Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #439194   Sportininkas
 13 Sau 2013 22:49
Taacis rašė:
Sportininkas rašė:Taaci.. man dabar eit prie upes ir juokint zmones su musele ir ul nieko nezinant ar suzinot pirma kaip viskas ir panasiai ir tada eit zmones juokint ir dar parodyt kazka kad rimtas bairis ta musele ir ul?
:ks> Tu perziurek skelbimus, nusipirk muselka ir galesi sekmingai uzhmest ta muse ''plot . Tai vat ir nereikes tau nieko juokint.
Tau tikrai tiks ir patiks ;-var-var. tas zhvejybos budas :[anuol , ash beveik garantuotas. :cig.

Nera is ko ir nera kur cia pas mane kaune su muselka duotis.. o va upelyje su musele pabandyt visgi galima..
 #439214   MINDULE
 14 Sau 2013 05:51
Ir kodel butinai UL ir Museles, pas mane AVS90MF2 ir muses... tik priesh muse svarelis ir paskui FC pavadelis 4 pedu (1.2m)... ir viskas savo vietoje :D
 #439229   Tadunce
 14 Sau 2013 09:10
Sportininkas - paimk kabliuką, pririšk porą pūkų iš pagalvės ištrauktų ir pamėgink užmest.

Taps aiškiau nei aišku
 #439241   Rolas
 14 Sau 2013 09:58
Tadunce rašė:Sportininkas - paimk kabliuką, pririšk porą pūkų iš pagalvės ištrauktų ir pamėgink užmest.

Taps aiškiau nei aišku
O jei, ant galvakablio surist tas plunksnas, neiseis uzmest? :-D
 #439242   Tadunce
 14 Sau 2013 10:02
Vo, čia jau kita kalba. Tokiais dalykais gaudyti galima, ir pakankamai "taikių" žuvų mėgsta tokius dalykus
 #439372   siJonas
 14 Sau 2013 13:33
Tadunce rašė:Vo, čia jau kita kalba. Tokiais dalykais gaudyti galima, ir pakankamai "taikių" žuvų mėgsta tokius dalykus
Eksperimentavau su sitais dalykais ana vasara, bet nieko doro nesigavo. Kazkaip priejau isvadas,
kad nera ko zaisti museline, jei labai uzsimanysiu, pabandysiu realu jos varianta... :)
 #439419   upinis
 14 Sau 2013 15:15
Rolas rašė:
Tadunce rašė:Sportininkas - paimk kabliuką, pririšk porą pūkų iš pagalvės ištrauktų ir pamėgink užmest.

Taps aiškiau nei aišku
O jei, ant galvakablio surist tas plunksnas, neiseis uzmest? :-D
Na įkišiu ir aš savo trigrąšį čia. Tuo labiau, kad galiu ne tik teoriškai pasamprotaut, o pasidalint tikra patirtim.
Iš muselinių masalų spiningu upėtakiams siūliau strimerį - mailiuko imitaciją. Pažįstamas muselininkas keletą jų man už gerus darbus padovanojo. Turiu pasakyt, kad atrinkus tinkamą strimeriuką galima juo išjudint snaudžiančius margius. Beje, tą patį efektą kartais duoda mažiausios silikoninės varlytės ant mini galvakablio. Ir mėčiau aš juos jokiu ne UL, o savo įprastu ML. Aišku, komforto nėra, bet jei tolimo metimo nereikia, o upėtakiai apsnūdę, tai tenka kažko imtis. Buvo dienų, kad net labai pasiteisino. Masalo svoris - panašus kaip mažiausių vobleriukų, taigi, nematau aš čia nieko ypatingo.
Iš lengvųjų muselių turiu keletą to pačio muselininko dovanotų, bet surištų ne ant kabliuko, o ant plonyčio plastikinio vamzdelio. Pagal autoriaus instrukciją, tokią muselę reikia verti ant valo, o gale pririšti pasunkintą trišakiuką. Šios kombinacijos rimtai dar neišbandžiau, bet manau tai irgi nėra visiška nesąmonė. O šiap, tai ko čia daug svarstyti - imi ir bandai...
 #443110   RastaMan
 25 Sau 2013 17:40
Sveiki,
kokį valą patarumėt pirkti upėtakiam? Pitną/mono/flurocarbon? Iš asmeninės patiries gal kokį konkrečiai patartumėt (gamintojas, storis)
Dėkingas už info!
 #443124   Vegys
 25 Sau 2013 19:01
flurocarbon nebandęs.
Mono - jei sekliam upelyje (kur gali dabrist iki užstrigusio masalo) - kad ir 0.16 mm. Kur ne visad dabrist galima - 0.2 mm
Pintas - bandęs tik power pro 0.1 mm (ant pakuotės). Stipresnis už mono + šiaip labiau patiko. Man labiau patiko nei mono.
 #443135   Tadunce
 25 Sau 2013 19:31
Naudojau mono labai trumpai.
FC porą sezonų, tada atrodė, kad visai neblogai, bet, dabar porą sezonų jau naudoju ploną pintuką, tai man, asmeniškai, geriausias pasirinkimas.
Netamprus - gražiau išsidaužo vobleriukai. Stipresnis - mažiau reikia masalų palikti dugne ar bristi atkabinėti (prisitrauki kliūtį)
Aš už pintuką su storesnio FC pavadėliu.
 #443174   Taacis
 25 Sau 2013 20:45
Pintukas, iki 8 lbs (ar 10) stiprumo, 8gyslis tylesnis (lyg ir), rishu FC pavadely 0,23 mm berods apie 0,5-1 metro.
 #443198   Vegys
 25 Sau 2013 21:17
Kaip suprantu, FC tik dėl lydekų ? Ar manai, kad upėtakis baidosi ? Aš to kaip kad ir nepastebėjau ...
 #443243   julius69
 25 Sau 2013 22:15
Tadunce rašė:Naudojau mono labai trumpai.
FC porą sezonų, tada atrodė, kad visai neblogai, bet, dabar porą sezonų jau naudoju ploną pintuką, tai man, asmeniškai, geriausias pasirinkimas.
Netamprus - gražiau išsidaužo vobleriukai. Stipresnis - mažiau reikia masalų palikti dugne ar bristi atkabinėti (prisitrauki kliūtį)
Aš už pintuką su storesnio FC pavadėliu.
oba negirdetas dalykas man :) tai prie pintuko risi FC pavadi? kokio ilgio ir kaip jungi mazgu ar ...????
 #443254   Tadunce
 25 Sau 2013 22:26
Dėl trinties. Nelabai tas FC apsaugo nuo lydekų.
Nors dabar 0,3 FC, tai nuo silkučių gal gelbsti - nespėja nugraužt kol parsivelki.

Mazgas, bijau sumeluot koks jo pavadinimas.
Dar vienas tinkamas yra, bet pavadinimo nežinau, parodė Liorenas, o jam grazvis, kaip supratau :)
"Šoklyderio" mazgas, kur atgal susukant kiek kliūna už žiedų, bet metant lengviau per juos praeina (smailesnė viena pusė)
 #443258   SauliusM
 25 Sau 2013 22:32
bandziau ir mono ir pinta ir fc. sakyciau skonio reikalas kuom gaudyt. galima viskuo, o ten toliau tai jau asmeniniu charakterio savybiuklausimas. nu gal nebent jei kazkas tikslingai ruosiasi gaudyt vien tik upetakius po 50cm ir plius tai tada gal ir verta pradet rimciau sprest ta klausima. bet jei tu 50 cm vienas i tris sezonus, tai manyciau kad giliai pofig kokiu ten valu gaudyt.
 #443280   Taacis
 26 Sau 2013 09:16
Vegys rašė:Kaip suprantu, FC tik dėl lydekų ? Ar manai, kad upėtakis baidosi ? Aš to kaip kad ir nepastebėjau ...
...manau, kad baidosi. Nu ir dar pintukas pasherpetoja netoli masalo, o FC tai kai pririshau tai keletui menesiu uzhtenka (chia rimtai- per sezona tai gal kokius 5 kart suktuka perrishinejau).
jungiu mazgu. mazdaug tokiu http://www.gulffishing.com/images/rnr041.jpg (tik pintuka aplink FC vynioju maziau kartu, negu chia rekomenduoja). Mazgas pro zhiedus isheina be garso, nors zhiedeliai pas mane apie 3mm diametro- bet zhvejoju ash su multiplikatorium. Su mesmale ir su normaliais zhiedais- garsas minimalus.
 #443359   DainiusM
 26 Sau 2013 18:00
didelis skirtumas. bet nepabandes skirtumo nesuprasi, o nezinant abieju variantu + ir - neis ir atsakyt sau i klausima kas MAN geriau. :)
 #443369   julius69
 26 Sau 2013 18:38
nu as gaudau FC tarkim vien del to kad visada maniau kad pinto upetakis baidosi aisku nevisada bet su FC ezultatas zymiai geresnis. tai pabandysiu suprasti jai ka pataisykit pintas tam kad neptunui duokles maziau palikinet , nesigarbanoja ,nesipina, reciau keisti reikia, toliau metasi ir kad netamprus maloniau kibimus perduoda?

as nieko pries neturiu tiesiog kaip ir minejau bijojau as naudot ta pinta upetakiu zvejybai o apie pavadeli risama nieko nebuvau iki sol girdejas.
 #443397   Kazach
 26 Sau 2013 20:40
Man tai mistika pintukas su sukrėmis... du... trys metimai (jeigu meti pasroviui) ir ketvirtas metimas butinai bus barzda... bent jau man jis susisuka velniškai. Žvejojant vobleriais aišku tokios bėdos nėra..
Upeliuose kažkaip nematau jokios bėdos žvejoti su mono. Šiuo metu suvyniotas Mikado (http://www.wedkarski.com/zylki/3517-zyl ... ikado.html) 0.18- beje, nieko blogo apie jį pasakyti negaliu.
 #443399   Vegys
 26 Sau 2013 20:45
Sakydamas, kad man pintukas geriau, pamiršau pasakyt, kad sukrėm galima sakyt negaudau ...
 #443432   RastaMan
 26 Sau 2013 23:21
SatanKlaus rašė:Man tai pintas upėtakiam polnas :/nek
Kodėl? :ks>
 #443613   rosas
 27 Sau 2013 20:45
čia diskutuoti kuris - mono, FC ar pintas geriau, tai galima be pabaigos - labai priklauso nuo metų laiko, upelio dydžio, lydekų buvimo upelyje ir t.t. kadangi gaudau mažuose upeliuose, tai tik mono, kai žinau, kad gali būti lydekų - dedu dar FC gabalą. Iš mono man geriausias - Owner Broad ;-var-var.
Žiemą ir ankstyvą pavasarį manau tik pintas dėl labai jau vangaus ir atsargaus kibimo, o kitu laiku - kiekvienam savo :)
 #443770   SauliusM
 28 Sau 2013 11:19
Vegys rašė:Sakydamas, kad man pintukas geriau, pamiršau pasakyt, kad sukrėm galima sakyt negaudau ...
as irgi sukres buvau kazkur giliai giliai i lentyna padejes namie, nu bet kai pradejau gaudyt su multiku, tai as jas kazkodel vel issitraukiau. beje jokiu bedu su kilpom ar susisukusiu valu gaudant su multu.
 #443959   Vegys
 28 Sau 2013 20:47
da niekas nesiginčija, kad sukrės kibios. Pats žinai - arba tau taip patinka gaudyt arba ne. Žuvies kiekis ne visad svarbiausias reikalas ...
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė