Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #457578   Vegys
 15 Kov 2013 17:34
Xrapas,
pavardinai nemažai rimtų firmų ir mano akim žiūrint gerų spalvų masalų, kurie tušti. Kokia pačio nuomonė - kodėl ?
 #457587   Ovkas
 15 Kov 2013 17:48
Plaukiu (kaip koks :-D ) Nevėžiu pasroviui su el.varikliuku tempiu iš paskos Juozuką.
Taip stabiliai bac. kelios minutes vel bac. Ir taip gan pastoviai.
Pas kolega analogiškai.
Nu sakau pasikeisiu Khamishana ir taip per likusias kelias valandas iki santakos su Nemunu tik 1 ešeriukas.
Per tą laiką kolega su Juozu pavarė neblogai juodliginių ešerių.
Nu o aš bent jau atidariau prabangų lūzerį :-D
Tadunce rašė:Tai, kad kiekvienam skirtingai.
jau esu minėjęs, kad nepagavau ant čia visais geriausiais linksniais nupasakoto juozuko cranko
 #457663   zet
 15 Kov 2013 22:42
Ovkas rašė:Plaukiu (kaip koks :-D ) Nevėžiu pasroviui su el.varikliuku tempiu iš paskos Juozuką.
Taip stabiliai bac. kelios minutes vel bac. Ir taip gan pastoviai.
Pas kolega analogiškai.
Nu sakau pasikeisiu Khamishana ir taip per likusias kelias valandas iki santakos su Nemunu tik 1 ešeriukas.
Per tą laiką kolega su Juozu pavarė neblogai juodliginių ešerių.
Nu o aš bent jau atidariau prabangų lūzerį :-D
Tadunce rašė:Tai, kad kiekvienam skirtingai.
jau esu minėjęs, kad nepagavau ant čia visais geriausiais linksniais nupasakoto juozuko cranko
Pas mane irgi taip buvo, tik su kitais masalais, pas kolega jama, pas mane ne. Bet as bunu principingas ir nepasiduodu.
Sekancia diena vis dar bunu principingas, ir man pradeda imi, ir man jama, o kolegai ne :) ????

arba turiu megstama ezeriuka, ir turejau jame megstama zvejybos trasa bei megstama vobleriuka. Daznai kai pagaudavau pora lydekaiciu, pradedavau eksperimentuoti, tada kai nekibdavo, uzsidedavau savo megstama vobleriuka ir vel pradedavo kibti. :) Bet koks moralas sitoje istorijoje? O gi toks, kad viena karta toptelejo pabandyti atvirksciai, pradzioje gaudyti su "lievakais", vidury su savo megstamu, vakare vel su lievakais. Rezultatai buvo ir sekmes eiga beveik identiska. Tiesiog vidury dienos praspiningaudavau lydeku nemegstamoje ezero dalyje. Nors pries tai n zvejybu buvau isitikines, kad tame ezere tik tas vobleris valdo :D .Tiesa, jis istiesu megstamas buvo. :) Vieninteli karta, kada tikrai buvo kad kalti masalai, tai gruodzio menesi, kai reikejo labai pasyvaus masalo ir ji reikejo pasyviai pravesti.

Ir jei pas kolega uzkimba, tai pirmas klausimas, kokiam gylyje ejo masalas, ir kokiu agresyvumu buvo traukiamas. O paskui jau spalva, modelis.
 #458146   Evaldas Z
 17 Kov 2013 22:06
Rapolas rašė: zip-us tenka po sezono (ar net kelių geresnių žvejybų) perdažyt, nes ant kai kurių spalvos beveik nelieka (persišviečia tik plastikas:D).
ant kai kuriu... va, orbitas sitas pernai buvo vienas is intensyviausiai ir rezultatyviausiai besimaudziusiu masalu gretu.
Paveikslėlis
negailestingai silkes ji kapojo, bet atrodo dar visai padoriai
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

o va sitas ridzas nespejo dar daug pasimaudyt ir lydekioku gal tik koki penketa temate, bet panasu, kad tiek, kiek orbitas, tikrai netrauks.
Paveikslėlis
 #458196   Rapolas
 18 Kov 2013 08:23
Fabai rašė:Tikrai ilgai nelaikys nes abi kibios spalvos :-D
Nu tai vistik:D apsisprėskit, ar spalvos kibios, ar vobleris kibus, o gal du viename. O tai chebra nusiperka kito gamintojo voblerį tokio spalvinimo (AYU ar pan.) ir.. "fig s maslom" :-D
 #458204   Xrapas
 18 Kov 2013 09:25
Vegys rašė:...pavardinai nemažai rimtų firmų ir mano akim žiūrint gerų spalvų masalų, kurie tušti. Kokia pačio nuomonė - kodėl ?
Neturiu nuomonės šituo klausimu... :donknow'
Yra įtarimas, kad gal perdaug laiko leidžiu eksperimentams :[anuol . Kolega, su kuriuo pastoviai žvejojam turi dėžutę su kokiais 20-čia voblerių, ir "nekibių" pas jį praktiškai nėra :-D
 #458231   Evaldas Z
 18 Kov 2013 10:45
as irgi panasiai - viena dezute su ~20 vobliku i zukle keliauja. o ir namie stengiuos ju nekaupt. po sezono (arba pries) vis apsivalau kazkiek. va mazuju tai kazkaip didesnis debesis uzsiveise. gal todel, kad kokiam sapalui ar net tam paciam eseriui kartais sunkoka itikt buna. zinoma, jeigu buciau priverstas atsirinkt kokiu ~20 ir kitu atsikratyt, tai nuo to zukles rezultatai turbut nesuprastetu :-D
 #458236   Rapolas
 18 Kov 2013 10:52
Evaldas Z rašė:... jeigu buciau priverstas atsirinkt kokiu ~20 ir kitu atsikratyt, tai nuo to zukles rezultatai turbut nesuprastetu :-D
malonumas tai ryškiai suprastėtų :-D o beto- labai gailėtumesi, kad namuose palikai tą 21-ąjį :-D
 #458243   Tadunce
 18 Kov 2013 10:59
Čia didžiausia bėda..
Atrodo jau tiek turi dėžutėj, bet tik fyst ir pritrūksta žvejyboj to, kaip sakai, 21-ojo :)
 #458286   Ovkas
 18 Kov 2013 12:57
Bandžiau ir aš kelias žvejybas iš eilės minimalizuotis. . . o bet tačiau nepasiteisino. Pastoviai pasigesdavau 21-ojo.
Vėl tampausi visus voblikus + gumas + metalą :gutgut :-D
Evaldas Z rašė:as irgi panasiai - viena dezute su ~20 vobliku i zukle keliauja...
 #458310   arabas
 18 Kov 2013 13:32
Aš jau persirgau šita vaikiška liga.
Bent jau gaudant upėtakius man pilnai užtenka 2-3 voblerių, o dažniausiai pakanka vieno. Kur kas įdomiau ir rezultatyviau išgliaudėti vieno masalo visas galimybes, nei bukai kaitalioti masalus tikintis surasti tą vienintelį, ant kurio šiandien „kimba“. Toks kelias - aklavietė.
 #458319   Rapolas
 18 Kov 2013 13:47
Pagaudytum vieną kokį "nesalatinį" sezoną salačius- vėl "susirgtum" ta vaikiška liga, gal net ir šapalų užtektų.. 21-ai "vakcinai" :-D
 #458321   Marius1
 18 Kov 2013 13:49
Nu jo, kas liečia šapalus, tai pilnai pritarčiau Rapolui.
 #458358   arabas
 18 Kov 2013 15:12
Rapolas rašė:Pagaudytum vieną kokį "nesalatinį" sezoną salačius- vėl "susirgtum" ta vaikiška liga, gal net ir šapalų užtektų.. 21-ai "vakcinai" :-D
Pono kiaušiniai - pono valia.
Arba kaip sakė Vladimir Uljanov, mes eisime kitu keliu. ;-)
 #458362   Daugirdas
 18 Kov 2013 15:20
Dėl upatėkių iš dalies pritariu Arabui (nors su 1-u vobleriu - sakyčiau narsu :D). Dėl šapalų - Mariui su Rapolu. :gutgut Manau kiekvienas atranda savo aukso viduriuką dėl masalų skaičiaus. Jei žvejoju iš valies, tai ok galiu ir visą arsenalą pasiimti (svarbu kad kojoms vietyos liktų :) :grin: ) O va braidant mėgstu atsirinkti masalus atvažiavus į vietą ir pasiimti tik tuos, kurie mano manymu tom sąlygoms geriausiai tinka.
 #458370   Rapolas
 18 Kov 2013 15:51
Dėl upėtakių ir vieno masalo, tiesą sakant, aš labai ir labai abejoju, nors nesakau, kad negalima ir ant vieno pagaut, bet ir tai- ne visada ;-)
Net ir lydekai reikia bent trijų masalų: vieno voblerio, morkos ir fotoaparato :-D
 #458403   looking4snow
 18 Kov 2013 17:51
Kai gerai zinai kur zvejosi, pilniausiai uztenka po 1 vobleri kiekvienam gylio horizontui. Sapalai atskira tema. :grin: Del milijono spalvu as visgi arabui pritarciau. Niekam ju nereikia. Atsirenki kelias kibiausias ir gana. Visa kita zukles rezultatu negerina, tik kaip kazkas sake, kartais daugiau malonumo prideda.
 #458440   Fabai
 18 Kov 2013 20:14
Rapolas rašė:
Fabai rašė:Tikrai ilgai nelaikys nes abi kibios spalvos :-D
Nu tai vistik:D apsisprėskit, ar spalvos kibios, ar vobleris kibus, o gal du viename. O tai chebra nusiperka kito gamintojo voblerį tokio spalvinimo (AYU ar pan.) ir.. "fig s maslom" :-D
Negaliu atsakyti i si klausima. Kodel eserys geriau kala tepalini arba slyvos spalvos guminuka? Veikia spalva ar ne?..
 #458469   Ovkas
 18 Kov 2013 21:25
O atvaziuoji prie upės ir žiuri vanduo pakilęs ir visas veiksmas žolėse, o tu pasiruošęs sunkųjį arsenalą drožti srovėje. Ir su sunkiasvoriais tik žolės Ravi pakrantėj, o vagoj nei kibimo. Kaip tuo metu kolega su ul masaliukais viena po kito traukia visokius plėšrūnus.
Man taip buvo. Patingejau pasiimti antra kotą ir lengvus masalus.
looking4snow rašė:Kai gerai zinai kur zvejosi .........
 #458477   looking4snow
 18 Kov 2013 21:33
Taigi ir parasiau, KAI GERAI ZINAI, KUR ZVEJOSI, o ne aklai vaziuoji i kazkoki vandens telkini, nezinodamas ko tiketis. ;)
 #458499   Marius1
 18 Kov 2013 22:42
looking4snow rašė:Taigi ir parasiau, KAI GERAI ZINAI, KUR ZVEJOSI, o ne aklai vaziuoji i kazkoki vandens telkini, nezinodamas ko tiketis. ;)
Nu matai, prie Kauno, Nemune niekada nežinai ko tikėtis, čia hesas valdo :-ug . Todėl Ovko žodžiuose oi kaip daug tiesos :gutgut
 #458526   Daugirdas
 19 Kov 2013 08:08
Ir ne tik Kaune, Nemune. Ta pati Dubysa kartais būna ne tik inoringa, bet ir labai jautri krituliams. O ten sėkmingai gaudomi ir šapalai ir upėtakiai ir ešeriai (ant UL masalų gana dažnai ir žiobriai pasikabina) tad liemenės kišenėje pora dėžučių su masalais visada guli.
 #458529   Rapolas
 19 Kov 2013 08:15
Fabai rašė: Negaliu atsakyti i si klausima. Kodel eserys geriau kala tepalini arba slyvos spalvos guminuka? Veikia spalva ar ne?..
:-D neišsisukinėkit ir nenukrypkit nuo klausimo.. :-D
Tai tuomet gal galit atsakyti, kodėl ešerys beveik nekala tepalinio voblerio?.. :-D nu ir slyvos spalvos voblerio "beveik" nekala, o vat guminukus- tik valiaj ir padavaj:-D
 #458546   Evaldas Z
 19 Kov 2013 09:07
o kas naturaliau atrodo: blyksincios kirmeles dugne ir tepalinis murzinas mailius, ar atvirksciai ?
o kodel kartais issauna visokiu tokiu :koliorava spalvu masalai, atsakyti negaliu. bet as tokiais ir negaudau :-D
 #458559   Rapolas
 19 Kov 2013 09:27
Fabai rašė:Cia paraset tam kad kazka parasyti? Kas sake kad eserys nekala slyvos spalvos ar tepalinio voblerio?
Nu tai ir guminuką bet kokios (net bespalvį) spalvos kala :-D nu ir ką?
 #458560   Evaldas Z
 19 Kov 2013 09:29
kaip jau rasiau diskusijoj apie lydekoms skirtus voblerius su Arabu del spalvu itakos kibimui, kazka galima sprest (gal) apie spalvu itaka, kai gaudai ,tarkim, sapala, o uzkimba lydekos. kai netaikomi jokie joms skirti pravedimo budai (twicingas, stop&go ir pan.), o vobleris tiesiog tolygiai traukiamas. rezultatai vertinami kalbant apie to paties modelio skirtingas spalvas. jamam mano megstama crackjack 48mr. ant natural yamame spalvos mielai veriasi tiek lydekos, tiek ir eseriai, o va i kanabuna nei lydekos, nei eseriai beveik neziuri. :donknow'
 #458576   Rapolas
 19 Kov 2013 09:51
Iš šito pavyzdžio irgi dar negali daryti kategoriškos išvados. Nes galima padaryti kad ir tokį eksperimentą.. paimti kitą, labiau lydekinį voblerį nei Cracjack-as, nudažyti "kanabuno" spalva, ir lydeka ji kals- "prosto piesnia", o šapalai į jį net nežiūrės :-D
 #458589   Evaldas Z
 19 Kov 2013 10:03
isvada nebuvo kategoriska. tiesiog nupasakojau elementaria situacija (pasikartojancia), kurioj lydeka ar eserys apsisprendzia atakuoti ar ne tik del konkrecios spalvos, nes daugiau niekas nesiskiria. ta pati upe, tas pats modelis, toks pat pravedimas. nu, dar gali but kojiniu spalva kalta :roll:
  • 1
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė