Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #411398   hipy
 02 Spa 2012 13:33
Vytenisnl rašė:
hipy rašė:Tai atsiprašant žąsi, kurioj rankoj laikai, ir težinai. Nenoriu įžeist, bet siūtina mane tokie komentarai. Pridėk Marijampolę, Panevėžį, Kauną, Vilnių, Klaipėdą ir susidarys visa Lietuva. Nori realių pavyzdžių? Prie Lifosos ir Mažeikių naftos pridėk Mantingą, Lietkabelį, Achemą, FL Technics (nu ok, paslaugos, keičiam Audėju), Baltijos laivų statyklą ir turėsi po vieną pavyzdį iš oro sugalvotą, kur yra pramonė. O norint kiekvienam mieste dar ne po vieną galima ištraukti.

Priedo prie pramonės pridėk mažas firmeles, teikiančias aplink paslaugas (valgyklas, vaikų priežiūros centrus, dar beleką). Tolimesnį komentarą ištrinu, bet jei yra noro - galime perkelti diskusiją į pm. Tik už savo žodyną neatsakau, kadangi nervina toks požiūris.
na ir kur cia tavo isvardintuose darbininkai neefektyviai dirba? firmu pavardinai, bet nei minties jokios, nei teiginio neparasei...
 #411400   hipy
 02 Spa 2012 13:35
Vytenisnl rašė:Pačiam teko kažkada autobusu važiuojant (tarpmiestiniu) įtikinėt vairuotoją, kad jis privalo man bilietą parduot, nenoriu sutaupyti, o jo darbą kad apskųsiu kitiems. Tai kiek tie nuostolingi autobusų parkai praranda per tokius per metus? Man važiuojant tą kartą kokie 5 žmonės buvo be bilietų maršrutu Vilnius-Panevėžys (34lt bilietas). Bet tie žmonės buvo kaip marens - norėjo sutaupyti, pyko ant valdžios, ko tokios didelės bilietų kainos, bet į save pasižiūrėt nesugebėjo. Tpfu '''bum
o tu jam pasiulyk darbo salygas, atlyginima ir garantijas kaip vakaru europoj... matei per "nasha rasha" menta kysiu neimanti? tai va jis isgalvotas, tokiu nebuna.
 #411403   tukasG
 02 Spa 2012 13:44
Hipy, kiek reikia mokėt ir kokias sąlygas reikia sudaryt, kad dingtų noras imt kyšius tiems, kas juos aktyviai ima...? Pralobt, "uždirbt" neteisėtais būdais visada lengviau ir pelningiau negu, kad dirbant darbą, ypač jeigu žmogaus nestabdo moralės stabdžiai... Didesnis atlyginimas neatpratins vagies vogt.
Beje, savo darbe pastebėjau tokį dėsningumą, kad yra tokia žmonių kategorija, kuriuos atlyginimo kėlimas ne motyvuoja, o gadina... Jeigu žmogus ima uždirbt daugiau negu per savaitgalį sugeba pragert, tai dažniausiai maratoną pratęsia ir likusiomis savaitės dienomis, kai šiaip jau lyg ir privalėtų - galėtų dirbt, kad uždirbtų dar daugiau... ;)
 #411415   hipy
 02 Spa 2012 14:45
tukasG rašė:Hipy, kiek reikia mokėt ir kokias sąlygas reikia sudaryt, kad dingtų noras imt kyšius tiems, kas juos aktyviai ima...?
tie kurie aktyviai ir daug ima, tu salygos jau seniai "europietiskos" - atsakomybes nera, o svarba tokio caraicio didele... va kai kelis pasodins ir padarys salygas, kad nebutu uz ka duot... o tu nori kad toki bezpariadka matydamas autobuso vairuotojas nebandytu sau prisidet prie minimumo kelis litrus dyzelio...
 #411419   Vytenisnl
 02 Spa 2012 14:57
hipy rašė:
Vytenisnl rašė:
hipy rašė:Tai atsiprašant žąsi, kurioj rankoj laikai, ir težinai. Nenoriu įžeist, bet siūtina mane tokie komentarai. Pridėk Marijampolę, Panevėžį, Kauną, Vilnių, Klaipėdą ir susidarys visa Lietuva. Nori realių pavyzdžių? Prie Lifosos ir Mažeikių naftos pridėk Mantingą, Lietkabelį, Achemą, FL Technics (nu ok, paslaugos, keičiam Audėju), Baltijos laivų statyklą ir turėsi po vieną pavyzdį iš oro sugalvotą, kur yra pramonė. O norint kiekvienam mieste dar ne po vieną galima ištraukti.

Priedo prie pramonės pridėk mažas firmeles, teikiančias aplink paslaugas (valgyklas, vaikų priežiūros centrus, dar beleką). Tolimesnį komentarą ištrinu, bet jei yra noro - galime perkelti diskusiją į pm. Tik už savo žodyną neatsakau, kadangi nervina toks požiūris.
na ir kur cia tavo isvardintuose darbininkai neefektyviai dirba? firmu pavardinai, bet nei minties jokios, nei teiginio neparasei...
Tu demagogas blyn. Pradžioj rašei, kad pramonės Lietuvoj nėra. O dėl darbo efektyvumo didinimo, tai daug didesni protai ne tavasis dirba, yra samdomi tos pačiose išvardintose įmonėse ir dar mato marias erdvės, kur naujas žinias galima taikyti. Bet bėda ta, kad kai eilinis pavidolis nenori dirbti efektyviau (ir už tai uždirbti daugiau), tai dirbk nedirbęs ant veiklos skatinimo, vistiek sugalvos kaip patinginiaut, pachalturint.
 #411420   Vytenisnl
 02 Spa 2012 15:02
hipy rašė:
Vytenisnl rašė:Pačiam teko kažkada autobusu važiuojant (tarpmiestiniu) įtikinėt vairuotoją, kad jis privalo man bilietą parduot, nenoriu sutaupyti, o jo darbą kad apskųsiu kitiems. Tai kiek tie nuostolingi autobusų parkai praranda per tokius per metus? Man važiuojant tą kartą kokie 5 žmonės buvo be bilietų maršrutu Vilnius-Panevėžys (34lt bilietas). Bet tie žmonės buvo kaip marens - norėjo sutaupyti, pyko ant valdžios, ko tokios didelės bilietų kainos, bet į save pasižiūrėt nesugebėjo. Tpfu '''bum
o tu jam pasiulyk darbo salygas, atlyginima ir garantijas kaip vakaru europoj... matei per "nasha rasha" menta kysiu neimanti? tai va jis isgalvotas, tokiu nebuna.
Prieš kurį laiką viena ausim girdėjau, kad vietinių reisų vairuotojas uždirba apie 3000. Atmesk mokesčius - lieka 2200-2400 į rankas. Tau čia labai prasta alga? Už sąlyginai mažos kvalifikacijos reikalaujantį darbą? Beje, vakarų europoje tavo išgirtoje einama prie to, kad niekam jokių garantijų, išskyrus pirmąją būtinąją sveikatos pagalbą, nebeteikti. Kad pats susikauptum. Pasidomėk UK mokesčių sistema pavyzdžiui. O mentų, kaip sakai, kurie kyšius neima, gal ir nebūna, bet policininkų - yra. Kelis idėjinius ir pats pažįstu.

Ir šiaip - užstrigai sovietmety - visi blogi, visi vagia, vogsiu ir aš. Taip atrodo galvoji, o toks galvojimas tikrai nėra geras. Gaila kiek metų pačiam nematau, žinočiau ar dar ilgai reikės jaunesnėms kartoms laukti, kol tokio mąstymo žmonės išemigruos/išmirs.

P.S. kita bėda formuojasi - dalis jaunimo, augančio tokių pavidolių šeimose ir nepamatančių platesnio pasaulio, pradeda taip pat laukt, kol valdžia kažką duos, kombinuot ir neieško jokios galimybės susikurt padorų gyvenimą.
 #411421   Vytenisnl
 02 Spa 2012 15:04
hipy rašė:
tukasG rašė:Hipy, kiek reikia mokėt ir kokias sąlygas reikia sudaryt, kad dingtų noras imt kyšius tiems, kas juos aktyviai ima...?
tie kurie aktyviai ir daug ima, tu salygos jau seniai "europietiskos" - atsakomybes nera, o svarba tokio caraicio didele... va kai kelis pasodins ir padarys salygas, kad nebutu uz ka duot... o tu nori kad toki bezpariadka matydamas autobuso vairuotojas nebandytu sau prisidet prie minimumo kelis litrus dyzelio...
Tai pavardink tuos, kurie aktyviai ir daug ima ir kuriuos matei imančius, žinai, faktais pagrįsk ar bent asmeniniais liudijimais (taip, yra tų imančių, nesiginčysiu, tačiau ne ką rečiau kiekvieną sėkmingesnį žmogų norima išbuožint).
 #411433   tukasG
 02 Spa 2012 15:33
hipy rašė: o tu nori kad toki bezpariadka matydamas autobuso vairuotojas nebandytu sau prisidet prie minimumo kelis litrus dyzelio...
Na, jeigu jau šnekam apie tai, ko noriu aš, tai pasakysiu, kad kaip šioks toks katalikas noriu, jog visi į Dievą tikėtų ir pagal jo dešimt įsakymų gyventų, bet... gi tuoj prieis Marėnas ir pasakys, kad Dievo nėra ir visa tai - tik durnių išmislas... :) Arba, kaip man nesenai vienas žmogelis bandė įrodyt, kad sąžinė šiais laikais - atgyvena...
 #411479   Wytux
 02 Spa 2012 18:06
Algos pakelimas motyvuoja kokius 2-3 menesius- bilia kiek vadoveliu apie prirasyta ir jau simta kartu realybeje isbandyta. O kas kombinavo tai kelk nekeles- vistiek kombinuos- 'privycka'. Nei vienas is cia esanciu man rodos nebadauja...tas pac Marenas gyresi, kad turi visko ko nori, o parinasi tik del kitu.
Va del to darbo efektyvumo tai man irgi biski mistika, nes daug protingu zmogu apie tai sneka, bet as ka maciau kad ir toje isgirtoje Airijoje tai ka as zinau ar mes jau cia Lietuvoje taip gryba pjaunam.....
 #411483   hipy
 02 Spa 2012 18:12
Vytenisnl rašė:Tai pavardink tuos, kurie aktyviai ir daug ima ir kuriuos matei imančius, žinai, faktais pagrįsk ar bent asmeniniais liudijimais (taip, yra tų imančių, nesiginčysiu, tačiau ne ką rečiau kiekvieną sėkmingesnį žmogų norima išbuožint).
ne nu is kur as zinosiu, gi tokiu nera... ir zuokas teistas uz gerus darbus... ok baigiu diskusija siuo klausimu, pritariu Sauliukui - dievas cia nepades...
 #411506   Vytenisnl
 02 Spa 2012 19:19
hipy rašė:
Vytenisnl rašė:Tai pavardink tuos, kurie aktyviai ir daug ima ir kuriuos matei imančius, žinai, faktais pagrįsk ar bent asmeniniais liudijimais (taip, yra tų imančių, nesiginčysiu, tačiau ne ką rečiau kiekvieną sėkmingesnį žmogų norima išbuožint).
ne nu is kur as zinosiu, gi tokiu nera... ir zuokas teistas uz gerus darbus... ok baigiu diskusija siuo klausimu, pritariu Sauliukui - dievas cia nepades...
Gydytojai, panašu, irgi
 #411544   tukasG
 02 Spa 2012 20:36
Wytux rašė:Va del to darbo efektyvumo tai man irgi biski mistika, nes daug protingu zmogu apie tai sneka, bet as ka maciau kad ir toje isgirtoje Airijoje tai ka as zinau ar mes jau cia Lietuvoje taip gryba pjaunam.....
Kitos sritys man mažai pažįstamos, bet bent jau žemės ūkyje (kuriame dirbu), tai vietos tobulėjimui ir efektyvumui didint dar šimtui metų į priekį yra... Aišku, pirmaujantieji ūkiai kartais jau ir lenkia užsieniečius, bet tokių kol kas nedaug. Didžiąjai daliai dar mokytis ir mokytis, stengtis ir stengtis, dirbt ir dirbt iki to...
 #411842   marenas
 03 Spa 2012 19:35
tukasG rašė:Hipy, kiek reikia mokėt ir kokias sąlygas reikia sudaryt, kad dingtų noras imt kyšius tiems, kas juos aktyviai ima...? Pralobt, "uždirbt" neteisėtais būdais visada lengviau ir pelningiau negu, kad dirbant darbą, ypač jeigu žmogaus nestabdo moralės stabdžiai... Didesnis atlyginimas neatpratins vagies vogt.
Beje, savo darbe pastebėjau tokį dėsningumą, kad yra tokia žmonių kategorija, kuriuos atlyginimo kėlimas ne motyvuoja, o gadina... Jeigu žmogus ima uždirbt daugiau negu per savaitgalį sugeba pragert, tai dažniausiai maratoną pratęsia ir likusiomis savaitės dienomis, kai šiaip jau lyg ir privalėtų - galėtų dirbt, kad uždirbtų dar daugiau... ;)
jokiu salygu,sodint.nupurske ukininkas grudus pries kulant rondapu,kad sudziutu varpos kad lietaus nelaukt,irgi sodint,.
vokeciuos nuvaziavom i ukines prekes ir klausem duokit kuom pasalint varputi is plyteliu plysiu,tai nuvede parode kaplis toks o mes sakom papurkst kaska,sako jai papurksit bauda 2000 eu.vataip.todel reik mums arba raiso vokecio i seima arba komunysto. :grin:
 #411847   liorenas
 03 Spa 2012 19:48
marenas rašė:vokeciuos nuvaziavom i ukines prekes ir klausem duokit kuom pasalint varputi is plyteliu plysiu,tai nuvede parode kaplis toks o mes sakom papurkst kaska,sako jai papurksit bauda 2000 eu.
Nepyk, kolega bet cia tai totali demagogija...visiska pasaka...pas juos visus (vakaru europoj) laukai blizga, zolytės nė vienos, o kai paklausi ka naudoja kad zoles nera, tai jie visi suokia kad nieko, kad tik 10 proc. viso ukio ploto rundapu purskia ir t.t.taip kad ne viskas auksas kas auksu ziba... :/braj;
 #411850   giedriuzzz
 03 Spa 2012 19:57
Čia panašiai kai pas mus vieno kaimyno paklausė, ką jis daro, kad pas jį darže kurmių nėra.
Tai jis būdamas žvejys atsakė, kad visus sliekus iš daržo išrenka ir pas jį kurmiai nebelenda, nes valgyt neturi ko :lol: :lol: :lol:
 #411854   tukasG
 03 Spa 2012 20:08
marenas rašė:nupurske ukininkas grudus pries kulant rondapu,kad sudziutu varpos kad lietaus nelaukt,irgi sodint :grin:
O už ką jį sodint, jeigu toks preparato pritaikymas registruotas ir leistinas, jeigu laikomasi galiojančių naudojimo instrukcijų, kol jo naudot tokiems tikslams nedraudžia įstatymas...? Tie patys vokiečiai naudoja glifosatus, tame tarpe ir raundapą. Gal tik jo naudojimas leidžiamas tik profesionalams, baigusiems tam reikalingus mokslus... Lietuvoj irgi negali bet kas pirkt ir naudot bet kurio pesticido. Būtina baigt kursus, turėt pažymėjimą, vest pesticidų bei jų panaudojimo apskaitą, naudot tik techninės apžiūros reikalavimus atitinkančius, sertifikuotus purkštuvus ir t.t. Už pažeidimus yra numatytos gan nemenkos baudos... Betkam be apribojimų galima įsigyt ir naudot tik mėgėjiškam naudojimui registruotus augalų apsaugos preparatus. Nesistebiu, kad jums Vokietijoj nepardavė pesticido, jeigu neatitikot minėtų reikalavimų.
Beje, glifosatų grupės herbicidai buvo sukurti genetiškai modifikuotų kukurūzų ir sojų priežiūrai... Genetiškai modifikuoti augalai nejautrūs glifosatui, o visi kiti jautrūs. Nupurškia vieną kart ir laukas švarus, nebereikia naudot keleto skirtingų herbicidų veikiančių skirtingas piktžolių rūšis...
Taip kad.... :/braj;
 #411868   marenas
 03 Spa 2012 20:28
cia kalbejau kad ant grudu varpu ourskia ir jos sudziuna,tada jau gaunasi kaip ir kulamos taip greiciau.paskum tos grudus mes valgom.kad pikdzoles naikint tai as suprantu.bet nuodus purkst ant duonos beveik,tai turbut kursos nemokina/?
ZIUREKIT nerinkit vagiu.
seip atomine lai stato,aisku naudos bus bet ne civiliam,bet jai driokstels busim visi lygus,burzujai gales savo fortkes baksais uzsiklijot kad radijacija neitu,bet tai nepades tada bus lygibe kanopas pakratis ir tie ir tie,tik abidniakas bus dydesnis burzujam,kad turejo tiek bablasiku o reiks kojas kratit :grin: :v-ar
 #411873   tukasG
 03 Spa 2012 20:36
marenas rašė:cia kalbejau kad ant grudu varpu ourskia ir jos sudziuna,tada jau gaunasi kaip ir kulamos taip greiciau.paskum tos grudus mes valgom.
Kol kas glifosatų panaudojimas tokiam tikslui yra leistinas. Vienintelė sąlyga, kad nuo purškimo iki kūlimo praeitų nustatytas laiko tarpas, per kurį chemikalas turi suskilt į nepavojingus junginius. Kol superkamuose grūduose mažai tiriama chemikalų likučių kiekis - erdvės piktnaudžiavimui yra. Tų pačių vokiečių tyrimai rodo, kad glifosatų likučių kiekis maisto produktuose dažnai viršija normas...
 #411876   SauliusM
 03 Spa 2012 20:41
marenas rašė:seip atomine lai stato,aisku naudos bus bet ne civiliam,bet jai driokstels busim visi lygus,burzujai gales savo fortkes baksais uzsiklijot kad radijacija neitu,bet tai nepades tada bus lygibe kanopas pakratis ir tie ir tie,tik abidniakas bus dydesnis burzujam,kad turejo tiek bablasiku o reiks kojas kratit :grin: :v-ar
durnas tu visai ziuriu. burzujai bus ispeti apie sprogima pries du menesius ir teps slides i australija o suda uostis tik marenai visokie. ka tik va sutarti poasirasiau burzujiska su ne bobu reikalas kuo del ispejimo pries du menesius...
taip kad naudos bus burzujam o suda radioaktyvu gales marenai uostyt ir est...
 #411877   Vytenisnl
 03 Spa 2012 20:47
lėvi tie tavo kontaktai, man tai sakė ir bilietą nupirks ir namą jau dabar ruošia, o išsiųs metai prieš, kad apsitrinčiau, pasiruoščiau ir atvykus kitiems buržujams jau bučiau karaliukas vietinis.
 #411879   SauliusM
 03 Spa 2012 20:49
Vytenisnl rašė:lėvi tie tavo kontaktai, man tai sakė ir bilietą nupirks ir namą jau dabar ruošia, o išsiųs metai prieš, kad apsitrinčiau, pasiruoščiau ir atvykus kitiems buržujams jau bučiau karaliukas vietinis.
siule ir man sita abonenta, bet kazkaip atsisakiau. pagalvojau, kad man ir 2 menesiu pilnai uzteks. babkiu ciumodane vistiek pervezinet nereik banko saskaitoj anos is viso pasaulio man vienodai lengvaipasiekiamos. o visa kita, tai... ai...
 #412115   marenas
 04 Spa 2012 19:16
SauliusM rašė:
Vytenisnl rašė:lėvi tie tavo kontaktai, man tai sakė ir bilietą nupirks ir namą jau dabar ruošia, o išsiųs metai prieš, kad apsitrinčiau, pasiruoščiau ir atvykus kitiems buržujams jau bučiau karaliukas vietinis.
siule ir man sita abonenta, bet kazkaip atsisakiau. pagalvojau, kad man ir 2 menesiu pilnai uzteks. babkiu ciumodane vistiek pervezinet nereik banko saskaitoj anos is viso pasaulio man vienodai lengvaipasiekiamos. o visa kita, tai... ai...
aga pasvajuok abonenta :grin: .pirma iskris dants,paskum plaukai nuslinks,jai blogiau nebus,vilna jug arti.o tu vituk paskola dar gausi imt .nuors gal tau ir gerai nereiks grazint tau paskolos,biznierius atsirado.nors ka gali zinuot turginei is staniku namus pasistato,gal ir tau pasiseks.svarbiausia kad sektus.skolose sedet ir rizikinga.vokeciose sake jai nuori koki bizniuka sukt,parasai verslo plana,ten ar pardotuvike ar kokia ploviklele atsidaryt,tai savivaldybe 15000 euru paskolos duoda,jai neisejo bankruotoji,ta skola nuraso ir 5m negali viel bizniukui euru prasyt,,.dar Bremene vaziuojam sako va cia stovejo 2daugiaaukscei,ziuriu liko tik kalniukai,klausiu kodel socelei remtinu neapgyvendino,atsako taigi niera visi apgivendinti.dar maciau prie stoties trys bomzai miegmaisiose grynai ant saligatvio isitaise ir nieks ju nelecia.Paskui hamburge sale stoties ziuriu ciumadanu tvora padaryta tu ciumadanu trem dviem eilem,o is viduroi galvos kiso bomzu,ir ju nieks nelecia.taip iseina kad benamiu ten mazai,o jai ir yra reiskia zmogui taip patinka gyvent ir jo teisiu paiso, jo neliecia,nevaro.
va cia yra demokratija.
o pasmus nieko niera nei komunizmo nei demokratijos,vieni sukcei ,susirauke is vargo zmones.mums iki ju 100m bet ir tai mes ritames i kita puse.
nebetikiu as tais marazmais,makaronu kabinimais.
gyvenimas zmoniems geresnis nebus ka beisrinktum,tad balsuosiu uz teisibe. :liež-uvis
 #412118   marenas
 04 Spa 2012 19:20
giedriuzzz rašė:Ar pažadukai ar ne, nežinau, bet lietuvių kalbos gramatikos pasimokinti reikėtų :lol:
tai turbut cia mano bratelos :grin: ,man ir hrienuovai seksas rasyt. :roll: :grin: .tik pazadukas nesu toks,na nebent ir prie lovio prilisciau gal ir tapciau,ka gali zynuot.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė