Vyteni, nesuprantu, vieną kart Tamsta siūlai manantiems kitaip nei kažkas Jums labiau patinkantis, daugiau nebesidaugint, kitą kart siūlai pasiųst tuos manančius kitaip už visuomenės ribų... Koncentracijos stovyklas statysit, šaudysit, deginsit...?
Beje, niekad nesakiau, kad negalim diskutuot apie bet kurią kitą visuomenės problemą, tame tarpe ir apie Tamstos išvardintas. Taip apie jas aš turiu savo nuomonę, kuri gal būt nebūtinai visada sutampa su jūsiške, ar daugumos, bet dėl to aš nesiūlau Tamstai nei nebesidaugint, nei už visuomenės ribų atsidurt, nei kažkaip susinaikint, ar kažkur pradingt. Dievas - neklystantis teisėjas. Jis laikui bėgant akivaizdžiai parodys kur buvo tiesa, o žmonės - klystantys, tame tarpe ir aš arba Tamsta...
Aš manau, kad niekas taip nesilpnina valstybingumo, kaip priešų ieškojimas ir kūrimas ten kur jų nėra...
Kiekvienas, kuris kada nors gavo "šlapiu skuduru per veidą", kuomet buvo, kaip Tamsta įvardiji "pastumtas už visuomenės ribų", t.y. kaip minimum priskirtas "kirmėlynui", "šunaujai", "runkeliams", "murziams", "rusofilams" ar panašioms "užribio" paraštėms, lemiamiems momentams artėjant iškelia sau vis daugiau ir daugiau klausimų "su kuo aš", "prieš ką aš", "kas su manimi", "kas už mane" į kuriuos atsakius gali būt labai natūraliai prieinama prie logiško atsakymo "jei jau aš paraštėse, jei jiems aš tik "kirmėlynas", jei jie nuo manęs atsiribojo, tai kokio velnio man galvą už juos guldyt..."
Lietuva - ne vien tik Vilnius ar Kaunas, Lietuva - ne vien tik universitetų profesoriai, ar verslo, politikos elitas. Yra ir ta "runkelių" Lietuva. Kaži paskaičiavus visuomenės sanklodą procentais, kurioj pusėj yra reali dauguma. Juk ne veltui politinis elitas taip bijosi lengvų referendumų klausimo... Vargu ar botago politika čia padės...?