Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #578511   Sokratas
 03 Lie 2014 08:22
visada palieku smaigalius plikus, visada visas žuvis gaudydamas...faktas, kabliai blogi...

Kelinto numerio naudoji šapalams kilograminiams?
 #578524   Sokratas
 03 Lie 2014 09:36
dėkui, susiradęs bandysiu parsisiųst, nes į Mažeikius Gamakatsu iš vis nebeparveža, pasakė- per brangųs pasidarė, nieks neperka :lol:

Galvoju, gal iš kart siųstis iš kokios Japonijos ar Kinijos, vistiek greičiau turėtų ateit, nei iš mūsų firmų... pvz valas dar neatėjo iš Vilniaus, užsakiau prieš mėnesį, po dviejų savaičiu, pasiteoiravęs, kame reikalas, sužinojau kad neturi, užsakiau kitoj firmoj, dar neviešinsiu pavadinimo, jei ateis iki savaitės galo, mat atsiprašė gražiai :)

O iš Kinijos užsakyta prekė birželio 14-ą jau atkeliavo vakar ir be jokių klausinėjimų, kodėl nesiunčiat, kame reikalas, ir pn... O ta prekė su viskuom tekainavo 7,5 lt...toks servisas man patinka :gutgut
 #578781   Sokratas
 04 Lie 2014 09:42
:shock: nieko sau, reik aplėkt mažeikiškes, apveizėt :)

-------------------

Vakar vėl bandžiau experimentuot...

Situacija dėl pasikirtimo taisosi, jei tai galima pavadinti taisymusi...
Didesnėj kelmynėj nėra tekę dar žvejot, tvenkinys padarytas tokioj luomoj, kuri kažkada buvo užžėlusi medžiais, krūmais, juos išpjovė, ir užliejo vandeniu, pylimą tarp dviejų kalnų supylę. Turėtų būt ir kanalo vaga, kaip suprantu, bet jos dar neradau bemėtydamas, ir kažin kaip ten būtų su kibimais ton vagon užmetus...

Per ankstesnes dvi žvejybas buvau nutraukęs vieną sistemą, bet ten mesdavau visai prie pat, nes toliau- matydavosi išlindę stagarai... Vakar atsistojau naujoj vietoj, kur, kaip atrodė, galėjai šveisti ir toliau, kad ir vos ne per visą tvenkinį... Deja, nepakirtau nei žuvies, nes bandydamas kur užmest , nutraukiau 3 sistemas...

Po tų trijų nutraukimų, fideriui, atremtam į nendres, teko pailsėti kelias valandikes, nes nervai mano jau buvo, taip sakant, ant ribos :-D

Berišdamas tas vis naujas sistemas ir beilsindamas nervus, plūdinuke ištraukiau 12 karosų 250- 600 g ...

Temstant, vėl surizikavau užmest fiderį į vidurį tvenkinio prie tokių žolyčių, aišku, galvodamas kad ten kemsynų gal nebus...Bet juk visad tikiesi, kad ten kur užmetinėji, jų nebus :D

Didžiai mano nuostabai, žuvis po kokių 5-ių min laukimo pasikirto pati, bet tai buvo ne karosas, o karpiukas 300 g . Sekančiu normaliu kibimu, neskaitant kuojyčių padrąskymo, vėl pasikirto, ir vėl tai buvo karpiukas, ... Neaišku liko, kaip būtų kimbant karosui, nes sutemo, šalta pasidarė ir krapnot pradėjo...
Taip sakant - du iš dviejų, manau, visai neblogas rezultatas :lol:

Kablius šį kart naudojau Owner Pint hook 53117 Nr 4
 #578824   renaldas
 04 Lie 2014 12:23
Anksciau gaudziau vien Owneriais, bet jau treti metai kaip ju isvis nebenaudoju, nors dar turiu kokia 30 pakeliu :lol: Sugede jie kazkokie, ar tai kitaicai metala kita pradejo naudot, ar paruosimo buda, bet nebe tie kabliai. Jei turi kur gaut, paziurek Kamasanus B560 ir B983, mano vieni is megstamiausiu dabar, 14 arba 16nr. Nu a jei tu naudoji 4nr, tai nesistebiu kad nepakerti :-D
 #578826   Sokratas
 04 Lie 2014 12:29
neatidžiai skaitei, Renaldai, kaip tik su nr 4 pasikirto, tik neaišku dar, ar būtų pasikirtęs karosas....O va kiti visi tai niekam tikę šiam mano atvejui

Buvo pasikirtę ir ant tų Owner sode Nr 8 , bet pasikirto ir tuoj pat atsikabino...manau, dėl per plonos vielos...
 #578843   Sokratas
 04 Lie 2014 13:59
kad kuojos neapžioja, čia man tik pliusai...ne varžybose juk dalyvauju...
Be to, su tais Nr.4 pažvejojau tik vakar temstant...rašiau jau kodėl...
 #578847   Sokratas
 04 Lie 2014 14:29
kokonas rašė:gamakatsu maciau ir maximoje ir senukuose seip ;)
Išsiaiškinau, situacija pas mumis tokia: didžiosiose Maximose žvejybos reikmenų būna, bet tik tada atveža, kai paskelbiamos jiems akcijos ir, kaip išsireiškė vedėja parduotuvės- tik jau ne kabliukų, buvo atvežę kelias meškeres, sako neseniai, ir sekanti akcija bebus gal tik kitais metais... :lol:

Mažeikių Senukuose tokių dalykų iš vis nebūna, sako, turėsit važiuot į Šiaulius arba Klaipėdą... Va taip va, nieko gero... 'viarkt
 #578872   Sokratas
 04 Lie 2014 16:50
pasikerta man ir visai puikiai ant turimų, nors galėtų ir geriau, aišku....bet žvejojant tokiomis sąlygomis kaip aprašiau...šnipštas, pravalas gaunasi absoliutus 'viarkt ...gerai dar kad žiūrovų daug nėra, užjuoktų negyvai... :lol:
 #578878   Sokratas
 04 Lie 2014 17:58
renaldas rašė:..........
Jei turi kur gaut, paziurek Kamasanus B560 ir B983, mano vieni is megstamiausiu dabar, 14 arba 16nr. Nu a jei tu naudoji 4nr, ............
Vienoj parduotuvėj radau Kamasan firmos, bet visi bais jau storos vielos buvo...tokių nr kaip parašei, nėra...
Gamakatsu irgi radau, bet visai ne tokie... bet kokių nesinori imt...nors trypiau prie lentynos pusvalandį...taip ir neišsirinkau, kas galbūt tiktų :oops:
 #578896   Wytux
 04 Lie 2014 20:54
Bobi- graziai paprasyk kokio didmiescio murziaus nusimanancio kabliukuose kad nueitu ir nupirktu tau kabliuku ir atsiustu i kaima. Pastatysi prie progos alaus ir ispresi savo reikalus.
 #578913   Sokratas
 04 Lie 2014 22:44
ai tiek to, užsisakysiu internetu, gal nereikės laukt mėnesį, kaip kad laukiu valo, svarbu jau žinau kokie geri būtų......nesinori apkraut žmonių savomis smulkiomis problemomis...
Prie to paties ir plūdinukę kokią prigriebsiu dar... O ja žvejojant jau tinka vos ne visi kabliukai :)
 #578915   ansanas
 04 Lie 2014 22:55
kazkada man pradejus zvejot feederiu irgi budavo labai daug tusciu kirtimu, (aisku pasitaiko ju ir dabar )tai man protingi dedes is forumo patare: 1.susimazint kabliuka. 2. pasiilgint pavadeli. 3. Iskist kabliuko smaigali is masalo, nes iki tol manydavau, kad jei kabliukas ne visas prarijas slieka tai zuvis nebekibs. Tada zvejodavau uztvankoj kur gylis +-1m ir kibo mazi karosai, nes ten tokiu davelnia, tai zodziu pritaikius tuos tris patarimus zvejojant ten pat, man su pakirtimais situacija smarkiai pagerejo.

O yra buve ir taip, kad kerti - nera.. kerti-nera, sedi mastai kas per... kol po eilinio kirtimo istrauki karosa..rimta toki, kuris ne ant kablio kaip jam priklausytu, bet i serykla isiranges.. po kurio laiko vel tas pats.. Zodziu zuvis malasi,serykla niurko, o virsune kruta ir galvoji kibimas kerti ir nera. Zodziu jei jau prisvaidyta n seryklu su masalu ir vieta gerai uzserta verta pamegint vietoj seryklos kabint svareli, kad nekiltu zuviai noras zaidimais uzsiimt.
 #579023   Sokratas
 05 Lie 2014 17:56
Tie dalykai man buvo aiškųs anksčiau už tave, Ansanai, bet atėjo toks metas, kad...na nebesikartosiu....Tik patikslinsiu, būna ne viršūnėlės krutinimas, o staigus koto lenkimas, kimbant, pajuda viršūnė staigiai apie metrą gal į priekį .... ir viskas yra paleidžiama, atleidžiama, žuviai nepasikirtus. Net sunku įsivaizduot, kokiu būdu jin sugeba išvengt kablio..tie kibimai nebūna dažni, todėl nelaikai rankos padėjęs ant fiderio, o kai kimba, nespėji koto nutvert....

Šian buvau į Telšius palėkęs...nieko blatno, kaip sakant...nusipirkau vienoje parduotuvėje anksčiau niekur man nematytų Sasame Chinu Gokuboso Nr 8 ..ir juos pabandysiu...dar Drenan nr 10 paėmiau...nors ir storoka viela pasirodė, didesnių numerių Drenanai tai iš vis karpiams traukt virs gal 10 kg pasirodė :) ...

Ir dar Gamakatsu kažkokių užėjau, bet pakuotė neoriginali, tai kažin ar ten iš vis Gamakatsu, tai net nerašysiu kokie ten numeriai ir užvadinimai jų... :roll:

Šiaip tai gal ir pabodo jau čia skaityt kai kuriem tas bėdas mano, iš vis norėjau klaust privačiai kelių rimtų fideristų, bet kažką matyt primaišiau, po kiek laiko žiūriu, žinutė viešai atsidūrus., na ir prasidėjo tas kas prasidėjo, svarstymai neįsigilinus į reikalą...sorry., kad taip gavosi... :oops:
 #579035   ansanas
 05 Lie 2014 20:03
nu aisku Bobis, idomi pas tave situacija.

Vyrgaz as situ kabliuku is vis nesu parsisiuntes tik seip uzrodziau.. sakau gal kas susigundys parsisius papasakos kaip kokybe :-D
Is tos parduotuves esu parsisiuntes sukres is kuriu dirbo tik kas kazkelinta ir zvejybines reples, kuriu uzsisakiau 2vnt ir kazkodel jos skirtingos buvo lyg butu is skirtingu gamyklu. Bet seip del pacio siuntimo jokiu skundu neturiu, tiesiog uz papigias isisgytas prekes gavau atitinkama kokybe :)
 #580106   Agis
 11 Lie 2014 07:43
Buvo jo ir anksčiau, reikė tik pasidairyti ;-) Bėda tame, kad geresni pašarai kartais užsiguli užmesti lentynose, nes daugumai pirkėjų reikia daug ir pigiai, tai kartais nusiperki švelniai tariant su gumuliukais :lol: Todėl dabar pamaigau, iščiupinėju ir pašarinius įpakavimus :-D
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė