Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #496594   EDVD
 28 Lie 2013 21:00
buvau šiandien laimę pabandyti mariose, atvykau ~14.30 žvejojau iki 20h. Kibimas iš pradžių buvo nieko, bet vis prastėjo kol ~18h praktiškai nustojo kibti visai. Kibo plakiukai, papuolė vienas 400g karšiukas. Beveik visi kibimai ant dzikų, kurie pas mane nuo praeitos sav beveik visi pavirto kokonais. Kitų masalų praktiškai nelietė. Čia ir kitiems? ar tik man vienam atvažiavus kimba, bet kuo ilgiau žvejoji, tuo labiau prastėja kibimas. 3 paskutiniai kartai tokie.
 #496602   saivaras
 28 Lie 2013 21:10
šiandien buvau jachtklube - vanduo žalias. gal kas žinot čia po savaitgalio ir karšto oro?
 #496606   Evaldas Z
 28 Lie 2013 21:21
tai va, del minties gaudyt is valties. pasirodo, sekmingai gaudo jau :) pries pora dienu Kaisiadoryse zukles pardej girdejau, kaip dalinos patirtim diedukai - ties Darsuniskiu neprastai karosiukus is valties trauke :roll: ir jokiu parkiu del vietos ant kranto ar tolimu metimu :gutgut
 #496610   p.arturas
 28 Lie 2013 21:31
Mike rašė:Evaldui Z.: manau, kad tvičingaudamas neišgausi to agresyvumo, šiuo metu reikiamo ešeriui. Bent jau man taip nepavykdavo gerų rezultatų pasiekti. Kiek visko bandęs per tokius karščius, tai tik sukrė (kartais labai pasiteisindavo su dviem lapeliais) arba nedidukas, kokių 3,5 cm agresyvus crank vobleriukas. Kaip aplink masė maliaus (o gaudoma dažniausiai tokiose vietose, kur tas mailius ir matyti), tai jį tiesiog išprovokuoti reikia, nes pilvas ir taip pilnas.
su cikada reik megint
 #497818   fishmantas
 02 Rgp 2013 18:59
Sveiki, ryt palnuoju pavaziuot prie Lasiniu. Gal kas siom dienom buvo ir gali papasakot kokia situacija ?
 #497985   fishmantas
 03 Rgp 2013 21:01
Na ka, pabuvau ir pats atsakysiu sau i klausima:)

Buvau prie lasiniu nuo 15:00 iki 20:30

Pamokytas forumiecio vyrgo, susimetu 5 seryklas be pavadelio, patrinu rankas is laimes kad pagaliau vel cia zvejosiu, kabinu pavadeli - metimas ir triokst... luzo feederis - vienintelis...

traukiu is masinos antra meskere - "karpinis kuolas".. dedu sigalizatoriu bezdione, laukiu kibimo o ir taip jo nesulaukiu iki pat 20:30.. rezultatas 1 puskarsis, kibimo net nesimate..

Ar yra kokiu sansu/ar apsimoka remontuot feederi, nes be jo dabar zvejyba man nebeimanoma :) kaltas del to vyragz :)) feederis 3 daliu - luzo ant sujungimo tarp 2 ir 3 dalies..
 #497994   vyrgaz
 03 Rgp 2013 21:37
Ko jau aš toks kaltas? Kad prastą fiderį turi? :) Remontas priklauso nuo nuo fiderio vertės..jei iki 100 lt, tai vargu ar apsimoka..Aš beje du fiderius sulaužęs esu..Šiaip dar yra variantas- jei meškerę pirkau ne vėliau kaip prieš kokį pusmetį, neši atgal į parduotuvę ir lai pakeičia į kitą arba gražina pinigus..
gal būtum ir su karpiniu kotu sugaudęs, jei būtum į jaukintą vietą metęs..O klipsą tai turėjai, ant sulūžusios meškerės, rites susikeiti, sistemas persiriši ir psio.. :ruko
 #498013   fishmantas
 04 Rgp 2013 06:59
Kaltas nes neidomu man jau su signalizatorium zvejot :)
Bene viskas buvo taip ir padaryta, rite perdeta, sistema perrista ir mesta i ta pacia vieta.
 #498028   pensininkas
 04 Rgp 2013 09:54
vyrgaz, ka pagavai? Cigonai jau gali rinkt ekipaza?
 #498029   vyrgaz
 04 Rgp 2013 09:57
Aš nebuvau, ryt gal palėksiu, taburetę reik biski paremontuot.. :?
 #498095   EDVD
 04 Rgp 2013 18:50
buvau ir aš vakar ties lašiniais. Atvažiavau į vietą dar tamsu buvo žvejojau iki ~13h. Kibimas buvo vangus, kabinėjosi 200-300g žuveliokai. Gal koks vienas kitas stambesnis papuolė, bet 500g manau nesiekė niekas. Papuolė pora karosų, karpiukas didumą sudarė plakiai. Tiesa vienas kaimynas su daug donkių prigaudęs buvo nemažai, papuolė ir porą karšių virš 1kg. Sakė geriausiai kibo ant pusto kviečio. Davė ir man jų. bet nemoku su jais aš žvejoti. Manau pasiteisintų vietoj kviečio peletės, bet iš vakaro negavau jų.
 #498133   fishmantas
 04 Rgp 2013 21:11
Matyt tada as kazka netaip darau nes man nekibo visai ta diena velesniu metu.. Turejau peleciu tik kietu (ne tu kur reklamuoja 'siandien kimba' TRIMAR), bandziu tai tymtelejo karta ir tiek..
 #499375   Haden
 09 Rgp 2013 08:13
Sveiki zvejai, girdziu kad visi sneka apie tuos lasinius, taciau pats nelabai zinau nei kur nei kaip ten kas:) Gal butu zveju , kurie paaiskintu detaliau kur tie lasiniai randasi ,kaip iki ju dasigaut, ir kas per zuvis ten gyvena :)
 #499379   p.arturas
 09 Rgp 2013 08:27
Haden rašė:Sveiki zvejai, girdziu kad visi sneka apie tuos lasinius, taciau pats nelabai zinau nei kur nei kaip ten kas:) Gal butu zveju , kurie paaiskintu detaliau kur tie lasiniai randasi ,kaip iki ju dasigaut, ir kas per zuvis ten gyvena :)
jei narsai tribunoje reiskias ir kompu nors minimalaiai moki naudotis.
yra toks maps.lt arba googlemaps
negi aiskiau bus jei kas nupasakos, kad prie marytes siltnamio sukt link zoses kopustu, o tada...
ir beje, lasinias ta vieta vadina nes zuvis ten itin riebi ir kimba isskirtinai ant lasiniu, nesvarbu sudytu ar parukytu, na ant bilekokiu.
 #499479   Darukas
 09 Rgp 2013 17:16
p.arturas rašė:
Haden rašė:Sveiki zvejai, girdziu kad visi sneka apie tuos lasinius, taciau pats nelabai zinau nei kur nei kaip ten kas:) Gal butu zveju , kurie paaiskintu detaliau kur tie lasiniai randasi ,kaip iki ju dasigaut, ir kas per zuvis ten gyvena :)
jei narsai tribunoje reiskias ir kompu nors minimalaiai moki naudotis.
yra toks maps.lt arba googlemaps
negi aiskiau bus jei kas nupasakos, kad prie marytes siltnamio sukt link zoses kopustu, o tada...
ir beje, lasinias ta vieta vadina nes zuvis ten itin riebi ir kimba isskirtinai ant lasiniu, nesvarbu sudytu ar parukytu, na ant bilekokiu.
Ant lasiniu kimba tiek ties Lasiniais tiek ties HE. :ruko
 #499940   fishmantas
 12 Rgp 2013 16:27
Sekmadieni zvejyba kapitoniskese nuo 04:30 iki ~ 12 val. Visas kibimas iki 06:00. Veliau visai ramybe. Aplink nepypsejo signalizatoriai tad manau ne del to kad nemoketume zvejoti nieko daug ir nepagavome:) Pakliuvo 5 lynai (3 mazi, 2 normalus), 1 karpiukas mazas, karsiukas, pora kuoju, karosiukas nuejo prie pat koju. Dar 3 kabliai nutraukti tad kazkas gal buvo normalesnio, nes pavadys 0,16. viena foto imetu kurioje kolegos sunus demonstruoja didziausia (KOL KAS) savo pagauta ir parsivezta lynuka 880g :)
Prikabinti failai
100_1014.JPG
 #500147   rybokss
 13 Rgp 2013 14:27
fishmantas rašė:Sekmadieni zvejyba kapitoniskese nuo 04:30 iki ~ 12 val. Visas kibimas iki 06:00. Veliau visai ramybe. Aplink nepypsejo signalizatoriai tad manau ne del to kad nemoketume zvejoti nieko daug ir nepagavome:) Pakliuvo 5 lynai (3 mazi, 2 normalus), 1 karpiukas mazas, karsiukas, pora kuoju, karosiukas nuejo prie pat koju. Dar 3 kabliai nutraukti tad kazkas gal buvo normalesnio, nes pavadys 0,16. viena foto imetu kurioje kolegos sunus demonstruoja didziausia (KOL KAS) savo pagauta ir parsivezta lynuka 880g :)
Tu pamegink zemiau serykleles deti suktuka ir trumputi 2 cm pavadeli is pinto valo, i seryklele nepagailek pasaro, manau nebus nutrukimu ir rezultatai pageres.
 #500382   rybokss
 14 Rgp 2013 09:39
fishmantas rašė:As naudoju apie 50 cm pavadzius.. Gal pabandysiu ir pintuka
Pinta vala siulau nenuploninti ir pavadeli kuo trumpesni, kad butu prie pat seryklos, pamatysi, bus labai ok :) ir kabinasi maziau ir zuvi istraukt lengviau ir esi uztikrintas kad karpis tavo pavadelio nesudraskys, nors jei karpiui kimbant pakirsi stipriai, nepades nei pintukas.
 #500386   Saimonas
 14 Rgp 2013 09:50
Pirmą kartą ruošiames nulėkti i Kauno marias pažvejoti. Planuolame kažkur ties Kapitoniškėm ar Davainoniais. Norėčiau trupučio informacijos - pasitikslininmo. Taikinys: taiki žuvis (labiausiai domina karšis,karosas). Kokiu atstumu nuo kranto maždaug reikia stengtis užmesti masalą? Kiek perskaičiau tai visi meta toli, tik ar būtina? Kaip ten yra su ta srove? Vieni sako, kad yra, kiti kad nera... Tai galvoju kokius svorius dėti? užtenka 20-30g ar dėti sunkesnes 40-50g? Ar teisingą ruožą pasirinkau šiom žuvim?
 #500388   rybokss
 14 Rgp 2013 10:00
Saimonas rašė:Pirmą kartą ruošiames nulėkti i Kauno marias pažvejoti. Planuolame kažkur ties Kapitoniškėm ar Davainoniais. Norėčiau trupučio informacijos - pasitikslininmo. Taikinys: taiki žuvis (labiausiai domina karšis,karosas). Kokiu atstumu nuo kranto maždaug reikia stengtis užmesti masalą? Kiek perskaičiau tai visi meta toli, tik ar būtina? Kaip ten yra su ta srove? Vieni sako, kad yra, kiti kad nera... Tai galvoju kokius svorius dėti? užtenka 20-30g ar dėti sunkesnes 40-50g? Ar teisingą ruožą pasirinkau šiom žuvim?
Na uzmetimo nuotolis priklauso nuo vietos kur zvejosi, jei sesi vietje kur vaga eina palei pat kranta tai nereikia stengtis uzmesti i pacia vaga i 9-12 m gyli, siulyciau mesti arciau, ant parandes.
Karpiai, karosai, lynai ateina maitintis visai prie zoliu.
Kazkaip niekada nekreipdavau demesio i srove, serykla dedavau apie 30-40g, stengdavausi prideti kuo daugiau pasaro (zvejodavau karpiniais kotais, tai galedavau prideti daug) ir tik kantrybes ir teisingas pasaro paruosimas.
Siulyciau maziau orentuotis i reklama pasaru, daugiau naturalumo ir manau viskas bus ok
 #500394   Saimonas
 14 Rgp 2013 10:19
rybokss rašė: Na uzmetimo nuotolis priklauso nuo vietos kur zvejosi, jei sesi vietje kur vaga eina palei pat kranta tai nereikia stengtis uzmesti i pacia vaga i 9-12 m gyli, siulyciau mesti arciau, ant parandes.
Karpiai, karosai, lynai ateina maitintis visai prie zoliu.
Kazkaip niekada nekreipdavau demesio i srove, serykla dedavau apie 30-40g, stengdavausi prideti kuo daugiau pasaro (zvejodavau karpiniais kotais, tai galedavau prideti daug) ir tik kantrybes ir teisingas pasaro paruosimas.
Siulyciau maziau orentuotis i reklama pasaru, daugiau naturalumo ir manau viskas bus ok
Planuoju išsivirti perliniu, žirnių ir kukuruzu + koki nors universalesni jauką dėl kvapo. Masalui naktiniai sliekai, dzikai, kukuruzai.
O kaip karšiai, ar ateina maitintis į tas pačias vietas kur karosai, karpiai, lynai maitinasi ar retenybė?
 #500438   rybokss
 14 Rgp 2013 13:30
Nzn, gal kas pasikete, bet visais laikais man geriausias masalas ten budavo makaronai zvaigzdutes galima gale dzykeliu pora uzmest..
Gal kas pasikeite. nzn
 #500469   Saimonas
 14 Rgp 2013 16:12
rybokss rašė:Nzn, gal kas pasikete, bet visais laikais man geriausias masalas ten budavo makaronai zvaigzdutes galima gale dzykeliu pora uzmest..
Gal kas pasikeite. nzn
Dar niekada neteko žvejoti ant makaronu, man kažkaip nesigauna ju paruošti, metant nukrenta ir toks nepatikimas atrodo dėl to. Nežinau ar užmetus kas nors lieka ant kabliuko. Jei nesunku gal galetum maždaug paaiškint kaip jie atrodo ar fotke imest ir kaip juos reikia paruošti? Ačiū už visą kitą info. ;)
 #500481   edmundaxx
 14 Rgp 2013 17:13
Vaikystėj karosus puskilograminius lupdavom su tėvu ant makaronų žvaigždutės formos. :gutgut
Išverdi (neperverdi), praplauni su saltu vandeniu, tada išpili ant laikraščio, kad apdžiūtų ir tarpusavy neliptų. Tik neišdžiovink visiškai, nes trūkinės. Ir į kokį indelį suberi, ir mes tai visada česnakų pridėdavom. Mūsų karasikam patikdavo makaronai česnakų kvapo.
 #500482   rybokss
 14 Rgp 2013 17:18
Blyn, kaip cia paaiskinsi, budavo tokiose Koops parduotuvese, Urmo bazeje makaronai zvaigzdutes (lietuviski), gana prastos kokybes maistui, bet isvirus gaudavosi kaip guminiai, puikiai tikdavo masalui, uzmetus prabudavo ant kablio 2-3 valandas ir istraukdavome su jais, net neabejoju, kad ir dabar ju yra.
Galima is importiniu, bet jie plonesni.
Nepyk, tikrai jokiu foto nemesiu ir makaronu neieskosiu, nezvejoju ant donkiu senokai, tiesiog keista ziuret kaip jus cia visokius sh. ant kablio kabinat:)
Reikia paciam meginti - uzverdi vandeni, imeti sauja makaronu ir verdi gal kokias 5 minutes, as ragaudavau, makarono isore jau suminksteja o vidus dar lieka kietokas, tada buna laikas nukosti.
Kai nukosi juos, tada supili i kazkoki platesni inda, uzpili sauksteli saulegrazu aliejaus ir maisai kol atves, na ir gaunasi jie guminiai.
Esme tame, kad per viena zvejyba pasidarydavau ju ivairiu, verdant galima kokios vaniles i vandeni idet, cinamono, ar nukosus cesnako skiltele ipjaustyt, na eksperimentai.....
Bandydavome daryti ilgesni pavadeli, ant jo primauti daugiau makaronu, tai numetus serykla su jais i vandeni jie sukrisdavo labai idomiai, kaip palaidi, o ant kabliuko likdavo daugiau.
Stebuklu cia nera, bandyk pats, tikrai nesudetinga, o Kauno mariose zuvys juos labai megsta

Vo kaip ir kolega virsuje rase, galima ir taip daryt :)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė