Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #462073   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 16:33
SauliusM rašė:
kablys rašė:
SauliusM rašė:o tu tikrai ant tiek durnas, kad nesupranti?
Gal as kazka ir ne iki galo suprantu,bet vat,kad tu viska puikiai suprasdamas,visviena esi ant tiek durnas,kad del visko kaltini muselininkus,tai cia faktas.
ir toliau kaltinsiu, nes sitaip sikt ant galvu zvejojantiems kitais budais negalima.
atsakyk man Sauliau, kam leisti žvejoti plūdine meškere ten, kur yra tik lašišinės žuvys? Aš ne tik apie Merkį, tokių upių ra nemažai. Praėjus su elektrolovu, baltos žuvys ten sudaro kelis proc. Kiek gi tu jų su meškere ten pagausi? Aš matau daug populizmo prieš visus žvejus, bet man atrodo, kad gal reikia ir apie žuvų išteklių apsaugą pagalvoti? Aš jau nešneku apie pasauline lašišinių žuvų gaudymo kultūra. Ar mums pofig tą ES kultūrą ir aplinkosauga, bet pinigus tam iš Jūsų visvien pasiimsim :)

O pasisakymai, kad plūdininkai ieško kuojų upėtakiniuose upeliuose prilygsta pasisakymams, kad rudenį Nerį gaudom salačius prie lašišinės nerštavietės. Jau vieną kartą buvome užlipę ant šio grėblio. Pabandom dar kartą, ir iki tol, kol kotas suluš?
 #462077   arabas
 29 Kov 2013 16:41
vladimirmerkys rašė: pasak kai kurių, reikia viską paaukoti.
Taip taip ir dar kartą taip!
Viskas vardan bendrų tikslų ir šviesaus rytojaus. „Visa šalis paskui nukentės dėl jūsų veiksmų. Gal kartais reiktų biški plačiau pažiūrėt, o ne tik savo...“

Tik kažkur jau girdėta. Tiksliau kažkada jau girdėta. Naiviai tikėjausi, kad šitas sovietinio teisingumo principas jau nebegalioja. Klydau.

Iš karto atsiprašau, kad eilinį kartą kažką ten aplojau.
 #462080   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 16:53
SauliusM rašė:
arabas rašė:
kablys rašė: O tai kas cia tokio neteisingo..
.... ir labai veiksminga, kai kertama per patį jautriausią valdininko organą, t.y. kišenę.
tik visa beda, kad kertama ne per valdininko o per visu musu zveju megeju kisene. bet kaip suprantu "Merkiui" iki lempos, nes visi like zvejai jiem niekada nerupejo ir nerupes ir del savo klubo naudos, padarys zapadlo visai valstybei. labai grazu. ir jus man dar paskui paaiskinkit, kad neegzistuoja muselinyku lobizmas ir kad jie ne pasikele ir ne arogantiski. gal ir gerai kad ta Merki ateme is ju, biski gal ant zemes nusileis, nes jau pradeda atsibost su savo susireiksminimu.
Sauliau, o kur čia kada žvejai mėgėjai gavo ką iš ES? Man šiaip įdomu. Žinau dėl EŽF, bet kol kas naudos iš to nemačiau, nors aišku, ne visoje Lietuvoje žvejoju. Ir gal visi žvejai pasisakykite, ar Jūs pajutote, kad ES remia mus - mėgėjus?

Ir niekam mes čia jokio zapadlo nepadarysim, nereikia čia kelti panikos ir vėl ant mūsų varyti. ES irgi ne idiotai dirba, kad po kažkokio rašto čia viską stabdyti. Dėrėsimės palaipsniui. Galų gale šneka eina ne apie lėšų grobstymą ar netinkamą panaudojimą (nors lenkų diplomatai klausė manęs, kaip čia jie per ES finansuotą ALIS negali sau leidimo pažvejoti nusipirkti - žinau, kad jau išspręsta, bet įvaizdis jau sudarytas), o aplamai apie valdymo principus. Man rodos, kad AARP skirstymo pokyčiai (leisti gauti lėšų NVO) pasitarnaus būtent visiems meškeriotojams.

Dėl muselininkų lobizmo. Kas dirba, tas turi. Ir apie mūsų nusileidimą ant žemės. Klubui beveik 40 metų, taip kad daug visko matėme ir nugyvenome, tad jau kaip nors ir tai nugyvensim - galų gale ne pirmas kartas. Pats klubas tikrai nenukentės nuo upės praradimo - nukentės pati upė ir jos ištekliai, ir atitinkamai joje žvejojantys žvejai. Bet ne visi tai supranta matyt.
 #462085   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 17:00
giedriuzzz rašė:
kablys rašė:nera kitu budu,nu gal ir galima butu kazka sugalvot,bet tingisi
O ar buvo kas nors pasiūlyta, kaip kitaip padaryti? Klubas teikė kokius nors pasiūlymus?
pasikartosiu: Kas liečia Merkio aukojimą dėl MŽD upių, tai buvo siūlymas (ir galima buvo tikrai jį įgyvendinti) ne upių nuomą drausti, o įtraukti problematiškas upes į nenuomojamų vandens telkinių sąrašą (bei prokuratūrai pasidomėti, kaip iš ten dingo Nemunas ir kas sudarė sąlygas lobti iš leidimų į jį). Gerokai paprastenis buvo kelias, nei įstatymus keisti.
 #462088   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 17:10
Julius's rašė: kad labai menkai yra paminimas NDRP.
kiek prisimenu, pagrindinis licencijavimo tikslas NDRP - riboti žvejų skaičių. Kiek pasiteisino- nežinau, nes ten negaudau. Kai ten buvo nustatytas pirmas licencijavimas (čia prieš keletą metų) - vėliau NDRP paprašė jį sustabdyti, nes naudos nebuvo - jiems teko atsisakyti nustatytos tvarkos dėl AM nesugebėjimo tinkamai sutvarkyti leidimų paltinimo teisinę bazę ir t.t. Mano akimis žiūrint į dabartinį NDRP licencijavimą, tai tautos plėšimas vidury dienos, ypač, kad NDRP pinigų iš licencijų visvien negauna.

Mano nuomonė, pinigai už limituotą žūklę turi būti panaudojami būtent ten, iš kur yra surenkami.
 #462124   SauliusM
 29 Kov 2013 19:14
vladimirmerkys rašė: Saulius čia vadovaująsi tik nuogirdomis iš mūsų oponentų - nei jis anuomet buvo, nei matė.
tai panasu, kad laikas mum baigt diskusijas, nes kas buvo MZPT nemaciau as o kas dabar yra MZT nematai ir nezinai tu. o nuogirdom as vadovaujuosi tu zmoniu kurie bendraut kaip zmones moka o ne visiem pakeliui akis draskyt. Taip kad jei tavo ir kazkieno kito taryboj deklaruojamos tiesos issiskirs, tai kazin ar as patikesiu tavim, nes jau rasiau, kaip ir ka darei tarybos paskutiniam posedy maciau. plius jau ir cia pakankamai "prisirasinejei" vietom, kad as labai atsargiai vertinciau viska ka rasai.
 #462126   SauliusM
 29 Kov 2013 19:17
vladimirmerkys rašė:atsakyk man Sauliau, kam leisti žvejoti plūdine meškere ten, kur yra tik lašišinės žuvys?
tai kad ne tik lasisines zuvys ten. tuo tarpu kai nereikejo "Merkio" licenciju pirkt as ten zvejodavau ir pats maciau kiek ten yra lydeku, kuoju, eseriu ar strepeciu. taip kad sitas pasakas gali papasakot kam nors kitam.
 #462128   SauliusM
 29 Kov 2013 19:19
vladimirmerkys rašė:Sauliau, o kur čia kada žvejai mėgėjai gavo ką iš ES?
Kalba ne apie tai ka gavo o ko neteks. nes jei pritruks ES lesu del jusu "nuopelnu" tai as galiu garantuot beveik, kad skyles prades kaisyt is AARP lesu, t.y. pinigu surinktu is visu musu. ir tai bus "Merkio" "nuopelnas". bet kam as cia aiskinu, tau vistiek nerupi ir ka sakau kaip zirniai nuo sienos atsoka.
 #462134   SauliusM
 29 Kov 2013 19:25
vladimirmerkys rašė:Klubui beveik 40 metų, taip kad daug visko matėme ir nugyvenome.
aha, teks matyt klubui isgyvent ir nelabai vykusiai issirinkta prezidenta paskutiniu metu, kuris nu visai nekokia nuomone apie kluba sukuria visiem akis draskydamas labai arogantiskai. nors, klube tikrai yra protingu ir kulturingu zmoniu. Labai gerai matesi per paskutini MZPT posedi. sedi du "Merkio" atstovai salia. V.Adelsinas ir P.Gudynas. Vienas solidus ir kulturingas zmogus argumentuotai reiskiantis nuomone, o kitas draskos kaip suva pasiutes visiem akis kabindamas. spekit kuris buvo kuris...
 #462137   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 19:37
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:atsakyk man Sauliau, kam leisti žvejoti plūdine meškere ten, kur yra tik lašišinės žuvys?
tai kad ne tik lasisines zuvys ten. tuo tarpu kai nereikejo "Merkio" licenciju pirkt as ten zvejodavau ir pats maciau kiek ten yra lydeku, kuoju, eseriu ar strepeciu. taip kad sitas pasakas gali papasakot kam nors kitam.
sutinku, kad ruože žemiau Sližiūnų yra ir kitos žuvies. Aukščiau - faktiškai nėra. Ir aš ne pasakomis vadovaujuosi, o moksliniu VU EKOI ichtiologų monitoringu bei Merkyje pats dar žvejoju beveik 20 metų. Ir iš dalies iš Merkio ichtiomonitoringo esu magistrą VU GMF apsiginęs. Tai tiek apie "mano" pasakas.

Klubas visą Šalč. r. ruožą ėmė ne todėl, kad norėjom viso, o todėl, kad esantys įstatymai neleido pasiimti mažesnio ruožo. Jei būtų galimybės imti ruožą be "baltos" žuvies - imtume - nes šiaip prižiūrėti 80 km mums tikrai daugoka. Ir buvo diskusijų AM'e leisti žvejoti visais įrankiais žemiau Ožkelaičių k. - galima ir dabar pratęsti. O kas liečia aukščiau - leidimas ten žvejoti plūdine yra populizmas ir elementarios lašišinių žuvų aplinkosaugos nepaisymas. Ir Valstybinio Merkio ichtiologinio draustinio tikslai - upėtakių ir kiršlių apsauga, o ne visų žvejojančių norų tenkinimas.
 #462139   arabas
 29 Kov 2013 19:40
SauliusM rašė:

Saulėnai, esi aukščiausio lygio demagogas.

Matyt buvai gerai prilupęs haliucinogenų, kad tokius vaizdus matei. Ryklių nepasitaikė?
Ichtiologai su elektrolovu nepagauna, o jis matė :[anuol
 #462146   SauliusM
 29 Kov 2013 19:43
vladimirmerkys rašė:Valstybinio Merkio ichtiologinio draustinio tikslai - upėtakių ir kiršlių apsauga.
va cia tai populizmas. nes kam ten tie kirsliai su upetakiais bus reikalingi, jei ju niekas gaudyt negales. kazkodel yra Lietuvoj upiu, kuriose tu upetakiu su kirsliais yra gerokai daugiau nei Merky nors ten ne tik augaliniais masalais bet ir sliekais su pludine gali gaudyt. taip kad cia bla bla ir nieko daugiau. o kad isgaudys upetakiussu pludine ant kruopu ar batono, tai cia marazmas. jau per sita muselininku marazma ne vienoj vietoj, ne tik Merky yra pludininkai nuskriausti. Jau Wytux va verke pernai rudeni kad per tas jam neidomias lasisas negali kuoju su sapalais Nery gaudyt. Nu ir ka siulai pasakyt tokiem zmonem? kad visi bb dejo ant ju, nes yra elitas kuriam reikia lasisiniu zuvu ir ant viso kitko nusispjaut?
 #462149   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 19:47
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:Klubui beveik 40 metų, taip kad daug visko matėme ir nugyvenome.
aha, teks matyt klubui isgyvent ir nelabai vykusiai issirinkta prezidenta paskutiniu metu, kuris nu visai nekokia nuomone apie kluba sukuria visiem akis draskydamas labai arogantiskai. nors, klube tikrai yra protingu ir kulturingu zmoniu. Labai gerai matesi per paskutini MZPT posedi. sedi du "Merkio" atstovai salia. V.Adelsinas ir P.Gudynas. Vienas solidus ir kulturingas zmogus argumentuotai reiskiantis nuomone, o kitas draskos kaip suva pasiutes visiem akis kabindamas. spekit kuris buvo kuris...
sutinku, kad buvau tuomet įpykęs, bet pats manau mano vietoj dar ne tą parodytum, bent kiek teko patį matyti ir girdėti :D O dėl mano prezidentavimo ir klubo įvaizdžio nesijaudink. Per kelis metus padarėme bent mažoje Lietuvos dalelėje tiek, kad AM net neturi resursų to perimti, apart buko pinigų surinkimo aišku. Žuvies ten YRA, žvejybos kultūra kila, vietiniai palaiko. Pažiūrėsim, kas bus po metų.
 #462150   SauliusM
 29 Kov 2013 19:48
arabas rašė: Ichtiologai su elektrolovu nepagauna, o jis matė :[anuol
ir ne tik maciau bet ir pagavau kas svarbiausia. ir net auksciau Ozkelaiciu tilto kaip ne kaip.
kad ichtiologai nepagavo nesakyciau. nes vladimiras ir pats kazkoki ten % minejo, kad yra.
tik va tas procentas ne tolygiai po upe pasiskleides o sedi tam tikrose vietose ir tenai tose vietose jas zinodamas gali labai sekmingai ta kitokia zuvi gaudyt.
ir ner ko verkt cia. su sliekais gaudyt uzdrausta. o su perlofke ar batono nei kirsliu nei upetakiu nepagausi. taip kad nenado lia lia is jusu puses cia irgi.
 #462153   SauliusM
 29 Kov 2013 19:51
vladimirmerkys rašė:sutinku, kad buvau tuomet įpykęs,
ipykes :lol: va arabas apie jauna foxterjera rase. tai kaip tik prezidentui butu tike :lol:
vladimirmerkys rašė:bet pats manau mano vietoj dar ne tą parodytum, bent kiek teko patį matyti ir girdėti :D
ir kur tau cia teko mane matyt ir girdet? kazkaip neatsimenu kad butumem susitike kada be to vienintelio karto taryboj.
 #462161   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 20:07
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:Valstybinio Merkio ichtiologinio draustinio tikslai - upėtakių ir kiršlių apsauga.
va cia tai populizmas. nes kam ten tie kirsliai su upetakiais bus reikalingi, jei ju niekas gaudyt negales.
Ir čia šneka MŽT prie AM narys? Šiaip MŽT yra ne prie ŽŪM ar ŪM. Aš kaip ir galvojau, kas Aplinkos ministerija saugo gamtą, ten pas juos tokia Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba dar yra. Ir Aplinkos ministerija saugo gamtą gal ne tik tam, kas visi mes čia galėtume žuvies prišnioti. Nors ir Žilinskas pasisakydavo, kad aplinkosauga ne MŽT rūpestis. Lai visuomenė sprendžia, kieno čia rūpestis.

Pagal naują ES žuvinikystės politiką nuo 2014-2015 m. žvejybą "Natura2000" teritojose turės būti reglamentuota atskirais griežtesniais teisės aktais ir patikėk, ten prioritetas bus aplinkosauga, o ne žvejų visų norų tenkinimas. Beje, tose teritorijose turės atsirasti atstatomieji ruožai, kur žvejyba bus draudžiama ištisus metus. Iš bėdos klubas palauks šios tvarkos ir dar pažiūrėsim, į kieno argumentus dėl žūklės draustiniuose tvarkos atsižvelgs ES aplinkos apsaugos agentūra ;-)
 #462163   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 20:12
SauliusM rašė:su sliekais gaudyt uzdrausta. o su perlofke ar batono nei kirsliu nei upetakiu nepagausi. taip kad nenado lia lia is jusu puses cia irgi.
gal pats kada bandei tai sukontroliuoti? turiu šiokios tokios praktinės patirties žuvų aplinkosaugoje, nu 17 m., todėl nebijau pasisakyti - nesukontroliuosi niekados. Kitose šalyse seniai suprato, bet mes vis "dviračius" siūlome.
Paskutinį kartą redagavo 1 vladimirmerkys. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #462165   ciapajavas
 29 Kov 2013 20:20
tai faktiskai pripazisti savo klubo impotencija..? :lol:
tai gal daug kur reikia uzdrausti zvejoti, pvz ten kur tiketina gali buti lasisiniu zuvu? ir auginkim laimingi nauja karta zveju, kurie bus patenkinti zvejyba net nezvejodami o tiesiog zinodami kad zuvu vandenyje yra. zodziu ko nesugebam ta kompensuosim draudimais. fu.
 #462167   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 20:25
ciapajavas rašė:tai faktiskai pripazisti savo klubo impotencija..? :lol:
tai gal daug kur reikia uzdrausti zvejoti, pvz ten kur tiketina gali buti lasisiniu zuvu? ir auginkim laimingi nauja karta zveju, kurie bus patenkinti zvejyba net nezvejodami o tiesiog zinodami kad zuvu vandenyje yra. zodziu ko nesugebam ta kompensuosim draudimais. fu.
nusišneki, reikia bent pradžiai riboti žūklę bent jau draustiniuose ar jų ruožuose, (ichtio draustinių Lietuvoje 9 berods), o upių su upėtakias apie porą šimtų. O tai kam tada tie ichtio draustiniai reikalingi? Kad statybas juose riboti, kaip yra dabar daugumoje jų? Klubas veiksmingai kontroliavo, kol buvo galima žvejoti tik spiningu ir museline.
 #462169   SauliusM
 29 Kov 2013 20:29
vladimirmerkys rašė:
SauliusM rašė:
va cia tai populizmas. nes kam ten tie kirsliai su upetakiais bus reikalingi, jei ju niekas gaudyt negales.
Ir čia šneka MŽT prie AM narys? Šiaip MŽT yra ne prie ŽŪM ar ŪM. Aš kaip ir galvojau, kas Aplinkos ministerija saugo gamtą, ten pas juos tokia Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba dar yra. Ir Aplinkos ministerija saugo gamtą gal ne tik tam, kas visi mes čia galėtume žuvies prišnioti. Nors ir Žilinskas pasisakydavo, kad aplinkosauga ne MŽT rūpestis. Lai visuomenė sprendžia, kieno čia rūpestis.

Pagal naują ES žuvinikystės politiką nuo 2014-2015 m. žvejybą "Natura2000" teritojose turės būti reglamentuota atskirais griežtesniais teisės aktais ir patikėk, ten prioritetas bus aplinkosauga, o ne žvejų visų norų tenkinimas. Beje, tose teritorijose turės atsirasti atstatomieji ruožai, kur žvejyba bus draudžiama ištisus metus. Iš bėdos klubas palauks šios tvarkos ir dar pažiūrėsim, į kieno argumentus dėl žūklės draustiniuose tvarkos atsižvelgs ES aplinkos apsaugos agentūra ;-)
bet taryba kaip ne kaip megeju zvejybos o ne aplinkosaugos apskritai. kai paciam prades rupet kazkas daugiau nei Merkys, tai galesi tada man papasakot pasakas kokia as aplinkosauga turiu rupintis, benamiais gyvunais ar badaujanciais afrikos vaikais. o kolkas galetum ir patylet su tokiais savo pareiskimais.
 #462170   SauliusM
 29 Kov 2013 20:31
vladimirmerkys rašė:
SauliusM rašė:su sliekais gaudyt uzdrausta. o su perlofke ar batono nei kirsliu nei upetakiu nepagausi. taip kad nenado lia lia is jusu puses cia irgi.
gal pats kada bandei tai sukontroliuoti? turiu šiokios tokios praktinės patirties žuvų aplinkosaugoje, nu 17 m., todėl nebijau pasisakyti - nesukontroliuosi niekados. Kitose šalyse seniai suprato, bet mes vis "dviračius" siūlome.
o butina viska kontroliuot? is kur tas toks perfekcionistinis noras? o zmoniu samoningumu pasitiket nei trupucio negalima? gal geriau svietimu uzsiimt kazkokiu jei taip rupi, kad zmones patys samoningai nedarytu to kas negerai, o ne kontroliuot. jus gi ten vos ne sventieji angelai tam "Merky", taip graziai pasakas pasakojot apie zmoniu svietima. tai vat ir svieskit nekontroliave.
 #462171   arabas
 29 Kov 2013 20:33
SauliusM rašė:.. tuo tarpu kai nereikejo "Merkio" licenciju pirkt as ten zvejodavau ir pats maciau kiek ten yra lydeku, kuoju, eseriu ar strepeciu. taip kad sitas pasakas gali papasakot kam nors kitam.
SauliusM rašė:.. pernai ar uzpernai pavasari buvau pats asmeniskai apakes merky,... dar pats is spino donke pasidares kelias pasigavau salia prisedes. tas aisku buvo siek tiek zemiau jusu nuomojamo ruozo, nu bet labai nedaug zemiau..
SauliusM rašė:..ir ne tik maciau bet ir pagavau kas svarbiausia. ir net auksciau Ozkelaiciu tilto kaip ne kaip.
Savo paties makaronus nuo savo ausų nusikabink. :lol:
 #462174   SauliusM
 29 Kov 2013 20:38
vladimirmerkys rašė:
ciapajavas rašė:tai faktiskai pripazisti savo klubo impotencija..? :lol:
nusišneki, reikia bent pradžiai riboti žūklę bent jau draustiniuose ar jų ruožuose, (ichtio draustinių Lietuvoje 9 berods), o upių su upėtakias apie porą šimtų. O tai kam tada tie ichtio draustiniai reikalingi? Kad statybas juose riboti, kaip yra dabar daugumoje jų? Klubas veiksmingai kontroliavo, kol buvo galima žvejoti tik spiningu ir museline.
va labai gerai rasai, upetakiniu upiu keli simtai. tai kuo tas vienas Merkys toks ypatingas? ar bus vienokia ar kitokia jame tvarka situacija bendru Lietuvos mastu is esmes nepasikeis. Ir tas Merkys ypatingas tik tuom, kad "Merkio" klubui del jo niezti labai. ir taip jau perdaug tam klubui demesio skirta, net sitoj temoj tame tarpe taip pat. pasiulyta toj vienoj upej daryt licencine zukle. cia ir taip didelis kompromisas klubui daromas, tai jiem dar mazai. nei vienas kitas klubas jokiu net panasiu kompromisu neturi. apnaglejot galiu pasakyt. gal geriau pasnekam apie upetakiu apsauga Dubysoj? kodel nieks nerekia, kad Dubysoj uzdraust zvejybos su pludine? Arba Zeimenoj? O gal Minijoj? tos upes ka nesvarbios? kodel butent del Merkio tiek triuksmo?
 #462176   SauliusM
 29 Kov 2013 20:39
arabas rašė:
SauliusM rašė:.. tuo tarpu kai nereikejo "Merkio" licenciju pirkt as ten zvejodavau ir pats maciau kiek ten yra lydeku, kuoju, eseriu ar strepeciu. taip kad sitas pasakas gali papasakot kam nors kitam.
SauliusM rašė:.. pernai ar uzpernai pavasari buvau pats asmeniskai apakes merky,... dar pats is spino donke pasidares kelias pasigavau salia prisedes. tas aisku buvo siek tiek zemiau jusu nuomojamo ruozo, nu bet labai nedaug zemiau..
SauliusM rašė:..ir ne tik maciau bet ir pagavau kas svarbiausia. ir net auksciau Ozkelaiciu tilto kaip ne kaip.
Savo paties makaronus nuo savo ausų nusikabink. :lol:
nera man ka nusikabinet. kai nereikejo licenciju zvejojau auksciau ozkelaiciu. o pernai ar uzpernai zvejojau zemiau licencinio ruozo. kas tau neaisku? ar tu isivaizduoji, kad as Merky tik viena kart gyvenime zvejojes esu? pernai ar uzpernai tai net fotoreportaza su tom kuojom is Merkio idejes buvau.
 #462177   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 20:41
SauliusM rašė:sedi du "Merkio" atstovai salia. V.Adelsinas ir P.Gudynas. Vienas solidus ir kulturingas zmogus argumentuotai reiskiantis nuomone, o kitas draskos kaip suva pasiutes visiem akis kabindamas. spekit kuris buvo kuris...
yra toks principas derybose, pasiskaityk :) Visgi sutik, kad būtent klubas iškėlė AARP spragas dėl lėšų per posėdį. Kaip mes tai padarėme, čia jau mūsų rūpestis, bet padarėme. Štai pats išgirdai apie tai, šauniai pakovojai šiuo klausimu. Iki tol Taryboje niekas negirdėjo ir klausytis nenorėjo kultūringai pateikiamų minčių. Principas "garsiai rėkti" joje pasiteisina, kaip pastebėjau. Beje, Žilinskas įvedė :)
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė