Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #452505   Skridžas
 26 Vas 2013 18:42
Tai tau reikia sąskaitos svarais tada...Aš nesuku galvos moku per paypal ten jie ir konvertuoji,tik kursas visada aukštesnis dėl visokiu pridedamu mokesčiu apie 10-15 cnt.O sport direkte nuo krėditinės gali nurašyti..Tiesa labai brangus siuntimas iš ju :grin:
 #455269   jebus
 08 Kov 2013 20:48
Mike, jei paskaitytum šią temą suprastum kaip viskas vyksta. Renku kompaniją, nes užsakymui didėjant, vienos ritės valo savikaina mažėja. Jei kyla klausimų, rašyk man į PM.
 #472215   Rafal
 27 Bal 2013 19:35
Sveiki. Sumaniau atsisiusti is ebay peili zvejybai. Kilo toks klausimas... ar ne kils jokiu probelmu su mutininkais/pastu? ar galima siustis peilius? Gal kas galetu paasikint kas kaip vyksta?
Is ankto dekui ;-)
 #472227   Skridžas
 27 Bal 2013 20:38
Giedriau koks tava reikalas?
Jeigu užlenkiamas peilis tai išvis nekaltas daiktas nu kaip koks multifunkcinis pvz.nematau problemos su atsisiuntimu,bet jeigu koki karda tai vat klausimas tada idomus? :roll:
 #472271   Sokratas
 28 Bal 2013 07:22
jo, o jei dar kokių 500-ų metų senumo , ar 1000-io, tas kardas, tai iš vis gali būt problemų :)

Manau, Rafalai, kad nekiltų jokių problemų tą peilį siunčiantis. Va jei tu jį sumanytum paskum įsinešt į lėktuvo saloną, kur nors skrisdamas, tai tada kiltų, paprasčiausiai tu jo netektum, o jei priduotum i registruotą bagažą, vėlgi- jokių problemų neturėtų būti...
 #473701   Sokratas
 02 Geg 2013 12:27
Galiu tik pagirti Amazon (vokietijos kažkokiam filiale)

balandžio 27d. užsisakiau man reikalingą prekę. Šį gegužės 2-os rytą skambutis, pasitikslint, ar galės mane rasti nurodytu adresu. Ir tuoj pat pasibeldė į duris.

Malonu turėt su tokiomis firmomis reikalų.
 #474309   MariusJa
 04 Geg 2013 08:22
bobis rašė:o tai kas Amazon šio atveju, jei ne pardavėjas, jei pirkau iš Amazon?
Amazonas tik tarpininkas :) Įmonės kurios stmdo per amazoną moka kažkokį mokestį būtent amazonui. Net jeigu gausi siuntinį su sąskaitą, pardavėjas bus norodytas (tikrai ne amazon bus parašyta) :)

tarkim pvz: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006 ... il_1p_7_ti

aiškiai parašyta po kaina: Dispatched from and sold by Redwood Tackle.

Štai ir visa esmė :)
 #474328   Sokratas
 04 Geg 2013 11:19
kas išvertus reikštų: parduodami ir išsiunčiami Redwood reikmenys .

Jei jau pradėjom ginčą, varom iki galo, nors naudos iš to, jokios :grin:

Keistai čia tu surašei, keistai.
Jei, tarkim, aš gaminu valtis , o tave samdau, kad jas parduotum, tai kas pardavėjas tada bus?

neturiu galimybės atskanuot sąskaitos, kur visose sąskaitose, visuose lapuos Amazon puikuojasi, ir niekas kitas daugiau.
 #474344   MariusJa
 04 Geg 2013 14:42
bobis rašė:kas išvertus reikštų: parduodami ir išsiunčiami Redwood reikmenys .

Jei jau pradėjom ginčą, varom iki galo, nors naudos iš to, jokios :grin:

Keistai čia tu surašei, keistai.
Jei, tarkim, aš gaminu valtis , o tave samdau, kad jas parduotum, tai kas pardavėjas tada bus?

neturiu galimybės atskanuot sąskaitos, kur visose sąskaitose, visuose lapuos Amazon puikuojasi, ir niekas kitas daugiau.
Bobis, jei jau pradedi ginčytis, tai bent jau teksto vertimui nenaudok google vertėjo :/bd-d/el .Jei ką, "Dispatched from and sold by Redwood Tackle" truputį kitaip verčiasi (bent jau mano anlgų kalbos žiniomis, kuriomis nesiskundžiu). Ar žinai ką reiškia "by"? Visas sakinys reiškia, kad visas prekes išsiunčia bei parduoda būtent Redwood Tackle. Būtent jie ir naudojasi amazon kaip tarpininkais pardavimui už atitinkamą mokestį.

Ir dar: http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... Id=3149301

citata iš paskutinės nuorodos: "VAT on the items you sell
Since Marketplace is not directly involved in the sale of merchandise between buyers and sellers, buyers and sellers are responsible for determining whether or not the price of the item sold (and the associated buyer delivery charge) is subject to VAT, customs duties, fees and other taxes and are responsible for paying such amounts as required under law. "

Va ir pirmą eilutę paversiu: Amazon "turgus" nėra tiesiogiai susijęs su parduodamomis prekėmis tarp pirkėjo bei pardavėjo

IR DAR: štai čia ir aprašo kaip klientui (amazono klientui, t.y. pardavėjui tiek fiziniam tiek juridiniam) pardavinėti būtent per Amazon sistemą.
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... er_selling

Aišku, toliau knisantis, galima rast ir kiek tie paradavėjai moka būtent Amazonui už naudojimąsi sistema ir t.t., bet manau gal to jau ir nebeprireiks :)

p.s. dėl sąskaitų nesiginčysiu, čia reikia giliau kapstytis kodėl. Bet gali būt paprastas dalykas toks, kad visi mokėjimai eina per amazoną, todėl ir sąskaitos rašomos amazon vardu. Dėl šito tiksliai nežinau, čia, kaip ir sakiau, reikia jau giliau kapstytis :)

Peace :aliukas-2
 #474350   MariusJa
 04 Geg 2013 15:08
bobis rašė:o tai kas Amazon šio atveju, jei ne pardavėjas, jei pirkau iš Amazon?
galima panadaudot kaip pavyzdį tokią situaciją: Tarkim pirkau butą per nekilnojamo turto agentūrą, bet tai Juk nereiškia kad būtent ta agentūra tau pardavė butą, jie vėl gi yra tik tarpininkai gaunantys nustatytą sumą už TARPININKAVIMĄ PARDUODANT :) Tiek agentūros, tiek amazono atveju, tu ar kiti sumoka pinigus pardavėjui, kuris atseikėją nustatytą ar sutartą dalį tarpininkui.
 #474364   Sokratas
 04 Geg 2013 18:02
dėl vertimų nesiginčysiu, angliškai nekertu.

Bet, pasikartosiu, jei aš gaminu valtis, o tave samdau kad paduotum, pardavėjas būsi tu, aš tik gamintojas...
Na, o su nekilnojamu turtu gali būti kiti niuansai .

Amazon nėra tik internetinė firma kaip Ebay...

http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pul ... vergai.htm
 #474377   MariusJa
 04 Geg 2013 19:30
bobis rašė:dėl vertimų nesiginčysiu, angliškai nekertu.

Bet, pasikartosiu, jei aš gaminu valtis, o tave samdau kad paduotum, pardavėjas būsi tu, aš tik gamintojas...

Tada kitas variantas, kažką ir patys stumdo. Bet realiai, mano viršuj pakopinti linkai kaip pačiam pardavinėt per amazon. Vadinasi, galima per juos pardavinėt betkam. Per amazoną parduoda ne tik gamintojai, pvz aš galiu parduot per amazoną iš tavęs nusipirktą daiktą, o amazonas tikrai nuo to nepataps pardavėju. Ebay - kita specifika.
 #480888   keris
 25 Geg 2013 09:34
Sveiki zvejai! Gal kas nors uzsisakineja is: http://global.rakuten.com/en/store/ebis ... 106545783/ ? Noriu parsisiusti graphiteleader finezza, nes Omaras sake, kad sekanti siunta bus tik liepos pradzioje, o tiek ilgai laukt nenoriu. Ar is cia siunciant bus man pritaikytas muito ir pvm mokesciai? Ir dar matau, kad naudojant kazkoki www.tenso.com berods butu free international shipping.
 #481178   Vytenisnl
 26 Geg 2013 14:04
bobis rašė:dėl vertimų nesiginčysiu, angliškai nekertu.

Šitoj vietoj galiu kompetetingai pakomentuoti:

Jei gamini valtis, o mane samdai, kad parduočiau kaip prekybos agentą - pardavėjas esi vistiek tu. Mokesčiai mano mokami nuo komisinių, įskaitant ir tapimą PVMčiku, o aš tik padedu tau parduot :)

Kitas reikalas būtų, jei pirkčiau iš tavęs tas valtis, o po to perparduočiau. Tada jau aš esu pardavėjas :)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 46
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė