Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #589684   skirmantas1
 19 Rgs 2014 20:41
fc vala ir as galvoju desi, bet cia man dar viena mintis neduoda ramybes, kaip su mazgu, na surisim tarkim pintuka su fc valas ant valo tuo mazgu kur uzsitraukia, nezinau kaip vadinasi, ar geriau naudoti bemazgias. ir kokio storio fc patartumete naudoti. aciu uz atsakymus
 #589689   oozzaas
 19 Rgs 2014 20:56
Fc naudot panasaus svorio ka laiko pintas ir gali rist bet kokiu magu, kad ir uni to uni
Arba per suktuku gali rist paprastu mazgu kaip ir segtuka risi ir viskas bus ok
 #589690   martynasm
 19 Rgs 2014 21:06
naudoju fc stipresni nei pintas. tada silpniausia sistemos vieta tampa ta mazgo vieta kur pintas, ir ties ten truksta. kadangi fc gerai skesta ir beveik nematomas problemos del didesnio storio nera. FC naudoju Seaguar STS Salmon 25 LB.
aisku pintas su fc tik tada kai reikia toli uzmesti, kitu atveju tik fc.
 #589691   Arturijus
 19 Rgs 2014 21:13
pintas kad toliau uzmesti??? gal atvirksciai
 #589710   prozakas
 19 Rgs 2014 23:33
plepalai, simple soft mono valas 0.24-0.27 (geriau jap) ir eini drbti - butina kad valas butu su didele amortizacija, tuomet lengvai atleidziamos plesimo klaidos kai zuvis didele arba piktai nusiteikusi. pigu ir patikima (as megstu japoniskus - zinau kad popsas bet amortizacija puiki), kas koki 100 metimu praeinu su ranka darbini metra valo, paziuriu ar be pazeidimu... per diena tenka perristi ne daugiau kaip 3 kartus (jei be nesamoniu). 0.2 pintas jop sutinku puikus valas ir upe isvalai bet ne traukiniams traukti... cia ta zvejyba kur tu kol gaudai esi plesrunas, po tos sekundines pauzes (kas zino tas supranta) tu meistras ir dirbi arba ziurovas su liezuviu iki zemes... pintas paleidzia zuvi, serpetoja, nuolat sneka, be reikalo apkrauna kota kai to maziausiai reikia ir galu gale visvien neislaiko zuvies. be to kodel niekas napagalvoja kad rite neatlaiko 15 kg tempimo jegos (biomaster pagal kai kuriuos saltinius iki 13kg) tai kokio mh... naudoti sniura vis vien neislaikys
esme tame - kerti, duodi zuviai vaikscioti, po biski kietini sankaba (neskubi - jei neisikirto vistiek jau nebe tavo) vedzioji, vos tik ji bando sustoti iskarto timpteli, nejuda - stipriau ir taip kol vel ima plaukti, vedzioji, kol vaiksto parukai. tada letai vediesi link namu jei spurtuoja tegul, kol visiskai pasiduoda ir parsivedi. kam visa diena gaudyti jei per 5 min viska susikt
neskubi bet sustoti neduodi ir tiek, tik mano zmona apsuka lasisa ten kur ji isikerta, kai pamaciau kojos nutirpo paskui pradejau zvengti, is pradziu nesupratau kas ka pagavo
 #589712   MINDULE
 20 Rgs 2014 02:25
prozakas rašė:be to kodel niekas napagalvoja kad rite neatlaiko 15 kg tempimo jegos (biomaster pagal kai kuriuos saltinius iki 13kg) tai kokio mh... naudoti sniura vis vien neislaikys
O tai koks skirtumas kiek rites stabdis atlaiko? Pasikirtus lasisai visa laika stabdi atleidziu iki tiek, kad tik laisvai nesisuktu ir leistu suvynioti palaida vala kai zuvi "pumpuoji" link saves... Visas kitas stabdymas ir varginimas vyksta ranka ant bugnelio uzdejus...
 #589713   Yozuri
 20 Rgs 2014 02:31
Daug kas prisiveržia būgną, nes bijo, kad nepasikirs.(kietas žandikaulis, reikia gerai įsodinti ) O paskui pakirtus, taip ir nebespėja atleist... :D
 #589796   skirmantas1
 21 Rgs 2014 18:51
su tuo nebespeja atleist frikciono taigerai pastebeta. katik nuo neries. iki piet prie vievio ir brazuoles. po piet prei duksto. zmoniu dauk kalhozas darosi, sugauta kiek klausiau nera, taip pat nemaciau. sake vakar 10kg eme. cia su lenkais snekejau atvaziave anie pas mus pazvejoti, nezinau gal ten nera tokiu upiu. na tarp zvejojanciu manau bent vienas buvo kuris cia prisiregistraves, dalinames ispudziais
 #589813   martiz-zz
 21 Rgs 2014 19:53
skirmantas1 rašė:su tuo nebespeja atleist frikciono taigerai pastebeta. katik nuo neries. iki piet prie vievio ir brazuoles. po piet prei duksto. zmoniu dauk kalhozas darosi, sugauta kiek klausiau nera, taip pat nemaciau. sake vakar 10kg eme. cia su lenkais snekejau atvaziave anie pas mus pazvejoti, nezinau gal ten nera tokiu upiu. na tarp zvejojanciu manau bent vienas buvo kuris cia prisiregistraves, dalinames ispudziais
kaip nebus Lenku, kai ir vietas ir foto prikraunat?? poto dejuojat, kad kolhozai.... snekejom su sutiktu Latviu, tai jis niekaip nesupranta kodel mes taip nesaugom savo zuvu ir viska i interneta dedam... sako paziurekit musu, beveik nieko nera... na bet dekit dekit tas vietas ir foto :-D
 #589817   skirmantas1
 21 Rgs 2014 20:07
prie ko cia tos vietos, jei zvejoja daug zveju tai nereiskia kad ir pagauna,o del vietu jei kas nedurnas tai atsiverst tik zemelapi reikia, kad rasti is paziuros vietas o po to jau praktika,daug darbo ir praeit kilometru reikia. arba rinktis pasive zvejyba sedi lauki ir rukai.
 #589818   Aqua v.
 21 Rgs 2014 20:09
 #589820   suppyx
 21 Rgs 2014 20:14
Čia nauja rūšis forumo dejuotojai. Išgaudys jiem visas lašišas, visur kolkozai, visur blogai, neduok dieve suzinos kazkas. Tai ko patys čia sėdit ir skaitot??? Kad sužinot kas geriau pintas ar mono...
 #589822   Vitalijus.R
 21 Rgs 2014 20:23
 #589824   martiz-zz
 21 Rgs 2014 20:26
Aqua v. - video daug, o kur ruduo?? ;-) o ten yra ir pagauna.
 #589831   Aqua v.
 21 Rgs 2014 20:39
nu, as tik link to, kad nereikia tiket visais 'uzusienieciais'.
LT forumuose nepatikimos info pilna, tai negi kozna citata is rusu forumo galima pateikinet kaip 'pasalio cempionai raso....'; ar latvio plepalai patikimesni uz Bite+ isminti??

del "... o kur ruduo?? ;-) o ten yra ir pagauna...' neieskojau tikslai pagal data, nesigilinau apskritai, ar pagauna snd LV. Bet ir neabejoju (matau Youtube...), kad konspiracijos pas juos ne daugiau, nei pas mus...

Nors is esmes visai sutinku, kad nera protinga isduot tikslias detales tiesiog ''on line'' :)
 #589833   Vitalijus.R
 21 Rgs 2014 20:42
dirigentas rašė:kokius naudojate mazgus su pintu ir fc valu?
.dar nepavede ;-var-var. .dar yra piatro mazgas.bet kitam forume geriau su jo susipazinsi.
 #589902   HuskyAG
 22 Rgs 2014 10:49
Aš naudoju 0.35 Berkley pinta valą . Ne tam kad traukti "traukini",a tam,kad nepalikinėti blizgiu,kurios kainoja. Negaliu skustis į kibimus. Vienas iš ju buvo realizuotas 7kg. Ir viena dėl kliuties ant kranto pabėgo, palaikiau kokios 10-15min. Jos svoris buvo gerokai didesnis. Ne jokio kabliavimo,tik už burnos.
Trukumai: Nėra tolimo užmetimo, didelė vėjo ĮTAKA.
Privalumai: Per sezono palieku 1-2 blizges.(ant vobleriu negaudau)
Frikcionas statomas taip,kad su dviem pirštais gali prasukti bugna už vala. Po pirmo smūgio ir valo išvyniojimo, frikciona užverži iki priimtinos jėgos.
 #589904   scape12
 22 Rgs 2014 11:02
as naudoju 0,20 pintuka,priezastis ta pati,blizgiu ar vobleriu palikimas lb menkas,atsilenkia kabliai tik.buvau uzsiroves ant jaxon karabinu,tokio shu... Dar nemates,nuplisdavo pats suktukas,paskui kita partija nusipirkau,kirpdamas vala neticia uzkabinau suktuka ir nukirpau su paprastom zirklutem.pizd.....
O ir kaina 5lt.pokelis,pamegimau Runos firmos (2,50lt)nors akmenys ridenk is neries. Ir suprask pagal kaina kur kokybe. Kartais pigesni patvaresni.
 #589916   Minde83
 22 Rgs 2014 13:13
Man tai pilnai uztenka 0,16 pintuko. Naudoju jau 4-a sezona tik Daiwa Tournament 8 braid, butent 0,16 - 13kg (zalias). Pintukas man laaaabai patiko, superinis. Anksciau kazkaip nekreipiau demesio i silikoninius purskalus pintam valui, bet viena syk pabandus iki siol naudoju. Visada pries zvejyba papurskiu silikonu. Nors ir pats pintukas gan slidus, o po silikono pastebejau pintuko savybes tik pagereja. Pats pagrindinis momentas (tokiu atveju pasitaiko, kai metimas netaisingas) - barzda. tada paimu uz galus ir stipriai bet nestaigiai tempiu i priesingas puses - barzdos kaip ir nebuve. Vat su kitais pintais valais, tokia operacija atlikti man nepavykdavo, tiesiog barzda uzsitraukdavo dar stipriau, iki tol, kol pintukas atlaikydavo. Pintukas spalvos nepraranda net po 2-ju ''drozimo" sezonu. Uzmetimo ir atlaikymo savybes labai geros. Tai, kad Daiwa + silikonas = tam, ka ieskojau. Ir dar, jai zvejojate lasi pintuku, nepirkite maziau 150m!!! Neapsimoka. Man teko paciam su tuo susidurti. Po sezono neteksi 20 metru pintuko garantuotai, geriausiu atveju. Tai kitam sezonui turesi tik 110-120m to pintuko (geriausiu atveju). Ateis tas momentas, arba kaip pavadint, laimes akimirka, kai tu metru tau tiesiog bonaliskai pritruks. Asmeniskai perku 190-200metru pintuko, tiek kiek telpa i mano rite (be bondazo). Ir pilnai man uztenka 2-3 sezonams spiningui ir fideriui to pintuko (aisku apdorojant silikonu). Tiek ispudziu ;-)

Del zedeliu - siamet nupirkau pontoon21, daugiau nepirksiu.
Del suktuku - naudoju patikrintus mano megstamiausius Berkley
Del Runos logotipo - cia mano visa istorija. Trumpai: nusipirkau kazkada pries 5-6 metus Runos spininga uz 250lt su akcija, berods. Tada jis man labai patiko, kaip del kainos, akcijos (medium), ilgio (3m) ir testo (atrodo 7 - 24 gr.) ir as neapsirikau! Kaip sako, džizes, ka jis tik pas mane nemates. Ir spiningavima, ir kaip dugnine, ir juroj... :superšokas Kokios zuvies tik neistraukes: nuo kuoju iki monstriniu lasiu. Ir jis neluzo!!! Kiek buvo momentu, kada jis turejo luzti, bet jis neluzo!! Buvo laikas, kada as su juo specialiai elgiausi taip, kad kita sezona nusipirkti pagaliau sau nauja ''gera'' spininga. bet jis viska atlaike! :superšokas Ir as tiesiog isimyliejau i sita kota! :/brazasista Ir jis patapo man relikvija. :/brazasista Taip iki siol neturiu nei kroiksu nei glumiu nei... Nors norejau... galvojau dar viena Runos nusipirkti :-D :lol: radau pardei laiks zvejoti uz 135lt. ant tiek jis man patiko. Svaido masalus kaip kulkosvaidis :lol: Vat kaip buna.. :ruko

Sorry uz nevikusia nuotrauka, pats piesiaiu ;-) geras mazgas pintuko su mono/fc.
Prikabinti failai
Mazgasjpg.JPG
 #589951   bn
 22 Rgs 2014 17:12
HuskyAG rašė:Aš naudoju 0.35 Berkley pinta valą...
WAU!!! :-D

0,2 per akys :gutgut
 #589964   scape12
 22 Rgs 2014 18:21
as irgi naudoju sita mazga dugninkem ;uolrait ,o silikonas specialus? ar tinka kur ziema masinos gumas apipurskiu :-D
 #589972   HuskyAG
 22 Rgs 2014 18:50
bn rašė:
WAU!!! :-D

0,2 per akys :gutgut
Kam plonesni? Kibimams įtakos neturi. Žeisti su likimu? ištrauksi blizge ar ne? Nematau prasmes.Kad lašisa 10kg ant 0.28 monofila geros firmos ištrauksi be problemos iš vandens pilnai tikiu.Tik reikia atidžiai traukti.Be to kas žeidžia su labai plonais valais pagalvokite,kad blizge palikta Lašišos burnoj gali būti priežastimi jos mirties.
0.2 pinta turėjau,bet atsisakiau. Įrodimas- praeitam sezone du nutrauktus apie 0.2 pintukus ištraukiau iš vandens ir 4 gabalus 15-20m surinkau nuo kranto.
 #589984   Aqua v.
 22 Rgs 2014 19:15
HuskyAG rašė:
bn rašė:
WAU!!! :-D 0,2 per akys :gutgut
Kam plonesni? Kibimams įtakos neturi. .....
Nekalbant apie malonuma zvejojant, turi itakos ir kibimams, netiesiogiai tiesa ;-) .

Minusai (itakojantys ir kibuma :grin: ) :
  • negali uzmesti reikiamu masalu ten kur gali prireikti. Jei droziama vienam taske sunkia blizge - maziau aktualu.
    negali uzgilinti kaikuriu masalu i reikiama gyli. Jei droziama vienam taske sunkia blizge - maziau aktualu.
    vejas labiau gadina pravedima. Jei droziama vienam taske......., ptiu, trukdo net kabliuojant :grin:
    srove pagavusi vala labiau gadina pravedima. Jei ..... :)
yra pora pliusu (pvz esant sekliam vandeniuj ir neturint tinkamu masalu palaiko masala auksciau), bet vistiek geriau toki vala naudociau lydeku zvejybai, o lasiams jis nereikalingas.
 #589986   Aqua v.
 22 Rgs 2014 19:18
Minde83 rašė:...Sorry uz nevikusia nuotrauka, pats piesiaiu ;-) geras mazgas pintuko su mono/fc.
Albright mazga as irgi naudojau anksciau, ir kokioj L galioj jis tinka.
Bet nera 100% patikimas, kai valai galingi (pvz PP 0.15 + FC 0.45) ir galimi dideli kruviai....
Dabar naudoju No name knot , arba per suktuka (polomar<>suktukas<>clinch). Abu variantai labai patikimi, jei FC imsi 'druta', tai nelaikau net papildomu mazgu, nes visada truksta pintukas; tai koks skirtumas, ar truks virs masalo, ar virs pavadelio - patikimumas tas pats.
 #590001   Minde83
 22 Rgs 2014 20:25
scape12 rašė:as irgi naudoju sita mazga dugninkem ;uolrait ,o silikonas specialus? ar tinka kur ziema masinos gumas apipurskiu :-D
Specialus. Radau tik zvejybos parduotuvei pas Pancereva, Justiniškių g. 91.
Prikabinti failai
silikon.jpg
silikon.jpg (7.32 KiB) Peržiūrėta 5514 kartus(ų)
 #590002   Kairys
 22 Rgs 2014 20:26
Kaina 20 lietuviškų. :)
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis