ir gausis :roll:
 #612213   Daugirdas
 05 Vas 2015 23:16
Manau :gutgut mintys ir :gutgut volkeriukas. Aš asmeniškai su šio tipo masalais šapalų nemėginau vilioti, bet manau kad galiu uzsikabinti:)
 #612241   Evaldas Z
 06 Vas 2015 10:51
Tai kad jis toks mazuliukas, kad belekas ji suest galetu :)
Pas ruskelius forumuose nesunku rast atsiliepimu ~ "Ловил голавля замечательно", pailiustruotu atitinkamom fotkem.
Towadi.JPG
Tuose paciuose forumuose matos ir ne vienas salatis ant jo suviliotas, nekalbant jau apie eserius.
 #612365   BroniusM
 07 Vas 2015 10:52
Tikras neblogas masaliukas... Kur tokių pirkt rast? Ar gal užsisakinėsi iš kažkur? Prisijungčiau tada :)
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė