Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #595013   kessstas
 24 Spa 2014 05:43
bet velgi, ka tai turi bendro su lasisu tema? gal tokius pranesimus reiktu rasyt kuoju zukles temoj, ar gal sapalu? kodel jiem rasomi lasisu temoj?

Neikertu as jusu ar jus tokie is medzio isdrybe ar seip duraka isijunge 8D 8D greiciausiai kalba einanti apie tuos ruozus yra del to, kad kzks neikirtes lasisos noretu tai padaryti siais metais o ne kitais..nesakau pasiimti o tik pagauti 8D 8D..
Todel ir burgzt pradejo apie tuos ruozus..man cia daugiau negu viskas aisku ir viskas cia vietoj ir temoj, nes pagaut yra pagaut o pasiimt tai pasiimt..
 #595027   Fuksas
 24 Spa 2014 08:28
Buvau as pries savaite tame leidziamame ruozelyje. Aisku ne lasisu ieskojau o lydeku. Sausai... Zmoniu tai tiesa sakant, per 2 km ruoza maciau tik tris - du pludininkai ir vienas irgi su spinu. Bet as auksciau santakos buvau, prie santakos manau turejo buti daugiau zveju, ir cia jau matau potenciala kad zmones ne tik su mintim pagaut lydeka butent ten drozia.
O siaip tas leidziamas ruozas todel ir leidziamas kad ten beveik lasisos lizdu nepastebima.
 #595032   martiz-zz
 24 Spa 2014 09:29
kessstas rašė: nes pagaut yra pagaut o pasiimt tai pasiimt..
Prie ko cia pagaut ir pasiumt?? Jei negalima gaudyti ju dabar o ne tik imti??? Del tokiu ir padaryti ruozai, kad visai negalima...
 #595168   kessstas
 25 Spa 2014 07:11
martiz-zz rašė:
kessstas rašė: nes pagaut yra pagaut o pasiimt tai pasiimt..
Prie ko cia pagaut ir pasiumt?? Jei negalima gaudyti ju dabar o ne tik imti??? Del tokiu ir padaryti ruozai, kad visai negalima...

Paskutyni syki bandau paaiskint: jei yra neuzdraustas ruozas upes per kuria migruoja Lasisos, tai teoriskai yra nemazai sansu, kad gaudydamas tame ruoze lydekas ar salacius ikalsi lasiaka..ka darysi nusizudysi?! Kad tik neduok dieve forumieciai neisvadintu brakusa..ar pasifotkinsi , sversi ir kuo skubiau besidziaugdamas paleisi atgal?!
 #595281   Taacis
 26 Spa 2014 00:13
Taisyklese aiskiai parasyta:
13. Pagautos žuvys ir vėžiai, mažesni negu nustatyta 12 punkte, ir žuvys, kurias draudžiama gaudyti ar tuo metu draudžiama gaudyti, turi būti tuoj pat paleidžiamos atgal į tą patį vandens telkinį. 

taigi zuvis turi buti tuoj pat paleidziama, o ne po matavimu ir sverimu, bei pasifotkinimu.
ot zmones, kad tik nusizengt taisyklems, kad tik kaip nors ta nusizengima pateisint... baisu. Va del tokiu gudruciu (suprask zhuliku, brakonieriu, vagiu) ir uzdaromi upiu ruozai pludininkams ir dugnininkams 'viarkt
kessstas rašė:ka darysi nusizudysi?! Kad tik neduok dieve forumieciai neisvadintu brakusa..ar pasifotkinsi , sversi ir kuo skubiau besidziaugdamas paleisi atgal?!

nes pagaut yra pagaut o pasiimt tai pasiimt..
 #595295   andrius0302
 26 Spa 2014 09:13
Jei atsiras dar daugiau tokiu bendraminciu bandanciu paskutini syki paaiskint, tai nuo kitu metu gali ir situ dvieju ruozu nelikti.
 #595393   kessstas
 27 Spa 2014 07:11
Aciu Taci uz komplimentus ( vagys, zulikai 8p) o savo taisykliu citavimus pasilik sau ar savo vaikam jei ner sugebejimu padaryt tu dalyku apie kuriuos as kalbejau greit ir be zalos zuvei tai gaila jusu tamsta flegma..dar kitas dalykas sias taisykles kuria zmones o ne dievai todel jos nevisa laik buna tobulos ar net logiskos..tau patinka tu ju laikykis aklai ir kitiem ne ysk proto o geriau zvejot eik..as vidui savy turiu savo taisykles kurios man neleidzia brakushit ir man to gana o tu matos knygu ziurke virsti is zvejo su pacitavimais visokiais..liudna
 #595398   DainiusM
 27 Spa 2014 08:13
liudna, kad daug yra tokiu atgyvenu laikanciu save auksciau kitu... didziaja dalimi per tokius, su savom taisyklem ir turim tai ka turim. teisinga ir teiseta toli grazu ne visada eina kartu, visgi elgdamasis neteisetai esi tas kur skliausteliuose auksciau poste...
 #595399   Rapolas
 27 Spa 2014 08:24
kessstas rašė:Aciu Taci uz komplimentus ( vagys, zulikai 8p) o savo taisykliu citavimus pasilik sau ar savo vaikam jei ner sugebejimu padaryt tu dalyku apie kuriuos as kalbejau greit ir be zalos zuvei tai gaila jusu tamsta flegma..dar kitas dalykas sias taisykles kuria zmones o ne dievai todel jos nevisa laik buna tobulos ar net logiskos..tau patinka tu ju laikykis aklai ir kitiem ne ysk proto o geriau zvejot eik..as vidui savy turiu savo taisykles kurios man neleidzia brakushit ir man to gana o tu matos knygu ziurke virsti is zvejo su pacitavimais visokiais..liudna
Nu ir kaip šits įžūlus posts susijęs su lašišų žvejiiba?
Siūlyčiau tamstai dažniau žvejot prie upės ir rečiau rašyt, palikit mums, "knygų žiurkėms", šitą reikalą :-D
p.s.: matuotis nesiruošiam, todėl galit neatsakinėt kokiu nors nauju savo "šedevru"
 #595443   kessstas
 27 Spa 2014 14:23
Rapolas rašė:
kessstas rašė:Aciu Taci uz komplimentus ( vagys, zulikai 8p) o savo taisykliu citavimus pasilik sau ar savo vaikam jei ner sugebejimu padaryt tu dalyku apie kuriuos as kalbejau greit ir be zalos zuvei tai gaila jusu tamsta flegma..dar kitas dalykas sias taisykles kuria zmones o ne dievai todel jos nevisa laik buna tobulos ar net logiskos..tau patinka tu ju laikykis aklai ir kitiem ne ysk proto o geriau zvejot eik..as vidui savy turiu savo taisykles kurios man neleidzia brakushit ir man to gana o tu matos knygu ziurke virsti is zvejo su pacitavimais visokiais..liudna
Nu ir kaip šits įžūlus posts susijęs su lašišų žvejiiba?
Siūlyčiau tamstai dažniau žvejot prie upės ir rečiau rašyt, palikit mums, "knygų žiurkėms", šitą reikalą :-D
p.s.: matuotis nesiruošiam, todėl galit neatsakinėt kokiu nors nauju savo "šedevru"

Ka as galiu ko ne ce man sprest.. :cig.
 #595446   Rapolas
 27 Spa 2014 15:08
Nu kol draudimai ir lašišos bando pratęst savo giminę ,tai gal galima pakalbėt ir apie spalvas ,kurios geriausiai veikė šį rudenį ,vis geriau nei "snukiadaužiu" užsiiminėt :-D
Galiu pradėt, inmesiu vieno "stogų" dažytojo nuotraukų buketą :-D
lashara1.jpg
lashara1.jpg (363.97 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
lashara2.jpg
lashara2.jpg (427.53 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
lashara3.jpg
lashara3.jpg (322.66 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
lashara4.jpg
lashara4.jpg (281.18 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
lashara5.jpg
lashara5.jpg (371.65 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
lashara6.jpg
lashara6.jpg (305.18 KiB) Peržiūrėta 6738 kartus(ų)
p.s.: nu daba tai priteršiau "lašių" temą konkrečiai :-D
 #595449   Paulius_K
 27 Spa 2014 15:14
Na Rapolai, jei dazai ne ekologiski, tai tikrai pritersei :D O siaip tai graziai ziurisi salmosandwich'ai ;)
 #595452   MariusM
 27 Spa 2014 15:31
Negeras tu žmogus, su šiomis nuotraukomis tiek skausmo ir pavydo įpylei į viešąją erdvę :twisted:
 #595454   Rapolas
 27 Spa 2014 15:35
Sakai ,gal jau geriau kessstas būtų "uždubasinęs" ,nei tas lietuviškas mentalitetas :-D
 #595455   Slovak
 27 Spa 2014 15:37
MariusM, del nuotrauku tai labai geras ^)
 #595506   Arvidys
 27 Spa 2014 19:46
Rapolai, nudažyti tai tikrai kruopščiai! :gutgut Tik nori pasakyt, kad visos šios spalvos ir buvo einamos? Gal išskirk kažka konkrečiau? Gal kokie pastebėjimai susiejant spalvą su dienos metu/vandens skaidrumu buvo įžvelgti? Ir šeip įdomu ar tikėjimas butent šitom spalvom ar tik tokių spalvų dažų turi? Aš turėčiau aerografa daugiau eksperimentuočiau. Ir kodėl nera daugiau matinių variantų? Nu tikiuosi pradžiai ne perdaug klausimų :lol: :oops:
 #595524   TheStyl
 27 Spa 2014 20:30
Matiniai reikalingi nesauletai dienai :) Kai kurios spalvos tai gal ir netinkamos (kalbu apie Neri), sventojoje dirbtu.
Spalva priklauso nuo vandens lygio, skaidrumo, paros laiko bei sezono laikotarpio ir kiek laiko zuvis stovi toje vietoje :).
P.S Rapolai rogusa kur padazei nusinese man ji patelka +- 20kg draugas 5 kart uz uodegos nepaeme :)
 #595531   Wytux
 27 Spa 2014 20:42
20 kg Sventojoj ?
 #595582   Rapolas
 28 Spa 2014 08:38
Arvidys rašė:Rapolai, nudažyti tai tikrai kruopščiai! :gutgut Tik nori pasakyt, kad visos šios spalvos ir buvo einamos? Gal išskirk kažka konkrečiau? Gal kokie pastebėjimai susiejant spalvą su dienos metu/vandens skaidrumu buvo įžvelgti? Ir šeip įdomu ar tikėjimas butent šitom spalvom ar tik tokių spalvų dažų turi? Aš turėčiau aerografa daugiau eksperimentuočiau. Ir kodėl nera daugiau matinių variantų? Nu tikiuosi pradžiai ne perdaug klausimų :lol: :oops:
Dėkui už įvertinimą ;-)
Didžiausią paklausą turėjo 3-je ir 4-je nuotraukoje esantis dažymas. Praktiškai, neturėjau laisvo laiko spalio mėnesį pats žvejot, nes perdažinėjau kolegoms gamyklinius voblerius, daugiausia SPRO IKIRU SHAD modelius (jie ir nuotraukose). Dažymo spalvų gama gan paprasta: baltas ir gelsvas perlas, auksas, fluo citrina/salota ir fluo oranžinė/morka. Dabar ,kaip kuri spalva suveikia lašišoms priklausomai nuo apšvietimo ir vandens skaidrumo, tai daugiau galėtų pasakyt kolegos, turintys didesnę praktinę patirtį ,bet iš atsiliepimų žinau, kad šiemet (ir pernai) šis dažymas veikė gerai įvairiomis dienomis ir įvairiu laiku. Būtent kuri spalva iššaukia lašišos agresiją pulti masalą negalėčiau išskirt, bet mano manymu, ryte-vakare (ar apsiniaukusią dieną) geriau veikia fluo spalvos (oranžinė,citrina), o dieną- būtent perlas, saulėta dieną- geriau suveikia auksas.
Dėl tikėjimo... yra tame pasakyme dalis tiesos. Dažymu jei netiki, tai daugiausia pabandai ir ,jei ilgiau nepagauni, nuguldai masalą ilgam savo dėžutėj. Bet jeigu pagauni ar bent turi kibimą, tai giliai jo neužslėpi ir toliau droži... nu ir galų gale pagauni :-D
Mano sūnus dažnai pasaka ,kad masalas ir jo dažymas turi patikti man pačiam, o tik po to jau siūlau jį žuviai. Aišku, pirmiausia, kažkas (arba pats turi praktiškai įsitikinti) turi patvirtinti, kad pvz. šis dažymas veikia ir pasiteisina ;)
Dėl aerografo... galiu paskolint ,jei tik yra noras, laisvalaikiu tikrai įdomus užsiėmimas :-D Galėtum ir daugiau paeksperimentuoti. Dažų turiu ir kitokių, ne tik šių spalvų. Štai serija su tais visais brūkšniais, nubėgimais ir dėmėmis, galima eksperimentuoti tikrai. Ar tai veikia? Aišku, kitaip gamyklinių voblerių niekas nemargintų taip kaip kiaušinių :-D Pvz. šiemet neblogai momentais suveikė Pink‘as (vyšnia ir tamsesnis fiolet‘as) ,tiesa ir pernai kartais suveikdavo, todėl kolegos ir paprašė, kad būtų toks variantas. Man, asmeniškai, ta spalava nelabai ,bet jeigu pasižiūrėtum į japonų (ypač, Bassday) asortimentą, tai pink‘o spalvinimai visuomet būna (arba ištisai, arba kaip fragmentas kokiame papūginiame dažyme).
Tiesa, čia pavyzdžiuose dar ne visos spalvinės gamos ir jų bus dar prikurta daugiau. Labai trūksta variacijų su raudonos, geltonos ir juodos spalvos kombinacija ,bet greit atsiras :-D o klasika- baltas perlas plius oranžinė, citrina plius oranžinė, arba raudongalvis – tai jau seniai išbandytos ir veikiančios :gutgut
Dėl matinių ir kitų variantų... tai jų pakankamai yra gamykliniuose dažymuose, tiesa, dominuoja skaidrūs daugiau, kurie gerai veikia kitoms žuvims arba kai žuvis maitinasi ir aktyvi (daugiau,- skaidriam vandeny), bet kažkaip mažiau tai pasiteisino (bent tiek kiek aš turiu info). O matinis tigras labiau populiarus lydekai ,nors ir tapęs „pelkių klasika“ ,tiesa, suerzina kartais ir lašį :-D
Nu, pradžiai tikiuosi, dalinai atsakiau į klausimus ;-)
 #595585   Rapolas
 28 Spa 2014 08:55
TheStyl rašė: P.S Rapolai rogusa kur padazei nusinese man ji patelka +- 20kg draugas 5 kart uz uodegos nepaeme :)
Nu ką padarysi ,taip musiau lemta buvo :-D nudažysim kitą, tegul dabar neršia ramiai ;-)
Tokia pat istorija atsitiko ir mano sūnui. Ant to paties dažymo SPRO modelio ans įkabino 17kg patiną, bėgo gal du km, dukart apsuko, dukart prisivedė, atrodo jau nuvargintas, bet kurtau :-D kolega dukart bandė paimt, vieną kart jau laikė rankose ir... u-tia-tia su visu vobleriu...
Atvažiuoja kitą dieną į tą pačią vietą, randa kitus kolegas, kurie švenčia jau lašišos sugavimo proga (laisto :D).
Nu ir ką tu pasakysi, pievoje tas pats ~17kg patinas (svorį taip ir sužinojo), o sūnaus vobleris jau pas kolegą dėžutėje :-D
Matai, kaip būna. Sūnus lašio nuotrauką net pasidarė atminčiai su savo buvusiu vobleriu :-D
 #595762   Rapolas
 29 Spa 2014 08:08
vital(vilnius) rašė:Rapolas
Grazei padazita ;)
Dėkui. Smagu ,kai įvertina meistrai šito amato ;)
Dar viena margučių serija, paruošta jau pavasario sezonui :-D
Maguchiai_SPRO.jpg
Maguchiai_SPRO.jpg (293.62 KiB) Peržiūrėta 6258 kartus(ų)
p.s.: žiemą turėsiu daugiau laiko, tai ne tik padažysiu ,bet ir išdrošiu kai ką vertingo ;)
 #595768   samas235
 29 Spa 2014 08:41
Nudažyti tai tikrai kruopščiai!!! 100% pritariu, tik to labiau reikia zvejui nei zuviai:):)
Kiek maciau visi masalai Crank tipo, ryskios spalvos taikyti labiau drumstam vandeniui, viskas Ok! Tik pasakykite kuo drumstam vandeny kur matomas max 1m skirsis Baltas su raudona uodega ir baltas su taskiukais ir raudona uodega...:):):) + masalas nestovi vietoj, yra pilna video kaip masalai dirba po vandeniu ir kaip spalvos issilieja tik i kazkoki bendra fona kur matomos max dvi spalvos ir tai filmuota skaidrem vandeny!

Realiai jei jau pradejot apie spalvas tai butu gerai kazka bandyt susistemint, Kaip pvz zalias 3 zuvys, baltas 1 ir pan... aisku pridedant foto arba voblos modeli.
Pvz siais metais girdejau ganda jog visai nedirbo PINK spalvos, kiek ji teisinga nezinau, gal kas pakomentuos?
ka galiu pasakyt is to ka pats pagavau ir ant ko draugai pagavo arba turejom kibimu:
3 kibimai ant zalios spalvos vobleriu, spalvu gama biski skiresi bet visumoj galima sakyti kad salotiniai:)
6 Kibimai ant naturalios sidabro/metalo spalvos vobleriu, be jokio ryskaus akcento.

Prateskit... ''plot ''plot
 #595775   Rapolas
 29 Spa 2014 09:01
samas235 rašė: Nudažyti tai tikrai kruopščiai!!! 100% pritariu, tik to labiau reikia zvejui nei zuviai:):)
reikia- ir žvejui ,ir žuviai (jai kalbam apie lašišas :D) :-D
samas235 rašė: Kiek maciau visi masalai Crank tipo, ryskios spalvos taikyti labiau drumstam vandeniui, viskas Ok!
SHAD tipo ,o ne crank ;)
samas235 rašė: Tik pasakykite kuo drumstam vandeny kur matomas max 1m skirsis Baltas su raudona uodega ir baltas su taskiukais ir raudona uodega...:):):)
realiai- niekuom, bet žvejojama ne tik drumstam vandeny :-D
Tamsi spalva dažnai naudojama vizualiai "sumažinti" masalą, o fluo - išryškinti.
Dėl PINK'o tamsta nevisai teisus. Buvo pagauta ir šiemet, bet ne ant gryno- šviesaus, o truputį tamsesnio, arba neviso pilnai pink'o ,o su nuspalvinta tik nugara ar tai šonais, ar tai dėmėm. Bet aišku, veikė netaip gerai kaip pernai.
Bet dar nepavasaris :-D
 #598174   Sokratas
 11 Lap 2014 05:08
įdomu, kažin po tokios streso ar jin beranda tą savo lizdą?
 #598238   Slovak
 11 Lap 2014 12:55
turi atsirasti prie upiu tokie lipdukai.
Prikabinti failai
20141111_124522.jpg
 #598240   SauliusM
 11 Lap 2014 13:05
ir prie ko juos klijuos tuos lipdukus prie upes? :roll:
 #598241   Slovak
 11 Lap 2014 13:07
fig znajet, ne mano iniciatyva.
Prie medziu gal klijuos.
  • 1
  • 68
  • 69