Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #441754   baramunda
 21 Sau 2013 17:55
su magelonu tai viskas aišku,bet kas gaudė su spro jazz minnow 75ss ?GALĖTŲ KAS PAKOMENTUOTI?
 #441797   looking4snow
 21 Sau 2013 20:45
As ir turiu ne tiny, o ta "didesni". Sekliai eina - ~0,5-1 m gylyje. Galima labai norint ir dar sekliau pravesti.
 #441831   iusegun
 21 Sau 2013 23:40
looking4snow rašė:Aklai tiki, ka tau sako, o ne bandai pats suprasti ir atrasti? :) Zvejyba juk yra nuolatiniai eksperimentai ir reiketu tureti kuo maziau visokiu isankstiniu nsusitatymu (siuo atveju kazkoki mistini vieninteli tinkama balansa).
gana cia fleiminti :-D
o tikiu as tuo, kad gerus gaudancius voblerius konstruoja, ne kokia valytoja jadze, o tame reikale ismanantys specai ir ner cia ko ju specialiai tobulinti ieskant to "auksinio" balanso.
buna, kad gera vobleri perdarau pagal save. taip pritaikydamas ji prie mano gaudymo salygu. pvz. area vobleri, kuris nelaiko sroves, galima isgydyti nudroziant liezuveli iki reikiamo lygio, papildomai pridedant balasto. bet tai nereiskia, kad tas vobleris buvo blogas - tiesiog jis buvo skirtas gaudyti stovinciam vandeni. na bet jei jau nusipirkai, tai ir paderini pagal save iki tau reikalingo "subalansavimo". negi mesi i siuksliu deze. toks pakoreguotas "invalidas" paskui pradeda daryti stebuklus. o jei jis dirba, taip kaip reikia, tai ko kisti nagus. kabliu pakeitimas nesiskaito -liežvis
 #441949   arabas
 22 Sau 2013 14:36
Menke rašė:tai man ir ydomu kiek eina tas didysis magalonas, nes man reikia kad eitu 0,3 - 0,5m. o ka ten tuose saituose raso tai teorija.
Turiu šitą žvėrį - Jackall Magallon. Dirba anas didesniame gylyje nei 0,3 -0,5m. Jei neagresyviai ir su ilgesnėm pauzėmis, tai drąsiai iki 1,5m.
O šiaip tai geras daiktas. :gutgut
 #441951   edmundaxx
 22 Sau 2013 14:50
Paskutiniai atsiliepimai nuteikia, ne ššš įsigijau. :-D
 #441955   SauliusM
 22 Sau 2013 14:59
baramunda rašė:spro jazz minnow 75ss ,kokie atsiliepimai?
dar 3 kart paklausk tam paciam puslapy, tai tikrai atsiliepimu padauges :-D
 #441960   baramunda
 22 Sau 2013 15:14
SauliusM rašė:
baramunda rašė:spro jazz minnow 75ss ,kokie atsiliepimai?
dar 3 kart paklausk tam paciam puslapy, tai tikrai atsiliepimu padauges :-D
:) na taip..ko gero :)atgaudžiau aš padoriai su yo-zuri arms minnow micro,Šitas kaškuo panašus....tai ir paklausiau na visai ne i temą :)
 #442125   Rapolas
 23 Sau 2013 08:33
iusegun rašė:...kabliu pakeitimas nesiskaito -liežvis
Didele dalimi galima sutikti su tamstos mintim (paimta iš konteksto), bet kablių pakeitimas kai kuriais atvejais- ne tai kad reikalingas, bet yra būtinas. Paimkim pvz. pigius ir gerus voblerius, kad ir dorado. Jei nori, kad jų neištiesintų rimtesnė žuvis, tai iš karto reikėtų pasikeisti (aš asmeniškai daugiausia keičiu į owner arba gamakatsu). Kitas variantas... rašo pvz. vobleris- suspenderis, bet realiai jis skęsta (be pavadėlio net). Vėl būtina balansuot voblerį su lengvesnių kablių pagalba. Gali būti ir atvirkštinis variantas, kad vobleris lengvai kyla, o reikia, kad jis būtų suspenderis. Ir t.t. ir t.p. Masė yra pavyzdžių, kad be kablių keitimo neišsisuksi :-D
Sutinku su tuo, jei nlb supranti kaip reikia balansuoti, o pats vobleris dirba ir gaudo, tai pačiam nagų kišti prie jo gal ir neverta ;-)
 #442408   looking4snow
 23 Sau 2013 21:07
iusegun, tu gi pakartojai ka as ir sakau - kad tas "idealus balansas" yra tik zodziu zaismas ir bet kuria kaina stengtis ji isgauti, tai ka as zinau... Nu nera to balanso, tai nera - gaudai ir nesuki sau galvos. Kaip ir pats sakai, kartais toks isbalansavimas netgi padaro stebuklus.
 #442457   Rapolas
 24 Sau 2013 08:08
looking4snow rašė:... kartais toks isbalansavimas netgi padaro stebuklus.
Vėl yra ne vienas pavyzdys, kada pvz. vobleris vandenyje "ramybės" būsenoje kybo užpakaliu žemyn (arba atvirkščiai- nosimi žemyn) ir ans puikiausiai gaudo, gaudo kartais netgi netraukiant voblerio, o kada ans palengva nosimi kyla į paviršių ir imituoja besimaitinančią paviršiuje aukšlę ar kuoją ir pan. O ką jau kalbėti apie tvičinginius voblerius, kurie praktiškai neturi nuosavo darbo ir specialiai subalansuoti-išbalansuoti taip, kad voblerį- žuvytę "atgaivinti" gali tik pats žvejys, meistriškai valdydamas įrankius ;-)
 #442598   savii
 24 Sau 2013 14:18
sveiki.reiketu biski patarimo apie voblerius.galetumet patarti kokius voblerius rinktis starkiokui?galvoju vasara uzsiimti velkiavimu tvenkinyje kuriame gylis mazdaug 6-4m. ir pagrinde dominuoja paprastosios auksles-kaip suprantu,pagrindinis maistas starkiu turetu buti. :? butu gerai kas is savo praktikos patartu kokiu normalesniu vobliku,taip nesinoris visokio s prisipirkti :oops: kai reik uz viena koki 50 lietuvisku atiduoti. :e:e
 #442606   edmundaxx
 24 Sau 2013 14:41
Rapalos Husky Jerk Deepai, Taip Danceriai...
 #442608   Rapolas
 24 Sau 2013 15:01
Jei gaila 50 lietuviškų už kokį japonišką, tai tuomet galima pasitaupyt ir už kokį 15-ką lituoklių su Dorado Stick-u velkiaut. Tik nežinau, kas iš jo liks po kelių rimtesnių "kliovų" (šlakis tai kartais "v driebizgi" perkunda:D ) :-D
 #442634   savii
 24 Sau 2013 15:55
Rapolas rašė:Jei gaila 50 lietuviškų už kokį japonišką, tai tuomet galima pasitaupyt ir už kokį 15-ką lituoklių su Dorado Stick-u velkiaut. Tik nežinau, kas iš jo liks po kelių rimtesnių "kliovų" (šlakis tai kartais "v driebizgi" perkunda:D ) :-D
tai butent as ir noriu tu japonisku.tik nenoriu prisipirkt visokiu kurie net netiks man velkiavimui starkiecam.o,kad dezelej gules be darbo,irgi ne biznis.vistiek lengviau kai specai pataria.
 #442638   Rapolas
 24 Sau 2013 16:00
savii rašė: tai butent as ir noriu tu japonisku.tik nenoriu prisipirkt visokiu kurie net netiks man velkiavimui starkiecam.o,kad dezelej gules be darbo,irgi ne biznis.vistiek lengviau kai specai pataria.
Tai vat, tuomet palauk, gal koks Kauno marių starkiecų "siaubas" išlys ir patars..
 #442643   DaliusM
 24 Sau 2013 16:03
Na rapolai patark tokiam gyliui japonisku, neperkandamu velkiavimui? man ir idomu :)
 #442645   SauliusM
 24 Sau 2013 16:03
kauno mariose kiek esu mates daug kas butent tuos deep tail dancerius ir naudoja. bet pats kai tikslingai starkiu as nevelkiauju, tai net nezinau ka patart. is tokiu potencialiai starkiam tinkamu su kuriuos as nemazai velkiauju tai yra yo zuri hardcore LB90SP. ana ir eseriai kala, tai manau ir starkiecui tiktu. i koki SH-60 hardcora irgi jauciu nespjautu starkiecas.
 #442647   Vitolis
 24 Sau 2013 16:05
SauliusM rašė: ... as nemazai velkiauju tai yra yo zuri hardcore LB90SP. ana ir eseriai kala, tai manau ir starkiecui tiktu. i koki SH-60 hardcora irgi jauciu nespjautu starkiecas.
:gutgut Ir kala. O jei kelman insūdai, tai jei neatmuši, tai ne taip gaila :)
 #442650   SauliusM
 24 Sau 2013 16:07
ramzis rašė:Na rapolai patark tokiam gyliui japonisku, neperkandamu velkiavimui? man ir idomu :)
ai nu, jei labai nori daug babkiu padet tai va pvz gan craft paradox paimk:
http://www.gancraft.com/paradox155.html
tik ar starkiai ims tai nezinau. turiu viena, labai grazus, bet kainuoja tiek, kad is deziukes traukt biski baisu, tai ten taip ir guli, tai apie kibuma nekazka pasakyt galiu :lol:
ai va siemet siek tiek kuklesniu gabaritu gan craftas naujove dar ismete ziuriu:
http://www.gancraft.com/ayuja128_rest.html
gal labiau starkinis gabaritas.
 #442655   savii
 24 Sau 2013 16:11
SauliusM rašė:kauno mariose kiek esu mates daug kas butent tuos deep tail dancerius ir naudoja. bet pats kai tikslingai starkiu as nevelkiauju, tai net nezinau ka patart. is tokiu potencialiai starkiam tinkamu su kuriuos as nemazai velkiauju tai yra yo zuri hardcore LB90SP. ana ir eseriai kala, tai manau ir starkiecui tiktu. i koki SH-60 hardcora irgi jauciu nespjautu starkiecas.
o ant lt kur ju rast,yra koks e-shopas?
 #442656   DaliusM
 24 Sau 2013 16:12
Na pas mane mintis ta pati, kad velkiavimui naudot japonus... nu sorry :) kai yra rapalos, nilsai, jaxon, ta pati aise, vivingra - nu perkas tai perkas, 13lt :D
Paskutinį kartą redagavo 1 DaliusM. Iš viso redaguota 24 kartus.
 #442659   savii
 24 Sau 2013 16:14
savii rašė:sveiki.reiketu biski patarimo apie voblerius.galetumet patarti kokius voblerius rinktis starkiokui?galvoju vasara uzsiimti velkiavimu tvenkinyje kuriame gylis mazdaug 6-4m. ir pagrinde dominuoja paprastosios auksles-kaip suprantu,pagrindinis maistas starkiu turetu buti. :? butu gerai kas is savo praktikos patartu kokiu normalesniu vobliku,taip nesinoris visokio s prisipirkti :oops: kai reik uz viena koki 50 lietuvisku atiduoti. :e:e
o kaip sis variantas,gal buna ju mazesnio kalibro?http://www.zvejybosreikmenys.lt/dirbtin ... --ghiw-new
 #442660   SauliusM
 24 Sau 2013 16:16
savii rašė:o ant lt kur ju rast,yra koks e-shopas?
ai nu, pasiguglink pats
 #442662   edmundaxx
 24 Sau 2013 16:18
Puikiai tinka velkiaujant ir užkandžiaujant prie gausaus vaišių stalo.
Geras to voblerio aprašymas. :-D
  • 1
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė