Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #462187   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 20:55
SauliusM rašė: va labai gerai rasai, upetakiniu upiu keli simtai. tai kuo tas vienas Merkys toks ypatingas? ar bus vienokia ar kitokia jame tvarka situacija bendru Lietuvos mastu is esmes nepasikeis. Ir tas Merkys ypatingas tik tuom, kad "Merkio" klubui del jo niezti labai. ir taip jau perdaug tam klubui demesio skirta, net sitoj temoj tame tarpe taip pat. pasiulyta toj vienoj upej daryt licencine zukle. cia ir taip didelis kompromisas klubui daromas, tai jiem dar mazai. nei vienas kitas klubas jokiu net panasiu kompromisu neturi. apnaglejot galiu pasakyt. gal geriau pasnekam apie upetakiu apsauga Dubysoj? kodel nieks nerekia, kad Dubysoj uzdraust zvejybos su pludine? Arba Zeimenoj? O gal Minijoj? tos upes ka nesvarbios? kodel butent del Merkio tiek triuksmo?
upėtakių ir kiršlių lim. žūklę siūloma daryti ne tik Merky dabar. O dėl Lietuvos mastu, tai man primena: "noriu milijono iškart", "gal imsite dalimis?", "gal ir imčiau dalimis, bet noriu iškart" Pajusk skirtumą. Man tai dalimis tinka :D Dėl kompromiso. Mes darome tiek, kiek leidžia šalies įstatymai. Niekas nedraudžia kitiems klubams siekti. Kas dirba, tas gauna. Kokie čia kompromisai?

Žmonės "Merkiui" moka pinigus, nes žino už ką moka. O mokėti AM už jų "impotentinius popieriukus" Minijai ar Žeimenai pinigus, kurie nueis makrofitams, nemanau, kad bus daug norinčių. Bet jei tu už tai, tai ok. AM irgi už tai. Valio.

Aš už tvarką ir kitose upėse, galime nustatyti jose lim. žūklę, tik kas ją kontroliuos? AM? O gal "merkiečiai" turėtų vėl susimesti pinigų ir dar reiduoti Minijoj ir Žeimenoj?
 #462200   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 21:23
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:
SauliusM rašė:su sliekais gaudyt uzdrausta. o su perlofke ar batono nei kirsliu nei upetakiu nepagausi. taip kad nenado lia lia is jusu puses cia irgi.
gal pats kada bandei tai sukontroliuoti? turiu šiokios tokios praktinės patirties žuvų aplinkosaugoje, nu 17 m., todėl nebijau pasisakyti - nesukontroliuosi niekados. Kitose šalyse seniai suprato, bet mes vis "dviračius" siūlome.
o butina viska kontroliuot? is kur tas toks perfekcionistinis noras? o zmoniu samoningumu pasitiket nei trupucio negalima? gal geriau svietimu uzsiimt kazkokiu jei taip rupi, kad zmones patys samoningai nedarytu to kas negerai, o ne kontroliuot. jus gi ten vos ne sventieji angelai tam "Merky", taip graziai pasakas pasakojot apie zmoniu svietima. tai vat ir svieskit nekontroliave.
mes švietimu užsiimame pagal išgalės. Bent e-puslapį turime ir mokyklose lankomės. O kiek lėšų skirta iš AM ir ES švietimui mėgėjų žūklės klausimams? O iš AARP?
 #462210   SauliusM
 29 Kov 2013 21:48
vladimirmerkys rašė: Dėl kompromiso. Mes darome tiek, kiek leidžia šalies įstatymai. Niekas nedraudžia kitiems klubams siekti. Kas dirba, tas gauna. Kokie čia kompromisai?
va cia ir yra "merkio" dar viena problema. ir ne is vieno tarybos nario ta girdejau ir dabar ta matau pats. kad jum siulomi kompromisai, o jum vistiek negana ir ant ragu raunates. nu tai ir yra kaip yra. ir isvis Merkys, "Merkys", Merkys, "Merkys"... atsibodo jau zinok. keisk uzstrigusia plokstele.
 #462224   arabas
 29 Kov 2013 22:24
SauliusM rašė: ar tu isivaizduoji, kad as Merky tik viena kart gyvenime zvejojes esu? pernai ar uzpernai tai net fotoreportaza su tom kuojom is Merkio idejes buvau.
Įsivaizduoju, kad du kartus :lol: ... gal... jei nemeluoji :cool:

Gal sukertam lažybų iš gero ir brangaus butelio? Lažybų objektas - kuojų žvejyba aukštupyje ant perlovkės arba batono. Tokio cirko ir iš Klaipėdos žmonės atvažiuotų pasižiūrėti. Dar galima būtų pasikviesti teisėjo vaidmeniui Vilmantą arba vicejonauską.
 #462226   SauliusM
 29 Kov 2013 22:27
arabas rašė:
SauliusM rašė: ar tu isivaizduoji, kad as Merky tik viena kart gyvenime zvejojes esu? pernai ar uzpernai tai net fotoreportaza su tom kuojom is Merkio idejes buvau.
Įsivaizduoju, kad du kartus :lol: ... gal... jei nemeluoji :cool:

Gal sukertam lažybų iš gero ir brangaus butelio? Lažybų objektas - kuojų žvejyba aukštupyje ant perlovkės arba batono. Tokio cirko ir iš Klaipėdos žmonės atvažiuotų pasižiūrėti. Dar galima būtų pasikviesti teisėjo vaidmeniui Vilmantą arba vicejonauską.
nu bl... nu nenoriu as zmonem vietu rodyt, bet tau asmeniskai jei nori galiu parodyt vieta prie progos, jei prizadi kaip ir kur kitiem nepasakot. be kuoju is tos vietos galiu pasakyt kad pagautas ne vienas kilograminis eserys jeigu ka nu ir lydeku irgi.
 #462229   kablys
 29 Kov 2013 22:50
SauliusM rašė: nuogirdom as vadovaujuosi tu zmoniu kurie bendraut kaip zmones moka o ne visiem pakeliui akis draskyt. Taip kad jei tavo(kalba apie Vladimira :) ) ir kazkieno kito taryboj deklaruojamos tiesos issiskirs, tai kazin ar as patikesiu tavim, nes jau rasiau, kaip ir ka darei tarybos paskutiniam posedy maciau. plius jau ir cia pakankamai "prisirasinejei" vietom, kad as labai atsargiai vertinciau viska ka rasai.
:lol: Pasake tas,kuris akiu niekam niekada nedrasko :-D Sauliau,tu tai tikrai prisirasinejei daugiau nei pakankamai,tad tavo rasliavos tai tikrai atsargiai vertintinos,o ir pacio deklaruojamos tiesos daznai pasitikejimo tikrai nekelia. :roll:
 #462231   SauliusM
 29 Kov 2013 22:53
kablys rašė:
SauliusM rašė: nuogirdom as vadovaujuosi tu zmoniu kurie bendraut kaip zmones moka o ne visiem pakeliui akis draskyt. Taip kad jei tavo ir kazkieno kito taryboj deklaruojamos tiesos issiskirs, tai kazin ar as patikesiu tavim, nes jau rasiau, kaip ir ka darei tarybos paskutiniam posedy maciau. plius jau ir cia pakankamai "prisirasinejei" vietom, kad as labai atsargiai vertinciau viska ka rasai.
:lol: Pasake tas,kuris akiu niekam niekada nedrasko :-D Sauliau,tu tai tikrai prisirasinejei daugiau nei pakankamai,tad tavo rasliavos tai tikrai atsargiai vertintinos,o ir pacio deklaruojamos tiesos daznai pasitikejimo tikrai nekelia. :roll:
tavo tikejimas ar pasitikejimas mazai mane ir jaudina jei atvirai. nes pats tai be to kad palot tai daugiau nieko ir nesugebi. nu plius dar kosminio lygio nesamoniu prirasyt. va ir sita tavo zinute, nu ir ka bendro su tema turi,kurioj rasoma? ogi nieko. tik au au au au...
 #462233   arabas
 29 Kov 2013 22:54
Saulėnai, pasiūlymas dėl lažybų dar galioja. ;-)
Statau kibirą perlovkės ir tavo mėgstamiausią batoną. Ai, velniai nematė, du batonus!

Ta vieta - dar ne aukštupys, ir baltos žuvies ten jau kažkiek yra.
O dėl kitos vietos, tai ji ne šiek tiek žemiau licencinio ruožo, o labai toli nuo jo.
 #462236   SauliusM
 29 Kov 2013 23:00
arabas rašė:Ta vieta - dar ne aukštupys, ir baltos žuvies ten jau kažkiek yra.
bet sutinki kad auksciau ozkelaiciu ir kad kuojas ten gaudyt realu?
o siaip as pats tai tikrai neuzsiimsiu ten gaudyt su pludine. niekad gyvenime to ir nedariau ten.
ir isvis su pludine jau belekiek metu negaudau.
vaziuodavom su pusbroliu po darbo, jis ten kur gavai nuoroda sededavo su pludine, o as krantais su spinu eidavau.
tai ka jis pagaudavo maciau.
tas vyko tuo metu, kai licenciju jokiu i merki nereikejo.
netiki, vaziuok i ta vieta, pasiziurek ta ilanka (gavai konkrecia nuoroda) ir manau tau be jokiu lazybu klausimai turetu pasibaigt.

o del tos kitos vietos, tai manau supranti kad pernai ar uzpernai pludininku kolchozas nu nelabai galejo licenciniam ruoze stovet...
patikslinu, tas buvo pernai balandzio 15 d.
Paskutinį kartą redagavo 2 SauliusM. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #462237   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 23:01
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:Sauliau, o kur čia kada žvejai mėgėjai gavo ką iš ES?
Kalba ne apie tai ka gavo o ko neteks. nes jei pritruks ES lesu del jusu "nuopelnu" tai as galiu garantuot beveik, kad skyles prades kaisyt is AARP lesu, t.y. pinigu surinktu is visu musu. ir tai bus "Merkio" "nuopelnas". bet kam as cia aiskinu, tau vistiek nerupi ir ka sakau kaip zirniai nuo sienos atsoka.
o aš galiu beveik garantuoti, kad ES pinigų Lietuvai užteks ir mūsų šalis nuo mūsų klubelio veiksmų nenukentės :-D :-D :-D . Nu rimtai. Ir galiu beveik garantuoti, kad iš AARP išleistų lėšų naudos nepajusime :-D o čia tai juokauju.

Tos AARP lėšos nieko užlopyti negali, nes palyginus su ES lėšomis aplinkosaugai, tai čia yra niekas. Kad dėl "Merkio" kovos už meškeriotojų teises pradės kentėti nacionaliniai interesai ir projektai (gal klimato kaitos ar atliekų tvarkymo) - mažų mažiausiai juokinga :-D . Čia kaip ir prezidentės veto MŽ įstatymui buvo tik dėl "Merkio". Mes paprastas mažas klubelis :-D Beje, prezidentės dekretas, kuriame ji pasisako dėl MŽ įstatymo priėmimo kaip korupciniu požiūriu, taip ir dėl upių nuomos, vertas susipažinti: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2

Jei dar rimčiau, tai kai kurie mūsų politikoje nusimano ne iš delfio skaitymo. Viskas bus normaliai.
 #462238   SauliusM
 29 Kov 2013 23:05
Vladimir, tu gal susikurk va cia "Merkio" klubo tema kaip ir kiti klubai:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/viewforum.php?f=19
ir ten ir varyk ta savo demagogija bendros gamtos apsaugos temos neterses su tuo savo Merkiu.
nes jau atsibodaii naturaliai. ir kuo daugiau tu rasai, tai man tuo blogesne nuomone apie ta savo kluba sudarai.
itariu, kad greiciausiai ne tik man.
tai gal baik "reklamuotis"
 #462245   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 23:16
SauliusM rašė: va cia ir yra "merkio" dar viena problema. ir ne is vieno tarybos nario ta girdejau ir dabar ta matau pats. kad jum siulomi kompromisai, o jum vistiek negana ir ant ragu raunates. nu tai ir yra kaip yra. ir isvis Merkys, "Merkys", Merkys, "Merkys"... atsibodo jau zinok. keisk uzstrigusia plokstele.
prie ko čia tie kompromisai? Atsakyk man, kuom remiantis buvo atšaukta ankstesnė lim.ž. tvarka, galiojųsi 3 metus ir parengta pagal mokslininkų atliktus tyrimus ir rekomendacijas?
 #462246   arabas
 29 Kov 2013 23:17
SauliusM rašė:
bet sutinki kad auksciau ozkelaiciu ir kad kuojas ten gaudyt realu?

Tas tavo "aukščiau", tai... kai ant laikraščio atsistoji, tai irgi galima sakyti "palipau aukščiau".

Gaudyti ten galima ir barakudas, bet... vadinti tai tikslinga žvejyba... tai atsiprašau.
 #462247   SauliusM
 29 Kov 2013 23:23
tai kaip suprantu du pasikele muselinykai ir upetakistas arabas nusprende prisikt merkiais bendra gamtos apsaugos tema ir uz visa foruma nnusprende, kad mano informacijos is Tarybos nereikia. nu nereikia tai nereikia, as tikrai neturiu cia jokio tikslo draskytis su jumis ar kazkam kazka irodinet. norit palikt foruma be sitos info ir be galimybes per mane kazka siulyt tarybai, tai esat per viena zingsni nuo to. nes mano kantrybe irgi ne gelezine ir kai jinai pasibaigs, tai vat galesit visus pasiulymus ir klausimus visi kabliui, arabaui ir vladimirui ir rasyt. nes kaip suprantu, dabartine galimybe tai niekam nafig nereikalinga ir neidomi. ir isvis as svolociu svolocius esu, kad kazka darau.
 #462248   SauliusM
 29 Kov 2013 23:25
vladimirmerkys rašė:Atsakyk man
neatsakysiu, nes jau uzknisai galutinai.
arabas rašė: Gaudyti ten galima ir barakudas, bet... vadinti tai tikslinga žvejyba... tai atsiprašau.
vaidink kaip nori, kad ir medziokle ar grybavimu.
 #462249   Gemini
 29 Kov 2013 23:28
Atsiprašau už offtopą...
Pagalvojau, kad butu neblogai prisijungti šiemet būtent prie „žvejo tribūnos“ dalyvių per artimiausia „Darom2013“ akciją. Butu galima su kai kuo pabendrauti gyvai prie progos. Bet nerandu tokios temos. Net senesnių 2012, 2011, 2010 nerandu.
Tai ar nerandu? Ar niekada nebuvo?
 #462252   arabas
 29 Kov 2013 23:33
Gemini rašė:Atsiprašau už offtopą...
Pagalvojau, kad butu neblogai prisijungti šiemet būtent prie „žvejo tribūnos“ dalyvių per artimiausia „Darom2013“ akciją. Butu galima su kai kuo pabendrauti gyvai prie progos. Bet nerandu tokios temos. Net senesnių 2012, 2011, 2010 nerandu.
Tai ar nerandu? Ar niekada nebuvo?
"Merkys" manau darys tokią akciją, kaip ir kiekvienais metais. Vladimiras turbūt geriau žino. Jei taip, tai maloniai laukiam.
 #462254   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 23:45
SauliusM rašė: ir kuo daugiau tu rasai, tai man tuo blogesne nuomone apie ta savo kluba sudarai.
itariu, kad greiciausiai ne tik man.
Sauliau, o aš tai :/brazasista

Tavo nuomonę apie klubą aš jau pasiskaitynėjau ankstesnėse temose, kad Merkį nuo žmonių uždarėme ir t. t. Ir nesiruošiu jos čia keisti - laisvoj šaly gyvename. Tik jei ankščiau tavo nuomonė buvo tavo, tai dabar ji MŽT nario ir visuomenės atstovo. Pratinkis. Nes tai vienur tu rašai, kad pavyzdys geras (nes "Merkį" aukojame), tai vėl "Merkys" blogas. Apsispresk.
 #462255   arabas
 29 Kov 2013 23:47
SauliusM rašė:tai kaip suprantu du pasikele muselinykai ir upetakistas arabas nusprende prisikt merkiais bendra gamtos apsaugos tema ir uz visa foruma nnusprende, kad mano informacijos is Tarybos nereikia. nu nereikia tai nereikia, as tikrai neturiu cia jokio tikslo draskytis su jumis ar kazkam kazka irodinet. norit palikt foruma be sitos info ir be galimybes per mane kazka siulyt tarybai, tai esat per viena zingsni nuo to. nes mano kantrybe irgi ne gelezine ir kai jinai pasibaigs, tai vat galesit visus pasiulymus ir klausimus visi kabliui, arabaui ir vladimirui ir rasyt. nes kaip suprantu, dabartine galimybe tai niekam nafig nereikalinga ir neidomi. ir isvis as svolociu svolocius esu, kad kazka darau.
:grin:
Nesinervuok. Įkalk ramūnėlių arbatos ar ko nors stipresnio. Informacija iš Tarybos reikalinga. Draskaisi ir įrodinėji kažkam kažką ne tu vienas. Visi čia svolačiai.

P.S. Dėkui, kad aš tik arabas upėtakistas, o ne pasikėlęs arabas upėtakistas.
 #462256   SauliusM
 29 Kov 2013 23:50
vladimirmerkys rašė: Apsispresk.
aha, apsisprendziau, ner ko kiaulem perlus metyt ir isvis cia dar su kazkuom viesai aiskintis. n.x man to reik? kad kazkokie pridurkai man akis draskytu? ot tai aciu uz tokia laime. isgyvensit forume ir be MZT nario nuomones tada. pareiksiu ja balsuodamas taryboj, o ne su pridurkais internete kapodamasis.
 #462257   SauliusM
 29 Kov 2013 23:52
arabas rašė: Informacija iš Tarybos reikalinga.
nu tai pradubliuosiu oficialius protokolus toj temoj kur nieks komentuot negali ir galesit but laimingi.
t.y. post faktum gausit sito va puslapio kopija:
http://www.am.lt/VI/index.php#a/5744
nes draskytis cia su kievienu isivaizduojanciu, kad yra genijus, tai man atsibodo.
turiu ka veikt ir be to.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė