Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai

#51836   Lydekiuks
 28 Vas 2008 17:40
Jei placiau apie Venta manau yra Ventos tema prie upiu.Cia kaip ir sapalo tema :) O del bilieto tu visiskai teisus

#51919   crg
 29 Vas 2008 15:05
Kokiom sukrem gaudot šapalus :?:

#51937   MatasM
 29 Vas 2008 17:30
4-5 nr, labai brangiom...

#51940   Dusia
 29 Vas 2008 17:59
O as kazkaip isivaizdavau,kad maximum 2nr :shock:

#51943   crg
 29 Vas 2008 18:25
matas rašė:4-5 nr, labai brangiom...
"Super" jei nieko gero negali atsakyti tai net nesivargink :evil:

#54497   PauliuS
 25 Kov 2008 12:59
Sapalai neblogai pasigauna 3-5cm vobleriukais... As cia gal ne i tema parasiau sorry jei ka. Bet buvau vakar isvaziaves nusvilau nagus... O vasara sesupej butent tokio dydzio vobleriukais per diena galima 30 pagaut drasiai.

#54558   lydekiukstis
 25 Kov 2008 21:21
PauliuS rašė: per diena galima 30 pagaut drasiai.
Ko? Sapalu ar sapaliuku? Storasprandis min. nuo kg. man... :roll:

#55006   darencas
 27 Kov 2008 18:52
ei vyrai pasiimkit mane kada y sapalu zukle :oops: dar nesu ne vieno pagaves su spiningu :oops:

#55026   PauliuS
 27 Kov 2008 20:43
Na galima 10 pagauti ir didesniu nei kilas ten vienoj brastoj uzgaudai tai koki 3-5 islupi keli mazi vienas geras...mazdaug taip

#55027   lydekiukstis
 27 Kov 2008 20:46
darencas rašė:ei vyrai pasiimkit mane kada y sapalu zukle :oops: dar nesu ne vieno pagaves su spiningu :oops:
Geguzes pabaigoj ruosk bolida, jampsim ;-)

#55149   darencas
 28 Kov 2008 16:27
bolidas visad paruostas :!:

#55361   senelis
 30 Kov 2008 09:13
Labai noreciau pabandyti pagauti sapala spiningu... Esu pagaves,bet labai nedideliu sapaliuku ir meknyciu... Pasiknisau savo brangenybiu dezuteje.Stai ka radau:
Paveikslėlis

Na gaudantys mazaisiais voblerias pazista siuos daiktus.Gal galetumete papasakoti,kurie siu vobleriuku labiausiai tiks nedidelese upese gaudant sapalus? Nuotraukose esu mates,kad salia Zuviukso laimikiu daznai matosi Jaxson mazyliai... Na yo-zuri Snap-beans tai nelabai turbut? O L-Minnow 33/44 tai buvau nusipirkes,paveiktas rusu shapalistu reklamos,tik kad juos beveik visus dabar lydekos vietoje auksiniu dantu susideje :? Galiu ruostis i zvejyba su turimu arsenalu,ar reikes dar i parduotuve?
Aciu uz patarimus.

#55377   Fiskius
 30 Kov 2008 11:33
senelis rašė:Labai noreciau pabandyti pagauti sapala spiningu... Esu pagaves,bet labai nedideliu sapaliuku ir meknyciu... Pasiknisau savo brangenybiu dezuteje.Stai ka radau:
Paveikslėlis

Na gaudantys mazaisiais voblerias pazista siuos daiktus.Gal galetumete papasakoti,kurie siu vobleriuku labiausiai tiks nedidelese upese gaudant sapalus? Nuotraukose esu mates,kad salia Zuviukso laimikiu daznai matosi Jaxson mazyliai... Na yo-zuri Snap-beans tai nelabai turbut? O L-Minnow 33/44 tai buvau nusipirkes,paveiktas rusu shapalistu reklamos,tik kad juos beveik visus dabar lydekos vietoje auksiniu dantu susideje :? Galiu ruostis i zvejyba su turimu arsenalu,ar reikes dar i parduotuve?
Aciu uz patarimus.
Mano galva gali drasiai vaziuoti ;-)
Ne tiek svarbus masalas, kiek jo dydis, vietu zinojimas ir masalo pateikimas :roll:

#55378   blight
 30 Kov 2008 11:39
Na pirmai pradziai manau turetu uztekt. Snap bean'us, tiesa kitokio spalvinimo ir ne tokie blizgus, pernai shapalai ir meknes netgi labai mego, tiesa maziukai - didesnio nei 400-450 nepagavau. Tas 3 ish kaires, tai sakyciau nevykes Stike Pro modelis, nes visai nedirba srovej, virsta ant shono ir pan.. ir daugumos atsiliepimai apie ji panashus. Toliau Hornetukas ar ne? Toks spalvinimas gal ir ne pats einamiausias shapalams, bet pagaut galima. Jaxoniukai liux, bet pac dabar nerandu ju niekur pirkt :( O ish L-minnow man pernai geriausiai "dirbo" 33 tokio spalvinimo kaip 2tras ish deshines (cia matau 44). Toki kaip desiniausias ir auksinukus pagrinde valgydavo lydekos (bent jau man, kitiems gal ir kitaip).. ;-)

#55387   senelis
 30 Kov 2008 12:48
Tiksliai - strike pro sita pabandziau,tai nors ir nesu gaudymo vobleriais specas,bet supratau,kad jis nevykes :?

#55418   Vitolis
 30 Kov 2008 19:16
senelis rašė:Tiksliai - strike pro sita pabandziau,tai nors ir nesu gaudymo vobleriais specas,bet supratau,kad jis nevykes :?
Pradzia turi nebloga. Man gerai kapoja ir ant Yo-zuriku. Tau dar reiketu tamsesniu spalvu su shviesesniais dryziais pvz. Na tipo vapsvos ir kt. Negilesnese upese mazyliai itin gerai pasiteisina, kai prades skraidyti visokie vabzdziai, va tada pajusi pati malonuma su voblikais medziodamas Shapalus ar Meknes.

#55493   zuviuks
 31 Kov 2008 09:19
senelis rašė:Labai noreciau pabandyti pagauti sapala spiningu... Esu pagaves,bet labai nedideliu sapaliuku ir meknyciu... Pasiknisau savo brangenybiu dezuteje.Stai ka radau:
Paveikslėlis

Aciu uz patarimus.
visi geri tie vobleriukai svarbu kad dirbtu. ir kad kuo daugiau vandeny butu nes kai dezutej guli tai nelabai jie gaudo ;-) o sapaliukai tai jau tikrai pradejo judet.

#55496   senelis
 31 Kov 2008 09:25
zuviuks rašė:visi geri tie vobleriukai svarbu kad dirbtu. ir kad kuo daugiau vandeny butu nes kai dezutej guli tai nelabai jie gaudo ;-) o sapaliukai tai jau tikrai pradejo judet.
Zuviuks,na daug sneketa ta tema,daug visokiu nuomoniu skaiciau,bet taves,kaip praktiko,paskutini karta klausiu - valas koks? :roll: Kokiu tu zvejoji?

#55499   audrutis
 31 Kov 2008 09:37
Ans zvejoja pintuku. Kadangi per mano "meistriskuma" mums buvo susipyne, tai pastebejau, kad jo pintukas plonesnis siek tiek. O manasis tai 0,09 berods :roll: Atsakiau uz Zuviuka, nes nesidirba visiskai, taip anksti kilus :-D

#55526   senuks
 31 Kov 2008 11:51
Izvinyte požaluista :roll: Ar negalėtum Žuviuks, trumpai papasakoti būdingas šapalų buvimo vietas.Ir indomu, koks daugiau masalo pravedimas mačyja :?: Taip sakant,pasidalinkite patirtimi :lol: Ačiū

#55559   zuviuks
 31 Kov 2008 15:56
;-) na audrutis viska ir pasake :grin: , to senelis pintas 0,08 SEB, (kad nereiketu krumuose sedet :-D kai vaziuosit i sita puse duokit zinot ir kartu pazvejosim viens su kitu ziniom apsikeisim ;-) )
to senuks anokia cia mano ta patirtis. na trumpai tai butu vietos kurios truputi issiskiria is bendro upes vaizdo, ta prasme kad ar tai kazkokie sukuriukai ar sroves suletejimas, bet kuo labiau sylant tuo tos vietos keisis, sapalas pasklis po visa upe bus paciose sraunumose. pravedimas labai paprastas kuo letesnis vobleriuko pravedimas(ant vobleriuko darbo ir nedarbo ribos), jai yra didele nuojauta jog sapalas butent yra toj vietoj kur vobleriukas uzlaikymas vietoj spiningo pakelimas aukstym nuleidimas zemyn. vienu zodziu erzinimas kas ka ar sapalas ar zvejys pirmas palus :-D

#55563   Vegys
 31 Kov 2008 16:39
zuviuks, o kokiam gylyje turi eit vobleris ? Palei dugna / per viduri / pavirsium / nesvarbu ? Koksai daug maz gylis, kur kimba sapalai ?

#55577   audrutis
 31 Kov 2008 19:51
Vegys rašė: Koksai daug maz gylis, kur kimba sapalai ?
Nemunelyje- vienas gylis, Musoje tarkim- visai kitas, Minijoje vel kitaip. O Minijos aukstupyje kitaip nei Minijos vidurupyje ir dar kitaip nei zemupyje. Visos upes juk skirtingos. Sitas net ir man aisku.
Taip pat aisku, kad siuo metu sapalo pacioj sraunumoj nerasi, dabar jie kazkur salia sroves. O va geguzes menesi juos bus galima rast ir pacioj srovej.

#55663   zuviuks
 01 Bal 2008 12:33
Vegys rašė:zuviuks, o kokiam gylyje turi eit vobleris ? Palei dugna / per viduri / pavirsium / nesvarbu ? Koksai daug maz gylis, kur kimba sapalai ?
siaip apie kitas upes sunku pasakyt o nemuneli tai kazkur 0,8 0,5 nuo pavirsiaus nes tiek vobleriukas eina tai butu per viduri arba siem tiek auksciu(link pavirsiaus)nu bent man taip atrodo. kur as gaudau gylis iki 2m daug maz.
nors jau po vakarykstes zukles pastebejau jog zuvis pradejo skirstytis po visa upe.vadinas buvimo vietos vel keicias. ir vel teks jieskot tu geruju :-D

#60415   darencas
 17 Geg 2008 16:11
NA AR SAPALAI JAU PAJUDEJO GAL GALIMA JIESKOT JAU KURNORS ?

#60417   spiridonas
 17 Geg 2008 17:35
šiandien, pora valandelių museliavau, vienas sprindinis sapaliukas ant mano firminio vabalo, rimtesniu kibimu nebuvo. apskritai zuvis dar minijoje nevaiksto :roll:

#60419   MatasM
 17 Geg 2008 19:53
Sapalai jau pries menesi pajudejo, siandien ju negaudziau, bet 4 vistiek uzkibo ~0.5kg...

#60439   darencas
 18 Geg 2008 09:43
na tai dabar toks klausimelis tai kas mane pasikvies y sapalu zukle ? :ks>

#60441   lydekiukstis
 18 Geg 2008 11:48
lydekiukstis rašė: Geguzes pabaigoj ruosk bolida, jampsim ;-)
Nepamirsau, bet dabar mokslai paspaude, nuo birzelio pradzios manau atsilaisvinsiu, galesim palekti

#60444   darencas
 18 Geg 2008 12:41
birzely nezinau tikslei nes bus daug halturos bet laisva diena rasiu butinai susitarsim iki kauno yrunda daleksim svarbu malonumas :grin:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė