Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #536834   Rapolas
 14 Sau 2014 10:05
:gutgut Nu dailūs ,sakyčiau, gal daugiau univesalūs (lydekai, ešeriui) nei tik šlakiui, bet gal ir klystu :-D
O kaip tas su balnelio formos liežuviu (kairėj trečias nuo viršaus) laiko normaliai srovę?
p.s: ai, nu bet spalvos kokios skanios ;-)
 #537055   PRobe
 14 Sau 2014 19:40
BaltasisŽvejys rašė:
Jo, kažkada buvau Satan, persivadinau, bus geriau vienas pavadinimas visur.
Tai tau reikėjo moderatorių prašyti, kad pakeistų niką ir fsio. dabar gali traktuoti kaip pažeidimą :-D .
 #537185   Vaidis
 14 Sau 2014 23:50
Puikiai juda :gutgut ir atrodo labai ;-var-var.
 #537208   pensininkas
 15 Sau 2014 09:00
grazus darbas :gutgut
p.s. tuoj vonios reiks didesnes :-D
 #537645   BaltasisŽvejys
 16 Sau 2014 01:46
Įdedu ir savo,gaila, bet kol kas zagatafkes:
Keletas naujų
Paveikslėlis
Iš jų truputėlį stambesni, kitokios formos, experimentiniai.
Paveikslėlis
Ilgis nuo 55 iki 60mm.
Iki dažymo turbūt dar pasiruošiu keliolika nefolijuotų,pasikliausiu dažų magija, o su blizgučiais turbūt šiai partijai užteks ir taip jau 15 vnt :)
 #537704   Gruz1s
 16 Sau 2014 12:09
Su kuo suraizai folija taip lygiai graziai? Man taip nesigauna, bandziau su adatos buku galu ir dantu krapstuku.. :) ir ziaunas tas kaip padarai?
 #537715   BaltasisŽvejys
 16 Sau 2014 13:25
Šiaip tai galva ir dažniausiai visa folija iš rankos būna, jeigu atvirai, tai ilgai prasėdžiu prie to, žinau, kad žuviai didelio skirtumo nėra ir nebus, bet man yra.... Bet norint kažkokios tekstūros tai foliją iš anksto galima suraižyt dar neklijavus, galima į kokį sietą patrint ar kitą daiktą ir gaunasi efektas toks. Pasiskaityk pavartyk striborg.ee puslapius, ten viskas nuo a iki z su vaizdine medžiaga:)
 #537716   vava
 16 Sau 2014 13:29
man rodos, kad Probe yra cia pasakojes, kaip jis padaro tuos suraizymus
 #537717   Gruz1s
 16 Sau 2014 13:38
BaltasisŽvejys rašė:Šiaip tai galva ir dažniausiai visa folija iš rankos būna, jeigu atvirai, tai ilgai prasėdžiu prie to, žinau, kad žuviai didelio skirtumo nėra ir nebus, bet man yra.... Bet norint kažkokios tekstūros tai foliją iš anksto galima suraižyt dar neklijavus, galima į kokį sietą patrint ar kitą daiktą ir gaunasi efektas toks. Pasiskaityk pavartyk striborg.ee puslapius, ten viskas nuo a iki z su vaizdine medžiaga:)
As pries klijuodamas su liniuote raizau, bet taip tankiai nesigauna kaip pas tave :) reiks pavartyt ta foruma, jei suprantama kalba raso :D
 #537732   Gruz1s
 16 Sau 2014 14:44
Dekui ;) negalvojau, kad gali but taip paprasta! :)
 #537981   dead_drift
 17 Sau 2014 10:18
as liniuote ir bukuoju skalpelio galu braizau :)

na ir truputis istorijos, kaip tik siandien radau sena fotke. Sitie drozti kazkur apie 1998, aptempti brokatu (blizgiu audiniu), mazasis dar be liezuvio, 2 cm. berods.

Paveikslėlis
 #538019   Gruz1s
 17 Sau 2014 11:57
Panasus i "Vivingra" :)
 #538202   ZILVA von jurasemia
 17 Sau 2014 18:13
dead_drift rašė:... Sitie drozti kazkur apie 1998, aptempti brokatu ...(blizgiu audiniu)
Labas ,
klausimėlis - savo laiku ar ne paties voblerių darymo principai apie panašius metus ir buvo apibrėžti Žūklės žurnale kažkuriame iš pirmųjų numerių ?
 #538252   ZILVA von jurasemia
 17 Sau 2014 20:35
dead_drift rašė:dabar jau nepamenu, berods buvo kazkas :oops: Kazimekui interva daviau, ir dar gal kazkur kazkas
labai malonu susipažinti tegu ir virtualiai su žmogum nuo kurio bent jau man prasidėjo savadarbių-voblerių-manija -:saliut , tavo straipsnis buvo pradžių pradžia ir gal būt ne man vienam.
 #538283   linkaz
 17 Sau 2014 21:37
"Meskeriotojuj" buvo tas p. V. S-ciaus :-D straipsnis apie vobleriu daryma tais metais...mane irgi ikvepe , ir dar lenku spauda, ypac "WS" ir "WP"..
 #538285   dead_drift
 17 Sau 2014 21:40
linkaz rašė:"Meskeriotojuj" buvo tas p. V. S-ciaus :-D straipsnis apie vobleriu daryma tais metais...mane irgi ikvepe , ir dar lenku spauda, ypac "WS" ir "WP"..
jo, tai as ir esu tas ponas :D tais laikais be internetu ir ju isminties lobynu buvo gan sudetinga medziotis info. Net lenku kalba pramokau tuos wiendkarzus beskaitydamas :D
 #538286   dead_drift
 17 Sau 2014 21:41
ZILVA von jurasemia rašė: labai malonu susipažinti tegu ir virtualiai su žmogum nuo kurio bent jau man prasidėjo savadarbių-voblerių-manija -:saliut , tavo straipsnis buvo pradžių pradžia ir gal būt ne man vienam.
malonu kad kazka uzkreciau :D nors buvau tada dar piemenys neapsiplunksnaves ir turbut dabar paskaicius juokinga butu, bet buvo kaip buvo
 #538289   linkaz
 17 Sau 2014 21:47
:-D ech, visi buvom jaunesni, jau 15-16 metu praejo..ir vienkarzus irgi , kai norejos, pramokau ir as skaityt...o balza koks stebuklas atrode :-D
 #538350   vava
 18 Sau 2014 01:11
aš jum , vyrai, pasakysiu tai, ką ilgai kažkaip savy laikiau.
Beje, prieš sakydamas, dar kartą perbėgau temą ir esu maloniai nustebintas, kad žmogus, kurį pažįstu gal 20 metų (taip, linkaz, apie tave šneku) taip pat kažkada gamino voblerius. Tiesiog tuo metu aš gal aplenkdavau šitą temą.
Tai va, aš mačiau, kaip per kelis metus beprotišką progresą padarė Probe (na, Jūs pažiūrėkit jo pirmuosius darbus ir tai, ką jis daro dabar :) ).
Džiaugiausi kiekvienu įdėtų nauju Savo vobliku. Tiek tais realiais, ties tais, kurie labiau panašūs į meno kūrinius, kurie neskirti žuvies gaudymui.
Vėliau į forumą įsiliejo Žilva from... su jau išbaigtais superiniais darbais ir su patarimais nepatyrusiems kolegoms.
Paskui atsirado Rapolo darbai, kurie, mano akim žiūrint, labai skiriasi nuo kitų savadarbių.
Trumpam buvo užklydęs Masaidas, Neseniai atsirado S.A.G su savo specifiniu superiniu veidrodiniu voblikų pateikimu.
Visų voblerių meistrų tikrai neatsiminsiu, bet tie, kurių nepaminėjau, tikriausia nesupyks :)
Tačiau man visada užkliūdavo dead_drift'o darbai. Jie tokie visai kitokie, kažkaip bent jau man atrodė pažengę minimum žingsniu į priekį lyginant su mūsų kitų auksarankių darbais. Kitas apipavidalinimas, kita forma, pats pateikimas....
Ir aš galvodavau.. Vat maladiec žmogus. Daro kažką, mokosi iš kitų ir padaro dar geriau nei jo mokytojai....
O pasirodo, kad aš žiauriai klydau - tai dead_drift yra žmogus, iš kurio mokėsi Žilva ir kiti pripažinti meistrai.
Bent jau man - malonus atradimas. lauksiu kitų darbų :)
 #538394   dead_drift
 18 Sau 2014 11:08
dead_drift yra žmogus, iš kurio mokėsi Žilva ir kiti pripažinti meistrai.
na sitoj vietoj klysti :) tas paikas straipsnelis gal ir buvo postumis, bet toli grazu iki mokymo. Visi mes mokemes is savo klaidu, atradom savo budus, formas ir paslaptis. As pats kai dar buvau pienburnis bepradedas kazka drozineti, girdejau gandus, kad yra toks meistras Aleksandas (berods), kuris dengia voblerius skystu organiniu stiklu - tai, jei neklystu ir yra S.A.G.
Aisku tikiuosi, kad savo indeli i sia bendruomene padariau, bet jis tikrai nera toks zymus :)
 #538671   dead_drift
 19 Sau 2014 14:16
Paveikslėlis

meginu kazka pamaliavot slakiui. Akys raibsta, nesu dazes tokiu margu, labiau linkes i naturaluma :D
 #538724   Vaidis
 19 Sau 2014 17:29
Aina peklon kokie fantastiški, tikri Avatarai ;-var-var.
 #538740   cesius
 19 Sau 2014 18:08
Puikus saldainiukai :gutgut Priglausciau koky viena sunui y dezute :ruko
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis