Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #508086   JustasM
 16 Rgs 2013 11:00
mindoze rašė:justai nesiautek :-D kitiem palik pasidziaugti :lol:
Mindaugai jau šiemet palieku juos ramybei, lai atlieka savo visus meilės procedūras, visi išsipūtę, pieniais taškosi..
Sąžinė nebeleidžia jų žvejoti, nors dar būtų galima kelis savaitgalius pažvejoti, dabar visas dėmesys didesnėms jo broliams ir seserims lieka :grin:
 #508110   apu
 16 Rgs 2013 12:22
As ir pagaliau atitrukau nuo seimos rupesciu - vaiku prieziuros ir sanmazgu remonto :D

Papuoliau ant zhoro. Visumoj per 4-5h kibimu ~40, realizuota ~30. Pagrinde 10-25cm suskiai, buvo gal 10 vnt 25-35cm. i vienas 40cm

Vienas tokis GEEERULIS kale, tik nieksas i vobleri nepataike :( Buvo gerokai virs 40cm, bet jis ne man dar... bent kol kas ;-) Ateis ir jo laikas...

Kai sakant, didziausia zuvis visada atsipurto...

Paveikslėlis
46cm nijolė pasirašė ant TH Bufetuko. Tiesa - istraukus trisaki is nasru, liko tik viensakis. Gerai kad isisege abu trisakiai.

Paveikslėlis

Sits marguolis lygiai 40cm. Sitas skaicius kaip ikaltas. Niekaip neperlipu jau 2 metus. Gal laipiot nemoku :( Pasirase ant ZB Rigge 56f 851
 #508365   t-vilkas
 17 Rgs 2013 09:50
apu, matau kotas gad gancho, kokio ilgio, koks uzmetimas ir man svarbiausiai kokio dydzio rite naudoji, nes pas mane 198 ilgio, 3-12 gramu, rite uzsidejau shimano simetre 2500 FI, bet man jinai siek tiek per sunki, ieskau kazkokios kitos alternatyvos....
 #508494   JustasM
 17 Rgs 2013 15:46
trojos-vilkas rašė:apu, matau kotas gad gancho, kokio ilgio, koks uzmetimas ir man svarbiausiai kokio dydzio rite naudoji, nes pas mane 198 ilgio, 3-12 gramu, rite uzsidejau shimano simetre 2500 FI, bet man jinai siek tiek per sunki, ieskau kazkokios kitos alternatyvos....
Reikia ant jų dėti ~200 gramus sveriančias, va pvz Rarenium c14 Stradic c14, mag pro extreame nečiupinėk geriau :-D
 #508707   Donasssss
 18 Rgs 2013 11:59
vakar buvau nuvares pagaudyti ju.... kai atvariau nestipriai lijo,bet kai pradejau zvejoti lietus vis stiprejo,galiausiai lietaus gavau tiek,kad ziauru.... vendens ziauriai mazai,bet dabar situacija stipriai keiciasi. jau vakar y vakara pradejo kakava darytis. pagavau pora eseriuku,viena kirsliuka 32cm,viena nedideli upetakiuka. is po vieno rasto,du kartus islindo grazus upetakis,bet nekale. dar viena grazu palaikiau kokias 5 sekundes. zodziu liudna kazkaip....
 #508789   mindoze
 18 Rgs 2013 17:15
sendien galvojau margiu pajieskosiu, atlekiau prie upelio,o gi ziuriu per laukus vandeniukas teka,prieinu prie upelio ir matau graudu vaizda,ten kur buvo duobytes geros liko tik balos,supratau kame reikalas paejau koki puskilometri ir radau problema. Paveikslėlis
nu galvoju zarazos bus jum :-byta: ir teko pamirsti apie zukle pagaminau zuvitaki Paveikslėlis
poto seke dar 3 panasus tai kaip sakant paxalturinau tas pirmas tai kokiu 2,5m aukscio buvo kiti mazesni, tegul margiai dabar lipa myletis. liko dar vienas pagal mapsa, bet nezinau nedavaziavau iki jo reiks dar karta apsilankyti tuo paciu paziureti situos ar pastangos veltui nenuejo.
 #508791   Wytux
 18 Rgs 2013 17:20
tai kad toki 'zuvitaki' bebrasas uzkims uzsimerkes :ruko
 #508876   mindoze
 18 Rgs 2013 21:17
nu nemanau nes srove kaip belmonto zuvitaki ten kai dave po valandos kai gryzinejau jau isvis zemes kilnojo, srove nereali nunes ta pati bebra zemyn kaip blusa nes as nebegalejau ishsilaikyti, manau vanduo savo darba padarys nes vaga pletesi
 #508879   mindoze
 18 Rgs 2013 21:34
turejau ir jau zinau kaip lauzyti, pirmus kai lauziau per viduri tai atstate o kai mane pamoke,kad is sono reikia tada rezultatai pagerejo nes vanduo ismusa sau nauja vaga ir bebras nebespeja uztaisyti visko.
 #508914   Kairys
 19 Rgs 2013 07:27
Bebro taip lengvai nenugalėsi, mėgsta ir moka jis užtvankas statyti, ir laiko tikrai turi, ir jo mapse vienas ar du užtvankų taškai, kuriuos jis iki paskutinės dienos pasiruošęs restauruoti. ;-) Beje, o tose patvenktose vietose nebandot pamėtyti, juk kur daugiau vandens, ten ir žuvies daugiau turėtų būti, aišku, upėtakiui tokie prūdai turbūt nelabai patinka...
 #508961   arnas23
 19 Rgs 2013 10:04
Mindoze,
geras darbas ;) Tik žinok iš patirties sakau - vanduo kai pakris, t.y. pro tavo pralaužą nubėgs vandens perteklius, sukauptas bebrų užtvankos, ta srovė gerokai susilpnės ir bebras per naktį tą skylę užtaisys ...
Kiek aš su jais vargęs esu kiekvieną vasarą, ir vistiek jie atsistato. Reiktų vamzdį prakišti po užtvanka gerą su išėjimu virš užtvankos kokius 3-4 metrus, va tada bebrai nesusigaudo kas vyksta ir neša mėsas iš ten. O visi griovimai yra laiko klausimas dėl atstaymo. Esam porą užtvankų tiesiog sulyginę su dugnu ir vistiek per tam tikrą laiką atsistatė..
Nemėgstu aš bebrų, kai jų tiek daug dabar. Tiek gražių upelių atkarpų pelkėmis padaro, kad eina namas... upėtakių nerštaviečių sumažina ženkliai
 #509013   krioklis
 19 Rgs 2013 13:54
Isgelbes tik medziotojai, beje ir mesyte ju ypac skani, ypatingai rukyta uodega.
 #509050   mindoze
 19 Rgs 2013 16:26
kairy tam ir lauzoma kad spetu uzeiti didesni margiai o kai uzstato tai jie ten ir lieka, tame ir visas prikolas, nugriovei, uzejo, gaudai. jei vamzdi statyti tai dideli kaip uzejo taip ir isejo tada neverta ir lauzyti.
 #509107   DainiusM
 19 Rgs 2013 19:55
hehe... isgelbek medi- nuzudyk bebra...
 #509151   kablys
 20 Rgs 2013 00:24
DainiusM rašė:hehe... isgelbek medi- nuzudyk bebra...
Nu gal zudyt nebutina-gal uztektu tik dantis ismust :)
 #509184   Vvigass
 20 Rgs 2013 09:50
Vakar nulėkiau į Minijos aukštupį - vanduo labai pakilęs, truputį kakavinis. Nulėkiau į vieną intaką - vanduo skaidrutėlis, tik pakilęs kokį 30 cm. Rezultatas 0,0,0,0,0,0... ir tik visai vakare vienas kiršliokas. Ir pėdas radau kolegos. Bet kad upėtakio nemačiau nė akyse, negaliu atsistebėt. Ar ant tiek "nudrožtas" ruožas, ar kolega visus išbaidė, ar upėtakai susitarę :roll: . Užvakar tam pačiam upelyje, tik kitam ruože, turėjau keliolika kibimų, du legalai (apie 38-40) cm.
 #509322   Cekasss
 20 Rgs 2013 21:40
nezinau kaip tavo ruoze,bet mano upeli kuriam gaudau ir jei taip atsitinka.tai paiskinimas labai paprastas.stovi sueja lasisos ir laukia tinkamos progos pratest gimine o kai jos ten stovi tai jau toj atkarpoi net varliu ant kranto nera;)
 #509366   Paulius_K
 21 Rgs 2013 09:31
O čia mano rugsėjo trijų žūklių foto.
Pirmoji:
Didžiausias pagautas 39 cm
Paveikslėlis
dar kokie 4-5 imami ir krūva vaikų. Ir kad nebūtų liūdna vienas kaip aš vadinu 45+ du sykius atlydėjo Juozą.

Antroji:
Vertų foto upėtakių neištraukiau, nors kibimų buvo. Užtat 59 cm Nijolė kaip bonusas vakarinės žvejybos po darbo
Paveikslėlis Paveikslėlis
O taip atrodo vobleris gerklėj. Argumentai už pavadėlį žvejojant upėtakius akyvaizdūs :)
Paveikslėlis Paveikslėlis
Ir vėl dėl pilnos laimės vienas 45+ palydėjo Juozą.

Trečioji:
Krūva vaikų, keli imami kibo. Trys žuvys paimtos į ranką, kitoms tiesiog leidau atsikabinti pačioms. Ir pagaliau 45+ krante. O tiksliau 47 cm
Paveikslėlis
Ir vėl ant Juozo :)

Na tikiuosi, kad dar pavyks pas juos nulėkti iki draudimo ir bus dar ką nufotkinti. Juozų arsenalas kaip ir paruoštas :)
 #509388   krioklis
 21 Rgs 2013 11:25
Paulius liuks, grazus upetakiai!
 #509396   Vvigass
 21 Rgs 2013 13:35
Cekasss rašė:nezinau kaip tavo ruoze,bet mano upeli kuriam gaudau ir jei taip atsitinka.tai paiskinimas labai paprastas.stovi sueja lasisos ir laukia tinkamos progos pratest gimine o kai jos ten stovi tai jau toj atkarpoi net varliu ant kranto nera;)
Jei lašišos būtų tam upelyje, tai gal ir užkibt bandytų, ar jos nekreipia dėmesio į geležėlę ar medinę žuvelę? O jei užkibtų, tai vistiek ar meškerėlei, ar valui būtų šakės :(
 #509431   Donis
 21 Rgs 2013 19:08
Tai du labai skirtingi dalykai,o nuo lizdu nurinket lasisas,išgamu užsiemimas.
 #509437   Donasssss
 21 Rgs 2013 19:47
nu blemba kaip vanduo sukilo pas mus.... variau sendien pasizvalgyti ir turejau truputi vilties pazvejoti... nu bet kur tu,viskas sniokscia,baisi kakava einu. gaila,nes tie teliko laiko,o pazvejoti neina
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė