Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #554557   Sokratas
 23 Kov 2014 10:27
:gutgut pilnai pritariu tau, TukaiG, šį kartą -pilnai :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Patiko straipsnis apie emigraciją:

http://bendraukime.lrytas.lt/man-rupi/d ... y6d2qh_sQM

o paskutinį sakinį perskaitęs kvatot pradėjau :lol: :

Taigi, nemažinkime emigracijos bet kokia kaina, remdamiesi vien tautiniais principais (ar kompleksais?). Tiesą sakant, neblogai būtų emigraciją dar ir padidinti, tik priešinga kryptimi nei mūsuose įprasta. Jei į Rusiją emigruotų didžioji dalis prarasto Sovietų Sąjungos rojaus garbintojų, Olego Gazmanovo gerbėjų, pasipiktinusiųjų fašistine Ukrainos revoliucija ir kitokių potencialių kolaborantų, turbūt net pavasaris į Lietuvą greičiau ateitų.
 #554561   Taacis
 23 Kov 2014 11:12
bobis rašė::
Jei į Rusiją emigruotų didžioji dalis prarasto Sovietų Sąjungos rojaus garbintojų, Olego Gazmanovo gerbėjų, pasipiktinusiųjų fašistine Ukrainos revoliucija ir kitokių potencialių kolaborantų, turbūt net pavasaris į Lietuvą greičiau ateitų.
Niekur jie neemigruos. Jie juk sedi demokratiniam, laisvam pasaulyje, naudojasi to pasaulio privilegijomis, kaip, kad zodzio, judejimo ir kitomis laisvemis ir shika ant savo shalies.
Man sunkiau suprast lietuvius, kuriems ishplautos smegenys ir jie yra pasiryzhe, tapti naujaisiais stribais. Kur tokiems emigruoti? Kas tokius priimtu?
 #554564   WooHoo
 23 Kov 2014 11:47
tukasG rašė: 1. Kadangi esu iš tų, kurie nemažai čia rašo, tai noriu pasitikslint: kaltini ar gąsdini? :roll: Mane.
O tu ką, Lietuviškai nemoki rašyti ar šiaip linkęs susireikšminti? :) Kalba buvo apie kitą veikėją..

2. Nemanai, kad vakarų pasaulis labai bijodamas islamo teroristų arba Rusijos imperialistų (šiuo atveju) iš tos baimės bereaguodamas į vykstančius procesus imasi vis daugiau ir daugiau priemonių nejučia juos paverčiančių labai panašiais į tuos nuo kurių ginamasi?
Nemanau. Mums niekada nereikės gintis nuo vakarų pasaulio, o sprendžiant pagal paskutinius įvykius - nuo Rusijos gali prireikti.

3. Kadangi kol kas esu laisvas žmogus laisvoje šalyje, tai manau galys reikšt savo nuomonę nepriklausomai nuo to ar ji kažkam patinka, ar nepatinka. Lygiai tokias pat laisves ir teises turi ir bet kuris mano bendrapilietis, net jei jis ir kažkiek, ar net ir smarkiai priešiškas mano šaliai. Tuo mes kol kas dar ir skiriamės nuo kokio talibano ar putinistano. Kai nebesiskirsim, nebebus nuo ko ir gintis, nes būsim tapę tuo ko bijomės.
Niekas tau nedraudžia reikšti savo nuomonę, atsigauk... Aš tik siūlau atsirinkti į kieno komantarus apskritai kreipti dėmesį..
 #554567   Sokratas
 23 Kov 2014 11:54
Taacis rašė:
bobis rašė::
Jei į Rusiją emigruotų didžioji dalis prarasto Sovietų Sąjungos rojaus garbintojų, Olego Gazmanovo gerbėjų, pasipiktinusiųjų fašistine Ukrainos revoliucija ir kitokių potencialių kolaborantų, turbūt net pavasaris į Lietuvą greičiau ateitų.
Niekur jie neemigruos. Jie juk sedi demokratiniam, laisvam pasaulyje, naudojasi to pasaulio privilegijomis, kaip, kad zodzio, judejimo ir kitomis laisvemis ir shika ant savo shalies.
Man sunkiau suprast lietuvius, kuriems ishplautos smegenys ir jie yra pasiryzhe, tapti naujaisiais stribais. Kur tokiems emigruoti? Kas tokius priimtu?
faktas kad neemigruos, o jei taip nutiktų, tai trauktų tikrai ne į rytų pusę, o į vakarų :lol:

Va garsusis Romanovas, buvo priverstas emigruot, bet jis tikrai nedejuodavo kad čia blogai....
 #554572   Rapolas
 23 Kov 2014 12:38
Jaunimas ir inteligentija yra šviesi tautos ateitis, štai kaip stipriai sukurta :gutgut
http://www.15min.lt/ikrauk/naujiena/pra ... 4167?cf=df
Štai kodėl okupantai pirmiausia naikino mūsų tautos žiedą siųsdami mirčiai į Sibirą , bet eilinį kartą susimovė.. net šiandien didi jakutų tauta su pasididžiavimu prisimena Lietuvos tremtinius, grįžusius iš iškentėto pragaro ir atkovojusius drauge su visa tauta Laisvę ;-)
 #554657   tukasG
 23 Kov 2014 19:25
WooHoo rašė:su vos prašnekančiančiais Lietuviškai arba daugiausiai besireiškiančiais šioje skiltyje
Antroji frazės dalis man užkliuvus buvo, kadangi tikrai nemažai šioj temoj rašau. Na, bet jei priekaištas buvo ne man skirtas, tuomet taika :/brazasista
 #554695   Sokratas
 23 Kov 2014 21:14
jei-butu-karas-nugaletojas-aiskus

http://www.delfi.lt/pilietis/voxpopuli/ ... d=64317094

,,Todėl nereikia bijoti. Nereikia nerimauti. Esmė ne NATO ir ne ES. Esmė – mumyse! Esame tauta, kuri tūkstantį metų kovojo su įvairiais agresoriais. Jiems buvo pavykę mus užkariauti. Tačiau nugalėti mus nesugebėjo NIEKAS. Neužmirškite to. Būkite tuo stiprūs"
 #554728   Slovak
 23 Kov 2014 22:23
WooHoo, kur atlygi galiu atsiimti? Gal adresa parasysi ? O tai jauciu jau susikaupe naujam Porshe. Mokescius is atlygio saziningai sumokesiu.

Bet jeigu cia, toleruojama tik viena nuomene ir desimt juos interpretaciju, tai jokiu problemu, pereinu i read-only :ruko
 #554734   tukasG
 23 Kov 2014 22:47
Slovak rašė: pereinu i read-only :ruko
O man vis gi gaila ir liūdna, jei oponuojantieji daugumos nuomonei vis dažniau ims rinktis tokį kelią. Tai ir yra vienas iš požymių, kad kartais tampam panašūs į "putinistanus", kur kitokia nuomonė - nusikaltimas. Aš nieko prieš bent jau pabandyt suprast, kuo gyvena, ką jaučia, ką masto tie, kurie gal būt man per mažai pažįstami, per mažai suprantami. Nebūtinai noriu pritart ir sutikt, bet pažint kitokį požiūrį noriu. ;uolrait
Liūdna, kad tolerancija vis dažniau mieliau taikoma seksualinėms mažumoms ar panašiems dalykams (kurių normalumu, moralumu aš stipriai abejoju), tačiau vis mažiau ir rečiau žodžio ir minties laisvei (kas yra vienos iš nebe daugelio likusių Tikros Laisvės apraiškų kasdienybėje)... :(
 #554737   Sokratas
 23 Kov 2014 22:56
is-rusijos-propagandos-gniauztu-issilaisvinusi-zurnaliste

http://www.delfi.lt/news/daily/world/pr ... d=64346604

Ištrauka: ,,Pavakario transliacijos metu tiesioginiame eteryje pasakodama apie įvykius Ukrainoje, tariau paskutinį žodį: „Negaliu dirbti televizijai, kurią finansuoja Rusijos valdžia, kuri garbina Vladimiro Putino veiksmus. Didžiuojuosi būdama amerikietė ir tikiu tiesos galia. Štai kodėl, vos pasibaigus laidai, išeinu iš darbo“."
 #554744   tukasG
 23 Kov 2014 23:17
bobis rašė:jei-butu-karas-nugaletojas-aiskus
Nesu tuo tikras, tuo labiau nesu optimistas šiuo klausimu... :roll:
bobis rašė:,,Esmė – mumyse!"
Būtent. Ypač jei apie Lietuvą mąstome ne tik kaip apie politinį įvairių tautų junginį, bet ir kaip apie lietuvių tautos namus...
Šiuo klausimu aš dar didesnis pesimistas, nei pirmuoju...

Štai puikus tekstas, labai blaiviai įvertinantis, kame išties yra didžiausios grėsmės Lietuvos, kaip lietuvių tautos namų išlikimui: http://literaturairmenas.lt/2014-01-10- ... imo-prasme
 #554747   Gedcka
 23 Kov 2014 23:23
bobis keicia nuomones kaip s jau vien uztenka paziuret ka jis i mano zinutes atsake tik jis matai graziai uzfrormina bet pikta bobi ant tokiu kaip tu
 #554750   Gedcka
 23 Kov 2014 23:36
ar tiesa bobi pateikt jum prielaidu per kurias jus isreiskiat savo cituojamo saltinii, kuriuo pagrindu tai dabar ir VSD susidomes siaip idomu.
 #554757   tukasG
 24 Kov 2014 01:25
" Putinas taip skubėjo pasičiupti Krymą, kad net persistengė. Ukrainos teisininkai atkreipia dėmesį į keistą situaciją: savo nutarimu Rusijos prezidentas pripažino Krymo „nepriklausomybę“ (į Rusijos sudėtį galima įtraukti tik nepriklausomas valstybes). Tačiau Krymo separatistai tikėjosi, jog šis prijungimas įvyks iškart.
Bet štai nesėkmė: taip vadinamo „referendumo“ metu niekas nebalsavo už Krymo autonomijos nepriklausomybę – tokio klausimo tiesiog nebuvo. Biuleteniuose buvo tik klausimas dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos, tačiau formaliai- tai visai kita tema nei nepriklausomybė.
Taigi, juridiškai Maskvos organizuotas „referendumas“ tėra tuščias reikalas. Mąstant protingai, pirma reikėjo skelbti referendumą dėl nepriklausomybės ir tik vėliau balsuoti dėl prisijungimo prie Rusijos.
Suprantama, Putinui tokie rimti juridiniai kliuviniai nieko nereiškia. Tačiau bet kuriai normaliai šaliai tai – dar vienas faktas, liudijantis apie visišką bet kokių teisinių normų nepaisymą šioje Putino avantiūroje. "
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0066622294
 #554779   Vytenisnl
 24 Kov 2014 09:15
Žodžio laisvės mylėtojai, pirmiausiai įsigilinkite kas tai yra žodžio ir nuomonės laisvė, ką ji reiškia. Tada jau varykit demagogijas. Nes laisvė nėra anarchija (o tiems, kam yra, tie turėtų keliauti už visuomenės ribų. Nes patys neigia tos visuomenės susikurtas ir daugumai priimtinas taisykles). Taip pat replikuojant tokiems šventuoliams kaip TukasG paklausiu, kodėl jis nenori diskusijos apie pedofiliją (taip populiaru tarp katalikų dorovės rodytojų), nekrofiliją, zoofiliją ir pnš? Juk mes galime kalbėti apie ką norime ir kiek norime, turime gerbti visas nuomones. O jei nekrofilija yra vertinama neigiamai, tai kodėl valstybingumo silpninimas taip pat nėra vertinamas neigiamai. Bent tavosiose akyse? (kalbu ne apie skambias deklaracijas, bet realius veiksmus el. erdvėje).

Moralfags`ams priminsiu, kad jūsų bei kiekvieno kito laisvės baigiasi ten, kur pažeidžiamos kito laisvės. Ir riba tarp nuomonės ir destruktyvaus veiksmo yra gana aiški kritiškai mąstančiam, bet ne tolerastui (užliūliuotam taikos iliuzijos). Dėka tolerastų ta pati ruskyno propaganda taip gerai skinasi kelią. Susimąstykit, kol nevėlu.
 #554789   tukasG
 24 Kov 2014 09:58
Vyteni, nesuprantu, vieną kart Tamsta siūlai manantiems kitaip nei kažkas Jums labiau patinkantis, daugiau nebesidaugint, kitą kart siūlai pasiųst tuos manančius kitaip už visuomenės ribų... Koncentracijos stovyklas statysit, šaudysit, deginsit...?

Beje, niekad nesakiau, kad negalim diskutuot apie bet kurią kitą visuomenės problemą, tame tarpe ir apie Tamstos išvardintas. Taip apie jas aš turiu savo nuomonę, kuri gal būt nebūtinai visada sutampa su jūsiške, ar daugumos, bet dėl to aš nesiūlau Tamstai nei nebesidaugint, nei už visuomenės ribų atsidurt, nei kažkaip susinaikint, ar kažkur pradingt. Dievas - neklystantis teisėjas. Jis laikui bėgant akivaizdžiai parodys kur buvo tiesa, o žmonės - klystantys, tame tarpe ir aš arba Tamsta...

Aš manau, kad niekas taip nesilpnina valstybingumo, kaip priešų ieškojimas ir kūrimas ten kur jų nėra...
Kiekvienas, kuris kada nors gavo "šlapiu skuduru per veidą", kuomet buvo, kaip Tamsta įvardiji "pastumtas už visuomenės ribų", t.y. kaip minimum priskirtas "kirmėlynui", "šunaujai", "runkeliams", "murziams", "rusofilams" ar panašioms "užribio" paraštėms, lemiamiems momentams artėjant iškelia sau vis daugiau ir daugiau klausimų "su kuo aš", "prieš ką aš", "kas su manimi", "kas už mane" į kuriuos atsakius gali būt labai natūraliai prieinama prie logiško atsakymo "jei jau aš paraštėse, jei jiems aš tik "kirmėlynas", jei jie nuo manęs atsiribojo, tai kokio velnio man galvą už juos guldyt..."
Lietuva - ne vien tik Vilnius ar Kaunas, Lietuva - ne vien tik universitetų profesoriai, ar verslo, politikos elitas. Yra ir ta "runkelių" Lietuva. Kaži paskaičiavus visuomenės sanklodą procentais, kurioj pusėj yra reali dauguma. Juk ne veltui politinis elitas taip bijosi lengvų referendumų klausimo... Vargu ar botago politika čia padės...?
 #554800   Vytenisnl
 24 Kov 2014 10:26
Kitaip mąstantis nereiškia, kad blogai mąstantis. Nusibrėžk liniją tarp kitokio mąstymo ir destruktyvios veiklos. Ta "paribio" visuomenė, kaip ją pavadinai, šiuo metu yra itin veikiama ir pagrindinis target`as tam tikrų jėgų. Bet kai pats to nesupranti ir toleruoji "targetinančius" (kurie tikrai nesuinteresuoti Lietuvos kaip nepriklausomos valstybės stiprėjimu), tai ir belieka sapaliot apie koncentracijos stovyklas. Biblijoj pasiskaityk apie balanso ieškojimą, kovą tarp gėrio ir blogio. Gal tada bus aiškiau, kad vienai pusei viską nuolankiai priimant joks balansas nesusikurs.
 #554827   Rapolas
 24 Kov 2014 11:55
tukasG rašė: Štai puikus tekstas, labai blaiviai įvertinantis, kame išties yra didžiausios grėsmės Lietuvos, kaip lietuvių tautos namų išlikimui: http://literaturairmenas.lt/2014-01-10- ... imo-prasme
Neblogas straipsnis... ir keletas įdomių komentarų (apačioj :D) ,ypač apie tikrus progresinius mokesčius ir... suomius ;)
Sutinku, kad sunku ugdyti tautos patriotizmą globalizacijos epochoj ,tačiau Valstybės valdžia (ir pagr.smegenys), žaisdama demokratiją, turėtų rūpintis kad atotrūkis tarp turtingųjų (nekalbu apie tikruosius oligarchus )ir vargstančių geometrine progresija nedidėtų, o vidurinysis sluoksnis (bent aritmetine progresija )stiprėtų, tuomet nereikės pulti visomis įmanomomis kryptimis "malšinti" referendumų (ar net jų įdėjų bei užuomazgų) :-D
 #554889   Sokratas
 24 Kov 2014 15:53
/zurnalistai-paviesino-v-putino-plana-del-ukrainos

http://www.delfi.lt/news/daily/world/zu ... d=64352758

Tik visiškas Ukrainos rusiškų sričių, konkrečiai Krymo, Lugansko, Donecko, Zaporožės, Dnepropetrovsko, Černigovo, Sumų, Charkovo, Kijevo, Chersono, Nikolajevsko, prijungimas prie Rusijos Federacijos gali garantuoti taiką, saugumą ir klestėjimą jų gyventojams, taip pat patikimą Rusijos interesų apsaugą“, – teigiama dokumente.
 #554964   tukasG
 24 Kov 2014 19:11
Vyteni, šį kart priimu Tamstos kritiką ir pripažįstu, kad gal būt kartais ir persistengiu. Tiesiog paskutiniu metu skaitau internete daug lietuviškos dešiniosios politikos, kuriai šiaip jau iš principo pritariu ir simpatizuoju, tačiau kai kurie niuansai kuo toliau tuo stipriau ima erzint. Savotiška alergija jiems. Va tuomet ir pratrūkstu. Karštakošis aš. :oops: Pripažįstu, kad Biblija šioj ydoj man tikrai gali padėt. ;uolrait Dėkoju už konstruktyvią kritiką. :/brazasista
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė