Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #430143   Rapolas
 10 Gru 2012 16:00
zet rašė:
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:kazkokia absurdiska diskusija, kas kur ruko ar ka sluosto... nu vieni dirba vienom salygom kiti dirba kitom salygom.
sutinku :-D tokia diskusija niekur neveda.. ;-)
kartais veda prie pinigines tustejimo :)
Jei jau šia linkme žiūrit ,tai vėlgi- lb vienpusiškos tamstos pažiūros :-D
 #430148   Rapolas
 10 Gru 2012 16:07
zet rašė:kazkada fabuose buvo, dabar nera. Gal zinote kur galima siu saukstu gauti ?

http://www.badger.ru/shop/catalog/fishi ... new/x0515/
http://www.badger.ru/shop/catalog/fishi ... new/x0510/
Kažkaip "blaškotės" su gyvais ir negyvais masalais per visas temas ir vis pas voblerius pataikot :-D
Skrituliams ir vartiklėms yra atskiros temos, beto- yra tema "Lydekų žvejyba visais metų laikais"
O čia kalbam apie voblerius, ir kalbame net žiemą, nes nevisur aplink yra ledo ;-)
 #430151   zet
 10 Gru 2012 16:14
Rapolas rašė:
zet rašė:
kartais veda prie pinigines tustejimo :)
Jei jau šia linkme žiūrit ,tai vėlgi- lb vienpusiškos tamstos pažiūros :-D
gal ir vienpusiskos, bet realistiskos :D, kitas dalykas, jau iki balandzio pabaigos teks tenkintis forumais ir parduotuviu lentynomis bei kolekcijos didinimu :) as pvz noriu bent jau kazka isbandyti is tu kur "ruko" vienu ar kitu atveju. :)
 #430299   kaledusenis
 10 Gru 2012 22:43
pries kazkiek lapu kazkas minejo apie "ekonominius variantus" - dorado prekes. ekonominis tai ekonominis, suprantama. bet labai bendrai paemus, ar jie dirba panasiai, o gal net geriau(..?) uz tarkim rapalas, salmo? apie lyginima su japonais net neklausiu.
vilioja ta prakeikta romada savo akcijom ir viskas.. :-D
 #430325   zet
 11 Gru 2012 00:00
pasiknaisiojau ir atradau savo dezeje 7 rapalos praktiskai nenaudotus voblerius:

Max rap 2 kabliu
clackin minnow
(neparasyta) , tad pagal foto gal 'Original Floater' ar tai 'Lauri Rapala 100TH ANNIVERSARY' ar tai 'CountDown'
Shad Rap skirtingais liezuveliais
Silver - labai keistas daiktas, va nuoroda: http://www.powerboats.lv/en/info/rapala-sliver-rh.html
Rattlin.

Rasau todel, kad ziuriu nemazai kas gaudo rapala ir nemazai pagauna, tad gal neverta juos nurasyti ? Trumpai apie modeliukus jei galima.
 #430328   Vegys
 11 Gru 2012 00:20
Original nuo CountDown skiriasi tuom, kad Original plaukiantis, o CountDown skęstantis. Pastarasis ir storesnis/sunkesnis.
 #430330   looking4snow
 11 Gru 2012 00:24
Nu ka as zinau...suprasciau, jeigu tokius klausimus uzduotu zmogus nelabai ka turintis bendra su spiningavimu. Bet kai gaudantis su japoniskais vobleriais, guminukais, vartyklemis ir t.t. klausia kaip gaudyti... Nesirisa kazkas cia. Jeigu jau esi gaudes su N masalu, tai paemes i rankas nauja masala automatiskai zinosi kaip kas kur kodel ir tikrai neklausi dar patarimu is salies. Juolab visi isvardinti nera kazkuo specifiniai. :roll:
 #430332   zet
 11 Gru 2012 00:42
looking4snow rašė:Nu ka as zinau...suprasciau, jeigu tokius klausimus uzduotu zmogus nelabai ka turintis bendra su spiningavimu. Bet kai gaudantis su japoniskais vobleriais, guminukais, vartyklemis ir t.t. klausia kaip gaudyti... Nesirisa kazkas cia. Jeigu jau esi gaudes su N masalu, tai paemes i rankas nauja masala automatiskai zinosi kaip kas kur kodel ir tikrai neklausi dar patarimu is salies. Juolab visi isvardinti nera kazkuo specifiniai. :roll:
tu visiskai teisus, bet kaip paaiskinti,
yra 2 dalykai.

Pirmas, juos nusipirkau kadaise ir nemokejau visiskai vobleriais gaudyti, tad jie atsigule dulketi, ir gal but komentatoriai grazintu pasitikejim, nes tikrai jo prireiktu, kai savo eiles laukia japonai. O jei komentatoriai visgi prabils,kad ir jiems sunkiai prakalbinami, tai ir negaisiu laiko.

Antras, kad buvo ir taip, kad atrodo jog vobleris pasyviai ar keistai dirba, ir ant jo tikrai neturetu kibti, ima ir uzkimba ir dar visai neblogai. Tad mano ir lydekos skoniai ir poziuriai Ne visada sutampa.

P.s.
Siaip su kiekvienu vobleriu as prie valties gerai pazaidziu, kol jo darbas man pradeda patikti ir tik tada as ji i trasa metu.
 #430341   Rapolas
 11 Gru 2012 08:13
kaledusenis rašė:pries kazkiek lapu kazkas minejo apie "ekonominius variantus" - dorado prekes. ekonominis tai ekonominis, suprantama. bet labai bendrai paemus, ar jie dirba panasiai, o gal net geriau(..?) uz tarkim rapalas, salmo? apie lyginima su japonais net neklausiu.
Kalbėti apie Dorado galima daug būtų. Galima būtų ir girti, ir peikti. Bet pagal savo kainą- tai man jie vieni stabiliausių voblerių. Dėžutėje, praktiškai, visada keturi modeliai:
1. Dead Fish - naudoju daugiausia vasarą lydekoms. Nebūtinas joks tvičas. Traukimas su pauzėmis (įvairaus ilgio). Puikiai kelia sėkliuose lydekas iš žolių. Mažesnio dydžio DF nebrokyja ir ešeriai.
2. Classic - nėra ką ir pridurti- klasika. Jei ežere- tai lydekos (7cm) ir ešeriai (daugiausia- 5cm). Jei upėje- tai praktiškai, visos plėšrios žuvys.
3. Stick - modelis, kuriam mažai lygių pagal darbą. Čia SauliusM irgi gali pakomentuot (dėl vagono ešerių :D). Man šio modelio darbas taip patinka, kad aš išsidrožiau jo analogą 13cm (lydekoms ežere). Didesni modeliai lb tinka velkiavimui. Su septintukais labai puikiai gaudo šlakius mažesnėse upėse.
4. Scout (dar ėjo su Storm pavadinimu) - mažiukas, bet kibus. Skirtas daugiau upėje. Be standartinių ešerių ir lydekų (kas būdinga daugumai voblerių)- šapalai ir salačiai.
Iš Dorado minusų- pirmiausia, kabliai. Jei ešeriams ir lydekoms- dar dar, tai kitoms žuvims rekomenduočiau pasikeist (salačiams, šapalams, šlakiams ir pan.). Kitas dalykas- pvz. Stick-as gana prastai užsimeta, nes lengvas (plaukiantis ).
Trečia, gan minkšta medžiaga, iš kurios pagamintas- lydeka kramto gan giliai.
Visumoj- įvertinant kainos ir kokybės santykį, sakyčiau, tikrai ekonominiai ir gerai dirbantys bei gaudantys vobleriai :gutgut
 #430350   Rapolas
 11 Gru 2012 08:39
Vegys rašė:Original nuo CountDown skiriasi tuom, kad Original plaukiantis, o CountDown skęstantis. Pastarasis ir storesnis/sunkesnis.
Papildysiu..
Pirmiausia, pagal darbą- tai visiškai skirtingi vobleriai. CountDown (CD) judesiai žymiai smulkesni ir tankesni. Mano nuomone, jis labiau tinka gaudyti upėje, nes ir geriau užsimeta, geriau laiko srovę. Bet tai nereiškia, kad negalima gaudyt ežere. Dar vienas (esminis) CD privalumas, kad gali apgaudyti įvairius gylius (užmetei, suskaičiavai iki.. ir trauki). Traukimas- daugiausia tolygus.
Original sunkiai užsimeta, todėl upėje nenaudoju (mano sąlygoms neradau pritaikymo), o didžiausią modelį naudojau ežere velkiaujant- lydekoms dvigubas judesys- pats tas (iš video matosi):
http://www.rapalaworld.com/products/original-floater
 #430372   SauliusM
 11 Gru 2012 09:26
kaledusenis rašė:pries kazkiek lapu kazkas minejo apie "ekonominius variantus" - dorado prekes. ekonominis tai ekonominis, suprantama. bet labai bendrai paemus, ar jie dirba panasiai, o gal net geriau(..?) uz tarkim rapalas, salmo? apie lyginima su japonais net neklausiu.
tam tikrais atvejais dirba net geriau. bet cia viskas nuo laiko ir zukles salygu priklauso.
 #430376   SauliusM
 11 Gru 2012 09:29
Rapolas rašė:4. Scout (dar ėjo su Storm pavadinimu) - mažiukas, bet kibus. Skirtas daugiau upėje. Be standartinių ešerių ir lydekų (kas būdinga daugumai voblerių)- šapalai ir salačiai.
6cm skestantis sitas savu laiku buvo vienas populiaresniu vobleriu slakiam Nery. bet man tai jis nepatinka, nes liezuvelis ant zacepu labai lengvai isluzta jam. nors kai jis tik tiek tekainuoja, tai...
 #430383   Rapolas
 11 Gru 2012 09:38
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:4. Scout (dar ėjo su Storm pavadinimu) - mažiukas, bet kibus. Skirtas daugiau upėje. Be standartinių ešerių ir lydekų (kas būdinga daugumai voblerių)- šapalai ir salačiai.
6cm skestantis sitas savu laiku buvo vienas populiaresniu vobleriu slakiam Nery. bet man tai jis nepatinka, nes liezuvelis ant zacepu labai lengvai isluzta jam. nors kai jis tik tiek tekainuoja, tai...
Gali būt.. su liežuvėliais yra problemos vobleriams iš minkštokos medžiagos (ale "makroflexo":D). Jei metalinė kilputė būtų ne nosyje, o liežuvėlyje (kaip pvz. Stick-e)- būtų žymiai tvirčiau. Labai neblogai liežuvėliai išlaksto ir Gloog-uose, o vobleriai- kap ir neblogi buvo.
 #430455   Rapolas
 11 Gru 2012 12:26
zet rašė:pasiknaisiojau ir atradau savo dezeje 7 rapalos praktiskai nenaudotus voblerius:
galėjai ir tiksliau parašyt, pvz. bent dydžius, o tai komentuot visą seriją nevisad išein:D
zet rašė:Max rap 2 kabliu
clackin minnow
nekomentuosiu- nes beveik negaudau šitais.
zet rašė: (neparasyta) , tad pagal foto gal 'Original Floater' ar tai 'Lauri Rapala 100TH ANNIVERSARY' ar tai 'CountDown'
Šitą mielai iškeisčiau į kokį zuriką paprastesnį:D ,jei septintukas pas tamstą :-D
zet rašė:Shad Rap skirtingais liezuveliais
Zet-o formos liežuvėlis stovi Shallow variante- puikiai valgo lydekos, bet prastokai užsimeta. O paprastas SR- praktiškai visi gamintojai turi savo asortimente panašų modelį. Tad keista, kad jis guli nenaudojamas.
zet rašė:Silver - labai keistas daiktas, va nuoroda: http://www.powerboats.lv/en/info/rapala-sliver-rh.html
Turiu melsvą (penkiolikos ar aštuoniolikos cm). Kiek bandžiau velkiaut juo (Asvejoj)- nieko gero, nors dirba lb gražiai. Tryliktukas raudongalvis gal ir suveiktų, bet kažkaip galvoju, kad šis modelis daugiau jūrai, o ne ežerui.
zet rašė:Rattlin.
Septintukas sidabrinis pas mane irgi guli dėžėj, o pas savo kolegą mačiau visą sudrapalintą (nuo lydekų).
zet rašė:Rasau todel, kad ziuriu nemazai kas gaudo rapala ir nemazai pagauna, tad gal neverta juos nurasyti ? Trumpai apie modeliukus jei galima.
Jei negulėtų dėžutėj ir piniginė būtų per plona japoniškiems vobleriams- tai ir pas tave tie Rapala visai gal nebogai gaudytų:-D
 #430465   zet
 11 Gru 2012 12:45
SauliusM rašė:
tam tikrais atvejais dirba net geriau. bet cia viskas nuo laiko ir zukles salygu priklauso.
o ka is doradao isskirtum velkiauti (ivairus gyliai)
arba tvicingui nuo 1.5 iki 2.5 metru gylyje.
 #430469   looking4snow
 11 Gru 2012 12:53
Rapolas rašė: 3. Stick - modelis, kuriam mažai lygių pagal darbą. Čia SauliusM irgi gali pakomentuot (dėl vagono ešerių :D). Man šio modelio darbas taip patinka, kad aš išsidrožiau jo analogą 13cm (lydekoms ežere). Didesni modeliai lb tinka velkiavimui. Su septintukais labai puikiai gaudo šlakius mažesnėse upėse.
Galiu tik pridurti, kad jis taip pat puikiai renka ir upetakius. Ilgio nepamenu, bet kazkas 4-5 cm berods.
 #430475   Rapolas
 11 Gru 2012 13:11
zet rašė:... o ka is doradao isskirtum velkiauti (ivairus gyliai)
Stovinčiam vandeny pagal gylį žemyn- Esox, Classic, Stick ir Invader didieji modeliai
zet rašė:arba tvicingui nuo 1.5 iki 2.5 metru gylyje.
Nu vat šitam būdui Dorado dar nieko neišrado (jei neskaityt patrūkčiojimus pravedimo metu) :-D
 #430480   Tadunce
 11 Gru 2012 13:40
O man kaip tik CD 7 tyli,o penketukas gaudo..
 #430483   Rapolas
 11 Gru 2012 13:47
Tadunce rašė:O man kaip tik CD 7 tyli,o penketukas gaudo..
Penketukas gal labiau universalesnis (ta prasme, įvairesnė žuvis ) ir gal mažesnėse upėse gaudai, o man Nery (ir kartais Nemune) reikia tolimesnių metimų, todėl CD7 dažniau naudoju.
 #430501   kaledusenis
 11 Gru 2012 15:05
na ka, lauksim sezono, bandysim.
Paveikslėlis
patarimas romadoj perkant ziureti ka perkat. lipdukas ant priekio vienoks, o vobleris dezutej kitoks... kol nepareiski jog klientas negali likti neteisus tol nenori ir i kalbas apie pakeitima prekiu leistis... :lol:
a kodel rapolai sakai jog tvicui stick'ai netinkami? laikau rankoj sticka 9cm, raso ,,depth: 2,2/3,0 spinning/trolling". nemuskit manes uz tokius klausimus, nemoku dar gerai zaisti su vobleriais :-D
 #430504   SauliusM
 11 Gru 2012 15:07
zet rašė:
o ka is doradao isskirtum velkiauti (ivairus gyliai)
arba tvicingui nuo 1.5 iki 2.5 metru gylyje.
tvicingui classic. velkiavimui didieji stick
 #430514   Rapolas
 11 Gru 2012 15:27
kaledusenis rašė:... a kodel rapolai sakai jog tvicui stick'ai netinkami? laikau rankoj sticka 9cm, raso ,,depth: 2,2/3,0 spinning/trolling". nemuskit manes uz tokius klausimus, nemoku dar gerai zaisti su vobleriais :-D
Gal nevisai gerai išsireiškiau :-D
Aš tikrą tvičą labiau suprantu su vobleriais, kurie nlb turi nuosavą žaidimą. T.y. jie subalansuoti taip, kad juos tampant, tiksliau tvičinant tam tikra technika išgaunami tokie judesiai (pvz. lakstymas į šonus imituojant aukšlę), kurių natūraliai traukiant (tolygiai su pauzėmis)- neišgausi. Tokių voblerių paskutiniu metu tik daugėja, o traukiant tolygiai su tokiais vobleriais nlb ką ir pagausi. O Dorado visi (beveik) vobleriai turi savo nuosavą žaidimą ir darbą, todėl aš jų tvičinginiams nepriskirčiau. Bet tai nereiškia, kad negalima ar nepadėtų pvz. patrūkčiot su pauzikėmis kokį DeadFish-ą ar Classic-ą. O Stick-as pats perdaug gerai dirba, kad jį dar reikėtų kažkaip paildomai tampyt.. nebent prilaikyt su timptelėjimais srovėje :-D
p.s.: visai neblogą komplektuką įsigyjot, aš dar 11cm stick-ą velkiaut būč užgriebęs;)
 #430521   kaledusenis
 11 Gru 2012 15:43
prie velkiavimo dar nedaejau :D ir neatmetu galimybes kad dar ne karta lankysiuos "zuvineje", turint omeny kad gan puikus pasirinkimas ten kur siandien buvau. spalvos rinkaus naturalesnes is ipratimo... vasara nedaug tenka su lydekom draugaut, tiksliau jos nenori su manim draugaut :roll:
 #430523   Rapolas
 11 Gru 2012 15:55
kaledusenis rašė:...spalvos rinkaus naturalesnes is ipratimo... vasara nedaug tenka su lydekom draugaut, tiksliau jos nenori su manim draugaut :roll:
Na šiaip jau GFR (goldfluored) ir FR (firetiger) nėra tokios jau natūralios, o kiek lydekoms ir šlakiams pasiteisinusios spalvos.
Va, Classic-ai jau galbūt arčiau natūralių ;)
 #430528   kaledusenis
 11 Gru 2012 16:07
balta, riaudiona, geltona as yprates vadint naturaliom :v-ar bet turbut pas tave tiesos daugiau. o tas "tiger" spalvinimas jau toks einamas(daug brand'u ji gamina, daug masalu rusiu ir porusiu...) kad zuvys turbut turejo pradet ji uz saviski laikyti :lol:
 #430529   Rapolas
 11 Gru 2012 16:13
kaledusenis rašė:balta, riaudiona, geltona as yprates vadint naturaliom :v-ar bet turbut pas tave tiesos daugiau. o tas "tiger" spalvinimas jau toks einamas(daug brand'u ji gamina, daug masalu rusiu ir porusiu...) kad zuvys turbut turejo pradet ji uz saviski laikyti :lol:
Aš kažkaip anksčiau (prieš kokį penketą metų) buvau įsitikinęs, kad šis FR spalvinimas gali groti tik drumzlinam vandeny, nu dar rytais ir vakarais, bet praktika parodė, kad jis gali puikiai sudirbti ir skaidriam vandeny, ir dieną, ir t.t., todėl (kaip ir sakai) praktiškai visi voblerių (net ir blizgių bei sukrių) gamintojai turi savo arsenale šią spalvų kombinaciją ;)
 #430534   kaledusenis
 11 Gru 2012 16:33
tai kaaai...i veidrodi ziureciau :-D as taigerio kiek pamenu dar nesu ryzesis maudyti skaidriam vandeny. nebent spinflexa ar paprastas sukres. stengsiuos pasitaisyt.
 #430568   looking4snow
 11 Gru 2012 19:17
Rapolas rašė:Aš tikrą tvičą labiau suprantu su vobleriais, kurie nlb turi nuosavą žaidimą. Tokių voblerių paskutiniu metu tik daugėja, o traukiant tolygiai su tokiais vobleriais nlb ką ir pagausi.
Trauk praktiskai bet kuri vobleri su liezuveliu tolygiai ir jis tures savo zaidima. Tiesiog tvicinant judes dar efektyviau. Bet kad visiskai nejudetu, nu tai nebent koks walkeris be liezuvio gal tolygiai traukiamas.
 #430612   Rapolas
 11 Gru 2012 21:12
looking4snow rašė:
Rapolas rašė:Aš tikrą tvičą labiau suprantu su vobleriais, kurie nlb turi nuosavą žaidimą. Tokių voblerių paskutiniu metu tik daugėja, o traukiant tolygiai su tokiais vobleriais nlb ką ir pagausi.
Trauk praktiskai bet kuri vobleri su liezuveliu tolygiai ir jis tures savo zaidima. Tiesiog tvicinant judes dar efektyviau. Bet kad visiskai nejudetu, nu tai nebent koks walkeris be liezuvio gal tolygiai traukiamas.
Nesusidūrei, matyt, su sunkesniais (skęstančiais) vobleriais, ir su liežuviais praktiškai neturi savo darbo, nebent kosminiu greičiu traukiant gaunas ale smulki vibracija. Yra tokių pas Jacksoną ir kitus.. tik tvičas valdo juos.. :-D
 #430622   looking4snow
 11 Gru 2012 21:39
Gal ir tavo tiesa del tu skestanciu, nes apart Rapala Countdown nieko nenaudoju is tokiu. Nepatinka. Arsenale yra tik suspenderiai ir plaukiantys. Tai is tokiu trauk tu Pointeri, trauk Magallon, Orbita, nu visiskai beleka su liezuviu - vinguriuoja visi gan normaliai. Tik tvicingas apskritai pats is saves labai efektyvus, tai ir naudojame dabar ji, o nebe meti-trauki kaip pries desimt metu.
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė