Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #577210   Rapolas
 27 Bir 2014 09:32
Nežinau, kokio storio viela pas RAIBAS naudojama, bet didesniems (>= 10cm )vobleriams "išmušti" aš naudoju 0.4mm arba net 0.5 :-D
Jeigu liaunutė (nu neaišku dar kas yr ta "liaunutė" :D) ,tai taip- naudoju tik nedidckiems (5-7cm) voblierukams
 #577284   Pfk
 27 Bir 2014 16:41
ne, aš tiesiog skaičiuoju kiek čia jų yra prilindę.
ir šiaip, sakyti kad laida yra apie pavadėlius, kai juos ten 2 minutes rodė, yra nelabai teisinga :nujau-ne
 #577287   vava
 27 Bir 2014 16:45
nieko tu nesupranti. laida buvo skirta butent pavadeliams..... nu, jei ka, gali reilo paklaust
 #577340   martiz-zz
 27 Bir 2014 22:28
edmundaxx rašė:Nepaliko gero įspūdžio tie Rabass pavadėliai. :roll: Nebent visai mažiem vobleriukam.
prazziurejau as juos parduotuveje, ir padejau :roll:
 #577623   Reilas
 30 Bir 2014 07:17
Pazystu tuos zmones kurie gamina Rabass pavadelius, reklamuoti nieko as nereklamuoju, tiesiog pasidalinu informacija apie zukles prekes ar naujienas, kaip ir daugelis cia daro, man tik kartais neaiski kai kuriu dalyviu pozicija, buti pries viska nusiteikus, as suprantu, kad kiekvienas zvejas turi ir privalo tureti savo nuomone, bet nereikia sakyti, kad pavadeliai blogi ar dar kazkokie, man rodos reikia dziaugtis kad pas mus LT is vis kazkas kazka dar bando gaminti, ypac tokioj srity kaip zukles reikmenys, nes greitai gaudysime tik su japoniskais reikmenimis (made in china) o savo Lietuvisko nieko neturesime. Kas del laidos tai jus aplamai atsimenate kada ka nors lietuvisko ten pareklamavo, tai jeigu Rabass zmones stengiasi, tai nereiskia jog tai yra blogai, del kokybes as nesigincysiu nes nes kiekvinas turi savo nuomone, man geri, kitam gal ne, cia zinai visiems skirtingai, kaip ir su bet kuria zukles preke. Tik vienas pastebejimas, "LIANUTE" sakyk tada kaip zvejams USA ar JAPAN tada is vis nereikia pavadelio gaudant RUDROM pvz? pirma kota ne liaunuti reikia isigyti tokiems dalykams, kuris ismusa vobleri, o pavadelis yra pavadelis, cia be izeidimu, tiesiog pastebejimas. Sekmes zuklei visiems :)
 #577628   Rapolas
 30 Bir 2014 07:56
Reilas rašė: Tik vienas pastebejimas, "LIANUTE" sakyk tada kaip zvejams USA ar JAPAN tada is vis nereikia pavadelio gaudant RUDROM pvz? pirma kota ne liaunuti reikia isigyti tokiems dalykams, kuris ismusa vobleri, o pavadelis yra pavadelis, cia be izeidimu, tiesiog pastebejimas.
Pardon, o kam konkrečiai čia adresuoji šitą savo posto fragmentą? :-D
Kad lietuviai gamina ir kad "Vienam Gale Kablys" reklamuoja tai yra neblogai (nemačiau šitos VGK laidos :D) ir visuomet palaikau lietuviškos prekės "stūmimą" į rinką ,tuo labiau, kad pavadėlius (iš stygos, AFW ar "poliovkės" )jau senai gaminasi žvejai (patys ).
Bet šiuo konkrečiu atveju, manau, labiau stumiamas pats prekinis ženklas ,o ne prekė, jeigu žvejai.. išreiškė savo natūralų nepasitenkinimą jiems siūlomos prekės kokybe.. Ar galvoji, kad tai daro konkurentai ,kurie suinteresuoti "vienkartinių" pavadėlių pardavimais ,kas atrodytų irgi visai tikėtina? :-D
 #577662   Pfk
 30 Bir 2014 10:28
nee, mes suinteresuoti labai gero daikto labai gerus gamintojus lietuvius (svarbiausia - lietuvius) sukompromituoti. šiaip sau, iš nebuvimo ką veikt.
panašia maniera parašytą laišką ir į pm gavau prieš kelias savaites. draugiški pasirodė.
 #577664   Sokratas
 30 Bir 2014 10:31
Reilas rašė:Pazystu tuos zmones kurie gamina Rabass pavadelius, reklamuoti nieko as nereklamuoju...
tikrai gali taip pasakyti, ranką prie dūšios pridėjęs>? :)
 #577684   Pfk
 30 Bir 2014 12:37
žmogus turi devynis postus forume. visi jie apie vienos firmos pavadėlius. sakosi, kad pažįsta tos vienos firmos žmones. yra įdėjęs keletą nuorodų apie vienos firmos pavadėlius poroje temų. tai ką aš žinau - arba didelis vienos firmos pavadėlių fanas arba hmmm...
 #577696   ramkis
 30 Bir 2014 13:14
Nu aš neesu didelis specas, suku pats(o ten tai "šedevrai") :oops: , tai man tie robass visai normalus pasirodė. Tiesa kaina gal biški, tokia žiauroka mano akim žiūrint, bet tūbelė nari :lol: Na suka tegu suka, su laiku gal ir pasitaisys, nors sakau, mano akiai tai visai pofig. Nepavydėkit, PAVYDUOLIAI :-D :-D :-D
 #577702   Rapolas
 30 Bir 2014 13:25
ramkis rašė:... tai man tie robass visai normalus pasirodė...
Tiksliai, bent jau internete (žūkly ,žvejy .lt )pasižiūrėjau, tai tikrai gražiai susukti :-D
Ai, dar peržvelgiau ankstesnius postus, tai mes su tavim ,ramki, net pavadinimo teisingo nemokam parašyt :-D
p.s.: RABASS pavadėliai ,o ne robas ar raibas koks
 #577703   Menke
 30 Bir 2014 13:28
ramkis rašė:Nu aš neesu didelis specas, suku pats(o ten tai "šedevrai") :oops: , tai man tie robass visai normalus pasirodė. Tiesa kaina gal biški, tokia žiauroka mano akim žiūrint, bet tūbelė nari :lol: Na suka tegu suka, su laiku gal ir pasitaisys, nors sakau, mano akiai tai visai pofig. Nepavydėkit, PAVYDUOLIAI :-D :-D :-D
Kokybe gera, kaina perlenkta kokius 3 kartus. Jeigu as susisuku uz 0,30 lt., o man siulo pirkti uz po 2,5 lt/vnt. tai ka zinau. Butu po 0.7 - 0,8 Lt/vnt. Tai *PYP* paciam sukti. Lietuviskas bruozas, turi greitai atsipirkti. :D
 #577705   Rapolas
 30 Bir 2014 13:31
Menke rašė:... Lietuviskas bruozas, turi greitai atsipirkti. :D
Dar lietuviškesnis bruožas - brangiai parduot "japoną" ,bet lietuviui uždirbt neduot :-D
 #577706   Rapolas
 30 Bir 2014 13:32
p.s.: kam brangu 2.5lt styga ,lai sukasi patys pigiau :-D
 #577707   Daugirdas
 30 Bir 2014 13:33
Menke rašė:
ramkis rašė:Nu aš neesu didelis specas, suku pats(o ten tai "šedevrai") :oops: , tai man tie robass visai normalus pasirodė. Tiesa kaina gal biški, tokia žiauroka mano akim žiūrint, bet tūbelė nari :lol: Na suka tegu suka, su laiku gal ir pasitaisys, nors sakau, mano akiai tai visai pofig. Nepavydėkit, PAVYDUOLIAI :-D :-D :-D
Kokybe gera, kaina perlenkta kokius 3 kartus. Jeigu as susisuku uz 0,30 lt., o man siulo pirkti uz po 2,5 lt/vnt. tai ka zinau. Butu po 0.7 - 0,8 Lt/vnt. Tai *PYP* paciam sukti. Lietuviskas bruozas, turi greitai atsipirkti. :D
O tu pamėgink legaliai sukt ir pardavinėti, tada pažiūresiu kas gausis :) Ta prasme kokia bus kaina. Čia gi Lietuva su savo unikalia smulkiojo verslo skatinimo, ir apskritai mokesčių sistema... :)
 #577712   Menke
 30 Bir 2014 13:46
Daugirdai, nesvaik, mano klubietis apetito baits guminukus pats daro ir mokescius moka ir kainos normalios. O ten tai daug daugiau sudedamuju daliu jiems gaminti(minkstikliai, dazikliai, pigmentai, atraktantai, o kur dar formu frezavimas), o ne is ritinio su aparatuku viela sukti ir uz sprindzio vielos gabala 2,5 lt imti.
 #577713   Rapolas
 30 Bir 2014 13:47
Menke rašė: + karabinas 0,70ct ...
A kokius čia karabinus taip žiauriai brangiai perki? Aš už 10štukių SPRO karabinų 1,99lt temoku, daugiau perkant kokių 17cnt viens tekainuoj :-D
 #577715   Menke
 30 Bir 2014 13:55
Rapolas rašė:
Menke rašė: + karabinas 0,70ct ...
A kokius čia karabinus taip žiauriai brangiai perki? Aš už 10štukių SPRO karabinų 1,99lt temoku, daugiau perkant kokių 17cnt viens tekainuoj :-D
tik SPINVAL, nesu toks turtingas kad japonus po 70lt neptunui dovanoti.

Beje va normali kaina 14 lt, beros is Mariaus ta pakeli uz 12lt buvau pirkes. Viela ta pati, skrutkes geros, tik kad nauji savininkai neveza. http://fema-zukle.lt/index.php?route=pr ... ct_id=5234
O dabar pasisiunciu 5 metrus AFW uz 12lt ir prisisuku visam sezonui. Jei susilanksto, nuimu spinvala ir metu i siuksline.
 #577717   Rapolas
 30 Bir 2014 14:13
Menke rašė: O dabar pasisiunciu 5 metrus AFW uz 12lt ir prisisuku visam sezonui. Jei susilanksto, nuimu spinvala ir metu i siuksline.
Nelabai suprantu, kaip tau savikaina pavadėlio (paties darbo neskaitant) išeina 0,30ct :-D kiba pavadėliai UL kokių 5-7cm?
Bet kam tuomet Spinval segtukai, hmmm?
 #577721   Menke
 30 Bir 2014 14:24
Rapolas rašė:
Menke rašė: O dabar pasisiunciu 5 metrus AFW uz 12lt ir prisisuku visam sezonui. Jei susilanksto, nuimu spinvala ir metu i siuksline.
Nelabai suprantu, kaip tau savikaina pavadėlio (paties darbo neskaitant) išeina 0,30ct :-D kiba pavadėliai UL kokių 5-7cm?
Nu kad ne, tai yra ir po 7 cm ir po 10cm ir po 15cm ir po 20cm. O sektukai dedu, nes as suku mirtinai, t.y. neatsukinejo.
 #577725   ramkis
 30 Bir 2014 14:28
Rapolas rašė:
Nu panašia gaunasi, kad 30 cnt, bet jei 0,30cnt, tai jau niekaip :-D :-D :-D Kažkur iš meterio 7-8 pavadukai apie 10 cm ilgiaus. Kažko susipainiojau ir jūs mane supainiojot. Nu karoč, normalus tie pavadžiai fabrični, bet kas liečia kainą, tai jo, biški žiauroka. Bet tas yr kaip ir paaiškinama,nes kaina jau gastranome, o te jau parduotuvės antkainis,plius tikrai patogi pakuotė. Taip, kad nepulkit skaičiuoti, kas ir kaip,pradėkite daryti patys, gražiai susuktus, sufasuotus ir po kokius 45 cnt, juk gana uždarbiui a ne taip, menke?
 #577728   SauliusM
 30 Bir 2014 14:34
as tai vieno nesuprantu, nu kas per mada svetimus pinigus skaiciuot...
tinka kaina, tai perki, netinka, - neperki. o kam ten tie visi bla bla bla tai nezinau.
 #577731   Pfk
 30 Bir 2014 14:43
ramkis rašė:plius tikrai patogi pakuotė
pardavėjas šypsojosi, nes sakė supranta, kad perku tik tam kad turėt tą pakuotę saviems susidėt :-D
 #577732   ramkis
 30 Bir 2014 14:44
SauliusM rašė:as tai vieno nesuprantu, nu kas per mada svetimus pinigus skaiciuot...
tinka kaina, tai perki, netinka, - neperki. o kam ten tie visi bla bla bla tai nezinau.
Vat vat, pradeda lygint kiek kas ir kam kainuoja, o patiems pradėt daryt rankos nekyla. Nu nepigus, nepigus vadinasi taip gaunasi. Padidins gamybinius kiekius, savikaina sumažės ir bus pigesni. Man iš vis dykai gaunasi, nes vielos ruloniuką nufisau, ir ką? Bet aš nemoku gražiai susisukt, net taip kaip tie fabryčni, tai kai viela baigsis, pirksiu, nors ir nepigiai :-D :-D :-D :-D
 #577743   henyte
 30 Bir 2014 15:35
Menke rašė:nu tikrai nemokesiu 2,5 Lt uz styga + karabinas 0,70ct = 3,2 ir dar tokia kur po zvejybos ismesti reikia.
stygu nenaudoju, bandes esu, bet nesuprantu kam ten karabinas reikalingas (apie 0.7 lt uz vnt neklausiu geriau) ? Ar koks dzerkinis-monstrinis-vielinis gaminys su vijom uzdengtom?
p.s. pamaciau paaiskinima... O tai kodel suki "mirtinai", nemoki, neiseina normaliu viju susukt? Juk segtukas ten visa "aviete" gadina...
 #577748   Pfk
 30 Bir 2014 15:50
nieks nieko negadina. Menkė buvo pasakojęs kaip segtuką fiksuoti su termokembriku. išbandžiau, veikia, patiko.
o tie kas mėgsta kitaip daryt, tegu daro kitaip. man nesąmonė atrodo užsukinėti/atsukinėti skrutkę keičiant masalą. ypač šaltu oru arba kai voblerio kilpelė yra ne nosyje, o liežuvyje. aišku galima priprasti ir įgusti tą daryt greit ir be pastangų, bet man tas ne prie širdies.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė