Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #546330   rotveileris
 19 Vas 2014 14:17
SatanKlaus rašė:Kraujas gerai :!: Kartais kaip tik šoko terapija duoda daugiau naudos, nes šiaip upėtakių nuotraukos tai totalus "gliamūras", gražuoliukai tokie guli karnte ar rankose, o tokias pažiūrėjus kaip tik tampa aišku kad juos reik iš kart paleidinėt, ypač mažiukus tokius, o ne pult dar iš pradžių fotografuoti kad vėliau galėtum įrodyt, tipo va, pagavau...

Ps.: Nenoriu nieko įžeist, bet bent jau man, upėtakis turbūt lengviausiai pagaunama žuvis... :!: , tad niekaip nesuprantu nedidelių upėtakių fotografijų talpinimo... :/nek
Kogero šitoje vietoje mūsų nuomonės išsiskyrė. Turim teisę kiekvienas į savo nuomonę. Dėstau savąją: manau, kad kruvinos foto nesukelia žmonėms gailesčio (ypač vyrams, taip jau užprogramuotos jų smegenys, neveltui koviniuose filmuose daug kraujo) o dar labiau jį skatina. Todėl tikėtina, kad gražių nuotarukų teigiama įtaka kur kas didesnė nei kraujo: žiurėkit koks gažus upėtakiukas, na kaip galima žudyti tokį grožį....
Dėl mažų žuvyčių foto- koks skirtumas kurią žuvį kankini (nes nemanau, kad žuviai patinka fotografuotis)? Kuo blogesnis didelis upėtakis, kad jį gali džiovinti saulėje befotografuojant vien dėl to, kad pasigirtum prieš chebrą? Mano galva tiek didelis tiek mažas gyvūnai vienodai nusipelno nebūti kankinami.
O dėl gyrimosi draugam tai pasakysiu taip, jei daliniesi įspudžiais, patirtimi, išgyvenimais su bendraminčiais, tai dar nereiškia, kad tai darai norėdamas pasigirti. Nes kitu atveju ARABĄ vadinčiau didžiausiu pagirūnu :-D
Dėl upėtakio lengvumo pagauti. O kokią žuvį sunkiausia pagauti? tik nesuprask, kad aš teigiu, kad ištikrūjų upėtakį sunku pagauti, aš tiesiog smalsauji, kas ta išrinktoji...
Paskutinį kartą redagavo 2 rotveileris. Iš viso redaguota 19 kartus.
 #546331   Rapolas
 19 Vas 2014 14:30
Spiningu iš plėšrūnų (midžiojančių kitas žuvis :D)sunkiausia pagauti vėgėlę ,lengviausia- ešerį :-D jai kas nesutinkat- tai jūsų prabliemos :-D
p.s.: nu teip, šitoj temoj didžeuses pagyrūnas tai arabas :gutgut
 #546332   Mike
 19 Vas 2014 14:37
Nesutinku. Manyčiau, kad sunkiau nei vėgėlę spiningu yra pagauti ungurį. Jei tamstelė nesutinka, tai tamstelės problemos :-D .
 #546337   SauliusM
 19 Vas 2014 14:50
abu ryskiai nemokat spiningaut ant galvakablio punda naktiniu slieku prisinere :lol:
 #546338   Rapolas
 19 Vas 2014 14:53
Tai čia jau nespiningas ,o "poludonkė" dinamiška :-D
 #546374   rayyyma
 19 Vas 2014 18:30
tokie daikciukai suomijoj pardavinejami laisvai. man tokiu daiktu nepavyko uzkabint vegeles, o draugeliui pavyko ir ne viena vat.
 #546396   SatanKlaus
 19 Vas 2014 19:55
Rotveileri, aišku pasiliekam prie savo nuomonių... Bet, bent jau man tai tikrai yra skirtumas ar mažo upėtakio fotkę kišt ar didelio, nu bet ok, každamu svajo :roll: .

Man sunkiausiai pagaunama žuvis tai lynas :oops: , tikriausiai todėl kad plūdine beveik negaudau :-D , o upėtakis... :-D
 #546421   mindoze
 19 Vas 2014 21:27
nu idomu 6 kabliai ir 6 sliekai manau ne tik vegele bet ir samas prie tokio torto prieitu paragauti
 #546438   rotveileris
 19 Vas 2014 21:56
SatanKlaus rašė:Rotveileri, aišku pasiliekam prie savo nuomonių... Bet, bent jau man tai tikrai yra skirtumas ar mažo upėtakio fotkę kišt ar didelio, nu bet ok, každamu svajo :roll: .

Man sunkiausiai pagaunama žuvis tai lynas :oops: , tikriausiai todėl kad plūdine beveik negaudau :-D , o upėtakis... :-D
Aš tikrai sutinku, kad didesnės žuvies foto žiūrisi gražiau. Bet ar dydis yra lemiamas faktorius , kad perduoti foto žiūrovui kažkokią žinią? Manau, kad dydis nėra lemiamas faktorius, nebent norima tik pasigirti. Pabandysiu tai pademonstruoti:

44 cm upėtakis
Paveikslėlis

o čia nepamenu, bet manau, kad perpus mažesnis
Paveikslėlis

Grožį suprantam kiekvienas savaip. Šios foto man skiriasi visom prasmėm ir tikrai ne didžiosios žuvies naudai.
 #546469   Slovak
 19 Vas 2014 22:57
rotveileris rašė: 44 cm upėtakis
tamsta pagerunas :) mano glazomeras vos 40 cm izvelge :)
 #546472   Slovak
 19 Vas 2014 23:03
mindoze, hm, o kodel raso, kad po nersto upetakiai pasitraukia i gylias duobes ? ir tik artejant pavasoriui ir pakilus vandens lygiui jie pradeda migracijos i seklesnes vietas
 #546485   Taacis
 19 Vas 2014 23:41
Slovak rašė:
Jeigu matuojam nuo 4 cm, tai tada tiek gaunasi... O nuo nulio matuojant, tai kaip ir 36 :roll:
 #546486   aras-paukstis
 19 Vas 2014 23:50
padidinus nuotrauka gerai matosi kad uodega prasideda ties skaiciumi 4 o smakras baigiasi ties skaicium 41. viso 37cm. is kur ten 44? ar as kazko nesuprantu ar kaip cia yra?
jeigu tai buvo juoko formoj tai sorry del mano jumoro jausmo stokos. o jei bandai kazka apmulkint - pats viesai likai kvailio vietoj.
(nieko asmenisko, tik mazas pastebejimas)
 #546490   Taacis
 20 Vas 2014 00:05
aras-paukstis rašė:padidinus nuotrauka gerai matosi kad uodega prasideda ties skaiciumi 4 o smakras baigiasi ties skaicium 41. viso 37cm. is kur ten 44? ar as kazko nesuprantu ar kaip cia yra?
jeigu tai buvo juoko formoj tai sorry del mano jumoro jausmo stokos. o jei bandai kazka apmulkint - pats viesai likai kvailio vietoj.
(nieko asmenisko, tik mazas pastebejimas)
Taigi cia buvo kalba apie estetiką. Vat nekuriems žvejams kruvinas upėtakis yra neestetiškas. KOgero jie moka taip žuvaut, kad pavyksta atkabint žuvį be kraujo- VISADA... Man taip nesigauna. Bet aš manau, kad nuotraukos turi atspindėti realybę- ir jos ją atspindi. Tas kas nori pasigirti savo laimikio nuotrauka- tas ir pasigiria... Vienas pagauna trofejinius laimikius, kitam smagu ir 25 cm sportinykas užkibęs. Ir noriu estetų, kurie bodisi kruvinais upėtakių nasrais, paklaust- nejaugi jums niekad netekėjo upėtakio kraujas per pirštus?
Kartais verkt norisi, kai kovoji su užkibusia žvaigždžuve ir supranti- už tokią kovą ji tikrai bus amnestuota... o rezultate iki alkūnių tekantis kraujas ir tolyn nuplaukiantis upėtakis, bet galvoje nežinia- išgyvens/neišgyvens.
Bet gal estetams taip godžai žuvys nekimba, gal jos kimba "už lūpos kraštelio"- nežinau...
 #546492   Slovak
 20 Vas 2014 00:09
Taacis rašė:
Slovak rašė:
Jeigu matuojam nuo 4 cm, tai tada tiek gaunasi... O nuo nulio matuojant, tai kaip ir 36 :roll:
as kaip irgi pagerunas, negaliu kita pageruna, jau visai sumenkinti :)
 #546842   rotveileris
 20 Vas 2014 17:09
Dėl 44 cm. ta žuvis iš šio forumo paimta kaip gražios foto pavyzdys- tokios didelės aš pats nesu pagavęs. Parašiau skaičių kokį perskaičiau virš foto. Gali būti, kad suklydau. Tebūnie tai 37 cm.
 #546848   mindoze
 20 Vas 2014 17:28
Slovak rašė:mindoze, hm, o kodel raso, kad po nersto upetakiai pasitraukia i gylias duobes ? ir tik artejant pavasoriui ir pakilus vandens lygiui jie pradeda migracijos i seklesnes vietas
atsakymas paprastas, del maisto. po nersto jie buna labai silpni ir ishseke ir dar prie viso to ateina ziema ir ledas todel jiems tenka lysti i duobes ir laukti grobio ramesniame vandenyje kad kuo maziau iseikvotu energijos. pakilus vandeniui jie pasislenka i seklesnes vietas todel kad ten didesnis apzvalgos ratas ir uztenka tik burna praverti ir maistas pats i nasrus iplaukia.
 #547047   Sakys
 21 Vas 2014 08:01
mindoze rašė:
Slovak rašė:mindoze, hm, o kodel raso, kad po nersto upetakiai pasitraukia i gylias duobes ? ir tik artejant pavasoriui ir pakilus vandens lygiui jie pradeda migracijos i seklesnes vietas
atsakymas paprastas, del maisto. po nersto jie buna labai silpni ir ishseke ir dar prie viso to ateina ziema ir ledas todel jiems tenka lysti i duobes ir laukti grobio ramesniame vandenyje kad kuo maziau iseikvotu energijos. pakilus vandeniui jie pasislenka i seklesnes vietas todel kad ten didesnis apzvalgos ratas ir uztenka tik burna praverti ir maistas pats i nasrus iplaukia.
ir dar vienas gana svarbus faktorius, šylant vandeniui mažėja deguonies kiekis, todėl upėtakiai renkasi sraunesnes vietas kur vanduo risdamasis per akmenis prisisotina deguonies :ruko
 #547297   looking4snow
 21 Vas 2014 19:52
Bet kuris gyvas padaras gali prisitaikyti prie paciu nepalankiausiu salygu, svarbu, kad tik butu kuo maitintis. Upetakis ne isimtis. Jis buna ten, kur tuo metu yra jo maistas.
 #547503   krioklis
 22 Vas 2014 17:22
Sveikinu Doni kaip ziemai tai tikrai puikus upetakis. Noriu paklausti kaip ten pas tave Minija aukstupi atrodo ar jau imanoma zvejot ar dar ledais krantai pasidenge?
 #547507   Donis
 22 Vas 2014 17:28
Na pats aukstupys,kiek buvau stabtelejes,tai po ledu dar,zemiau viskas tvarkoje,tik vanduo ne is geriausiu,na ir pakrantem vaikscioti dar sudetinga.
 #547517   krioklis
 22 Vas 2014 17:50
Donis rašė:Na pats aukstupys,kiek buvau stabtelejes,tai po ledu dar,zemiau viskas tvarkoje,tik vanduo ne is geriausiu,na ir pakrantem vaikscioti dar sudetinga.
Dekui uz info. Tai palauksiu gal kitos savaiteles.
 #547518   ledenis
Donis rašė:Na pats aukstupys,kiek buvau stabtelejes,tai po ledu dar,zemiau viskas tvarkoje,tik vanduo ne is geriausiu,na ir pakrantem vaikscioti dar sudetinga.
o kiek zemiau viskas tvarkoi ? nes praeita savaite virs Kartenos dar buvo viskas po storu ledu :/
 #547519   Salokym
Visą dieną po Tauragės apylinkes prasimalėm šiandien. Spinas + muselinė. Tuščia tuščia, neskaitant poros šakų, ledo lyčių ir šampano butelio. Vanduo atviras, tačiau itin mutnas. :(
 #547525   Seraphim
 22 Vas 2014 18:01
Doni, puikus upėtakis! (nors truputi į šlakiecą neša).
Šiandien prasimaliau porą valandų su spiningėliu, bet tuščiai :?
DSC_0812222.jpg
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė