Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #405527   MINDULE
 13 Rgs 2012 00:57
SauliusM rašė: ir ne viena... bet kazkokios statistikos, kad ikalus taip reik begt o ikalus kitaip nereik, tai neisvesciau.
Sauliau, teorija paprasta, kai zhuvis ikirsta i burna (burnos sriti, galva ar galvos sriti), zhvejas ja gali lengviau suvaldyti, nei ikirtus belekur uzh shono ar uzh uodegos. Bet kai segi traukini 15+kg, tada jis plaukia kur nori, ir vandyk tu ji nevaldes. Toks jaumas kad tu jam neegzistuoji ir jis net nejauchia tavo apkrovos, eina ir tiek. Bent jau mano tokie ispudzhiai...

Ir sakykite jus ka norit, bent man idomiau isegti uzh uodegos, tai bent jau yra ka veikti kol ishtrauki, kova visai kitokia, nei isegus i burna.

Dar del to muselininku pakirtimo burnoje - prie upes vienas zhvejas aishkino, kad musele kitaip plaukia ir butent musele daug lengviau praplukdyti taip, kad pries permetant valas praeitu palei jos burna ir taip uzhkirstu.
 #405587   ViP
 13 Rgs 2012 09:18
SauliusM rašė:
cesius rašė:Nu Saulynai nors nerasytum kad,per 15 metu patirties dar nepavyko susikomplektuoti yrangos,kad nereiktu lakstyt krantais kaip piemeniui, nu juokinga nu...
kai pats turesi kazkokios patirties, tai gal ir nebebus juokinga. ......... muselinio blanko mistika kolkas dar vienintele teorija, kuri galbut kazkiek tiketina. bet aisku galbut irgi zuvim iki rasiau jau kokiu dydziu. nes nu neteko man nei matyt nei girdet dar kad muselininkas vietoj stovedamas kazka tos eiles svorio issiluptu.
Visi žiūriu čia gudrūs, nėr ką net pasiųst...

Sauliau, tas 14kg šlakys, apie kurį rašiau kiek anksčiau buvo pagautas 10-11 DH muselka, musė buvo pakankamai giliai burnoje, bet ištrauktas buvo iš vietos pajudėjus maksimum 5 metrus. Toliausiai šitas "gražuolis" buvo "nubėgęs" per pagrindinį valą + runingą ir dar kokius 5 metrus "šniūro" pasiėmęs. taip kad nebuvo jokio lakstymo paskui jį ir t.t. pasikartosiu - laimikis ne mano, bet stovėjau visa laiką visai šalia ir keikiausi už autorių po kožno žuvies "vojažo", nes anas nelabai kažkaip laiko tam turėjo matyt ;)
Toliau jau ne asmeniškai Sauliui, o šiaip pamąstymai ;)
Tik va bėda, kad labai jau tie kotai dideli, grozni ir galingi, o gaudant tokiu kotu 3-5 kg žuvytės kaip ir nelabai net emocijų sukelia - nu ne tam skirta ta įranga. žinoma, suvaldyt tokius "monstriukus" šitie "pakeliamieji kranai" ir sugalvoti, bet... Tikrai yra sugalvotų ir spiningų skirtrų būtent tokio xarakterio ir dydžio žuvų suvaldymui, tik kad nebus su jais taip smagu kiauras savaites paupiais bastytis ir tuo labiau smulkesnes žuveles gaudyt. va kur visa bėda. Nu nenoriu aš tąsytis su 3,5m xer znajit kokio įlinkio kotu slankiot - ar amžius nebe tas, ar fizinė kondicija nebeleidžia "grusčiku nasilščiku" visą dieną dirbt... va ir vaikštinėju "savo malonumui" su 9,6" 1/4-3/4oz "pagaliuku". Jei pavyksta įtikint 3-5 kg žuvytę - apturiu dyyydelį malonumą. kaip bus įsikinkius didesnę - neturiu supratimo. nebuvo dar tokios laimės man... beje, kiek treko pagaut tų 3-5 kg šlakiokų, tai nė vienas nebuvo "už kupros".... Žinoma, jei gyvenčiau "ant neries kranto", jei pradėtų taip stipriai sektis kad dažnai "traukinius" tektų valdyt, tai gal ir pagalvočiau apie kažkokio baisinio lašišinio kuolo įsigyjimą, bet kolkas geriau daugiau kaifo iš žvejybos ir (jei (ne)pasiseks) vienas pabėgęs ar nesuvaldytas traukinys, negu traukinys krante ir iš nuovargio nukarusios rankos kožną dieną...
 #405591   looking4snow
 13 Rgs 2012 09:31
Bet zuviai sveikiau (jeigu paleidineji), kai istrauki greit su galingu irankiu, negu tampaisi puse valandos su liaunu kotu.

O beje, koks dabar slakio rekordas ant Lietuvos, kad sakiai net 14 kg teko pagauti? Kazkaip atsilikes pasijauciau, nes iki siol maniau, kad didziausia slaki buvo A.Kontautas dar praejusiame simtmetyje pagaves ir berods 9 kg anas "tesvere". :roll:
 #405659   ViP
 13 Rgs 2012 11:29
Pasikartosiu - ne kožną dieną tepavyksta pažvejot Neryje ir tuo labiau netaip man sekasi kad monstrus įkabinčiau, tad dėl "menamos galimybės lengviau ištraukt" nematau prasmės atsisakyti pačio proceso malonumo ir paverst "malonaus poilsio žvejyboje" į "sunkų darbą tikintis pagauti monstrą".

kaip ir minėjau anksčiau, kai žuvis buvo ištraukta tai tiek aš, tiek kolega, manėme kad tai - lašišinas. 110 cm, 14kg. parodžius nuotrauką jūrų muziejaus darbuotojui besidominčiam šiom žuvim buvau patikintas kad nuotraukoje - šlakio patinas. ną, o apie A.Kontauto šlakį pagautą veivirže taippat žinau ir nuotrauką kažkada mačiau...
looking4snow rašė:Bet zuviai sveikiau (jeigu paleidineji), kai istrauki greit su galingu irankiu, negu tampaisi puse valandos su liaunu kotu.

O beje, koks dabar slakio rekordas ant Lietuvos, kad sakiai net 14 kg teko pagauti? Kazkaip atsilikes pasijauciau, nes iki siol maniau, kad didziausia slaki buvo A.Kontautas dar praejusiame simtmetyje pagaves ir berods 9 kg anas "tesvere". :roll:
 #405662   SauliusM
 13 Rgs 2012 11:36
ViP rašė:...tas 14kg šlakys...
...kiek treko pagaut tų 3-5 kg šlakiokų, tai nė vienas nebuvo "už kupros"....
bet tema tai apie lasisas. slakio ir as nesu nei vieno uz kupros pagaves. ir mano supratimu, tai skirtingai nei lasisa, jie upej maitinasi.
o kad elgiasi skirtingai ir skirtingus masalus kala tai irgi faktas.
plius kaip lasisos patinas su tuo savo iskreivejusius snukiu galetu maitintis upej tai man butu sunku isivaizduot
 #405679   looking4snow
 13 Rgs 2012 12:56
Manyciau, kad ten visgi lasisa turejo buti (turint omenyje svori), nes dabar sake yra nemazai misrunu per tuos visus dirbtinius izuvinimus, kuriu nepaskerdes (kad matytusi mesos struktura) vien tik is isvaizdos tiksliai nepasakysi, kokia tai rusis.
 #405776   ViP
 13 Rgs 2012 17:41
looking4snow rašė:Manyciau, kad ten visgi lasisa turejo buti (turint omenyje svori), nes dabar sake yra nemazai misrunu per tuos visus dirbtinius izuvinimus, kuriu nepaskerdes (kad matytusi mesos struktura) vien tik is isvaizdos tiksliai nepasakysi, kokia tai rusis.
:) Tai gal pagal mano svorį gali pasakyt ir mano meilužės akių spalvą?
Juk labai aiškiai parašiau, kad nuotraukas rodžiau ne kokiam "pardavėjui iš turgaus/parduotuvės", o žmogui kuris į tą reikalą žiūri profesionaliai. Jis man paaiškino kas, kaip, kodėl... nu bet juk TU pagal svorį nusprendei kad lašiša, tai gal taip ir yra :)
O ir nuotrauką parodyt prašė būtent dėl tų "mišrūnų" paplitimo. Tik kaip supratau tų hibridų daugiau pagauna priekrantėje žvejai ir dydžiai jų dar neįspūdingi....
 #405945   MariusM
 14 Rgs 2012 05:18
Nu jo, gali rankom semt.
Juokingai atrodo kur su meškere diedas traukia :grin:
 #405946   MINDULE
 14 Rgs 2012 05:33
Na rankomis manau nelabai paimtum, bet va graibstu prisisemti tikrai galima, tik koks malonumas, kur kova su zhuvim ir pan? Idomu kur ta zhuvis stoves 6-7dieni, nes pagal plana turechiau buti kazhkur ten...
 #405979   SauliusM
 14 Rgs 2012 08:20
MINDULE rašė:Chia kas vyko vienoje ish vietu upelyje kuriame gaudau Rugsejo 13:

http://www.youtube.com/watch?v=0mq3Q6Uw43U

Ash pats tokio vaizdo nemates, zhvejyba akvariume, o mano mashinukas sumaltas...

P.S. Vanduo zhemas, nes visai nera lietaus :(
jo, cia ziauriai eina. bet esu mates toki vaizdeli ir Lietuvoj ir net 2 kartus, kai tom lasisom susisviete kazkas buvo vienu metu visom sukilt ir eit per reva. nors gal ne visai toks buvo vaizdelis. cia jos stovi vienoj vietoj ir ratus suka. o ten kur as maciau tai visos sukildavo vienu metu ir plaukdavo pries srove pasisokinedamos.
 #406059   MatasM
 14 Rgs 2012 11:50
Peržiūrėjau latvių forumus, tai pas juos vienas dažnesnių masalų rožinė blizgė. Gal esat pastebėję, ta spalva iš tiesų salmonoidams patinka?
 #406061   SauliusM
 14 Rgs 2012 11:55
MatasM rašė:Peržiūrėjau latvių forumus, tai pas juos vienas dažnesnių masalų rožinė blizgė. Gal esat pastebėję, ta spalva iš tiesų salmonoidams patinka?
esu ir ant tos spalvos ir pagaves ir ikabines dar bet neistraukes...
 #406524   MINDULE
 16 Rgs 2012 03:19
Na va, is mano sezonas atidarytas... Pas teti 2 karante, pas drauga kuris pirma karta gaude 3 iki kranto prisiprashe, o pas mane 5. Kelios foto bus kai ish naujoko fotiko kokiu nors budu susirinksiu...
Rytoj bus dar puse dienos prie upes...
 #406773   Arvidys
 17 Rgs 2012 09:02
Mindule ir tu pas tokiam field'e gaudai? Man tai cia jau per žiauru tarp tiek žvejų būtų... Nors pasiklausius kai kurių tai susidaro vaizdas, kad ir prie Neries vietom tas pats... Ir negi ten pas jus nėra vietu kur nėra žmonių?
 #406776   Tadunce
 17 Rgs 2012 09:09
Rašė kažkada, kad upėj gylis iki kelių, o kur duobės, ten tokie kolchozai.
O gal dar ir infrastruktūra aplink tokias vietas sukurta gera?
 #407592   Andriokas21
 19 Rgs 2012 08:38
Sveiki, norėjau paklausti, ar galiu nelicenziniame ruože zvejoti nuo spalio 16 d.?
 #407595   Rapolas
 19 Rgs 2012 08:44
Andriokas21 rašė:Sveiki, norėjau paklausti, ar galiu nelicenziniame ruože zvejoti nuo spalio 16 d.?
Kurioj čia šaly (regione ir telkiny)?
 #407603   Rapolas
 19 Rgs 2012 09:08
Štai, kur uždrausta žvejyba atitinkamais laikotarpiais:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2=
Jei turi leidimą žvejoti atitinkamame telkinyje, tai nelicenciniame ruože žvejoti galima, bet draudžiamas tuo laikotarpiu žvejoti pagautas žuvis privalai paleisti.
p.s.: beto, nelicenciniame ruože pagautas licencines žuvis taip pat turi paleist (imho)
 #408028   martynasm
 20 Rgs 2012 09:38
klausimas, kuris ruozas siuo metu gali but sekmingesnis: 262 - Muse ar 108 - Voke?
 #408030   SauliusM
 20 Rgs 2012 09:44
martynasm rašė:klausimas, kuris ruozas siuo metu gali but sekmingesnis: 262 - Muse ar 108 - Voke?
manyciau, kad tas kuri geriau pats pazysti.
 #408511   arnas23
 22 Rgs 2012 18:28
Šian nuoširdžiai atidirbau kažkur 3-4 km ruožą ties Saidžiais nuo 11 iki 18 val. Nusikaliau kaip šuo, palaidojau 3 blizges ir mačiau du išėjimus, abudu iškart žemiau rėvų. Vienas monstras vertėsi tiesiog prieš nosį, per kokius 25 metrus, ale arba aš jam nepatiekiau patiekalo tinkamai arba jam buvo giliai nesvarbu tas patiekalas :) Ale gerai praleistas laikas gamtoj kompensuoja visas "kančias" :))
 #408516   DZY7
 22 Rgs 2012 19:15
Sveiki, as irgi siandien buvau porai valandeliu. Isejimu jokiu nematyti. Kaip sakot kur geriau lasiaus ieskot vidurupy ar aukstupy jau ju yra? Kalbu apie Minija. Ir seip jei ne apie minija kalbant kur daugiau gaudot siuo metu? :roll:
 #408517   ciobrelis
 22 Rgs 2012 19:35
Ryt nors oras nekoks, bandysiu savo laime ''plot taciau, dar neapsisprendziau del ruozo. Mastau, kad reik bandyt aukciau Vilniaus, ka manot ? :) (girdejau viena banga jau praejus Vilniu, kita arteja link Kauno) ar as teisingai mastau ? :) Gal kas ryt ir bandys laime auksciau Vilniaus ? :)
 #408579   Wytux
 23 Rgs 2012 11:01
"...slakis 15 kg 112cm licenzijos nr 993762 ..."

Naujas LT rekordas :-D
 #408699   andrewsas
 23 Rgs 2012 19:46
Nemoka zmones skirti, todel ir atsiranda kiekvienais metais penkiolikiniu slakiu ir dvikiliniu lashiuku ;-)
 #408707   DZY7
 23 Rgs 2012 20:10
Eee tai niekas negali atsakyti i klausima: kur geriau lasiaus ieskot vidurupy ar aukstupy jau ju yra? Kalbu apie Minija. Ir siaip jei ne apie Minija kalbant kur daugiau gaudot siuo metu?
P.s gi neprasau vietos pasakyti :roll:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė