kaledusenis rašė:pries kazkiek lapu kazkas minejo apie "ekonominius variantus" - dorado prekes. ekonominis tai ekonominis, suprantama. bet labai bendrai paemus, ar jie dirba panasiai, o gal net geriau(..?) uz tarkim rapalas, salmo? apie lyginima su japonais net neklausiu.
vilioja ta prakeikta romada savo akcijom ir viskas..

Kalbėti apie Dorado galima daug būtų. Galima būtų ir girti, ir peikti. Bet pagal savo kainą- tai man jie vieni stabiliausių voblerių. Dėžutėje, praktiškai, visada keturi modeliai:
1. Dead Fish - naudoju daugiausia vasarą lydekoms. Nebūtinas joks tvičas. Traukimas su pauzėmis (įvairaus ilgio). Puikiai kelia sėkliuose lydekas iš žolių. Mažesnio dydžio DF nebrokyja ir ešeriai.
2. Classic - nėra ką ir pridurti- klasika. Jei ežere- tai lydekos (7cm) ir ešeriai (daugiausia- 5cm). Jei upėje- tai praktiškai, visos plėšrios žuvys.
3. Stick - modelis, kuriam mažai lygių pagal darbą. Čia SauliusM irgi gali pakomentuot (dėl vagono ešerių :D). Man šio modelio darbas taip patinka, kad aš išsidrožiau jo analogą 13cm (lydekoms ežere). Didesni modeliai lb tinka velkiavimui. Su septintukais labai puikiai gaudo šlakius mažesnėse upėse.
4. Scout (dar ėjo su Storm pavadinimu) - mažiukas, bet kibus. Skirtas daugiau upėje. Be standartinių ešerių ir lydekų (kas būdinga daugumai voblerių)- šapalai ir salačiai.
Iš Dorado minusų- pirmiausia, kabliai. Jei ešeriams ir lydekoms- dar dar, tai kitoms žuvims rekomenduočiau pasikeist (salačiams, šapalams, šlakiams ir pan.). Kitas dalykas- pvz. Stick-as gana prastai užsimeta, nes lengvas (plaukiantis ).
Trečia, gan minkšta medžiaga, iš kurios pagamintas- lydeka kramto gan giliai.
Visumoj- įvertinant kainos ir kokybės santykį, sakyčiau, tikrai ekonominiai ir gerai dirbantys bei gaudantys vobleriai