Arvidys rašė:Rapolai, nudažyti tai tikrai kruopščiai!

Tik nori pasakyt, kad visos šios spalvos ir buvo einamos? Gal išskirk kažka konkrečiau? Gal kokie pastebėjimai susiejant spalvą su dienos metu/vandens skaidrumu buvo įžvelgti? Ir šeip įdomu ar tikėjimas butent šitom spalvom ar tik tokių spalvų dažų turi? Aš turėčiau aerografa daugiau eksperimentuočiau. Ir kodėl nera daugiau matinių variantų? Nu tikiuosi pradžiai ne perdaug klausimų

Dėkui už įvertinimą

Didžiausią paklausą turėjo 3-je ir 4-je nuotraukoje esantis dažymas. Praktiškai, neturėjau laisvo laiko spalio mėnesį pats žvejot, nes perdažinėjau kolegoms gamyklinius voblerius, daugiausia SPRO IKIRU SHAD modelius (jie ir nuotraukose). Dažymo spalvų gama gan paprasta: baltas ir gelsvas perlas, auksas, fluo citrina/salota ir fluo oranžinė/morka. Dabar ,kaip kuri spalva suveikia lašišoms priklausomai nuo apšvietimo ir vandens skaidrumo, tai daugiau galėtų pasakyt kolegos, turintys didesnę praktinę patirtį ,bet iš atsiliepimų žinau, kad šiemet (ir pernai) šis dažymas veikė gerai įvairiomis dienomis ir įvairiu laiku. Būtent kuri spalva iššaukia lašišos agresiją pulti masalą negalėčiau išskirt, bet mano manymu, ryte-vakare (ar apsiniaukusią dieną) geriau veikia fluo spalvos (oranžinė,citrina), o dieną- būtent perlas, saulėta dieną- geriau suveikia auksas.
Dėl tikėjimo... yra tame pasakyme dalis tiesos. Dažymu jei netiki, tai daugiausia pabandai ir ,jei ilgiau nepagauni, nuguldai masalą ilgam savo dėžutėj. Bet jeigu pagauni ar bent turi kibimą, tai giliai jo neužslėpi ir toliau droži... nu ir galų gale pagauni

Mano sūnus dažnai pasaka ,kad masalas ir jo dažymas turi patikti man pačiam, o tik po to jau siūlau jį žuviai. Aišku, pirmiausia, kažkas (arba pats turi praktiškai įsitikinti) turi patvirtinti, kad pvz. šis dažymas veikia ir pasiteisina ;)
Dėl aerografo... galiu paskolint ,jei tik yra noras, laisvalaikiu tikrai įdomus užsiėmimas

Galėtum ir daugiau paeksperimentuoti. Dažų turiu ir kitokių, ne tik šių spalvų. Štai serija su tais visais brūkšniais, nubėgimais ir dėmėmis, galima eksperimentuoti tikrai. Ar tai veikia? Aišku, kitaip gamyklinių voblerių niekas nemargintų taip kaip kiaušinių

Pvz. šiemet neblogai momentais suveikė Pink‘as (vyšnia ir tamsesnis fiolet‘as) ,tiesa ir pernai kartais suveikdavo, todėl kolegos ir paprašė, kad būtų toks variantas. Man, asmeniškai, ta spalava nelabai ,bet jeigu pasižiūrėtum į japonų (ypač, Bassday) asortimentą, tai pink‘o spalvinimai visuomet būna (arba ištisai, arba kaip fragmentas kokiame papūginiame dažyme).
Tiesa, čia pavyzdžiuose dar ne visos spalvinės gamos ir jų bus dar prikurta daugiau. Labai trūksta variacijų su raudonos, geltonos ir juodos spalvos kombinacija ,bet greit atsiras

o klasika- baltas perlas plius oranžinė, citrina plius oranžinė, arba raudongalvis – tai jau seniai išbandytos ir veikiančios

Dėl matinių ir kitų variantų... tai jų pakankamai yra gamykliniuose dažymuose, tiesa, dominuoja skaidrūs daugiau, kurie gerai veikia kitoms žuvims arba kai žuvis maitinasi ir aktyvi (daugiau,- skaidriam vandeny), bet kažkaip mažiau tai pasiteisino (bent tiek kiek aš turiu info). O matinis tigras labiau populiarus lydekai ,nors ir tapęs „pelkių klasika“ ,tiesa, suerzina kartais ir lašį

Nu, pradžiai tikiuosi, dalinai atsakiau į klausimus