Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #583511   Rapolas
 06 Rgp 2014 15:11
Evaldas Z rašė:Labas. Gal gali palygint su finezza sita savo nauja dziauksma ? Nes dar pries tau pradedant visus testus ir aprasinejimus (issamius :gutgut ), as jau buvau issikeites savo yamaga i finezza, kuri man kazkaip lyg ir ner visai tai, ko noriu :roll:
Nor sir laukiau panašaus klausimo, o ir pats (kaip sykis) turėjau galimybę (sakyčiau, gan netrumpai:D) pagaudyti abejais koteliais (finezza iki 7g ir ajist tz iki 10g), atsakyti vienareikšmiškai į paties klausimą nėra paprasta… Panašiai, kaip vieniems (ir man tame tarpe) labiau patinka minkštesni GL koteliai, o kitiems- greitesni ir aštresni Croix’ai.
Tik šiuo UL/L atveju man (atvirkščiai:D) labiau patiko AJIST’as , lengvesnis, greitenis, aštresnis, gerokai skambesnis ir jautresnis, bet va jau su užkibusia didesne žuvimi ,manau, traukt būtų maloniau su Finezza, nors tiesą sakant kaip tik su ja nieko doro gaudydamas ir nepakabinau, išskyrus ešerius. O su salačiu ir Ajist’u viskas vyko gan greitai ir patikimai (ir teisingai linksta, ir gesina smūgį, ir valą atiduoda:D) ,tiesa, patogus buvo priėjimas ir paėmimas ;) Ir dar, buvau pakabinęs monstrinį ūsorių rėvoje (bet už šono), tai ėjo ir nuėjo kaip tankas, gerai kad LM44 iššoko ir ritės stabdis neužsidegė :-D bet neįsivaizduoji minutes adrenalino, kokį apturėjau, kai su špaga bandai tokią žuvį pristabdyt :-D
Dabar, jei palygint užmetimo (balistines) savybes, tai sakyčiau, kad labai panašiai, tik su finezza reikia įdėt mažiau jėgos metimo metu, bet įpratus (ypač jei viena ranka mėtyt /per sulenktą alkūnę ar iš abiejų šonų) ir su ajist’u visai smagiai gaunas (tik nežinau, ar pačiam patiks ir patogus bus ritės laikiklis /man jau norma:D). Na ir svarbiausia, kodėl aš vistik dabar tikrai rinkčiausi AJISt’ą, tai voblerių pravedimas ir jų animacija. Ir su Rigge ri su Orbitu (jau rašiau)septintukais labai gražiai, Khamsin’as septintas irgi neblogai (bet man pasirodė prie ribos jau), o Su fineza tai maksimum iki 56dydžio (ir kažkaip man jau negražiai riečiasi ir lagina:D).
Reziumė: pasilieku prie savo ankstesnės nuomonės, kad žmonai- finezza (atlaidesnė žioplumui ,ir su kitomis geromis savybėmis), o sau – AJIST’ą ,kurį jau ir pratestinau praktiškai su žuveliokais.
Ir jei kažko ieškai, ko dar tau trūksta finezzoj, tai rekomenduoju- pasibandyk šitą variantą ,gal net sutarsim, duosiu kokį vakarą prie Neries “pamachalint” :-D
p.s.: sorry, atsakiau ne privačiai, gal ir kitiems bus naudinga;)
 #583561   Arvidys
 07 Rgp 2014 01:38
Rapolai, nežinau ar aš neisiskaičiau ar tu neparašei... Tai kokio jis pas tave ilgio?
 #583565   Rapolas
 07 Rgp 2014 06:45
Arvidy , Tailwalk Ajist TZ 73 modelis yra 7,3 pėdos (1 pėda yra 12colių arba 30,48cm ... http://kiek-yra.lt/viena-peda )
tai taip išeitų, kad jo ilgis yra ~2.20m ,jai nesismulkint :-D ,užmetimas iki 10g (nuo 0, o realiai nuo 1g, kaifas- jau nuo 2g :D),
69 modelis yra 6,9pėdos, o tai maždaug 2.06m ,jo užmetimas iki 5g (o realiai, jaučiu intuityviai, iki kokių 7g), nuo 1g.
Tai tiek techninių:D skaičiukų ;)
Tiesa, 73modelį (2.2m) ėmiau (taip man susišvietė) ir upei, ir ežerui, ir nuo kranto, ir iš valties, ir UL ir L masalams įvairiems (mikro gumos, vobleriai, vartiklės, sukrės). 69modelio specializacija jau šiek-tiek siauresnė, bet tai irgi turi savų pliusų (kam aišku to reikia:D).
 #583575   DainiusM
 07 Rgp 2014 08:39
Rapolas rašė:
Sapaliecas_aukstyn_papais.jpg
Kam tuos sapalo vaikus smaugt? Est neturi ka?
 #583577   Rapolas
 07 Rgp 2014 08:47
Nu kad ten jau nebe visai vaikas, apie kilą buvo, ir biškiuką galvą (keletą kartų )susitrenkė į akmenis ,nebenorėjo pats plaukt atgal, tai galvojau ant kukano atsiščiukins ir paleisiu, bet neišėjo.
p.s.: jei ėst neturėčiau ko su lazdynu žvejočiau ir valtis visas išparduočiau :-D
 #583649   Evaldas Z
 07 Rgp 2014 14:09
Prapylei netiketai Kote menesio sardeliu biudzeta, tai ir tenka vakarienes dabar "atgaudyt" :grin:
As tai pirma kart pabandziau avizelem pazaist, tai kaip atostoginis uziemimas kazkur pavesyj ilankelej isibridus zuveliokus pavaikyt, tai visai smagus uzsiemimas. O kai dar slapta uzsidejau dzika ir pradejau pagaut spinu daugiau nei kolega su pludinuke, tai visai :gutgut Paskui prigavo, tai teko vel dirbtini matyliu kabint :lol:
 #583650   SauliusM
 07 Rgp 2014 14:10
Evaldas Z rašė:...Paskui prigavo...
ot zioplys... o butum galejes tiek teoriju priskiest apie nanodziga :lol:
 #583651   Rapolas
 07 Rgp 2014 14:18
Nu vat gal reiks ir man su Megabasiniu koteliu su marmyškėm pažaist, bet žinok ,užknisa tos uklejkos, ypač jei dar dzikiuką užmauni :-D (ir neatpirsk mėnesio sasyskų jos niekaip:D). Bandžiau Nemune sbiruliną 5g (su 2,9m GL) su Donio vabuoliuku (sūnui atsiuntė, tai tas su muselka šapalus tratin:D) pamėtyt ir panervuot šapalus ,tai nesisekė ,potom lietus prasidėjo ir kai baigės, tai jau lm44 buvo be konkurencijos :-D
 #583652   SauliusM
 07 Rgp 2014 14:25
vot kiek su sbirulinu meciau, tai nesiseke ir man sapala pagaut. baidos jie zarazos tos pludes ir nedurni yra.
o vat tiesiog kobuncika bassdejaus (principe Donio babalu analogas) metant, tai siemet primusiau sapalioku belekiek.
 #583653   Rapolas
 07 Rgp 2014 14:29
Jo, aš ant šito tamsaus Bassday Bun (tamsiai rudo/juodo) irgi neblogai pagavau ,tik biškį anksčiau tas buvo. Ale ans gan gerai skrend kaip tokio dydžio vabaliuks :gutgut
 #583655   SauliusM
 07 Rgp 2014 14:31
Rapolas rašė:Jo, aš ant šito tamsaus Bassday Bun (tamsiai rudo/juodo) irgi neblogai pagavau ,tik biškį anksčiau tas buvo. Ale ans gan gerai skrend kaip tokio dydžio vabaliuks :gutgut
as tai skirtingu spalvu tuos kobuncikus bandziau, tai kazkaip susidariau nuomone, kad pofig sapalui ta spalva,nes jis vistiek ant bangeles iseina ir kala.
 #583656   Rapolas
 07 Rgp 2014 14:35
Ant besiskiriančios bangelės gal ir taip, bet nevisada pravedinėji paviršiuj, o po vandeniu jau kala kažkaip juodą labiau.
 #583658   Evaldas Z
 07 Rgp 2014 14:39
SauliusM rašė:ot zioplys... o butum galejes tiek teoriju priskiest apie nanodziga
Kad anas ir taip jau nuo pradziu ziurejo kreivai, nesuprasdamas, kuo as ten uzsiimineju ir kaip galima visokias raudeles,eseriokus ir pan. traukt ranku pasarais ir sliekais/dzikais nesitepliojant. Na, aisku, zvejas ten toks, kad meskere ~tris kart metuose issitraukia :) Va, prisiminiau tas apsuviu imitacijas gardziai kvepiancias, tai tos butu :gutgut sueje :)
 #583659   SauliusM
 07 Rgp 2014 14:41
Rapolas rašė:Ant besiskiriančios bangelės gal ir taip, bet nevisada pravedinėji paviršiuj, o po vandeniu jau kala kažkaip juodą labiau.
nezinau kaip tu buna pravedineji, bet kobuna tai as tik pavirsium. beje, skirtumas tarp situ dvieju vabalu tai ziaurus ir as ju tarpusavy tai nelyginciau. jei kobunas yra UL masalas, tai bunas net ne L, o gal greiciau ML masalas...
 #583663   Rapolas
 07 Rgp 2014 15:05
Tiksliai, apie skirtingus masalus kalbėjom, va iš pradžių ,kuris bangelę skir:
http://voblery.com.ua/search/c73cd4df5a ... aa13c.html
o kur po vandeniu sakiau, tai rods kad ten zipbait'o vabaliuks (reiks pasižiūrėt namuos) ;)
 #583977   GeneroL
 11 Rgp 2014 08:31
Sveiki, ;)
Gal yra kokie atsiliepimai apie 1. "Major Craft SOLPARA SPS-T762M 2,28 0,5-7g. Regular Fast"
ir apie 2. AIKO IZABELLA 210 1,5-6g. 82 Fast
Gal kas tureję, čiupinėję, kokie atsiliepimai :)))
 #585120   GeneroL
 19 Rgp 2014 15:55
Ką niekas nečiupinėjęs ? :D
 #585161   Evaldas Z
 19 Rgp 2014 20:46
RoBass rašė:Nu ka, nusipirkau siandiena ta Aiko Izabella 2.10 1.5-6gr., palekiau iki Minges kaimo ant eserio pabandyti, eserio pagauti nepavyko, bet kibimai keli buvo, jauciasi gerai i ranka. Uztat tris peiliukus istraukiau. Kotas su zuvim dirba graziai, smagu traukti. Bandziau su 4gr. gaudyti, tai vos vos matosi per galune, kaip i dugna atsitrenke ( zinoma ten ir gylis yra ir vejas sioks toks buvo), toliau dejau 5gr. tada pradejo kotas labiau dirbti, bet dar truko....,uzdejau 9gr., skambejo puikiai, galune linko. Taigi, mano nuomone tas kotas nuo 5gr. iki 10gr. zvejybai.
Nu dar gal valas per storas pas manes, SEB 0.09mm., gal uzdejus plonesni greiciau skestu, maziau lanku eitu, gal ir su 4 gr. butu galima zvejoti :roll: kaip uz tokius litus, manau geras kotas, tik gal reikejo geriau imti ta iki 5gr., kad su 3-4 gr. is bedos butu galima pazaisti.

Pats irgi pasieskot gali http://www.zvejotribuna.net/forumas/sea ... %C5%A1koti
 #585282   GeneroL
 20 Rgp 2014 13:36
Dėkingas, skaičiau ir pats taip ieškojau, ka rado ta peržiurėjau, bet apie Major Craft SOLPARA nieko neradau beveik, idomu su kuo valgomas jis, kaip naudojasi, kuris pranašesnis, mikro masalam, guminukam, eserius pasmaukt :]
 #585550   Mūza
 22 Rgp 2014 08:41
erla123 rašė:eitu koki normalu UL eserini kota rast uz 70-80lt?
Už tokią kainą patarčiau Larus hunter 1-5 , 2.10 m pasiimti , pats ul žvejybą pradėjau būtent šiuo spiningu , aisku jo galios rezervas daug didesnis galeciau pasakyti is savo praktikos , zuvies smugius amortizuoja pasakiskai , ant Nemuno istraukes ir 1,5 kg salati ir 2,5 lydeka, zuvi kontroliuoti ir vesti ja kur nori aisku buvo praktiskai neimanoma, taciau visus smugius amortizavo puikiai todel zuvis greitai nuvargo ir atsidure krante, spiningas kaip kiti sako karves uodega yra letos akcijos, metimai su juo yra gan tolimi :)
 #585684   JustasM
 23 Rgp 2014 11:55
nuo kada su karves uodega metimai ilgesni tampa? neklaidink zmoniu ;-)
 #585701   Mūza
 23 Rgp 2014 16:52
JustasM rašė:nuo kada su karves uodega metimai ilgesni tampa? neklaidink zmoniu ;-)
niekas neklaidina, su letos akcijos spiningu uzmesi zymiai toliau nei su fastu
 #585705   Audrius M
 23 Rgp 2014 17:35
Mūza rašė:
JustasM rašė:nuo kada su karves uodega metimai ilgesni tampa? neklaidink zmoniu ;-)
Labai abejoju ar fast "iššaus" masalą blogiau už lėtos akcijos kotą. Man atrodo dar priklauso ir nuo masalo aerodinaminių savybių....
 #585747   JustasM
 23 Rgp 2014 21:37
Mūza rašė:
isbandei kad taip teigi? fastas daug staigiau išspriege masala nei moderate akcijos - tolimesnis metimas.
 #586560   Mūza
 29 Rgp 2014 12:53
Gal patartumete kokia alternatyva koteliui golden mean symphonia ? kazka iki 400 lt
 #586570   Mūza
 29 Rgp 2014 13:20
Ka manote apie Major craft crostage modeli ? kuo MEBARU-K kategorija skiriasi nuo AJING-K nes praktiskai vienodos atrodo , beje kurs modelis labiausiai tiktu gaudyti mazais vobleriukais ? CRK-S702M ir CRK-T702M tai cia vienas su solid tipo virsune o kitas su tubular? gerai supratau?
 #586575   salvys
 29 Rgp 2014 13:36
vobleriais ir kitais didesnio pasipriesinimo masalais gaudyti labiau tinka T virsune, bet virsunes virsunems nelygios, buna ir S- kietos, buna T -perkietos, cia tik praktikoj paaiskes, o dar kiekvienas turi gaudymo skoni, man pvz makaronai S- virsunes nepatinka ir nematau naudos dideles, bet jai ir T labai kieta, tai kencia mikrinimas ir t.t
 #586578   Mūza
 29 Rgp 2014 13:48
nu idomu kaip ten su tais crostage spiningais, nelabai daug atsiliepimu apie juos :)
 #586649   Mūza
 30 Rgp 2014 13:30
Visgi teko pasiskaityti kad crostage spiningai gan gruboki kaip ul ... Tai va padekite apsispresti tarp dvieju spiningu , kaip ir minejau , gaudoma bus mazais vobleriukais . 1) Goldem mean symphonia ir 2) GRAPHITELEADER CALZANTE EX GOCAXS-732UL-T iki 8g , ka manote apie calzante? as labiau link jos linkes
 #586661   3nergy
 30 Rgp 2014 15:59
Ką apie Favorite Blue Bird BB-682SUL-S galite pasakyti ?
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė