Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #572255   Rapolas
 04 Bir 2014 16:45
CameL rašė:Jama ir geri egzemplioriai ane RaPShanai :D
Tai aišku, Cam Rad'e :-D paskutiniosios lydekos vien nuotrauka ~100g svėrė ,tai nedavė net į forumą inkelt :-D
 #572322   CameL
 04 Bir 2014 21:07
Rapolas rašė:
CameL rašė:Jama ir geri egzemplioriai ane RaPShanai :D
Tai aišku, Cam Rad'e :-D paskutiniosios lydekos vien nuotrauka ~100g svėrė ,tai nedavė net į forumą inkelt :-D
Svarbiausia kad ne CamRipas :-D
 #572334   ansanas
 04 Bir 2014 22:03
man zvejojant ant lydekos imitacijos, dvinario voblerio kokiu 12cm, uzkibo vos vos didesne lydekaite.. is kur pas ja tiek optimizmo buvo, kad praris ta daikta.. :lol: Jauciu viena dazniausiu lydekos naturalios mirties priezasciu tai pervertintos galimybes ir mirtis uzspringus nuo per didelio apzioto grobio :grin:
 #572401   zuviss
 05 Bir 2014 10:30
ansanas rašė:man zvejojant ant lydekos imitacijos, dvinario voblerio kokiu 12cm, uzkibo vos vos didesne lydekaite.. is kur pas ja tiek optimizmo buvo, kad praris ta daikta.. :lol: Jauciu viena dazniausiu lydekos naturalios mirties priezasciu tai pervertintos galimybes ir mirtis uzspringus nuo per didelio apzioto grobio :grin:
Gerai aprasytas lydeku gobsumas :lol: :lol: :lol:
 #572626   martiz-zz
 05 Bir 2014 20:33
Niekad netikedavau tiger spalva, pamegindavau viena du kart ir vel i deze... o siandien sudirbo kaip reikiant, iki bandant ji kibo silpnai, vos uz lupos ar nepasikirsdavo o uzdejus sita vos ne visos rydavo visa 12cm voblika. viso istrauktu net skaiciu pameciau, bet rimtesnes (jei galima taip sakyt nes iki 2kg) tik 3... zinoma visos keliavo namo
ps.Vilniaus r. :-D
Prikabinti failai
P6050787.JPG
P6050787.JPG (82.72 KiB) Peržiūrėta 4596 kartus(ų)
 #572635   Sokratas
 05 Bir 2014 20:52
martiz-zz rašė: ........viso istrauktu net skaiciu pameciau, bet rimtesnes (jei galima taip sakyt nes iki 2kg) tik 3... zinoma visos keliavo namo
ps.Vilniaus r. :-D
neaišku liko tik pas ką namo keliavo :lol:
 #572637   martiz-zz
 05 Bir 2014 20:53
dusys rašė:Tai, kad vanduo mutnas, nenuostabu kad tigeris suveike.
Graziai gavosi foto :gutgut
kadangi braidant gaudziau, sudrumsciau as cia kol sugraibiau ja :-D , vanduo gan skaidrokas

bobis- i savo namus jos keliavo :-D
 #572881   kernius1
 06 Bir 2014 20:15
Už savaitės pagaliau vėl žvejot važiuosiu, tai norėčiau pasiteiraut apie lydekų žūklę birželio mėnesį. Vanduo jau šiltas bus ir aš tokiu laiku praeitais metais tame ežere apturėjau kokias 10 tuščių žūklių, o vėliau išvis noras dingo, laukiau iki rudens. Tai įdomu man, kokia taktiką naudojat vasaros pradžioj, kur ieškot žuvies? Būtų gerai, jei pasidalintumėte bendrais pastebėjimais, nes žinau, kad yra daug įvarių veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgt.
 #572892   Vitalijus.R
 06 Bir 2014 20:39
kernius1 rašė:Už savaitės pagaliau vėl žvejot važiuosiu, tai norėčiau pasiteiraut apie lydekų žūklę birželio mėnesį. Vanduo jau šiltas bus ir aš tokiu laiku praeitais metais tame ežere apturėjau kokias 10 tuščių žūklių, o vėliau išvis noras dingo, laukiau iki rudens. Tai įdomu man, kokia taktiką naudojat vasaros pradžioj, kur ieškot žuvies? Būtų gerai, jei pasidalintumėte bendrais pastebėjimais, nes žinau, kad yra daug įvarių veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgt.
Rytoi po zvejybos pranesiu :)
 #572905   martiz-zz
 06 Bir 2014 20:59
kernius1 rašė:Už savaitės pagaliau vėl žvejot važiuosiu, tai norėčiau pasiteiraut apie lydekų žūklę birželio mėnesį. Vanduo jau šiltas bus ir aš tokiu laiku praeitais metais tame ežere apturėjau kokias 10 tuščių žūklių, o vėliau išvis noras dingo, laukiau iki rudens. Tai įdomu man, kokia taktiką naudojat vasaros pradžioj, kur ieškot žuvies? Būtų gerai, jei pasidalintumėte bendrais pastebėjimais, nes žinau, kad yra daug įvarių veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgt.
ziurint koks ezeras, kokie gyliai ir t.t... ir gal ten isvis zuvies nera, kad per 10 zukliu nieko? :-D
 #572939   ansanas
 06 Bir 2014 21:47
gali ir 15 tusciu zukliu but.. kai vaziuodavau ismegint naujus masalus, vaziuodavau viduri dienos ir vieta belekokia pasirinkes ir net nezinojau, kad ten esama lydeku taip sakant tusciai pasvaidydavau sukres, voblerius, tam kad juos atitinkamai sutvarkyt darbui. Kol viena kart isgirdau kai tolumoj kazkas rekia - apsiverte ! (skritulys) plauk ten, Turiu! (ant zyvco) ir taip belekiek kartu.. Zodziu pasiklauses, kaip kazkas, kazkur masiskai smaugia lydekas pradejau zvejot ne viduri sauletos dienos, o vakare, arba pliaupiant lietui, puciant vejui ir ne ten kur papludimys ar kita vieta kur su croksais gali sau ramiai vaiksiodamas pasispiningaut, bet pradejau brautis per apaugusius krantus, pasirinkau ezero kranta, kuris retai zveju aplankomas ir laimikiai atsirado, nors tiesa kolkas pagrinde smulkme, bet bet koks kibimas geriau nei jokio :)
 #573077   kernius1
 07 Bir 2014 18:38
Man šiaip teorija įdomi. Vieni sako, kad lydekos į gylį pasitraukia, kai vanduo įšyla, kiti, kad jos nebesimaitina visai ir reikia spiningui duot ilsėtis iki rugsėjo, tai įdomu, ką čia žmonės kalba.
 #573085   Sokratas
 07 Bir 2014 19:24
dėl 1 nieko nepasakysiu, o 2 tikrai kad vėjai...

Prieš kelias dienas gaudant raudes, kelis kart atakavo mano laimikį net iš vandens iššokdama... Gylis apie metrą, lydeka apie 1,5 kg... Tingėjau aš su ja užsiimti, manau būt nereikėję ilgai laukt kad ,,pasirašytų " :lol:
 #573086   Vitalijus.R
 07 Bir 2014 20:04
kernius1 rašė:Man šiaip teorija įdomi. Vieni sako, kad lydekos į gylį pasitraukia, kai vanduo įšyla, kiti, kad jos nebesimaitina visai ir reikia spiningui duot ilsėtis iki rugsėjo, tai įdomu, ką čia žmonės kalba.
NESAMONE.IKI PIRMO LEDO JUOS KIMBA,VASARA MAITINASI IRGI GERAI,AISKU VASARA GAL DIDZIAI SKIRIASI,GAUDAU LYDEKAS ISTIESUS MIETUS.VASARA TIK GAL MASALAI TURI BUTI MAZESNI.IR PAUZES ILGESNES.NA CIA MANO NUOMONE
 #573093   kernius1
 07 Bir 2014 21:28
Dėkui, sugrąžinot viltį :D gal dar pavyks ir vasarą ką nors geresnio pagaut. O jūs vasaros metu žuvies tose pačoose vietose, kaip ir pavasarį ieškot? Man ta mintis apie gylius logiška atrodo , nes sėklesnės vieto sušyla iki 20 + °C ir tai šaltakraujams nėra labai gerai, o ir apželia jos taip, kad jokio voblerio nepravesi.
 #573095   martiz-zz
 07 Bir 2014 21:36
kernius1 rašė:Dėkui, sugrąžinot viltį :D gal dar pavyks ir vasarą ką nors geresnio pagaut. O jūs vasaros metu žuvies tose pačoose vietose, kaip ir pavasarį ieškot? Man ta mintis apie gylius logiška atrodo , nes sėklesnės vieto sušyla iki 20 + °C ir tai šaltakraujams nėra labai gerai, o ir apželia jos taip, kad jokio voblerio nepravesi.
zinoma atsitraukia, ypac jei ezeras gilus... as vasara renkuos ne tokius didelius ir gilius ezerus, paprasciausia del to, kad lengviau rast zuvi. na ir svarbiausia, pasirink tinkama ora...
 #573096   kernius1
 07 Bir 2014 21:42
Ežeras tai iki 30 metrų gylio, bet gal tokiam gylyje tai nesedės? :D Supratau, kad teks pačiam viską atrast eksperimentuojant,o jei kas, tai niekad nevėlu vasarą ir dugninę išbandyt, gal patiks :)
 #573114   Feniksas
 08 Bir 2014 06:54
As su walkeriu bandziau ir nk, viena mazyte ant orbito uzkibo, bet ir tai keistai. Trisakis po smakru ismiges buvo. Atrodo kad nudauzt norejo ar prispausti
 #573118   vaitko
 08 Bir 2014 08:04
Feniksas rašė:As su walkeriu bandziau ir nk, viena mazyte ant orbito uzkibo, bet ir tai keistai. Trisakis po smakru ismiges buvo. Atrodo kad nudauzt norejo ar prispausti
Lygiai taip pat vakar tvenkinuke viena gal 15cm ilgio yozurio trisakis buvo isoreje barzdoje... as tokius nurasau kaip "nepataike" :) o uzvakar nemune kilogramine taip irijo orbita ir zvakes darydama ji isitvirtino su visais trim trisakiais kad po operacijos ilgai as ten ja laikiau kad pilvu I virsu nebutu ir nezinia ar ji ten nuplauke mirt ar atsigaut, tai cia jau vadinu kad "pataike" :)
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė