Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #585676   ledenis
 23 Rgp 2014 09:56
Kas liecia skestancius ismaniuosius, tai yra jau ir atspariu vandeniui, pats su tokiu antrus metus braidau, ir nekarta jis yra mates vandens.
 #585728   MariusM
 23 Rgp 2014 19:35
ką jūs čia rašinėjat :lol:

dirbt ant krantų eikit :ruko
 #585782   Cekasss
 24 Rgp 2014 11:29
Nu reikes atlekt iki tavo vietu nemune su valtele paziuresim negi ten tikrai visi pasiruose snukius dauzyt del vietu.

quote="SauliusM"]
Cekasss rašė:Nu ir jeigu butum ikabines ir perpleses borta zinai kokios pasekmes butu? skaudantys kaulai ir patustejus pinigine.tai geriau nesigyrk kad problemu turi
Nei vieno, nei kito nebutu buve. Nebent dar galejo valties savininkas ir i duda gaut, jei sakotis butu pradejes tokiu atveju.
Nes ten ant jo piktu spiningautoju ant kranto tai stovejo ne vienas ir ne du. :-D[/quote]
 #585915   SauliusM
 25 Rgp 2014 10:05
Cekasss rašė:Nu reikes atlekt iki tavo vietu nemune su valtele paziuresim negi ten tikrai visi pasiruose snukius dauzyt del vietu.
siemet visi labai pikti tuo klausimu, nes keletas durniu su valltim atsirado. viena jau akmenim apmete :-D
 #585933   DainiusM
 25 Rgp 2014 12:02
valtis butu kaipo ir nesvarbu, jei neiauga 5valandom pries nosi. ale atplaukimas pilnu gazu per pula erzina gerokai... vnz jei nusukt motorus tai kaip ir pox man tos valtys butu... :)
 #585936   Aqua v.
 25 Rgp 2014 12:10
visokiu zveju yra ir ant kranto, ir valtyse.
Esu ir smagiai plepejes bezvejojant su priesais vagoj kabanciu 'kolega', ir fotografaves jam isplaukus su trofejum (samu);
bet esu ir permetes valus ir net valti neadekvaciam meskeriotojui (neperplesiau tik todel, kad kazkokiu fantastiniu abudu uzsimete kilpa ant spino galo (siaip gal ir gerai...)).

O jau siulyt 'i kaulus', ar sapnuot, kad kazkas kompensuos jusu nuostolius galimus - cia vaikus gazdinkit, kai ant jusu Golfo rato myža.
 #585971   Arvidys
 25 Rgp 2014 15:07
Klausymas gaudantiems pintu valu ir naudojantiems Fluorocarbono pavadžius. Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru. Tokiu atveju suktukas joks netinka nes jis jau eis per žiedus. Kokiu mazgu patartumėt sujungt fluorocarbona su pintuku? Tiesa planuoju gaudyt vobleriais jai tai svarbu.
 #585977   Aqua v.
 25 Rgp 2014 15:29
Arvidys rašė:.... Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru. Tokiu atveju suktukas joks netinka nes jis jau eis per žiedus. Kokiu mazgu patartumėt sujungt fluorocarbona su pintuku? Tiesa planuoju gaudyt vobleriais jai tai svarbu.
as megstu, kad joks mazgas nevaiksciotu per ziedelius, t.y. pavadys turbut iki metro. Mazgas - modifikuotas varivas. Reiketu piest, nes nera internete pabaigos,
bet pagrindas~
Paveikslėlis
o jei zvejyboj tenka dazniau rist:
pintukas+polomar+suktukas (100%patikima)<->suktukas+clinch+FC
 #585986   SauliusM
 25 Rgp 2014 16:00
Arvidys rašė:Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru.
as tai mastau, kad realiai reiktu ne 2, o kokiu 20 metru, kad butu efektas. todel naudoju arba grynai FC (vobleriam), arba grynai pinta (vartiklem, nes su FC dugno nejausi ir laidosi jas ant zacepu) ir nedulkinu sau smegenu su tais pavadziais, nes papildomas mazgas tai tik papildoma silpna vieta, kas lasisu zvejyboj absoliuciai nepageidautina.
 #585993   suppyx
 25 Rgp 2014 16:32
Yra dar mazgai pagal laikymo procenta, neberandu. Tam, kad truktu per jį o ne kazkur per viduri valo ir tu prarastum 50m. o seip ilgas pavadys spiningaujant, karts nuo karto pakisa koja tas mazgelis :)
 #586050   vaitko
 26 Rgp 2014 08:57
Arvidys rašė:Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru.
Apie koki efekta eina kalba? As naudoju tokia kombinacija pintas + FC (Dragon Invisible) tik jis pas mane 40cm. Efektas turimas galvoje tas, kad toks trumpas neturi prasmes nes netenka prasmes tas jo "permatomumas" ir zuvis pastebes pinta ar cia dar kazkas kito?
 #586052   DainiusM
 26 Rgp 2014 09:30
manau kalbama kaip apie shock leaderi. tokiu atveju gabalas turi buti pakankamai netrumpas... del nematomumo fyg znajet... man labiau svarbu didesnis atsparumas akmenims ir kriauklems, paprastai risu ~ metra.
 #586053   suppyx
 26 Rgp 2014 09:43
DainiusM rašė:manau kalbama kaip apie shock leaderi. tokiu atveju gabalas turi buti pakankamai netrumpas... del nematomumo fyg znajet... man labiau svarbu didesnis atsparumas akmenims ir kriauklems, paprastai risu ~ metra.
Aš irgi manau, kad čia labiau kalbama apie atsparuma trinciai, tampruma gal dar. O kaip shoklyderio naudot nelabai logikos butu. Valas pakankamai storas, kad užtektu blizgėm ir vobleriam pradiniai jėgai išlaikyti, nebent su 80gr metytu :lol:
 #586185   Gintaryte
 26 Rgp 2014 22:46
Pasiskaiciau jus cia dabar ir pasimeciau :D Tarkim as turiu megojo bilieta ir specialiai negaudau lasisu (butent Antakalnyje) ir va netycia uzkimba :D iki pardes kelios min, as skambuti ir paprasau, kad drauge greit nupirktu licenzija?:D Ar taip negalima? Nes noreciau kas vakara pametyt, bet studente :D ne tokia turtinga kiekviena diena pirkt :D Ar butinai reikia turet lasisoms licenzija?:) Piktos dedes supras, kad lasisa bandau ikirst?:D
 #586187   DainiusM
 26 Rgp 2014 22:50
vis tas studentiskas noras kazka apifist...
 #586188   Slovak
 26 Rgp 2014 22:51
Gintaryte, jeigu ne sijonas butu Jums panele hana uz tokius klausymus :lol:
 #586192   Slovak
 26 Rgp 2014 23:01
Gintaryte ir nepamirsk, kad nuo rugsejo 15 d. aplamai prie Neries be megejo korteles negalima zvejoti :)
 #586237   upinis
 27 Rgp 2014 10:19
Gintaryte rašė:Pasiskaiciau jus cia dabar ir pasimeciau :D Tarkim as turiu megojo bilieta ir specialiai negaudau lasisu (butent Antakalnyje) ir va netycia uzkimba :D iki pardes kelios min, as skambuti ir paprasau, kad drauge greit nupirktu licenzija?:D Ar taip negalima? Nes noreciau kas vakara pametyt, bet studente :D ne tokia turtinga kiekviena diena pirkt :D Ar butinai reikia turet lasisoms licenzija?:) Piktos dedes supras, kad lasisa bandau ikirst?:D
Gal kiek per griežti atsakymai atėjo į jaunos kolegės klausimą.
Gintare, iki rugsėjo 15 d. gali ramiai sau su mėgėjo bilietu išeit ir pamėtyt, kaip tu sakai, kas vakarą, kas rytą ir kasdien...
Gali be sąžinės graužimo ir jokioms taisyklėms nenusižengiant įkirst lašišą, šlakį, šamą, lydeką ir t.t.
Jei pasiseks, gali tą žuvį ištraukt krantan.
O va nuo šio momento tavo galimybės ribotos. Lašišą arba šlakį tu privalėtum atkabinti nuo kabliuko ir iškart paleisti atgal į vandenį, nes tu neturi žvejo mėgėjo kortelės, kuri leidžia neštis namo vieną pagautą lašišą arba šlakį per dieną.
O nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. tai be žvejo kortelės - Neryje niekaip, kaip ir sakė kolega Slovak :/braj;
 #586240   Gintaryte
 27 Rgp 2014 10:39
Nu kaip cia jum ponai, gerbiamieji, vyrai paaiskint :) Esme man yra neprigaudyt tos zuvies(nesvarbu kokios), o pats veiksmas :) As vistiek nesupratau.. O gal ir pati netaip isaiskinau:) Nu ar nuo rugsejo 15 as butinai Neryje turiu pirkti licenzija lasisos, kad galeciau apskritai spiningauti, ar uzteks megejo bilieto? Greiciau spiningas sulus nei paciupsiu as ta skaniaja:D Bet jei pagauciau..tai suprantat :D As tikrai ne brakoniere, va pagavau pries pora savaiciu Salati nemaza, paleidau... :tia-tau
 #586241   Slovak
 27 Rgp 2014 10:42
nuo 16 rugsejo butinai turi tureti licenzija
 #586244   MatasM
 27 Rgp 2014 10:52
Jau nesinori kartot banalių žodžių "Paskaitykit taisykles", nes vien šiame puslapyje jau tris kartus aiškiai buvo parašyta:

"Gintaryte ir nepamirsk, kad nuo rugsejo 15 d. aplamai prie Neries be megejo korteles negalima zvejoti"

"O nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. tai be žvejo kortelės - Neryje niekaip, kaip ir sakė kolega Slovak"

"Nuo 16 rugsejo butinai turi tureti licenzija"

Ar čia baisiai sunku su teksto suvokimu, ar tiesiog norima, kad vyrai licenciją nupirktų? :)
 #586245   Gintaryte
 27 Rgp 2014 10:56
Dabar, aisku aciu :D Nu tada reikes pries pati gala savaite pasilikt :D Ir pradet taupyt :D Sekmes Jums, kas gaudysit ::hai-bai ;-)
 #586247   Gintaryte
 27 Rgp 2014 10:59
MatasM rašė:Jau nesinori kartot banalių žodžių "Paskaitykit taisykles", nes vien šiame puslapyje jau tris kartus aiškiai buvo parašyta:

"Gintaryte ir nepamirsk, kad nuo rugsejo 15 d. aplamai prie Neries be megejo korteles negalima zvejoti"

"O nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. tai be žvejo kortelės - Neryje niekaip, kaip ir sakė kolega Slovak"

"Nuo 16 rugsejo butinai turi tureti licenzija"

Ar čia baisiai sunku su teksto suvokimu, ar tiesiog norima, kad vyrai licenciją nupirktų? :)
Nu nepyk, kad man nedaeina ;;yel :grin:
 #586248   MatasM
 27 Rgp 2014 11:02
Didžiausios Sėkmės ir Tau :/braj;
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 160
  • VDS, VPS serveriai