Nor sir laukiau panašaus klausimo, o ir pats (kaip sykis) turėjau galimybę (sakyčiau, gan netrumpai:D) pagaudyti abejais koteliais (finezza iki 7g ir ajist tz iki 10g), atsakyti vienareikšmiškai į paties klausimą nėra paprasta… Panašiai, kaip vieniems (ir man tame tarpe) labiau patinka minkštesni GL koteliai, o kitiems- greitesni ir aštresni Croix’ai.Evaldas Z rašė:Labas. Gal gali palygint su finezza sita savo nauja dziauksma ? Nes dar pries tau pradedant visus testus ir aprasinejimus (issamius), as jau buvau issikeites savo yamaga i finezza, kuri man kazkaip lyg ir ner visai tai, ko noriu
Tik šiuo UL/L atveju man (atvirkščiai:D) labiau patiko AJIST’as , lengvesnis, greitenis, aštresnis, gerokai skambesnis ir jautresnis, bet va jau su užkibusia didesne žuvimi ,manau, traukt būtų maloniau su Finezza, nors tiesą sakant kaip tik su ja nieko doro gaudydamas ir nepakabinau, išskyrus ešerius. O su salačiu ir Ajist’u viskas vyko gan greitai ir patikimai (ir teisingai linksta, ir gesina smūgį, ir valą atiduoda:D) ,tiesa, patogus buvo priėjimas ir paėmimas ;) Ir dar, buvau pakabinęs monstrinį ūsorių rėvoje (bet už šono), tai ėjo ir nuėjo kaip tankas, gerai kad LM44 iššoko ir ritės stabdis neužsidegė

Dabar, jei palygint užmetimo (balistines) savybes, tai sakyčiau, kad labai panašiai, tik su finezza reikia įdėt mažiau jėgos metimo metu, bet įpratus (ypač jei viena ranka mėtyt /per sulenktą alkūnę ar iš abiejų šonų) ir su ajist’u visai smagiai gaunas (tik nežinau, ar pačiam patiks ir patogus bus ritės laikiklis /man jau norma:D). Na ir svarbiausia, kodėl aš vistik dabar tikrai rinkčiausi AJISt’ą, tai voblerių pravedimas ir jų animacija. Ir su Rigge ri su Orbitu (jau rašiau)septintukais labai gražiai, Khamsin’as septintas irgi neblogai (bet man pasirodė prie ribos jau), o Su fineza tai maksimum iki 56dydžio (ir kažkaip man jau negražiai riečiasi ir lagina:D).
Reziumė: pasilieku prie savo ankstesnės nuomonės, kad žmonai- finezza (atlaidesnė žioplumui ,ir su kitomis geromis savybėmis), o sau – AJIST’ą ,kurį jau ir pratestinau praktiškai su žuveliokais.
Ir jei kažko ieškai, ko dar tau trūksta finezzoj, tai rekomenduoju- pasibandyk šitą variantą ,gal net sutarsim, duosiu kokį vakarą prie Neries “pamachalint”

p.s.: sorry, atsakiau ne privačiai, gal ir kitiems bus naudinga;)
Kalba-gamtos dovana, o niekų nekalbėjimas-menas