Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #609732   liorenas
 22 Sau 2015 14:51
Naiss... ;uolrait koks jo vardas ir kur ji galima susitikt? :-D
 #609737   arabas
 22 Sau 2015 15:08
Fui... koks šlykštukas.
Su panašiais gaudęs.
Spėju, kad nieko apart tolygaus traukimo iš jo neišspausi.
 #609756   Saugirdas
 22 Sau 2015 16:01
Goral yra geris, pas pati du dezutei, oj darbingi kulverstukai. ;uolrait
 #609785   Mūza
 22 Sau 2015 18:28
Upėtakius gaudyti pradėjau dar tik pavasarį, bet galiu teigti , kad jų žūklė žiemą sudėtingesnė . Masalu domisi gana vangiai, besivydamas atakuoja po kokius tris kartus , nes nepataiko... Nelabai man gaunasi masalą pravesti pasyviai , lėčiau nei vasarą .. Upelio vanduo labai skaidrus , net kur duobėse gylis iki pažastų, dugnas aiškiai matosi, nes praktiškai visur smėliukas , kaip iš paplūdymio.. Didesniais masalais ir agresyviom spalvom visai nesidomėjo ( tikriausiai dėl skaidraus vandens ), geriausiai pasiteisino kaip visada youzuri minoske, bei rapalos floating upetakiu imitacijos. Buvau priėėjęs bebrų užtvanką , jos deka uzlietas nemazas plotas. Žuvies pamatyta gan nemažai, tik egzemplioriai labai jau visi kuklus...
Prikabinti failai
DSC_8127.JPG
DSC_8130.JPG
DSC_8131.JPG
DSC_8132.JPG
DSC_8134.JPG
 #609800   RastaMan
 22 Sau 2015 19:05
Gražios fotkės :gutgut :gutgut
 #609830   romas100
 22 Sau 2015 21:53
PIKE rašė:Radau gera upeli.yra upetakiu,ir nemazu.bet patarkit kaip apsisaugot nuo sunu.gal petardu pripirkt?
Tai tipo alia kazkur kazkokia sodyba yr ?
Situacija ir man buvo tokia. Prasiau seimininku juos prisirist, neklause. Kita syk atvaziavau su igaliotiniu ir grasinimas pareiskimu, reikala sutvarke, sunys visad priristi dabar .
 #609844   Vitalijus.R
 22 Sau 2015 22:14
romas100 rašė:
PIKE rašė:Radau gera upeli.yra upetakiu,ir nemazu.bet patarkit kaip apsisaugot nuo sunu.gal petardu pripirkt?
Situacija ir man buvo tokia. Prasiau seimininku juos prisirist, neklause. Kita syk atvaziavau su igaliotiniu ir grasinimas pareiskimu, reikala sutvarke, sunys visad priristi dabar .
Ne ten sandelis kaskoks,du kaukazai begioja,raudonom akym.toks jausmas maitinasi tuo, ka pagauna.
 #609845   Mūza
 22 Sau 2015 22:16
PIKE rašė:
romas100 rašė:
Ne ten sandelis kaskoks,du kaukazai begioja,raudonom akym.toks jausmas maitinasi tuo, ka pagauna.
Tai jeigu vis dar yra geru upetakiu, tai pats nuspresk kuo maitinasi :-D Ar busi sekantis ? :lol:
 #609849   rotveileris
 22 Sau 2015 22:25
PIKE rašė:
romas100 rašė:
Na nebent sugebesi tas petardas degancias jiems i subines sukisti. Kitu atveju tik demesi atkreipsi is labai labai toli- Kaukazo su zaisliukais neisgasdinsi. Blogiausia tai, kad jie apie tave is labai toli suzino- dideli rata reikia apeit ir neapzuvauta ruoza palikt, kad neieiti i ju teritorija. Belieka uzmigdyt, kol miegos apzuvausi ta ruoza. :ruko
 #609852   martiz-zz
 22 Sau 2015 22:28
o kodel negalima is kitos upes puses? ar jie ir plaukioja? :-D dar yra nelabai geras dalykas(gyvunu atzvilgiu) kaip pipirines dujos
 #609856   Fantastas
 22 Sau 2015 22:33
jei koks brisius kabintusi tai nesiojuosi balioneli,nezinia kiek ten padetu, bet tokiam kaukazui tai pas upetakius duobej prieglobcio ieskociau :)
 #609861   rotveileris
 22 Sau 2015 22:45
Kaukazas vienas is didziausiu ir agresiviausiu sunu ant svieto. Vienas dalykas vienas givunas o kitas dalykas jei jie dviese. Nebijau sunu, pats auginau du rotveilerius kurie svere beveik 60 kg. Esu pamises del upetakiu, bet nera tokio dydzio upetakiu, rizikuociau savo kiausiniais pavaisint 2 kaukazus. menkas malonumas vienoj rankoj spiningas, kitoj duju balionelis apsiginti nuo kaukazu. Mes kalbam apie sulaukejusius kaukazus- cia tau ne koks vilksunis nupiepes :mėlynvarla
 #609862   rotveileris
 22 Sau 2015 22:45
PIKE rašė:Na galvoju,reik duju jiems,poto iskarto po petarda i subine.
Nu va kompleksiskai tai jau kas kita- gali sumacyt '''bum :-D
 #609863   Mūza
 22 Sau 2015 22:47
Kitas dalykas, nera ten ko brautis ir slampinet apie sandelius , sunys ne siaip sau tikriausiai paleisti
 #609866   tench
 22 Sau 2015 23:05
PIKE, norėjau parašyt: "tiesiog reikia jiems parodyt kad nifiga jų nebijai ir atstos", bet paskui parašei kad ten pora kaukazų... Kai kurie supermenai-teoretikai čia siūlo pipirines dujas. Norėčiau pažiūrėt kaip jie suspėtų jas panaudot prieš 2 (!) "kaukazus" :-D. Gal tu geriau pabandyk porą kg jautienos atsinešt. Jie ten tokių delikatesų, turbūt gyvenime neragavę - galbūt pavyktų "susidraugauti" kažkuriam laikui :-D.
 #609905   Ovidijus
 23 Sau 2015 08:20
Kaukazas mano uošvio mylimiausia šuns veislė. Pagal charakterio savybes kaukazas prisiriša dažniausiai tik prie vieno šeimininko. Taip, kad su jautienos gabalu papirkimų nelabai jaučiu išeitų, net neprisileistų per atstumą. Be to kaukazo, kaip šuns, vienas galingiausių sukandimų, taigi vienas am ir giliukų nima. :grin: Ir dar... Nemanau, kad šeiminikai turėtų teise neaptvertoje teritorijoje laisvai ganyti tokius šunis, maža ką, gali eiti vaikas koks... Jei jau taip, pasidomėčiau, kas per situacija ir geriausiai kreipčiausi su įgaliotiniu, kaip ir anksčiau kažkas jau paminėjo.
 #609929   arabas
 23 Sau 2015 11:05
Šūdą malat...
Mūza rašė:... Upelio vanduo labai skaidrus... Žuvies pamatyta gan nemažai, tik egzemplioriai labai jau visi kuklus...
Gražu :gutgut
 #609946   jashas
 23 Sau 2015 12:07
Ar kas bandet zemaitijoj, kaip situacija su upeliais? norisi jau atidaryt upetakiu sezona :)
 #609987   Janis855
 23 Sau 2015 15:40
jashas rašė:Ar kas bandet zemaitijoj, kaip situacija su upeliais? norisi jau atidaryt upetakiu sezona :)
Rytoj varysiu. Paziuresim kas ir kaip. Buvau si treciadieni prie upes, vanduo labai skiadrus, vietomis ledas.
 #610005   RastaMan
 23 Sau 2015 18:14
jashas rašė:... norisi jau atidaryt upetakiu sezona :)
Sėdėdamas prie kompo ir laukdamas nežinia ko tikrai neatsidarysi '''bum Imk spiningą (ar muselinę, nežinau :grin: ) į rankas ir pirmyn prie upės/upelio :-D
 #610029   AAAzzz
 23 Sau 2015 19:51
Peržvelgiau nemažai puslapių atgal, bet niekur neradau atsakymo į savo klausimą ;-)
1. Kuo skiriasi upėtakių žvejyba žiemą ir šiltuoju metų laiku? Lėtesnis pravedimas? Agresyvesnės spalvos?
2. Prieš srovę ar pasroviui?
3. Kur šiuo metų laiku upelyje galima surasti upėtakį? Kokios tradicinės buvimo vietos būna po neršto? :gutgut
 #610038   arabas
 23 Sau 2015 20:29
AAAzzz rašė:Peržvelgiau nemažai puslapių atgal, bet niekur neradau atsakymo į savo klausimą ;-)
1. Kuo skiriasi upėtakių žvejyba žiemą ir šiltuoju metų laiku? Lėtesnis pravedimas? Agresyvesnės spalvos?
2. Prieš srovę ar pasroviui?
3. Kur šiuo metų laiku upelyje galima surasti upėtakį? Kokios tradicinės buvimo vietos būna po neršto? :gutgut
1. Niekuom nesiskiria. Ta pati pjankė, bet tik su veltiniais.
2. Priklauso nuo politinių pažiūrų. Kas į kairę, kas į dešinę.
3. Vandenyje.

AAAzzz rašė: Kokios tradicinės buvimo vietos būna po neršto?
O pačiam po sekso kur norisi? Į sporto salę ar pailsėti? :lol:
 #610048   Tadunce
 23 Sau 2015 20:40
Vadinasi mažai puslapių vertei.. :)

1. Praktiškai atsakei į klausimą, tik dėl spalvų čia labiau individualus dalykas. Aš ir žiemą tikiu natūraliomis spalvomis
2. "Vadovėliuose" rašoma rekomendacijos eiti su srove, traukti prieš srovę, kad galėtum tikimoj upėtakio būvimo zonoje išlaikyti masalą ilgesnį laiką ir padėti apsispresti žuviai paimti tą kasnelį. Aš darau priešingai, bet žiemą praktiškai ir nepagaunu upėtakių.
Žiūrėk iš kur patogiau pateikti masalą, kad liktum nepastebėtas
3. Teoriškai lėtesnės srovės zonose, kur upėtakiui nereikėtų eikvoti jėgų kovojant su srove, nes neaišku kada ši atplukdys maisto.
Bet žiema žiemai nelygi.. Kaip ir upėtakis upėtakiui.

Tiesiog gal daugiau puslapių atgal būsiu atvertęs :)
 #610060   mindoze
 23 Sau 2015 21:13
pike paziurek neries temoi ,esu numetes nuoroda padeda nerealiai nuo visko kas juda ir girdi ;-)
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė