Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #414715   ViP
 15 Spa 2012 11:00
Nesiparink :) 13 licencjų liko neuzpildytų. Per tą laiką šalia manęs (tiksliau kartu su manim į žvejybą atvykę) pagavo 14 (110cm) ir 4 kg (77cm) šlakius, ir dar mačiau kaip 3 jų pakabintas žuvis (vienos panašu kad nepakirto, kitas dvi naiviai bandė "nulaikyt jėga") . pats buvau pakirtęs vieną žuvį (pagal tai ką mačiau turėjo būt šlakiokas apie 4-5kg) bet ir ta mane pargudravo. O upėje žuvies šiemet mačiau daugiau negu per paskutinius 4 sezonus kartu sudėjus...
va taip va....
Mike rašė:Nu ir ką aš galiu pasakyti apie lašišų sezoną. Aštuonios tikslingos žūklės - nė vieno kibimo. Gaudžiau tose vietose kur šiemet tikrai daug pagavo. Pat s mačiau begalę išėjimų. Gaudžiau ant tų masalų, ant kurių daug pagavo. O aš nepagavau. Nelaimė kažkokia. Ir tą nelaimę matyt aš pats prie kranto atnešu :twisted: , nes per visas tas žūkles nemačiau, kad koks šalia gaudantis būtų ištraukęs, palaikęs ar bent kibimą turėjęs. O gaudžiau tarp tų žmonių, kurie ne po vieną dešimtį per sezoną pagavo. Ir vos tik išvažiuodavau, jiems kažkokiu mistiniu būdu kibimas prasidėdavo. Nu bet čia tik laiko (kitų metų) klausimas kada pagausiu. :/braj;
 #414729   Tadunce
 15 Spa 2012 11:42
21 žvejyba tikslingai padaryta ir rezultate 2 šlakiai, kurių tik vienas legalus.

Nežinau, džiaugtis sezonu tokiu, ar kitą kartą eiti šapalus gaudyti :-D
 #414753   Mike
 15 Spa 2012 12:49
Su tom licencijom, ir su jas pirkusiais bei tikslingai bandžiusiais pagauti lašišą irgi įdomiai. Pavyzdžiui, aš ir Sačiokas pirkom licenciją Dubysai šeštadieniui, bet važiavom ten ešerių mikrikais tikslingai gaudyti.
A, dar vienas pastebėjimas. Viso lašišų sezono metu taip ir nemačiau GA. Gaudžiau Jonavos ir Kaišiadorių rajonų ribose Neryje.
 #414777   Taacis
 15 Spa 2012 13:47
Tadunce rašė:21 žvejyba tikslingai padaryta ir rezultate 2 šlakiai, kurių tik vienas legalus.

Nežinau, džiaugtis sezonu tokiu, ar kitą kartą eiti šapalus gaudyti :-D
Tikslingos (licenzines) žūklės- 10, penkios Nery, penkios neNery. Du šlakiai, tik vienas legalus (dar vienas šiandien nepasikabino), bet kadangi neNery žvejojau su upėtakiniu ekvipmentu- tai visai smagu buvo.

P.S.: sveikinu visus su pasibaigusia karštine :'blud;/
 #414782   MariusM
 15 Spa 2012 14:03
Ech skaitau ir pavydžių kas uždarymą padarė, kad ir be laimikio :)

Lauksim naujų metų :/braj;
 #414825   Airis
 15 Spa 2012 16:56
mane GA patikrino dar austant, nors buvau ilindes i toki miska prie neries,kad vos pats isvaziavau
 #415000   SatanKlaus
 16 Spa 2012 08:33
Na va, pasisekė ir man :grin: . Iš pirmo karto :oops: . Pabandžiau, pavyko ir ramu. Iki kitų metų :-D . Žuvis pagauta 2012-10-12.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #415015   Rapolas
 16 Spa 2012 09:21
Ne, nu tamstela ir duodi- "pasisekė" :-D
Mano sūnus vienam buvusiam "karpininkui" prie kranto parodė kaip blizgę reikia užmesti ir pravesti, tai ans per pusdienį ūsorių virš 4-rių kilų "įbubino", o po gero pusvalandžio- lašišą apie 9kg. Buvo prie upės ans su treningiukais ir botukais iki kelienių. Vat, jam tai pasisekė ;-)
O pas patį- tai jau "masterstvo" :-D
SatanKlaus rašė:Na va, pasisekė ir man :grin: . Iš pirmo karto :oops: . Pabandžiau, pavyko ir ramu. Iki kitų metų :-D . Žuvis pagauta 2012-10-12
 #415913   tidass
 18 Spa 2012 21:17
:) gal kas zinot kur pasiskaityt, ar gali trumpai paaiskinti i man iskylusius klausimus?
kiek atstumo upemis jos migruoja? t.y. kur sustoja nersti?
ar jos grizta vel i jura? jei taip kodel ju po nersto niekas nebezvejoja griztanciu?
 #415940   MINDULE
 19 Spa 2012 00:07
tidass rašė::) gal kas zinot kur pasiskaityt, ar gali trumpai paaiskinti i man iskylusius klausimus?
kiek atstumo upemis jos migruoja? t.y. kur sustoja nersti?
ar jos grizta vel i jura? jei taip kodel ju po nersto niekas nebezvejoja griztanciu?
Tidai, gal nuo wiki reiketu pradeti: http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_salmon
Atsakymas i viena ish klausimu:
Unlike the various Pacific salmon species which die after spawning (semelparous), the Atlantic salmon is iteroparous, which means the fish may recondition themselves and return to the sea to repeat the migration and spawning pattern several times, although most spawn only once or twice.
 #415947   Sokratas
 19 Spa 2012 04:59
va kaip išvertė:

,,В отличие от различных Тихоокеанских видов лососей, которые умирают после порождения (semelparous), Атлантический лосось - iteroparous, что означает, что рыба может отремонтировать себя и возвратиться в море, чтобы повторить перемещение и мечущий икру образец несколько раз, хотя большая часть икры только несколько раз."

kaip ir aišku, bet neaišku kas norėta pasakyti, tiksliau, neaiškiai išversta pabaiga:

,,....хотя большая часть икры только несколько раз" :lol:
 #415973   Sokratas
 19 Spa 2012 07:43
man translate.ru labiau patinka. Gal čia tik toks įsitikinimas, nežinau, bet labiau. Įpratimas matyt, nuo tų laikų, kai lietuviškų normalių vertėjų negalėdavo rast...
 #416034   amigooo
 19 Spa 2012 11:56
Idomu, kas atsitinka patinams grizus i jura? Ar ju snukiai atgauna pradine forma? :)
 #416057   Ignelis
 19 Spa 2012 13:40
atgauna... ;-) deje nevisu, tu kuriu kablys nesunyksta per tam tikra laika dvesia ;-) del negebejimo maitintis normaliai
 #416083   MINDULE
 19 Spa 2012 15:56
bobis rašė: kaip ir aišku, bet neaišku kas norėta pasakyti, tiksliau, neaiškiai išversta pabaiga:

,,....хотя большая часть икры только несколько раз" :lol:
Ash persiprashau, nepagalvojau, kad ne visi anglishkai skaito... Paskutine sakinio dalis teisingai skambetu taip:

"...nors dauguma nershia tik karta ar du" (pazhodzhiui)
 #416747   MINDULE
 23 Spa 2012 03:37
tidass rašė: jei taip kodel ju po nersto niekas nebezvejoja griztanciu?
Chia truputi skaitinejau apie atlantic salmon, tai radau toki sakini, kuris manau atsako i aukschiau pateikta klausima:
Since spawning salmon greatly reduce their food intake, the fish must often be enticed to strike bait, lures, or flies.
Vertimas: Po nershto lashishos zhymiai sumazhina maisto suvartojima, zuvis dazniausiai turi buti suviliota griebti masala, blizges, ar museles.

Paimta ish http://www.dec.ny.gov/animals/7028.html paskutines pastraipos apie Atlantic Salmon.
 #416748   Sokratas
 23 Spa 2012 04:35
iš to parašymo išeitų, kad po neršto ją sunku pagaut, nes beveik nesimaitina...
Tik tkiek ilgai tas trunka kažin?
 #417090   matamode
 24 Spa 2012 09:07
kol nurieda iki juros,ten jos ir atsigano.bet siaip jos ir atejusios nerst nesimaitina,taciau kimba :-D
 #417319   Icagel
 24 Spa 2012 22:41
matamode rašė:kol nurieda iki juros,ten jos ir atsigano.bet siaip jos ir atejusios nerst nesimaitina,taciau kimba :-D
Nersdamos faktas kad nesimaitina, bet iki nersto as netikiu, kad jos koki menesi badauja... Viena yra pagauti agresyvu patina, kuris viska gainioja, kas jam kely, bet pateles... juk museles kazkodel griebia, ir juodas nedideles. Jos ir subulkuoja karts nuo karto... Uzkimba ant mazu sukriu...

Neteigiu kad tai tiesa, mokslas sako, mokslas zino :D Bet man keista.
 #417321   looking4snow
 24 Spa 2012 23:06
Galetu tironas koki karta papasakoti placiau. :gutgut O tai vis prikaisioja, kad liaudis neismano lasisu psichologijos, bet kazkaip nemaciau ne vienos svietejiskos zinutes. :twisted:
 #417336   Taacis
 25 Spa 2012 06:12
looking4snow rašė:Galetu tironas koki karta papasakoti placiau. :gutgut O tai vis prikaisioja, kad liaudis neismano lasisu psichologijos, bet kazkaip nemaciau ne vienos svietejiskos zinutes. :twisted:
Tai jis jau ir ichtiologas :cool: ??? Juk jis rūbų :roll: ir "gyvenimo būdo" :twisted: konsultantas. Ai nu gi dar psichologas mėgėjas :liež-uvis ...
 #417396   matamode
 25 Spa 2012 09:51
Icagel rašė:
matamode rašė:kol nurieda iki juros,ten jos ir atsigano.bet siaip jos ir atejusios nerst nesimaitina,taciau kimba :-D
Nersdamos faktas kad nesimaitina, bet iki nersto as netikiu, kad jos koki menesi badauja... Viena yra pagauti agresyvu patina, kuris viska gainioja, kas jam kely, bet pateles... juk museles kazkodel griebia, ir juodas nedideles. Jos ir subulkuoja karts nuo karto... Uzkimba ant mazu sukriu...

Neteigiu kad tai tiesa, mokslas sako, mokslas zino :D Bet man keista.
pateles taip pat gina teritorijas ,kaip ir patinai,tik tada,kai nera salia patinu....nu cia as tokia teorija girdejau,nezinau ,kiek cia tos tiesos ir turbut mazai kas zino kaip is tikro
 #417437   Agis
 25 Spa 2012 12:54
Manau maitinasi kažkiek, nes kitaip ant porcijų ar naktinių sliekų nepasikabintų, juk toks masalas tikrai neprovokuojantis ir gulintis ant dugno, kur nors Žemupio smėlėtam/molėtam dugne, o ne kokioje aukštupio žvirgždo duobutėje :roll:
 #417481   matamode
 25 Spa 2012 15:38
nu Agi,as noreciau nesutikti.jei taip tiksliau patirinetumem,ka kiekviena pavasari mariose is valciu ant naktiniu slieku ir porciju gaudo(pries kiaules nugara turiu omeny),tai viskas kas ten pagaunama,yra slakiai,tik,kaip zinia,vietiniai senoliai,nelabai teatskiria slaki nuo lasisos,jiems ten visos sidabrines yra lasisos.Kiek as savo akimis esu ten mates,visada laimikiai budavo slakiai.Taip pat nepamirskim,kad mariose daznai maisosi vanduo ir daznai jis buna juros,priklausomai nuo vejo ir sroviu.Pasak ichtiologu,lasisa nuriedejus, atsigauna ir atsimaitina juros priekranteje(tada dauguma tokiu ,kaip as ligoniu ir brenda pavasari i jura pautu saldyti :-D )todel ir gali su suriu vandeniu uzeidineti i marias.Yra tendencija,kad kiekviena pavasari,su potvyniais trumpam subega i upes nedideles lasisaites,tos,kurios dar nera nersusios.pasimaitina ir vel iseidineja.Slakys,skirtingai nei lasisa,uzeidinedamas nersti ir po nersto maitinasi,todel jie uzsibuna upese ilgiau.todel kai kas juos sekmingai gaudo ir po draudimo iki pat pavasario.Manau dauguma neteisngu teoriju ir yra ,butent del to ,kad nemaza dauguma sunkiai skiria slaki nuo lasisos ir,tuo labiau,nuo visokiu priveistu hibridu .Aisku,visa tai cia tik mano subjektyvi nuomone :roll:
 #417490   looking4snow
 25 Spa 2012 15:54
O pagaunat jus juroje tokiu lasisu, kaip pvz., dabar visi gaude upese galima sakyti standartines - "metrines"?
 #417503   Donis
 25 Spa 2012 16:30
Pagauna,su laivu trolinguodami,musu pakrantese.
 #417510   Donis
 25 Spa 2012 17:00
Jeigu eitu gaudyti istisus metus ir visu paros metu,manau pagautu,kad jos priarteja prie kranto tai tikrai,tik gal niekas nenutaike momento,jos juda pagal maista,pagal sroves,vandens temperatura,tinkluose salia kranto papuola,kibtu ir ant blizges ar museles.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė