SauliusM rašė:cesius rašė:Nu Saulynai nors nerasytum kad,per 15 metu patirties dar nepavyko susikomplektuoti yrangos,kad nereiktu lakstyt krantais kaip piemeniui, nu juokinga nu...
kai pats turesi kazkokios patirties, tai gal ir nebebus juokinga. ......... muselinio blanko mistika kolkas dar vienintele teorija, kuri galbut kazkiek tiketina. bet aisku galbut irgi zuvim iki rasiau jau kokiu dydziu. nes nu neteko man nei matyt nei girdet dar kad muselininkas vietoj stovedamas kazka tos eiles svorio issiluptu.
Visi žiūriu čia gudrūs, nėr ką net pasiųst...
Sauliau, tas 14kg šlakys, apie kurį rašiau kiek anksčiau buvo pagautas 10-11 DH muselka, musė buvo pakankamai giliai burnoje, bet ištrauktas buvo iš vietos pajudėjus maksimum 5 metrus. Toliausiai šitas "gražuolis" buvo "nubėgęs" per pagrindinį valą + runingą ir dar kokius 5 metrus "šniūro" pasiėmęs. taip kad nebuvo jokio lakstymo paskui jį ir t.t. pasikartosiu - laimikis ne mano, bet stovėjau visa laiką visai šalia ir keikiausi už autorių po kožno žuvies "vojažo", nes anas nelabai kažkaip laiko tam turėjo matyt ;)
Toliau jau ne asmeniškai Sauliui, o šiaip pamąstymai ;)
Tik va bėda, kad labai jau tie kotai dideli, grozni ir galingi, o gaudant tokiu kotu 3-5 kg žuvytės kaip ir nelabai net emocijų sukelia - nu ne tam skirta ta įranga. žinoma, suvaldyt tokius "monstriukus" šitie "pakeliamieji kranai" ir sugalvoti, bet... Tikrai yra sugalvotų ir spiningų skirtrų būtent tokio xarakterio ir dydžio žuvų suvaldymui, tik kad nebus su jais taip smagu kiauras savaites paupiais bastytis ir tuo labiau smulkesnes žuveles gaudyt. va kur visa bėda. Nu nenoriu aš tąsytis su 3,5m xer znajit kokio įlinkio kotu slankiot - ar amžius nebe tas, ar fizinė kondicija nebeleidžia "grusčiku nasilščiku" visą dieną dirbt... va ir vaikštinėju "savo malonumui" su 9,6" 1/4-3/4oz "pagaliuku". Jei pavyksta įtikint 3-5 kg žuvytę - apturiu dyyydelį malonumą. kaip bus įsikinkius didesnę - neturiu supratimo. nebuvo dar tokios laimės man... beje, kiek treko pagaut tų 3-5 kg šlakiokų, tai nė vienas nebuvo "už kupros".... Žinoma, jei gyvenčiau "ant neries kranto", jei pradėtų taip stipriai sektis kad dažnai "traukinius" tektų valdyt, tai gal ir pagalvočiau apie kažkokio baisinio lašišinio kuolo įsigyjimą, bet kolkas geriau daugiau kaifo iš žvejybos ir (jei (ne)pasiseks) vienas pabėgęs ar nesuvaldytas traukinys, negu traukinys krante ir iš nuovargio nukarusios rankos kožną dieną...