visada naudojau shimano ir dabar turiu, nasci, technium, biomaster, nu niekad neturejau minciu pirkt daiwaOvidijus rašė:Man irgi nėra tekę turėti kokią nors daiwa ritę. Dėl to stipriai susidomėjęs esu? Bet pilnai neapsisprendžiu ar rizikuoti pirkti ar vis dėlto pasilikti prie klasikinio varianto: kaip šiuo atveju shimano biomaster. Ir pirkti jį...![]()
Aš turiu Daiwa Exceller. Nieko blogo negaliu pasakyti. 3 metai, viskasOvidijus rašė:Man irgi nėra tekę turėti kokią nors daiwa ritę. Dėl to stipriai susidomėjęs esu? Bet pilnai neapsisprendžiu ar rizikuoti pirkti ar vis dėlto pasilikti prie klasikinio varianto: kaip šiuo atveju shimano biomaster. Ir pirkti jį...![]()
Nepirkciau Daiwos vien todel kad gavusios didesne apkrova jos Stuksi - mane tai nervina juodai, o kiti to net nejaucia, pas Shimano to nera.Ovidijus rašė:5000 dydžio rite manyčiau perdidelė žvejybai minijoje ir jos intakuose, bent jau man taip atrodo... Bet dar norėtųsi išgirst daugiau nuomonių.dar vistiek pilnai neapsisprendžiu, nes nėra svaraus atsakymo kodėl būtent shimano o ne daiwa. Kad shimano biomaster turi xshipo pavarą ir jinai tvirta, tai žinau, netgi turiu tą biomasterį tik mažesnio dydžio upėtakiam gaudyti naudoju... O gal ir daiwa ritės turi kažką kad būtų ganėtinai patikimos kaip šiuo atveju biomasteris?
biomasteris 5000 nuo 4000 skirsis tik rotorium/bugno dydziu. tai ta patirite is principo, tik valo daugiau tilps i 5000. bet jei pagrinde gaudysi minijoj, tai uzteks tau kiek telpa ir i 4000.Ovidijus rašė:5000 dydžio rite manyčiau perdidelė žvejybai minijoje ir jos intakuose, bent jau man taip atrodo... Bet dar norėtųsi išgirst daugiau nuomonių.dar vistiek pilnai neapsisprendžiu, nes nėra svaraus atsakymo kodėl būtent shimano o ne daiwa. Kad shimano biomaster turi xshipo pavarą ir jinai tvirta, tai žinau, netgi turiu tą biomasterį tik mažesnio dydžio upėtakiam gaudyti naudoju... O gal ir daiwa ritės turi kažką kad būtų ganėtinai patikimos kaip šiuo atveju biomasteris?
Svoriu minimaliai, daugiau perdavimu skiriasi, o viduriai kaip ir panasus turetu buti. Skonio reikalas cia jau kas prie sirdiesSymphonia rašė:Kuo rareniumas nuo stradico skiriasi? kuria labiau rekomenduotumet?
O kas čia neaiškaus yra? Aiškiai pasakiau kad perdavaimas skiriasi, o vidaus mechanizmai turėtu buti kokybės atžvilgiu panašūs (neskaitant dantračių dydžio).SauliusM rašė:idomiai cia taip gaunasi. panasus viduriai su skirtingu perdavimu....ramis702 rašė:...perdavimu skiriasi, o viduriai kaip ir panasus turetu buti. ..
Ne nu tu tradiciškai suvom "panetkem" tokie palygimai išvis niekiniai, tuščias reikalas kažką su tavim diskutuot, tas pats kaip su boba kokia aiškintisSauliusM rašė:jo, cia tokia smulkmena tiesiog...ramis702 rašė:...panašūs (neskaitant dantračių dydžio).su tokiu poziuriu tai is principo ir silikatine plyta panasi i lygintuva.
Ne galvoju, o patirtimi ne vieno žvejo dalinuosiDaugirdas rašė:O kodėl taip galvoji?SatanKlaus rašė:Ir dar tuom kad Stradic'as, gavęs apkrovos nesubyrės taip greit kaip Rarenium'as. Nu bet čia jau smulkmena
Nu šiaip jo, sorry, apie senuosiusDaugirdas rašė:O tai cia kalba apie senaji rareniuma/stradica ar butent apie ci4+? Nes +`niu (naujuju) dar neteko girdeti kad kazkas butu na smerti sudrozes...
kokios panetkes? negi neaisku, kad dantraciai yra vienas is pagrindiniu viduriu elementu? o tu parasai,kad viduriai panasus tik dantraciai skiriasi. tai kaip tau kitaip pasakyt, kad nesamone parasei?ramis702 rašė:Ne nu tu tradiciškai suvom "panetkem" tokie palygimai išvis niekiniai, tuščias reikalas kažką su tavim diskutuot, tas pats kaip su boba kokia aiškintisSauliusM rašė:jo, cia tokia smulkmena tiesiog...ramis702 rašė:...panašūs (neskaitant dantračių dydžio).su tokiu poziuriu tai is principo ir silikatine plyta panasi i lygintuva.
Gana ne į tema Š malt. Peace!
Man irgi idomu kodel rite su mazesniu perdavimu subyres greiciau nei tokia pat rite su didesniu perdavimu????SatanKlaus rašė:Ne galvoju, o patirtimi ne vieno žvejo dalinuosiDaugirdas rašė:O kodėl taip galvoji?SatanKlaus rašė:Ir dar tuom kad Stradic'as, gavęs apkrovos nesubyrės taip greit kaip Rarenium'as. Nu bet čia jau smulkmena
kokybe gal ir ta pati, bet galingumas, tai toli grazu ne...ramis702 rašė:Nu tai dantratis bus pagamintas iš tos pačios medžiagos tiek toj ritė tiek anoje, o ten kad dantukų skaičius ar jų kiekis bus skirtingas įtakoja tik perdavima. Tai čia kažkoks indžinerinis stebūklas? Kokybė ta pati tų vidurių.
galetu tau galvoj kas nors reduktoriu viena kart pakeist. o tai atsibodo jau skaityt tavo rasomus vejus.Kleckas1978 rašė:Sauliui rites perdavimu skaiciaus pakeitimas tai jau konstrukcijos pakeitimas![]()
![]()
![]()
Masinai turbut reduktoriu pakeistum - idetum su kitu perdavimu ir jos konstrukcija turbut pasikeistu![]()
![]()
Dėl šito as sutinku to neminėjau. Mano pirminis pasisakymas buvo apie kokybe kaip ir sakiau.SauliusM rašė:kokybe gal ir ta pati, bet galingumas, tai toli grazu ne...ramis702 rašė:Nu tai dantratis bus pagamintas iš tos pačios medžiagos tiek toj ritė tiek anoje, o ten kad dantukų skaičius ar jų kiekis bus skirtingas įtakoja tik perdavima. Tai čia kažkoks indžinerinis stebūklas? Kokybė ta pati tų vidurių.