Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #596392   LM66
 01 Lap 2014 20:49
biomasteris darbinis arklys, dar pasispaudus ir twinas iseitu :gutgut , del daiwa komentuoti negaliu, turejau keleta ir tai UL, L galingumo, beje nusiskundimu neturejau, gal daiwa salininkai daugiau papasakos :grin:
 #596393   Ovidijus
 01 Lap 2014 20:54
Man irgi nėra tekę turėti kokią nors daiwa ritę. Dėl to stipriai susidomėjęs esu? Bet pilnai neapsisprendžiu ar rizikuoti pirkti ar vis dėlto pasilikti prie klasikinio varianto: kaip šiuo atveju shimano biomaster. Ir pirkti jį... :roll: ;-)
 #596397   t-vilkas
 01 Lap 2014 20:59
Ovidijus rašė:Man irgi nėra tekę turėti kokią nors daiwa ritę. Dėl to stipriai susidomėjęs esu? Bet pilnai neapsisprendžiu ar rizikuoti pirkti ar vis dėlto pasilikti prie klasikinio varianto: kaip šiuo atveju shimano biomaster. Ir pirkti jį... :roll: ;-)
visada naudojau shimano ir dabar turiu, nasci, technium, biomaster, nu niekad neturejau minciu pirkt daiwa :roll:
 #596415   rusla02
 02 Lap 2014 04:54
Ovidijus rašė:Man irgi nėra tekę turėti kokią nors daiwa ritę. Dėl to stipriai susidomėjęs esu? Bet pilnai neapsisprendžiu ar rizikuoti pirkti ar vis dėlto pasilikti prie klasikinio varianto: kaip šiuo atveju shimano biomaster. Ir pirkti jį... :roll: ;-)
Aš turiu Daiwa Exceller. Nieko blogo negaliu pasakyti. 3 metai, viskas :gutgut .
Apie biomasteri esu girdejes tik gero.
Kitais metais imsiu ir sau, šapalams.
 #596416   Sokratas
 02 Lap 2014 05:32
jo, man irgi Exeleris tarnauja jau gal 5, gal daugiau metų..., nevalau, netepu, vidun nelendu :oops:

O Biomasteris, deja, papuolė brokinis, valas lieka vidurį lankelio.... Kai atsibodo lankstyt, šlifuot tą lankelį, sugalvojau pasiskųst pardavėjui...atrašė, sorry, bet pražiopsojiai keitimo terminus...
 #596424   albertas70
 02 Lap 2014 09:13
Xebra,kas per X,pirkau maciukui rite,dailiai padaryta,bugneliai tokie kokie priklauso bet nusiemiau po antros zvejybos as ja,susuka vala i spiruokle,vala pakeiciau,vel tas pats,nesakau kad pirkta parduotuvej ir garsios ji firmos bet taip man dar nebuvo,pigesnes rites valo nesuka o cia prasom,padaryta tikrai dailiai,sepetukai valui tipo valyt,gaila
 #596426   henyte
 02 Lap 2014 09:23
valas per kietas jei spyruokles gaunasi, rite ne prie ko. O jei valas i kilpas sukasi, tada blogai veikiantis valo vediklis.
 #596444   Kleckas1978
 02 Lap 2014 12:07
Ovidijus rašė:5000 dydžio rite manyčiau perdidelė žvejybai minijoje ir jos intakuose, bent jau man taip atrodo... Bet dar norėtųsi išgirst daugiau nuomonių. :) dar vistiek pilnai neapsisprendžiu, nes nėra svaraus atsakymo kodėl būtent shimano o ne daiwa. Kad shimano biomaster turi xshipo pavarą ir jinai tvirta, tai žinau, netgi turiu tą biomasterį tik mažesnio dydžio upėtakiam gaudyti naudoju... O gal ir daiwa ritės turi kažką kad būtų ganėtinai patikimos kaip šiuo atveju biomasteris? :roll:
Nepirkciau Daiwos vien todel kad gavusios didesne apkrova jos Stuksi - mane tai nervina juodai, o kiti to net nejaucia, pas Shimano to nera.
Zvejojant lasisas tikrai rite gaus apkrovu ir 100% as jausciau ta stuksejima, kaip bus tau as nezinau (jausi ar nejausi?)
 #596448   kuldyga
 02 Lap 2014 12:46
Sveiki, reikalinga pagalba, patarimas... Zodziu parejo rites rankeneles prisukimo sriegis, pataisyt neisejo, todel reiktu kazkaip parsisiusti ta detale, bet niekaip nerandu kaip ir is kur :cry:
Rite Shimano biomaster 4000fb, detales kodas 14873 (drive gear)
Dekingas is anksto
 #596640   ramis702
 03 Lap 2014 11:58
Taigi po ilgu ieskojimu ir mastymu ka pritaikyt prie manojo UL spino pasiemiau Shimano Vanquish C3000. Kokie atsilipiemai apie rite? Kas gal naudojat ilgiau? :D
 #596646   SauliusM
 03 Lap 2014 12:47
Ovidijus rašė:5000 dydžio rite manyčiau perdidelė žvejybai minijoje ir jos intakuose, bent jau man taip atrodo... Bet dar norėtųsi išgirst daugiau nuomonių. :) dar vistiek pilnai neapsisprendžiu, nes nėra svaraus atsakymo kodėl būtent shimano o ne daiwa. Kad shimano biomaster turi xshipo pavarą ir jinai tvirta, tai žinau, netgi turiu tą biomasterį tik mažesnio dydžio upėtakiam gaudyti naudoju... O gal ir daiwa ritės turi kažką kad būtų ganėtinai patikimos kaip šiuo atveju biomasteris? :roll:
biomasteris 5000 nuo 4000 skirsis tik rotorium/bugno dydziu. tai ta patirite is principo, tik valo daugiau tilps i 5000. bet jei pagrinde gaudysi minijoj, tai uzteks tau kiek telpa ir i 4000.
del daiwu,tai sitiemodeliai,kur surasei tai 3000 dydzio luvias isprincipo gal ir tiktu.
bet tai labai reti atvejai,kai daiwa ritese 3000 dydzio jau yra didesni viduriai.
siaip daugumoj daiwu 1500/2000/2500/3000 yra vieno dydzio viduriai ir paskui didesni tik 3500/4000
bet 3500/4000 dydzio daiwa tai jau ziauraus dydzio rite.
ir tik kaikuriuose modeliuose kaip luvias, certate, airity, fuego, new freams stovi 3000 dydyje didesni dantraciai, tai jei ziuret, tai nebent sitas, bet jos vistiek bus silpnesnes uz 4000 dydzio shimano. bet aisku bus ir lengvesnes. jei tikslas pagrinde Minija ir i Nemuna ar Nery nelisi, tai tu daiwu 3000 dydzio, kur didesniais viduriais, kaip ir uztektu.
tiek pastebejimu.
 #596772   Symphonia
 04 Lap 2014 00:21
Kuo rareniumas nuo stradico skiriasi? kuria labiau rekomenduotumet?
 #596799   ramis702
 04 Lap 2014 10:00
Symphonia rašė:Kuo rareniumas nuo stradico skiriasi? kuria labiau rekomenduotumet?
Svoriu minimaliai, daugiau perdavimu skiriasi, o viduriai kaip ir panasus turetu buti. Skonio reikalas cia jau kas prie sirdies :grin: ir ar reik greitesnes ar letesnes rites.
 #596800   SauliusM
 04 Lap 2014 10:01
ramis702 rašė:...perdavimu skiriasi, o viduriai kaip ir panasus turetu buti. ..
idomiai cia taip gaunasi. panasus viduriai su skirtingu perdavimu....
 #596801   SatanKlaus
 04 Lap 2014 10:02
Ir dar tuom kad Stradic'as, gavęs apkrovos nesubyrės taip greit kaip Rarenium'as. Nu bet čia jau smulkmena :-D
 #596821   ramis702
 04 Lap 2014 11:13
SauliusM rašė:
ramis702 rašė:...perdavimu skiriasi, o viduriai kaip ir panasus turetu buti. ..
idomiai cia taip gaunasi. panasus viduriai su skirtingu perdavimu....
O kas čia neaiškaus yra? Aiškiai pasakiau kad perdavaimas skiriasi, o vidaus mechanizmai turėtu buti kokybės atžvilgiu panašūs (neskaitant dantračių dydžio).
 #596823   Daugirdas
 04 Lap 2014 11:31
SatanKlaus rašė:Ir dar tuom kad Stradic'as, gavęs apkrovos nesubyrės taip greit kaip Rarenium'as. Nu bet čia jau smulkmena :-D
O kodėl taip galvoji?
 #596828   SauliusM
 04 Lap 2014 12:07
ramis702 rašė:...panašūs (neskaitant dantračių dydžio).
jo, cia tokia smulkmena tiesiog... :-D su tokiu poziuriu tai is principo ir silikatine plyta panasi i lygintuva.
 #596852   ramis702
 04 Lap 2014 13:40
SauliusM rašė:
jo, cia tokia smulkmena tiesiog... :-D su tokiu poziuriu tai is principo ir silikatine plyta panasi i lygintuva.
Ne nu tu tradiciškai suvom "panetkem" tokie palygimai išvis niekiniai, tuščias reikalas kažką su tavim diskutuot, tas pats kaip su boba kokia aiškintis :-D Gana ne į tema Š malt. Peace!
 #596859   SatanKlaus
 04 Lap 2014 14:23
Daugirdas rašė:
SatanKlaus rašė:Ir dar tuom kad Stradic'as, gavęs apkrovos nesubyrės taip greit kaip Rarenium'as. Nu bet čia jau smulkmena :-D
O kodėl taip galvoji?
Ne galvoju, o patirtimi ne vieno žvejo dalinuosi :grin:
 #596878   Daugirdas
 04 Lap 2014 16:07
O tai cia kalba apie senaji rareniuma/stradica ar butent apie ci4+? Nes +`niu (naujuju) dar neteko girdeti kad kazkas butu na smerti sudrozes...
 #596880   SatanKlaus
 04 Lap 2014 16:15
Daugirdas rašė:O tai cia kalba apie senaji rareniuma/stradica ar butent apie ci4+? Nes +`niu (naujuju) dar neteko girdeti kad kazkas butu na smerti sudrozes...
Nu šiaip jo, sorry, apie senuosius ::hai-bai
 #596883   SauliusM
 04 Lap 2014 16:20
ramis702 rašė:
SauliusM rašė:
Ne nu tu tradiciškai suvom "panetkem" tokie palygimai išvis niekiniai, tuščias reikalas kažką su tavim diskutuot, tas pats kaip su boba kokia aiškintis :-D Gana ne į tema Š malt. Peace!
kokios panetkes? negi neaisku, kad dantraciai yra vienas is pagrindiniu viduriu elementu? o tu parasai,kad viduriai panasus tik dantraciai skiriasi. tai kaip tau kitaip pasakyt, kad nesamone parasei?
 #596889   Kleckas1978
 04 Lap 2014 16:59
SatanKlaus rašė:
Daugirdas rašė:
O kodėl taip galvoji?
Ne galvoju, o patirtimi ne vieno žvejo dalinuosi :grin:
Man irgi idomu kodel rite su mazesniu perdavimu subyres greiciau nei tokia pat rite su didesniu perdavimu????

Pas Rareniuma dantraciu perdavimas 5,0, o pas Stradica 6,0, dantraciu pora su smulkesniais dantim pas stradica, korpusai kaip ir tie patys, reiskia ir konstrukcija ten identiska tik varancioji pora su slieku kita ir tiek.
Na aisku daug lemia is ko ir kokiu budu pagaminta varancioji pora.

Apie subyrejusius rareniumus isvis negirdejau, stai kad po sezono rimto drozimo pradeda dantraciai jaustim per rankenele tai teko ir paciam tai pamatyti, bet ta rite darb dirbs oho kiek....
 #596890   SatanKlaus
 04 Lap 2014 17:04
Apie tai ką tu girdėjai ir ko negirdėjai aš nesiginčysiu ;-) . Kalbu apie tai ką pats mačiau/girdėjau iš atsiliepimų tas rites naudojusių :!:
 #596891   Kleckas1978
 04 Lap 2014 17:07
Sauliui rites perdavimu skaiciaus pakeitimas tai jau konstrukcijos pakeitimas :-D :-D :-D

Masinai turbut reduktoriu pakeistum - idetum su kitu perdavimu ir jos konstrukcija turbut pasikeistu :gutgut :gutgut :gutgut
 #596900   ramis702
 04 Lap 2014 18:18
jo, cia tokia smulkmena tiesiog... :-D su tokiu poziuriu tai is principo ir silikatine plyta panasi i lygintuva.[/quote]
Ne nu tu tradiciškai suvom "panetkem" tokie palygimai išvis niekiniai, tuščias reikalas kažką su tavim diskutuot, tas pats kaip su boba kokia aiškintis :-D Gana ne į tema Š malt. Peace![/quote]
kokios panetkes? negi neaisku, kad dantraciai yra vienas is pagrindiniu viduriu elementu? o tu parasai,kad viduriai panasus tik dantraciai skiriasi. tai kaip tau kitaip pasakyt, kad nesamone parasei?[/quote]
Nu tai dantratis bus pagamintas iš tos pačios medžiagos tiek toj ritė tiek anoje, o ten kad dantukų skaičius ar jų kiekis bus skirtingas įtakoja tik perdavima. Tai čia kažkoks indžinerinis stebūklas? Kokybė ta pati tų vidurių. Nelyginam čia Catanos su Rareniumu. Abi ritės (Rarenium ir Stradic Ci4 ) tos pačios klasės.
 #596943   SauliusM
 04 Lap 2014 21:42
ramis702 rašė:Nu tai dantratis bus pagamintas iš tos pačios medžiagos tiek toj ritė tiek anoje, o ten kad dantukų skaičius ar jų kiekis bus skirtingas įtakoja tik perdavima. Tai čia kažkoks indžinerinis stebūklas? Kokybė ta pati tų vidurių.
kokybe gal ir ta pati, bet galingumas, tai toli grazu ne...
 #596944   SauliusM
 04 Lap 2014 21:43
Kleckas1978 rašė:Sauliui rites perdavimu skaiciaus pakeitimas tai jau konstrukcijos pakeitimas :-D :-D :-D

Masinai turbut reduktoriu pakeistum - idetum su kitu perdavimu ir jos konstrukcija turbut pasikeistu :gutgut :gutgut :gutgut
galetu tau galvoj kas nors reduktoriu viena kart pakeist. o tai atsibodo jau skaityt tavo rasomus vejus.
 #596956   ramis702
 04 Lap 2014 22:21
SauliusM rašė:
ramis702 rašė:Nu tai dantratis bus pagamintas iš tos pačios medžiagos tiek toj ritė tiek anoje, o ten kad dantukų skaičius ar jų kiekis bus skirtingas įtakoja tik perdavima. Tai čia kažkoks indžinerinis stebūklas? Kokybė ta pati tų vidurių.
kokybe gal ir ta pati, bet galingumas, tai toli grazu ne...
Dėl šito as sutinku to neminėjau. Mano pirminis pasisakymas buvo apie kokybe kaip ir sakiau.
  • 1
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė